21.12.2012

2012. dogodice se :

• Nista posebno.

• Vraca se Isus.

• Vanzemaljci!

• Globalna kataklizma.

• Treci Svetski Rat.

• Prelazak covecanstva na novi nivo svesti.

• Nemoguce je predvideti.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ponovo pozivam ove sto misle da ce nesto desiti, da se lepo opkladimo. Da deponujemo sredstva u nekoj banci, i da ja onda podignem pare 22.12.2012, posto ce da banka i sve ostalo i dalje postojati.

Massive solar storm to hit Earth in 2012 with 'force of 100m bombs'

Thu, Aug 26 12:50 PM

Melbourne, Aug 26 (ANI): Astronomers are predicting that a massive solar storm, much bigger in potential than the one that caused spectacular light shows on Earth earlier this month, is to strike our planet in 2012 with a force of 100 million hydrogen bombs.

Several US media outlets have reported that NASA was warning the massive flare this month was just a precursor to a massive solar storm building that had the potential to wipe out the entire planet's power grid.

Despite its rebuttal, NASA's been watching out for this storm since 2006 and reports from the US this week claim the storms could hit on that most Hollywood of disaster dates - 2012.

Similar storms back in 1859 and 1921 caused worldwide chaos, wiping out telegraph wires on a massive scale. The 2012 storm has the potential to be even more disruptive.

...
link

:mrgreen:
Hehehehe...
Vole ljudi da se plaše,pa to ti je.
Uvijek naravno ima mlađih ili neobaviještenih,pa se lijepe na internet fore.
Ne razlikuje se to mnogo od reklama tipa " jedna kap opere za cijelo selo ".
:hahaha:
Međutim, ljudi su takvi kakvi su.
Ja ne mislim, nego ZNAM da 2012-e neće biti ništa značajno osim OI u Londonu.
Naravno,za MENE, zbog moje profesije.
:eek:
Da ne dužim, SVE o čemu vrište svjetski mediji (posebno američki) je LAŽ.
Nema tu misterije, oni ćute o asteroidima koji nas profulaju dok se ne udalje.
A onda vrište na foru kupite moju knjigu dot kom. Aaajdeee... A ko će i gdje koristiti zarađeni novac ako će se nešto zaista desiti? Moj Švabov, pa ja sam davno predlagao
deponovanje love, pa da se obogatim na budalama. Ali slaba vajda...

Ne razumem te najbolje al vidi da li ce ti ovo pomoci:

26.000 godišnji ciklus se sastoji od 5 manjih ciklusa, svaki od kojih traje 5.125 godina. Svaki od ovih 5 ciklusa se smatra sopstvenim Svetskim Dobom ili Kreacionim Ciklusom.

Naš trenutni veliki ciklus (3113 pne - 2012 g.) se naziva doba Petog Sunca.

Ovp peto doba predstavlja sintezu prethodna četiri. Početni datum kada je Zemlja ušla Peti Svet, bio je 13. avgust 3113 pne, zapisano po majanskom načinu Dugog računanja kao 13.0.0.0.0.

Da bi bolje razumeli ovo računanje:

13=Baktuni, 0=Katuni, drugi 0=Tuni, treći 0=Uinali, 4i 0=Kin

Ovo su Majanske reči za vremenske periode:

Dan = Kin (kin)
Mesec od 20 dana/Kin = Uinal (vi nal)
Godina 360 dana/Kin = Tun (tun)
20 Tuna/godina = K'atun (k'a tun)
20 K'atuna = Baktun (bak tun)
Baktun je 5,125 godina

13.0.0.0.0.

Svaki dan od tog trenutka se računa sa brojem dana prošlih od događaja ovog kosmičkog početka. U okviru ciklusa od 5.125 godina nalazi se 13 manjih ciklusa, poznatih kao "13 Baktun računanje", ili "dugo računanje." Svaki Baktun ciklus traje 394 godina, odnosno 144.000 dana. Svaki Baktun je svoje istorijsko doba, u okviru Velikog ciklusa Kreacije, sa posebnim sudbinama za evoluciju onih koji su se inkarnirali u svakom od Baktuna.

Planeta Zemlja i njeni stanovnici su trenutno putuju kroz 13. Baktun ciklusa, završni period 1618-2012 n.e. Ovaj ciklus je poznat i kao "trijumf materijalizma" i "transformacija materije."

