Ja opšte nikad sebe nijesam izdizao iznad njega, on je imao sjajan KNJIŽEVNI TALENAT, koji je upotrijebio za širenje političkih ideja Sime Sarajlije, Vuka i Garašanina.
Naravno, on je jedan od najgorih vladara Crne Gore u njenoj istoriji, van svake sumnje, sama činjenica da je jedini Petrović koji nikada nije dobio nijedan boj, sve govori.
Pa vjerovatno je istina kao KNJIŽEVNIKA. Imao je ogroman TALENAT. Sve ostalo što je radio bilo je fukarski i nesojski, pa i svoj talenat je upotrijebio da bi raspirio odvratnu nazadnu - velikosrpsku ideologiju.
To je ta standardna politika primitivno šovinizma i nacionalizma koju primenjuješ - srbovati je loše, bez razloga kakvo je - a crnogorčenje je dobro. To je ona standardna politika srpskih šovinista koji ne daju nezavisnost Kosovu "zato što tamo ima Srba".
Znači uvijek se stavlja svoja nacija iznad drugih, kao superiornija. To i ti radiš. Tebi nije dobar najveći Crnogorac, zato što se smatra Srbinom - ali su ti tobro fašisti i nacistički kolaboracionisti, jer se NE smatraju Srbima. Milo Đukanović i Nikola Kilibarda ti do juče bili najgori neprijatelji - danas ih obožavaš.
I pogotovu ovo
biranje izjava. Ne mislim na Petrović-Njegoše (koji ti odgovaraju kada ne kažu direktno da su Srbi, i čak se pozivaš i na Njegoša koga toliko mrziš), već na one koji su se dvoumili između Srpstva i ne-Srpstva: Sekula Drljevic ti je los kroz vecinu svog zivota, a
a postane dobar kada postane Ustasa. Na Nikolu Petanovica se pozivas kako je on smatrao da Crnogorci nijesu Srbi - potpuno ignorisuci da je on u isto vrijeme smatrao i da jesu. :rolleyes:
To je cista, slijepa i bezumna politika, u kojoj ne vlada ni tracak razuma ili bilo ceg moralnog, vec jednostavno copy-paste politika Srpske radikalne stranke i Vojislava Seselja.
A sto se tice toga da Njegos nije dobio nijedan boj...ja znam da si ti
anti-demokrata i
anti-pacifista jer stalno cijenis klanje i podrzavas agresije, tako da ti tu necu zamjerit.

Normalan covjek bi se divio (pardon: SE divi) onima koji nisu takvi.
To je Milorad Medaković - čuveni, slavni srpski prevarant i falsifikator tako umetnuo.
Pitanje od milion dolara: Je li on mijenjao
SVA Njegoseva djela - ili samo Gorski vijenac?