1919 g: "Nekoliko stranica iz krvavog albuma Karađorđevića"

Bravo!
Odlično! Zove ih Crnogorcima a ne Srbima!
Ko mu je branio da ih zove Srbima? Milo Đukanović? Jevrem? Marti Ahtisari?

Obraća se naravno crnogorskom narodu, a srpstvo mu je bila politika, isto kao jugoslovenstvo ... Srbin, Jugosloven ... političke kategorije.
Alo čoveče, umeš li ti da čitaš?
Obraća se Crnogorcima i kaže: "naše milo Srpstvo". Zašto? Zato što smatra da Crnogorci nisu Srbi?
Pa u grobu bi se prevrnuo i on i još mnogi Crnogorci da mogu da vide kako ih danas svojatate odričući se onoga za šta su oni krvarili.

Мало лоше скенирано, али надам се да ће се видети:''Скупштина уочи троичина дне на Ловћeну''!!!!

lovcenwb7.jpg

...Скенирано са фототипског издања ''Горског вијенца'' из 1847.!!!!!
(фототипско издање штампала Црногорска академија наука и умјетности)

Е, мој Играчино...

Ништа се ти ниси едуковао у међувремену...и још си јако бесан на Србе, Бог ће свети знати шта су ти САД они криви??? Није ти добро у твоју државу???

Јадно је и тужно да један дилетант по питањима историје, књижевности и језика за највећег човека којег је изнедрила Црна Гора
Ja sam ne[to bio napisao, mudro si precutala, pa da ponovim.

Najveci je covjek bio zato sto je vjecite robove - Srblje proglasio za heroje?
Zato je bio najveci?
Jer vam je udahnuo nacionalni ponos zasnovan na - nicemu?
"Postadose lafi ratarima".
Dakle, on vas je smatrao ratarima, a kad ste to bili LAFI?
Na Marici 1371., kad je 8000 Turaka potuklo 60 000 Srba? Na Kosovu 1389.?

Kad ste to bili LAFI, posto vidim da njegove pljesmice smatras za pravu istoriju?

каже да је био ИЗМАНИПУЛИСАН и ИНСТРУИРАН и тиме дезавуише и његову ерудицију, и памет, и стваралаштво и све оно што је учинио за Црну Гору...а учинио је више него ико пре и после њега!
Aha, ucinio je.. dao je ćagu, ausvajs Crnogorcima da mogu slobodno da se isrbljavaju.
Da kad odu u BG pozovu se na njega da su Srbi ...:mad: jer se ne pozivaju na oca i majku da su Srbi, već na njega i na njegove mitiće i pljesmice

I što je još učinio za Crnu Goru i Crnogorce??????

А тај исти дилетант себе уздиже изнад једног Његоша сматрајући да је немогуће да он личнио није инструисан и изманипулисан???

Ja opšte nikad sebe nijesam izdizao iznad njega, on je imao sjajan KNJIŽEVNI TALENAT, koji je upotrijebio za širenje političkih ideja Sime Sarajlije, Vuka i Garašanina.
Naravno, on je jedan od najgorih vladara Crne Gore u njenoj istoriji, van svake sumnje, sama činjenica da je jedini Petrović koji nikada nije dobio nijedan boj, sve govori.
Црна Гора није никад није имала (нити ће имати) већег књижевника од Његоша,
Pa vjerovatno je istina kao KNJIŽEVNIKA. Imao je ogroman TALENAT. Sve ostalo što je radio bilo je fukarski i nesojski, pa i svoj talenat je upotrijebio da bi raspirio odvratnu nazadnu - velikosrpsku ideologiju.

Naravno, niko živ za njega ne bi znao u Srbiji, pa ni Hellen, da nije srbovao. Da li bi se on izučavao u Srbiji da nije srbovao? Ne, naravno.
Pa niko živ u Srbiji ne izučava Petra I, Vladiku Vasilija, Vladiku Danila

A je li iko procitao onaj krvavi album Karadjordjevica? Je li iko vidio da se spominje kako je jedan srbijanski vojnik pretukao jednog Crnogorca zato sto je pjevao rodoljubnu pjesmu Onamo, 'namo!

