2012 Aplikanti za Kanadsku Spouse Vizu

Pozdrav,vidim da nas ima dosta sa slicnim pitanjima tako da se nadam da cemo brzo saznati sve sto nam treba.Zamolio bih sve ljude dobre volje a koji su upuceni u detaljan postupak oko predavanja aplikacije za spouse vizuvizu da pomognu. Moja "Kanadjanka " je u Srbiji od 2000te god.ali naravno ima njihov pasos. Nakon vencanja i internacionalnog vencanog lista treba da skinem sa CICa formulare za sponzora i formulare za mene,popunim ih i uz njih sta sve saljem za Kanadu?

Pozdrav,

Uz sve sto vam treba sa zvanicnog sajta potrebno je da ih ubedite da je vas brak "istinit"-sto znaci morate im poslati zajednicke fotografije(sto vise to bolje),fotografije sa vasim porodicama(i na svakoj napisite imena ljudi koji su na njima i datume-mi smo tako),fotografije sa zajednickih putovanja,sa prijateljima.
Zatim,ako imate zajednicki racun u banci(ili ovlastite jedno drugo na vase racune i to im posaljite-prevedeno naravno na engleski),posaljite dokaz da zivite na zajednickoj adresi. Sve sto ce ukazivati na to da ste zaista u pravom braku....
Nama su nasih par prijatelja i sa moje i sa njegove strane,kao i roditelji,pisali pisma o nama-koliko nas poznaju kao par,kada su nas upoznali i sl.....nista mi vise ne pada na pamet....ali potrudite se da svaki detalj upotpunite pricom ili pismom na dodatnom papiru...nemojte da vam bude tesko :) Jer od toga koliko budete uspeli da ubedite officer-a koji cita vas fajl tako ce biti i donesena odluka.
Da,zaboravih ovo,ako vam budu pisali pisma prijatelji,obavezno neka se potpisu punim imenom i prezimenom,adresa i kontakt tel.na koji ce biti dostupni ako nekom dune da ih pozove...jer i na osnovu toga se vidi da vam je veza tj brak iskren.

Eto,ako se setim jos necega pisacu,ali sve ovo sto sam napisala ja sam nasla na ovom forumu,dosta,dosta ranije tako da citajte sto vise :)

Pa dobro,za ovih 5god.u nazad ima valjda dosta materijala za ubedjivanje. :) To je sve za odobravanje sponzorstva? Ukoliko odobre,posle toga salju za Bec i jel tamo saljem nessto kasnije? Hvala.

Ne, ovo sto sam ja ispisala to je za odobravanje vize tebi tj statusa PR, deo koji se radi posle odobravanja sponzorstva.

A za odobravanje sponzorstva se proverava tvoja supruga i njene obaveze u Kanadi, tipa da li redovno plaća taxu i sl. Oko toga zaista ne znam puno, pogotovo što je ona dugo van Kanade...pokušajte negde da saznate oko toga šta je tu bitno....

Kasnije ne šaljete ništa sami, osim ako oni ne traze. Zato se potrudite da im iz prve pošaljete sve što treba jer svako kasnije dodatno slanje odlaze dobijanje vize.
Sve zavisi od vaših planova, kada planirate da se odselite ali računajte na dugotrajan proces.

Srećno :)

Poslednja izmena:
Cekaj,cekaj,znaci to ipak saljem odmah sve zajedno za Kanadu jer kad oni to proslede dalje onda ce trebati ovima u Becu svi ti "dokazi" ?

Kad budete skinuli aplikaciju sa zvanicnog sajta i počnete da je popunjavate, videćete i sami da sve što sam vam nabrojala treba da priložite uz popunjenu aplikaciju.
Znaci, vi jednom popunjavate aplikaciju za PR card, šaljete na navedenu adresu u Kanadi, a onda oni kad i ako odobre sponzorstva sami salju za Bec! Vi ćete moći da pratite vas "slucaj" online I možete znati gde vam se nalazi aplikacija i u kojoj fazi obrade je.

Zato vam i kažem da se dobro skoncentrisete , napišete i sve popunite kako se zahteva i dopunite vašim materijalom (što više to bolje) a onda pošaljete i čekate ostale instrukcije, ako ih bude (nama ništa nisu trazili dodatno, osim što smo im sami poslali matični list naše bebe koja se rodila u medjuvremenu :) )

Imao bih jos jedno npitanje ovaj put u vezi placanja. Procitao sam negde komercijalna banka Kneza Milosa neki broj,u dinarima se uplatiuplati,dobijem priznanicu i sta dalje? Ili ipak online? Hvalaaaaaaaaaaaaaaaa

Mi smo uplatili u Kanadi,i onda smo tu priznanicu samo zakacili za aplikaciju.

