Ljudi,neće biti smak sveta 2012.Trebao je da bude 2000 ili 2001 pa ništa.Mene brinu prorocanstva za ovu godinu od mnogih proroka.Nadam se da su lažna.
Zasto te brinu, ionako ces jednog dana da umres.. Sve nas bi trebalo da brine zlo koje raste. Pocnimo od zivotinja cije su sise privezane za ljudska usta. I ne samo sise, vec ih toliko tove da bi pojeli njihovo meso, pa i unutrasnje organe. Cak i one zivotinje koje su na slobodi pate ali sa prihvatljivom dozom. Priroda je manje beskropulozna i zla od coveka. I sve radi coveka a sta radi covek? Radli li nesto vredno? Ne. Jedino sta cini je destrukcija sebe i ostalih dok njegova glupost prelazi granice toliko da misli da je postao nesto ogledajuci se u ocima drugih. Ko moze vise da skoci, brze da trci, kome je vece ono ovo, ko ima bolje sise a ko vece ili bolje oblikovane misice, ko ima bolje ocene i ko je uspeo da postane poslovodja, sef, gazda, boss, na ovoj ili onoj strani zakona isto je. Sto se mene tice smak sveta je pozitivna stvar jer ce nestati patnja, strah, bezumlje... Recite mi jeli normalno da vas truju a onda lece lekovima koji doduse lece ali i truju. I kad truju telo potrude se i da zatruju duh a kad truju duh truju i telo. Koji su to oni, pa vi,mi, svi sa razlicitom vrstom i stepenom odgovornosti.
Tema je suvise siroka a da nabrajam ima li smisla. Zar je neko toliko slep da ne vidi, podignite glave i ugledajte prizor, scene. Nisu pozari, poplave, pa i ratovi najvece zlo. Ne ne. Toga nicega ne ni bilo da u ljudima ima nesto vise od bica kome je bitno da zadovolji drustvene ( copor, grupa) potrebe a to moze na vise nacina u zavisnosti od zakona grupe, znaci da ima dominaciju a posto ne mogu svi da budu gazde onda se poklone i budu robovi ( svako je nekom rob i gospodar ), potrebe za licnim opstankom ( hrana za koju se svakodnevno biju na svakojakim takmicenjima od detinjstva i sta je covek nego lesinar i grabljivac ), produzenje vrste (ostavljanje potomstva). U medjuvremenu od praznine u covekovim potrebama jer je zaboravio na one vredne, uvideo je da u tim aktivnosima kao sto je parenje i jedenje moze i da culno uziva a prekomerena upotreba dovodi do zavisnosti. U svom bolesnom ponasanju doveo je do toga da se telo unisti i takvo prenosi genima, a telo je potiralo duh i duh je potirao telo. Covek ima vise oblike culnosti kao sto je mogucnost da cuje muziku, vidi sliku... ali niko ne pokusava da ih razvije. Dok se jedni zatupljuju ( npr ljudi na selu ) misleci da su tamo jadni slatki, bez mogucnosti da nanesu zlo, a um su dali stoci za dorucak, drugi idu za "znanjem" postajuci zanesenjaci.
Sve se svodi na to da covek polagano muci sebe i druge kao pravi psihopata. Da se samounisti bio bi samo samoubica a ovako je i psihopata. I sad ce pozitivci, materijalisti, da dodju i kazu da je ovo sta sam napisao crno, da sam pesimista, zao, pokvaren, da ako mi se umire da idem da skocim u Dunav ili Savu a da njih ostavim u njihovoj sreci. Zaista ali zaista ne znam kad dodju i kazu srecna slava sta to znaci. Svi su nesto srecni pojma nemam zasto. Da li oni samo glume pa se glumeci toliko unesu u ulogu ? Zatim ce da kazu da je ovaj smajli

tuzan. Neutralan je a onaj koji vidi srecu samo zaklapa oci pred cinjenicama, cinjenicama duboko zapisanim u proslosti kao i onom iglom koja sara sadasnjicu. Ne moze iver toliko daleko od klade sem ako se iver ne odrekne klade i kaze ne, ja necu vise tako. Proslost je nesto sto nismo mi ali nece biti tako. Suvise je to komplikovana misija sa tolikim brojem robova. Probas da im porusis sistem, oduzmes im moc, polude jer to je njihov smisao zivota a nikada nece biti bas svi zadovoljni i nemoguce je svima ugoditi. Kad nazovimo kosmicki mehanizmi nemaju resenja moze biti zamo dva, prvo da ne zele da menjaju jer im tako odgovara, i dva da su u nemogucnosti i da su doziveli neuspeh. U krajnjem slucaju oba.