• Začetnik teme Začetnik teme Devilish Dog
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ova raprava je gomila sranja, pogotovo startno pitanje o mrznji. Ja "mrzim" cigane, zato sto su podmukli, neradnici, lopovi, prevaranti u velikoj vecini, kao i siptare, jer su zaostali, opasni, neandertalci , pa muslimane jer mogu da podmetnu bombu u Mekdonalds dok moje, tvoje, necije dete jede hambureger itd, itd
Pa hajmo razmisliti!!

Devilish Dog:
Sta mislite o >>homosexualcima<<?
Ja ih mrzim a vi ?

Njuskalo:
giovanni:
OK, prvi MORONU, kad si vec resio da polemises, neka ti bude. Cak i pre tvog prosvetiteljskog nastupa sam znao definicije svih vas skotova i vasih devijantnih ponasanja. Bez obzira na to sto ne startujete decu (nadam se, za vase dobro) vi svakako pogubno uticete na formiranje njihove licnosti. Vama, degenericima, koji svoju pedersko filozofiju naturate kao prirodnu i kao humanu tekovinu, i koji svoje mentalne poremecaje poturate kao ljudska prava, treba zabraniti svaku slobodu govora i javnog delovanja. Vi ste, bre, tumor na izmatu ljudske vrste, pa jos imate obraza da se borite za svoja prava. Idi idiote u planinu pa sa medvedima vodi ljubav !?!

Imam bolju ideju: hoces da se nadjemo da naucis kako moze da se uziva dok te neko kara u dupe? Mozda ces u tom slucaju duboko u sebi osetiti razlog da promenis svoje stavove. Iz moje perspektive to dodje isto - ne vidim neku veliku razliku izmedju medveda i tebe.

A, ljudska prava cemo uvesti u ovu zemlju, ne vredi da se protivis. I gej brakove i usvajanje dece. I Gay Pride u centru Beograda, cisto da jednom godisnje podsetimo likove kao sto si ti na to kako treba da se ponasaju.

Jednog dana ces ovo sto si napisao moci samo anonimno i na internetu da kazes, jer ces u suprotonom zagalviti kod sudije sa tuzbom za diskriminaciju LGBT populacije. Pa 30 dana ciscenja svinjca u Padinjaku i tako to. Dobro bi ti stajalo uz karakter.

Znaci, mozes da sednes na zemlju i places. Ili da kenjas na forumu - ista stvar.

Kiss
:P

Ne, bedo, ja imam najbolju ideju. Posto sam humanista i ti toliko uzivas u karanju u bulju, verujem da bi bilo jako lepo celu tu vasu GEY PRIDE (PONOS ?!?) gomilu nabiti na kolce u centru Beograda.
Ne znam zasto se pozivas na ljudska prava kad se to uopste i ne odnosi na vas. A ako jednog dana (daleko bilo) to vase krdo zakoni priznaju kao nekakvu populaciju, zasigurno cete zavrsiti u torovima sa ostalom stokom. Naravno, ako dotle ne izumrete (he he he..). I imacete svoju sezonu lova kao i ostala plemenita zivina. Pa i zivotinje imaju neka prava, zar nisi i sam to rekao.
P.S. Prirodno, za muskarca je manje zlo sedeti na zemlji i plakati, nego na ***** i pevati!

Anonymous:
Njuskalo:
giovanni:
OK, prvi MORONU, kad si vec resio da polemises, neka ti bude. Cak i pre tvog prosvetiteljskog nastupa sam znao definicije svih vas skotova i vasih devijantnih ponasanja. Bez obzira na to sto ne startujete decu (nadam se, za vase dobro) vi svakako pogubno uticete na formiranje njihove licnosti. Vama, degenericima, koji svoju pedersko filozofiju naturate kao prirodnu i kao humanu tekovinu, i koji svoje mentalne poremecaje poturate kao ljudska prava, treba zabraniti svaku slobodu govora i javnog delovanja. Vi ste, bre, tumor na izmatu ljudske vrste, pa jos imate obraza da se borite za svoja prava. Idi idiote u planinu pa sa medvedima vodi ljubav !?!