Verujem da je isto i kada se uplati u Srbiji.
Komercijalna banka u Kneza Milosa je mesto gde sam ja platila za turisticku vizu,pa verujem da se u njoj placa i za ovu drugu vrstu vize.
Ipak vi to proverite jos negde...

Imao bih jos jedno npitanje ovaj put u vezi placanja. Procitao sam negde komercijalna banka Kneza Milosa neki broj,u dinarima se uplatiuplati,dobijem priznanicu i sta dalje? Ili ipak online? Hvalaaaaaaaaaaaaaaaa

Uplata u Komercijalnoj banci ide ovako: Ponesete pasos i dinare...u banci kazete za koju vizu zelite da uplatite,imaju oni i broj racuna i cenovnik,uplatite,dobijete dokaz da ste uplatili i Swift racun (mislim da se tako zove,nije papir kod mene pa nisam sigurna)i taj racun saljete sa aplikacijom.Inace moze da se uplati u bilo kojoj ekspozituri Komercijalne banke,mada su neki sluzbenici malo lenji pa vas upucuju na neke vece ekspoziture...
Za online uplatu nisam sigurna kako funkcionisez:)

Poslednja izmena:
Hvala Felix. Jeste li vi poslali aplikaciju?

Kad dodjete do placanja,pazljivo procitajte upustvo za uplatu.Nije ista procedura za sve vize.Mogu konkretno da vam kazem za turisticku vizu(to sam opisala u prethodnom postu)Nekoliko puta sam vrsila uplatu i sve je proslo u najboljem redu.Uplata za PNP se vrsi isto ovako samo sto se uplatnica i neki obrazac(koji sam nasla na njihovom) salje za Bec pa ti iz beca vrate fiskalni racun i racun sa barkodovima.Onda to saljes u Sidney sa aplikacijom.Procedura je trajala oko mesec dana.I uplata je prosla bez problema...Sva ta placanja sam vrsila u 2014. godini...Zato ponovo napominjem pazljivo procitajte upustvo to se stalno menja.Nadam se da sam vam bar malo pomogla

Kad dodjete do placanja,pazljivo procitajte upustvo za uplatu.Nije ista procedura za sve vize.Mogu konkretno da vam kazem za turisticku vizu(to sam opisala u prethodnom postu)Nekoliko puta sam vrsila uplatu i sve je proslo u najboljem redu.Uplata za PNP se vrsi isto ovako samo sto se uplatnica i neki obrazac(koji sam nasla na njihovom) salje za Bec pa ti iz beca vrate fiskalni racun i racun sa barkodovima.Onda to saljes u Sidney sa aplikacijom.Procedura je trajala oko mesec dana.I uplata je prosla bez problema...Sva ta placanja sam vrsila u 2014. godini...Zato ponovo napominjem pazljivo procitajte upustvo to se stalno menja.Nadam se da sam vam bar malo pomogla

Auuu,kako stvari stoje,mislim da je jednostavnije to online placanje zavrsiti...hmmmm. Hvala u svakom slucaju.

Mnogo brate komplikujes proces koji je i bez toga dovoljno komplikovan.

Odes lepo u opstinu i pitas sta sve treba da bi sklopio brak sa stranom drzavljankom. Ako ti traze potvrdu iz ambasade, zoves amasadu i pitas sta treba za tu i tu potvrdu.

A da ti dostavljas nesto ambasadi u Beogradu nakon sklapanja braka ne znam odakle ti ideja..

Ako bi se u Srbiji sklopio brak sa Kanadskim drzavljaninom, sta bi od dokumentacije i papirologije uopste trebalo dostaviti u pretpostavljam njihovu ambasadu u Beogradu?

Sta se sve podrazumeva da im se: dostavi, popuni, uplati i sl... i koliko traje ta procedura od predaje molbe, do dobijanja odgovor...