Da citiram pjesmu, ako se niko ne sjeca:

Онамо, 'намо... за брда она,
говоре да је разорен двор
мојега цара; онамо веле,
био је негда јуначки збор.

Онамо, 'намо... да виђу Призрен!
Та то је моје - дома ћу доћ'!
Старина мила тамо ме зове,
ту морам једном оружан поћ'.

Онамо, 'намо... са развалина
дворова царских врагу ћу рећ':
"С огњишта милог бјежи ми, куго,
зајам ти морам враћати већ'!"

Онамо, 'намо... за брда она
казују да је зелени гај
под ким се дижу Дечани свети:
молитва у њих присваја рај.

Онамо, 'намо... за брда она,
ђе небо плаво савија свод;
на српска поља, на поља бојна,
онамо, браћо, спремајмо ход!

погажен коњ'ма кликује Југ:
"У помоћ, ђецо, у помоћ, синци,
светит' ме старца - свет вам је дуг!"

Онамо, 'намо... сабљи за стара
његова ребра да тупим рез
по турским ребрим'; да б'једној раји
њом истом с руку рес'јецам вез!

Милошев, кажу, пребива гроб!
Онамо покој добићу души,
кад Србин више не буде роб.

Uff...znaci srbijanski vojnik (ne srpski) je (po italijanskim Zelenasima) pretukao jednog Crnogorca zato sto je javno pjevao ovo...sta nam to govori? :?:

Na Marici 1371., kad je 8000 Turaka potuklo 60 000 Srba? Na Kosovu 1389.?

I ti ocekujes da napises nesto kao ovo i ocekujes da te iko shvati ozbiljno, kao poznavaoca istorije? :lol:

Alo čoveče, umeš li ti da čitaš?
Obraća se Crnogorcima i kaže: "naše milo Srpstvo".
Jesi bio Jugosloven prije 20 godina, ti ili tiu tata? Jesi naravno!

Ko mu je branio da kaže: Srbi!

Zašto ih zove Crnogorcima?

Ko mu je branio? Jevrem? DANU? Milo Đukanović? Marti Ahtisari? Koji lik iz svetosavskih mitova o zlim antisrbima? Ko mu je branio?

Мало лоше скенирано, али надам се да ће се видети:''Скупштина уочи троичина дне на Ловћeну''!!!!

lovcenwb7.jpg

...Скенирано са фототипског издања ''Горског вијенца'' из 1847.!!!!!
(фототипско издање штампала Црногорска академија наука и умјетности)

Veliki književni talenat upotrijebljen za rasprivanje ogavne ideologije.

Ja opšte nikad sebe nijesam izdizao iznad njega, on je imao sjajan KNJIŽEVNI TALENAT, koji je upotrijebio za širenje političkih ideja Sime Sarajlije, Vuka i Garašanina.
Naravno, on je jedan od najgorih vladara Crne Gore u njenoj istoriji, van svake sumnje, sama činjenica da je jedini Petrović koji nikada nije dobio nijedan boj, sve govori.
Pa vjerovatno je istina kao KNJIŽEVNIKA. Imao je ogroman TALENAT. Sve ostalo što je radio bilo je fukarski i nesojski, pa i svoj talenat je upotrijebio da bi raspirio odvratnu nazadnu - velikosrpsku ideologiju.

To je ta standardna politika primitivno šovinizma i nacionalizma koju primenjuješ - srbovati je loše, bez razloga kakvo je - a crnogorčenje je dobro. To je ona standardna politika srpskih šovinista koji ne daju nezavisnost Kosovu "zato što tamo ima Srba".