Imam bolju ideju: hoces da se nadjemo da naucis kako moze da se uziva dok te neko kara u dupe? Mozda ces u tom slucaju duboko u sebi osetiti razlog da promenis svoje stavove. Iz moje perspektive to dodje isto - ne vidim neku veliku razliku izmedju medveda i tebe.

A, ljudska prava cemo uvesti u ovu zemlju, ne vredi da se protivis. I gej brakove i usvajanje dece. I Gay Pride u centru Beograda, cisto da jednom godisnje podsetimo likove kao sto si ti na to kako treba da se ponasaju.

Jednog dana ces ovo sto si napisao moci samo anonimno i na internetu da kazes, jer ces u suprotonom zagalviti kod sudije sa tuzbom za diskriminaciju LGBT populacije. Pa 30 dana ciscenja svinjca u Padinjaku i tako to. Dobro bi ti stajalo uz karakter.

Znaci, mozes da sednes na zemlju i places. Ili da kenjas na forumu - ista stvar.

Kiss
:P

Ne, bedo, ja imam najbolju ideju. Posto sam humanista i ti toliko uzivas u karanju u bulju, verujem da bi bilo jako lepo celu tu vasu GEY PRIDE (PONOS ?!?) gomilu nabiti na kolce u centru Beograda.
Ne znam zasto se pozivas na ljudska prava kad se to uopste i ne odnosi na vas. A ako jednog dana (daleko bilo) to vase krdo zakoni priznaju kao nekakvu populaciju, zasigurno cete zavrsiti u torovima sa ostalom stokom. Naravno, ako dotle ne izumrete (he he he..). I imacete svoju sezonu lova kao i ostala plemenita zivina. Pa i zivotinje imaju neka prava, zar nisi i sam to rekao.
P.S. Prirodno, za muskarca je manje zlo sedeti na zemlji i plakati, nego na * i pevati!

P.P.S. Eto, od sve muke zaboravih da se prijavim

Njuskalo:
Uvredio si me kada si napisao sledece:

Zmaj:
Bravo Beovulf i djovani

Knjiga se zove "Beda psihijatrije" pa koga interesuje i pismen je neka cita, a ne sakuplja informacije sa bbc-a i ostalih propagandnih masina (100 puta ponovi laz i postace istina).
Svako istrazivanje koje se sprovodi u medicini se PLACA, da bi se izvukao profit. Kaze nokia evo pare,
da se dokaze kako simensovi telefoni ne valjaju, zrace itd., a zatim simens kaze, evo jos vise para da se dokaze kako nokija izaziva smrt laboratorijskih miseva
i tako u krug. Isto je i sa tim pederima.
Ako to je to prihvatljivo sto nije zoofilija, nekrofilija itd. Tu se ne ugrozavaju ljudska prava.

Jer si:
1. naveo arbitaran i nerelevantan izvor (SZO je ipak vrhovni arbitar kada je medicina u pitanju)
2. insinuirao si da sam nepismen
3. insinuirao si da sakupljam i plasiram neistine
4. unapred si odbacio kao relevantno bilo kakvo istrazivanje - znaci unapred ne priznajes bilo kakav naucni stav
5. stavio si u istu ravan homoseksualnost sa zoofilijom i nekrofilijom.

Primenio si isti postupak "sirenja istine" koji su primenjivali Gebels, Staljin, Broz, Milosevic i Seselj. Tako da TVOJA argumentacija je ona koja nema cinjenice na koju bi se oslonila, tako da u narednoj poruci uvodis:

6. Insinuaciju da ja nemam argumenata, iako ja sve vreme potezem samo jedan - stav SZO.

Uz to si u prvi plan isturio druge diskutante jer nemas petlju da sam udjesu diskusiju sa mnom. Kukavicki.