Procitaj pazljivo prvih par strana ove teme mslm da sam dovoljno detaljno objasnio obe procedure ali ako ipak ima nekih nejasnoca slobodno pitaj.
Pozz

Pozz svima, nadam se da ima aktivnih ovde :) Trebaju mi informacije, od vas koji ste prosli kroz proceduru apliciranja za spouse vizu. Moj muz ima dvojno drzavljanstvo, rodjen je u Kanadi, sklopili smo brak u srbiji sa nasim dokumentima. Zanima me koja dokumenta su mi otrebna da nosim na prevod i da li on sam prvo salje zahtev za sponzorstvo ili sve paire zajedno saljemo u mississauga??? Ili kako vec....
Hvala unapred

Pozz svima, nadam se da ima aktivnih ovde :) Trebaju mi informacije, od vas koji ste prosli kroz proceduru apliciranja za spouse vizu. Moj muz ima dvojno drzavljanstvo, rodjen je u Kanadi, sklopili smo brak u srbiji sa nasim dokumentima. Zanima me koja dokumenta su mi otrebna da nosim na prevod i da li on sam prvo salje zahtev za sponzorstvo ili sve paire zajedno saljemo u mississauga??? Ili kako vec....
Hvala unapred
Pozdrav,

Odete na cic sajt,skinete aplikaciju(koja podrazumeva ceo paket u kome se nalazi i deo za supruga i deo za tebe).
Onda popunite,prevedete sve sto mora da se prevede i svaki prevod overite kod sudskog tumaca.
Spakujete sve dokaze vase veze,a i braka(zajednicke fotografije,zajednicki racun u banci-ako posedujete(ako ne ,savetujem vam da ga otvorite),pisma vasih prijatelja o vasoj vezi i braku...saljete sve sto ce ih uveriti da je pravi brak a ne samo radi papira.
Proucite i ovaj forum,a i druge,mozete pronaci dosta informacija koje su vam potrebne. Naravno,krenite od zvanicnog sajta,Family Sppnsorship.
Slobodno pitaj jos ako vam bude nejasnih stvari.
Pozzic

Malo smo se uspavali ali polako se budimo. Moja buduca zena takodje ima dvojno ali je ovde rodjena. I danas zovem opstinu i zena koja se javila me je toliko zbrzila da sam zaboravio i sto sam zvao. Heeh. Pitam je lepo sta sve treba od papira za brak sa Kanadjankom koja je rodjena ovde a ona mi kaze ne moze se ona vencati u Srbiji sa drugim papirima osim sa Srpskim jer je i drzavljanka Srbije. Moram se jos malo raspitati jer kontam da je bolje sa Kanadskim papirima to uraditi. Inace,pri kraju smo sa popunjavanjem aplikacije i prikupljanjem dodatnih potvrda. Znam da je vencanje po normalnom redosledu na 1 mestu ali eto. :). Medical je uradjen i naplacen 165e. Kada se svi papiri popune ostane placanje aplikacije u Komercijalnoj banci i Bog da nas vidi.:)

Pozdrav svima, Cume1 moj suprug ima dvojno drzavljanstvo, ali vencao se sa nasim srpskim papirima, potreban ti je izvod iz maticne knjige rodjenih, drzavljanstvo i licna karta na uvid, a ako ce sa kanadskim papirima onda mor ada izvadi potvrdu da nije u braku birth cert, i mislim da je to to. U svakom slucaju mogu se vencavati strani drzavljani ali je mnogo jednostavnije ako to uradis sa nasim.

- - - - - - - - - -

Hvala puno :) Interesuje me i kako ide tacno procedura. Da li se svi formulari i citava papirologija salju u Kanadu, ili prvo moj suprug mora da bude odobren kao sponzor? Ili se salju za Bec?

Pozdrav svima, Cume1 moj suprug ima dvojno drzavljanstvo, ali vencao se sa nasim srpskim papirima, potreban ti je izvod iz maticne knjige rodjenih, drzavljanstvo i licna karta na uvid, a ako ce sa kanadskim papirima onda mor ada izvadi potvrdu da nije u braku birth cert, i mislim da je to to. U svakom slucaju mogu se vencavati strani drzavljani ali je mnogo jednostavnije ako

- - - - - - - - - -

Hvala puno :) Interesuje me i kako ide tacno procedura. Da li se svi formulari i citava papirologija salju u Kanadu, ili prvo moj suprug mora da bude odobren kao sponzor? Ili se salju za Bec?

Kada popunite aplikacije,saljete u Kanadu....Kanada proverava da li je suprug podoban kao sponzor....ako jeste javlja vam i ONI salju papire u Bec za definitivnu odluku.
Jedino sto mogu da traze je dopuna ,ako nisu papiri kompletni...savetujem vam da pripremite jako dobro aplikaciju i prilozite sve po chek listi,jer svako dodatno slanje papira vam produzava vreme za donosenje definitivne odluke.

Back