Znači uvijek se stavlja svoja nacija iznad drugih, kao superiornija. To i ti radiš. Tebi nije dobar najveći Crnogorac, zato što se smatra Srbinom - ali su ti tobro fašisti i nacistički kolaboracionisti, jer se NE smatraju Srbima. Milo Đukanović i Nikola Kilibarda ti do juče bili najgori neprijatelji - danas ih obožavaš.

I pogotovu ovo biranje izjava. Ne mislim na Petrović-Njegoše (koji ti odgovaraju kada ne kažu direktno da su Srbi, i čak se pozivaš i na Njegoša koga toliko mrziš), već na one koji su se dvoumili između Srpstva i ne-Srpstva: Sekula Drljevic ti je los kroz vecinu svog zivota, a a postane dobar kada postane Ustasa. Na Nikolu Petanovica se pozivas kako je on smatrao da Crnogorci nijesu Srbi - potpuno ignorisuci da je on u isto vrijeme smatrao i da jesu. :rolleyes:

To je cista, slijepa i bezumna politika, u kojoj ne vlada ni tracak razuma ili bilo ceg moralnog, vec jednostavno copy-paste politika Srpske radikalne stranke i Vojislava Seselja.

A sto se tice toga da Njegos nije dobio nijedan boj...ja znam da si ti anti-demokrata i anti-pacifista jer stalno cijenis klanje i podrzavas agresije, tako da ti tu necu zamjerit. :mrgreen: Normalan covjek bi se divio (pardon: SE divi) onima koji nisu takvi.

To je Milorad Medaković - čuveni, slavni srpski prevarant i falsifikator tako umetnuo.

Pitanje od milion dolara: Je li on mijenjao SVA Njegoseva djela - ili samo Gorski vijenac?

[QUOTENaravno, on je jedan od najgorih vladara Crne Gore u njenoj istoriji, van svake sumnje, sama činjenica da je jedini Petrović koji nikada nije dobio nijedan boj, sve govori.
][/QUOTE]

Играчино, како ти није допиздело...у моје село се то каже:''Ко Шваба тра-ла-ла''!

Ко је од Црне Горе направио модерну државу? Ко је увео законодавство, организовао државу, унапредио је, осавременио, укинуо крвну освету?

Да ли је величина неког државника у томе колико је бојева добио? Да ли је то сврха њихово постојања? Уосталом, не бих баш о тим чувеним црногорским бојевима када се све сводило на међусбоне пљачкашке походе између појединих братстава и Турака....(а да не спомињемо оне унутар самих црногорских братстава...)...

Мени те је само жао. Жао ми је што не цениш свој народ, своју историју. Чега се паметан стиди - ти се тиме поносиш!
Иначе, ја носим црногорско презиме и знам јако добро да си један од ретких усамљеника који свој лични идентитет гради на мржњи према неком народу (па по цену одрицања и од најумних глава свог народа).

Јадан си и беспомоћан. Никад нећеш бити срећан и вазда ће те јести мржња. Прогутан си.

To je Milorad Medaković - čuveni, slavni srpski prevarant i falsifikator tako umetnuo.

:rotf::rotf::rotf:

Ја немам речи!

Ало, човече, то је фототипско издање из 1847. годинеее!!!
То је фотокопија ОРИГИНАЛАААА!!!!

Где је био Милорад Медаковић 1847.????

Јбт, како те није срамота да не знаш како изгледа прво издање ''Горског вијенца''!!!!!!!!!!!!!!!!

И ти себе називаш Црногорцем!? Ти си срамота за Црну Гору!

Jesi bio Jugosloven prije 20 godina, ti ili tiu tata? Jesi naravno!

Ko mu je branio da kaže: Srbi!

Zašto ih zove Crnogorcima?

Ko mu je branio? Jevrem? DANU? Milo Đukanović? Marti Ahtisari? Koji lik iz svetosavskih mitova o zlim antisrbima? Ko mu je branio?
Opet ti.
Zašto zove Crnogorcima građane Crne Gore?
Zašto zovemo Beograđanima stanovnike Beograda?
Zašto zovemo Švajcarcima građane Švajcarske?