Na 13.0.0.0.0, decembar solsticija Sunce će se naći u obruču od Mlečnog puta, direktno u položaju "Tamnog procepa" u Galaksiji formirajući poravnanje između Galaktičke ravni i Meridijana ravnodnevnice. Ući ćemo u doslovno poravnanje Kosmičke, Galaktičke, Solarne i Lunarne ravni. Ovo je događaj koji se polako objedinjuje, tokom hiljada godina, a zbog precesija ravnodnevice. Nešto poput "promene" brzina Univerzuma. To dovodi do Velike Žetve, i povratak Gospodara Žetve.

Ne razumem te najbolje al vidi da li ce ti ovo pomoci:

26.000 godišnji ciklus se sastoji od 5 manjih ciklusa, svaki od kojih traje 5.125 godina. Svaki od ovih 5 ciklusa se smatra sopstvenim Svetskim Dobom ili Kreacionim Ciklusom.

Naš trenutni veliki ciklus (3113 pne - 2012 g.) se naziva doba Petog Sunca.

Ovp peto doba predstavlja sintezu prethodna četiri. Početni datum kada je Zemlja ušla Peti Svet, bio je 13. avgust 3113 pne, zapisano po majanskom načinu Dugog računanja kao 13.0.0.0.0.

Da bi bolje razumeli ovo računanje:

13=Baktuni, 0=Katuni, drugi 0=Tuni, treći 0=Uinali, 4i 0=Kin

Ovo su Majanske reči za vremenske periode:

Dan = Kin (kin)
Mesec od 20 dana/Kin = Uinal (vi nal)
Godina 360 dana/Kin = Tun (tun)
20 Tuna/godina = K'atun (k'a tun)
20 K'atuna = Baktun (bak tun)
Baktun je 5,125 godina

13.0.0.0.0.

Svaki dan od tog trenutka se računa sa brojem dana prošlih od događaja ovog kosmičkog početka. U okviru ciklusa od 5.125 godina nalazi se 13 manjih ciklusa, poznatih kao "13 Baktun računanje", ili "dugo računanje." Svaki Baktun ciklus traje 394 godina, odnosno 144.000 dana. Svaki Baktun je svoje istorijsko doba, u okviru Velikog ciklusa Kreacije, sa posebnim sudbinama za evoluciju onih koji su se inkarnirali u svakom od Baktuna.

Planeta Zemlja i njeni stanovnici su trenutno putuju kroz 13. Baktun ciklusa, završni period 1618-2012 n.e. Ovaj ciklus je poznat i kao "trijumf materijalizma" i "transformacija materije."

Na 13.0.0.0.0, decembar solsticija Sunce će se naći u obruču od Mlečnog puta, direktno u položaju "Tamnog procepa" u Galaksiji formirajući poravnanje između Galaktičke ravni i Meridijana ravnodnevnice. Ući ćemo u doslovno poravnanje Kosmičke, Galaktičke, Solarne i Lunarne ravni. Ovo je događaj koji se polako objedinjuje, tokom hiljada godina, a zbog precesija ravnodnevice. Nešto poput "promene" brzina Univerzuma. To dovodi do Velike Žetve, i povratak Gospodara Žetve.

Hm, imao sam neki kont o svemu ovome, ali vraticu se kasnije na to.Sad, sta je to Velika Zetva i ko je Gospodar Zetve?

Elem, moj kont je sledeci...Citam knjigu Sedam svetskih cuda Metjua Rajlija, akcija.E sad, u knjizi se pominje veliki solarni dogadjaj koji se desava svakih 4000-4500 godina(zato sam pitao za vremenski razmak), kada se Sunceva pega(valjda po imenu Tartar) nalazi u ravni sa Zemljom i tada dolazi do naglog povecanja temperatura na Zemlji.A posto vidimo da temeprature rastu na Zemlji, rekoh da iznesem ovaj svoj kont, u kojem kontam da ce se Zemlja 2012-te naci u ravni sa pegom Tartar.No, kako dalje kaze Metju, to nije nesto opasno(traje par nedelja, znaci prezivljivo je, ali sa posledicama).Doduse, sad knjiga kaze i da ako se Benben kamen postavi na vrh Velike piramide u Gizi, da ce se izbeci solarni udar(taj benben kamen je neki katalizator valjda), a ima i prica da ko u taj kamen ostavi 100gr rodne grude i ostavi benben na vr' piramide, vladace svetom 'iljadu godina.Doduse, to je manje verovatno.Ali me je Tartarus zaintrigirao...