Sto se tice stava SZO, i on se kupuje parama.
Stav SZO je da nema virusa velikih boginja nigde na svetu, a pitaj Donalda Ramsfelda ili potrazi na sajtu NTtimes da li nema.

Takodje sam si naveo podatak, da je homoseksualnost IZBRISANA iz liste poremecaja (nekoliko poruka ranije). Da li po istom principu mogu da se brisu i druge bolesti i koji je to kriterijum, i ko ga i zasto proglasava?
Da li to znaci (kad je po tebi taj stav SZO jedini relevantan) da su homoseksualci do 1991 bili bolseni, a onda ozdravili (zasto se onda i ostale bolesti ne lece na taj nacin?) ili stav SZO ipak nije relevantan?

Relevantonst istrazivanja je pre svega relativna.
Postoji izreka (mada ireke i nisu mozda relevantan izvor): Postoje laz, velika laz i statistika.

Kao sto rekoh istrazivanja se i rade i objavljuju kad nekome to odgovara. Dobrodosli u kapitalizam.

Zbog one uvrede koja je licna i nista ne insinuira
(nazvao si me moronom)
mislio sam da ce reagovati moderator foruma, sto bi i bilo normalno, makar da te opomene.

Ti opet nastavljas sa tim metodama etiketiranja
(da sam ja ovakav onakav, moje koalicijie uporedjujes me sa ovim i onim), i mislim da je stvarno vreme da se MODERATOR oglasi po tom pitanju.

Homoseksualnost i jeste u ravni sa zoofilijom i nekrofilijom tj. to je bolest. Verujem da ni zoofilu to ne izgleda kao bolest iz licne perspektive.

Sto se tice drugih diskutanata:
U prvi plan sam stavo samo odobravanje njihovog stava.
Ok, od sad cu to da radim na kraju poruke.

Mada, ako se nesto ne preduzme protiv direkntog i neinsinuranog vredjanja diskutanata, vise necu ni da posecujem forum.

BRAVO Beowulf i Djovani.

Ok, forum je liberalan u odnosu na stavove ucesnika i to mi se u principu dopada, ali sto je mnogo, mnogo je. Zar moderatori ne misle da poruku u kojoj se eksplicitno pominje "nabijanje na kolac", ciji autor je ocigledno fasistoidnog opredeljenja, ne treba bar izbrisati sa foruma??? Takvim osobama nikakvi argumenti ne mogu pomoci da se oslobode svoje slepe, iracionalne mrznje, ali zaista nema smisla da zagadjuju atmosferu na forumu spustajuci se ispod svakog podnosljivog nivoa komunikacije.

U osjetljivim temama kao sto je ova, tesko je odrediti granicu do koje diskutanti mogu da idu...
Vecina forumasa pobunila kada sam htjela da uvedem malo strozija pravila na forumu, i upravo stoga ne brisem ni poruke koje svakako da nisu primjerene ovom mjestu... Ocito da prilikom trazenja vece sloboda izrazavanja na forumu, nisu mislili i na njenu ruzniju stranu, koja se upravo na ovoj temi ocituje...

Gazdarica:
U osjetljivim temama kao sto je ova, tesko je odrediti granicu do koje diskutanti mogu da idu...
Vecina forumasa pobunila kada sam htjela da uvedem malo strozija pravila na forumu, i upravo stoga ne brisem ni poruke koje svakako da nisu primjerene ovom mjestu... Ocito da prilikom trazenja vece sloboda izrazavanja na forumu, nisu mislili i na njenu ruzniju stranu, koja se upravo na ovoj temi ocituje...

Obicno na forumima postoje sekcije gde korisnici mogu da se medjusobno vredjaju, ali su jasno oznacene.
Mislim da slican princip moze i ovde da se primeni.
Nikoga ne treba vredajti niti pretiti.

Ali pravilo treba da se odnosi na sve. I treba da bude
strogo inace je besmisleno.