Ako jedan Crnogorac kaže: "naše milo Srpstvo", to nedvosmisleno govori o tome da se isti smatra Srbinom. Inače, zašto bi svojatao Srpstvo, i još ga nazivao milim?

[QUOTENaravno, on je jedan od najgorih vladara Crne Gore u njenoj istoriji, van svake sumnje, sama činjenica da je jedini Petrović koji nikada nije dobio nijedan boj, sve govori.
]

Играчино, како ти није допиздело...у моје село се то каже:''Ко Шваба тра-ла-ла''![/quote]

Prazna prica.

Ко је од Црне Горе направио модерну државу? Ко је увео законодавство, организовао државу, унапредио је, осавременио, укинуо крвну освету?

ha ha ha

Ko?

Knjaz Danilo!

Pa naravno da nije Njego, Njega to nije ni interesovalo.

Да ли је величина неког државника у томе колико је бојева добио? Да ли је то сврха њихово постојања? Уосталом, не бих баш о тим чувеним црногорским бојевима када се све сводило на међусбоне пљачкашке походе између појединих братстава и Турака....(а да не спомињемо оне унутар самих црногорских братстава...)...
Pa da nije važno što nije dobio nijednu bitku! Važno je da je izmislio etničke Srbe u Crnoj Gori!

Мени те је само жао. Жао ми је што не цениш свој народ, своју историју.

he he

Njegoš je samo jedan mali miš u crnogorskoj istoriji, miš mali, istina talentovani.

Чега се паметан стиди - ти се тиме поносиш!
Иначе, ја носим црногорско презиме и знам јако добро да си један од ретких усамљеника који свој лични идентитет гради на мржњи према неком народу (па по цену одрицања и од најумних глава свог народа).

Јадан си и беспомоћан. Никад нећеш бити срећан и вазда ће те јести мржња. Прогутан си.

Šuplja svetosavska pričica, bajkice i besmislene nebuloze zasnovane na - nebuloznim pričicama.
Ja argumente, a Hellen šuplju priču.

Postavio sam Hellen 10 pitanja, sve je izbjegla da odgovori, znači, slaže se sa mnom!

Opet ti.
Zašto zove Crnogorcima građane Crne Gore?
Zašto zovemo Beograđanima stanovnike Beograda?
Zašto zovemo Švajcarcima građane Švajcarske?

Ako jedan Crnogorac kaže: "naše milo Srpstvo", to nedvosmisleno govori o tome da se isti smatra Srbinom. Inače, zašto bi svojatao Srpstvo, i još ga nazivao milim?

Riječ SRPSTVO ne postoji u Vukovom rječniku iz 1818. godine. Kasnije je izmišljena
Naravno da je i za Nikolu to bila ideologija. Srpstvo je naravno termin kako da se posrbljavaju nesrpski krajevi. Srpstvo, jugoslovenstvo ... politički termini.

Postavio sam Hellen 10 pitanja, sve je izbjegla da odgovori, znači, slaže se sa mnom!

Да ли ти се привиђају можда некад и мали, ружичасти летећи слонови?
...Осим што си умислио да си ми поставио негде нека питања....:roll:

Дала сам ти аргумент да је Његовш врло правилно користио локатив, поткрепила сликом...а у то се можеш уверити и у свом селу, само отиђи у месну библиотеку и тражи фототипско издање ''Горског вијенца'' из 1847. или само оригинално дело, ако га имају...

Против тога немаш ниједан једини аргумент! То је чињеница!

Је л' теби стварно толико досадно у животу да је пљување једино што те толико испуњава?
Има ли неких добрих риба на видику? Или макар згодних дечкића? ;)

Да ли ти се привиђају можда некад и мали, ружичасти летећи слонови?
...Осим што си умислио да си ми поставио негде нека питања....:roll:

Дала сам ти аргумент да је Његовш врло правилно користио локатив, поткрепила сликом...а у то се можеш уверити и у свом селу, само отиђи у месну библиотеку и тражи фототипско издање ''Горског вијенца'' из 1847. или само оригинално дело, ако га имају...