Velika Zetva je proces tokom koga planetarna sfera kao i pojedinačne celine uma/tela/duha „diplomiraju“ i prelaze sa jednog nivoa svesnosti (denziteta) na drugi. Odvija se u precizno definisanim ciklusima. Treće-denzitetski ciklus prema Ra traje ukupno 75.000 godina i sastoji se od tri manja ciklusa, na kraju kojih planetarna frekvencija olakšava „diplomiranje“. Na 4. Densitetu ce Duse nastaviti da uce/poducavaju lekcije ljubavi i razumevanja (prema drugima ili prema sebi). Oni koji ne diplomiraju ce morati da ponove ciklus na nekoj drugoj 3.densitetskoj planeti (koja je kopija zemlje).
Gospodar Zetve ili Nibiru je Saturnova energija tj. žeteoc.
Zato je prikazan Saturn kao bjeli starac s srpom ili kosom.od davnih vremena.

1qk8sw.jpg

Ovo je ipak pitanje za astronome...
Ii za nekoga sa mnooogo slobodnog vremena na poslu ili love za Internet.
;)
Sve se u komosu okreće oko nečega.
Zemlja je NA RUBU naše galaksije.
Samim tim okreće se oko njezinog centra.
E sad,šta oko čega kruži za koliko godina nema veze sa smakom svijeta.
To sve oko ove američki izazvane frke ima smisla otprilike kao i...
Pa,recimo kao da mrav živi na ivici točka(gume) mog auta.
I pošto ima TOTALNO drugačiji koncept vremena(ako ga ima),i životni vijek...
Kao da se mrav SVAKI put kad se okrene sa točkom do ceste u***** jer dolazi NEŠTO.
U pravilnom razmaku,od recimo 26 iljada mravljih sekundi.
Aj' sad objasni mravu da guma nije centar kosmosa.
Da se samo okreće oko ose u pravilnim razmacima,objasni mu koncept automobila tek...
Eto,tu smo mi negdje sa cijelom ovo pričom...

Ovo je ipak pitanje za astronome...
Ii za nekoga sa mnooogo slobodnog vremena na poslu ili love za Internet.
;)
Sve se u komosu okreće oko nečega.
Zemlja je NA RUBU naše galaksije.
Samim tim okreće se oko njezinog centra.
E sad,šta oko čega kruži za koliko godina nema veze sa smakom svijeta.
To sve oko ove američki izazvane frke ima smisla otprilike kao i...
Pa,recimo kao da mrav živi na ivici točka(gume) mog auta.
I pošto ima TOTALNO drugačiji koncept vremena(ako ga ima),i životni vijek...
Kao da se mrav SVAKI put kad se okrene sa točkom do ceste u***** jer dolazi NEŠTO.
U pravilnom razmaku,od recimo 26 iljada mravljih sekundi.
Aj' sad objasni mravu da guma nije centar kosmosa.
Da se samo okreće oko ose u pravilnim razmacima,objasni mu koncept automobila tek...
Eto,tu smo mi negdje sa cijelom ovo pričom...

E, ovo si dobro kazo....:think:

Je li istina da se zemlja i suncev sistem okrecu oko Alkione zvezde u Plejada sistemu... praveci krug za oko 26000 godina...?

Da pojasnim malo, jer mislim da mnogi pojma nemaju sta zapravo znace svi ti periodi rotacija koji se pominju, i zbog nepreciznog izrazavanja raznih autora zabuna se samo siri.

1. Ceo suncev sistem, i cela galaksija, rotiraju oko centra galaksije. On se nalazi u sazvezdju Strelca, gde se nalazi i Sagittarius A, centar ogromne crne rupe (kako se smatra). Period ove rotacije je 225-250 miliona godina (postoji vise podataka, to je neki opseg).

2. Alkion (η Tau / η Tauri / Eta Tauri) je zvezdani sistem u sazvezdju Bika. Samim tim ne moze biti nesto oko cega se okrece suncev sistem, barem ja nisam nasao nista o tome (ali nisam ni trazio nesto mnogo).

3. Period od 26000 godina koji se tako cesto pominje je period precesije ose rotacije zemlje. (To je onaj cuveni cigra-efekat, gde osa rotacije koja je pod uglom u odnosu na ravan o koju se oslanja tacka rotacije takodje rotira ali sporo.) To je naziva precesija ekvinocija ili ravnodnevice i fizicki predstavlja efekat gde se tacka izlaska sunca na prolecnu (tako se gleda u astrologiji) pomera polako kroz sazvezdja zbog te precesije ose rotacije. Citav krug po Zodijaku napravi se za 26000 godina. Ovo pomeranje je oko 1 ugaoni stepen za 72 godine.

Dakle sve sto si pomenuo su izgleda 3 potpuno razlicite stvari, jedino se ogradjujem da li suncev sistem rotira oko Alkiona kao neki veci rotacioni ciklus, mada ja za to nisam cuo.

Ono sto ja cesto primecujem kao gresku je izjednacavanje rotacije oko centra galaksije i precesionog ciklusa. A to su potpuno razlicite stvari.

evo i svezih vesti :)

Smak sveta - otkazano!
Dobra i loša vest - dobra je da nećemo nestati sa lica Zemlje 21. decembra 2012. kao što je "planirano", loša - sada ne znamo kada će se to dogoditi...
Dugo najavljivanog smaka sveta po majanskom kalendaru neće biti.

Profesor Džerardo Aldana, jedan od autora knjige "Calendar and years II: Astronomy and time in the ancient and medieval world", u poglavlju koje se bavi majanskim kalendarom tvrdi da je način pretvaranja majanskih datuma u datume modernog kalendara možda pogrešan, što automatski znači da kraj sveta možda neće biti 21. decembra 2012. godine.
Majanski kalendar je skup kalendara i almanaha kojima se koristila ova civilizacija pre dolaska Evropljena 1492. godine.
Histerija koja okružuje 2012. godinu ipak ima nekih arheoloških osnova, uključujući "Spomenik broj šest", pronađen tokom izgradnje puta na jugu Meksika šezdesetih godina.
Zapis na kamenoj ploči opisuje nešto što bi trebalo da se dogodi 2012. godine, a što uključuje "Bolona Joktea", misterioznog majanskog boga povezanog sa ratom i stvaranjem.
Način pretvaranja majanskih datuma u moderne naziva se GMT konstanta po inicijalima trojice najranijih istraživača civilizacije Maja. GMT konstanta se za sada poklapa s arheološkim dokazima i astronomskim podacima, ali profesor Džerardo Aldana s Kalifornijskog univerziteta tvrdi da je ovo prebacivanje pogrešno i da daje pogrešne rezultate sa odstupanjem i do sto godina.

http://www.mondo.rs/s186637/Ludi_svet/Smak_sveta_-_otkazano.html

Web Bot

Medjutim dalje predvidja:

-Veliki teroristicki napad 8.Jula 2010.
-Veliku svetsku prekretnicu 11.Novembra 2010. (moguce Treci Svetsi rat)
-Lansiranje prvih raketa (nuklearnih?) u Trecem Svetskom ratu 14.Decembra 2010.
-Globalnu kataklizmu 2012. koja ce rezultirati obrtanjem magnetnih polova ili nuklearni rat vecih razmera

Ova dva nezavisna sistema izazivaju iznenadjenje jer oba predvidjaju zlokobne dogadjaje za kraj ove godine. Kada tome dodamo i misticna predvidjanja Baba Vange, o globalnom ratu pred kraj 2010., cela stvar se dodatno komplikuje.

Mislite o tome.

jos uvek mislim. do treceg sveckog nam je ostalo cirka 20 dana :lol:

nista se nece desiti!!!!! to sto amerikanci hoce da zaplase ljude to je njima poenta! ako vas zanima da majin kalendar kasni! to se secam odavno sam ucio to. 20.12.2012 bice normalno kao i svake godine

Ja danas citao (otvorio sam i ovu temu al ne znam zasto je obrisana) da smak sveta nece biti 2012 jer su otkrili da je pogresno izracunato 50 ili 100 godina pre.
E sad ja ne znam sta je istina,mislim da je sve to lupetanje al ajd :)

Back