Против тога немаш ниједан једини аргумент! То је чињеница!
Jel ti razumiješ da je to umetnuo MILORAD MEDAKOVIĆ?

Bila je ovđe tema o njemu, ali je obrisana.

Мислорад Медаковић је 1847, године, тајно, да Његош не зна, уметнуо на насловну страну исправан локатив???

И не само на насловну, него и у целом тексту???

Najveca fora je u tome sto su takvi padezi i u drugim djelima Njegosevim, koje; pak; Medakovic nikada nije prepravljao.

Ali tu postoji jos jedan problem. 1844. ili 1845. godine (Rufim ne zna tacno) Njegos prica jednu recenicu u kojoj pise "ne haje ni za Nemanje". Stari Crnogorac pise da je tada Njegos imao 16 godina, a rodio se 1813. - dok obojica (ako su razicite osobe) tvrde da je Njegos zavolio Nemanjice tek poslije te godine, pricajuci onda da su Karadzic i Sarajlija posrbili Njegosa - ne znajuci opet ni kada to! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Па, дај, бре, људи, о чему причамо? Како је Медаковић могао ''преправљати'' оригинално издање из 1847.?
Уостало, ''Горски вијеанц'' је сачуван и у рукопису. Поставићу вам и то за који дан, па свако може да се увери како је Његош користио локатив.

Па, дај, бре, људи, о чему причамо? Како је Медаковић могао ''преправљати'' оригинално издање из 1847.?
Уостало, ''Горски вијеанц'' је сачуван и у рукопису. Поставићу вам и то за који дан, па свако може да се увери како је Његош користио локатив.

Шта да кажеш за људе који желе припојити већину своје земље суседној држави и градити пара-државицу с границама каква је РСК имала с циљем националног ослобођења и просветљења народа најновијом идеологијом - Дукљанством?

Pogledajte prilog 33831

Шта да кажеш за људе који желе припојити већину своје земље суседној држави и градити пара-државицу с границама каква је РСК имала с циљем националног ослобођења и просветљења народа најновијом идеологијом - Дукљанством?

Pogledajte prilog 33831

Karta iz neke srpske knjige, Kraljevina Duklja na vrhuncu moći,
druga polovina XI vijeka.

dukljaxivijektz5.gif

Najveca fora je u tome sto su takvi padezi i u drugim djelima Njegosevim, koje; pak; Medakovic nikada nije prepravljao.

Ali tu postoji jos jedan problem. 1844. ili 1845. godine (Rufim ne zna tacno) Njegos prica jednu recenicu u kojoj pise "ne haje ni za Nemanje". Stari Crnogorac pise da je tada Njegos imao 16 godina, a rodio se 1813. - dok obojica (ako su razicite osobe) tvrde da je Njegos zavolio Nemanjice tek poslije te godine, pricajuci onda da su Karadzic i Sarajlija posrbili Njegosa - ne znajuci opet ni kada to! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Богами, тај њихов владика испаде малоумник коме су сви завртали уши како су стигли, а он никоме ни да писне! :lol:

Нит је имао свог ауторитета, нит свог мишљења, нит свог мозга...бар по Играчини Руфиму и њему подобним! :lol: (А они, као, имају све оно што Његош није имао...само још никако да напишу нешто иоле близу ''Горском вијенцу'' :lol:)

:lol:
Богами, тај њихов владика испаде малоумник коме су сви завртали уши како су стигли, а он никоме ни да писне! :lol:
Znači njemu učitelj nije bio ni potreban? Pa što ga je onda Sima podučavao?

:lol::lol::lol:
:lol::lol:

Svetosavka, kad ćeš da odgovoriš na pitanja u vezi Njegoša? Nikad, nikad, jer se sve slažeš!

Back