Vidis zmaj, prvi ti pozdravljas giovannija (ili kako mu se vec nick pise) koji u svojoj posljednjoj poruci pise o nabijanju na kolac...
S druge strane, za Nico je upravo ta njegova poruka razlog da trazi intervenciju moderatora...
Cini mi se da kod vecine ljudi odredjivanje toga sta je uvredljivo, a sta ne, zavisi od toga da li se slazu ili ne slazu sa stavovima osobe koja je uvrede iznijela...
Kako bilo, ukoliko se uvrede nastave, ova tema bice zakljucana...

giovanni:
P.P.S. Eto, od sve muke zaboravih da se prijavim

Da ne navodim celu tvoju poruku...

Meni se cini da si ti zaslepljen mrznjom prema homoseksualcima?

Da li imas licni razlog za to?

Ako nemas, orbati se psihologu ili psihijatru, mislim da ti je strucna pomoc potrebna. Ovo govorim samo za tvoje dobro. Bolje je spreciti da napravis neku glupost zbog tvog stanja... Moras da shvatis da nije sramota biti bolestan.... Moze da se kontrolise lekicima... Samo da ih redovno uzimas.

Kisss

P.S. Suvise te sazaljevam, da bih te mrzeo.

zmaj:
Sto se tice stava SZO, i on se kupuje parama.
Stav SZO je da nema virusa velikih boginja nigde na svetu, a pitaj Donalda Ramsfelda ili potrazi na sajtu NTtimes da li nema.

Takodje sam si naveo podatak, da je homoseksualnost IZBRISANA iz liste poremecaja (nekoliko poruka ranije). Da li po istom principu mogu da se brisu i druge bolesti i koji je to kriterijum, i ko ga i zasto proglasava?
Da li to znaci (kad je po tebi taj stav SZO jedini relevantan) da su homoseksualci do 1991 bili bolseni, a onda ozdravili (zasto se onda i ostale bolesti ne lece na taj nacin?) ili stav SZO ipak nije relevantan?

Odgovoricu samo na onaj deo tvoje poruke za koju smatram da je vredna paznje:

- Da li ti pokusavas da optuzis SZO za korupciju, kada kazes da se stav SZO kupuje parama? Mogao bi da se pozabavis malo problemom neodgovornosti koja postoji u tvojim izjavama. Ako raspavljamo o medicinskim pitanjima, onda su nacelni stavovi strucnih udruzenja jako relevantni. Da te podsetim, ne postoji strucno udruzenje sa vecim autoritetom od SZO kada je medicina u pitanju.

- Stav SZO je da su velike boginje iskorenjene kao bolest - tj. da ne postoje u prirodi. Poznate su zalihe virusa koje postoje u 2 laboratorije. Ne vidim potrebu da se izvrcu cinjenice, sem ako en zelis da diskreditujes SZO.

- Pre 100 godina u mnogim zemljama zapada homoseksualnost se kaznjavala zatvorom. To je vremenom zamenjeno "lecenjima", a na kraju je struka prihvatila stav da homoseksualnost nije bolest, sto je dovelo do brisanja sa spiska (u SAD sredinom sedamdesetih, pa onda dalje u ECropi, pa SZO 1991, pa Srbija 1992).

- Razlog zasto je homoseksualnost bila tretirana kao zlocin i/ili bolest jeste TEROR vecine nad manjinom, odnosno odbijanje da se neki drugaciji i razliciti ljudi prihvate kao jednaki. Da napomenem da u to doba u istim tim zemljama ZENE nisu imale pravo glasa jer se smatralo da NISU JEDNAKE u pravima sa muskarcima. Ovo spominjem da bih docarao vladajucu filozofiju tog vremena (doduse, tada se na zapadu vec smatralo da je navijanje na kolac necivilizovan nacin izvrsenja smrtne kazne).

- Da, po stavovima SZO, homoseksualnost je do 1991. TRETIRANA kao bolest, sto ne znaci da je to bila. SZO je 1991. PRIZNALA da je napravila gresku i to gresku ispravila.

zmaj:
Obicno na forumima postoje sekcije gde korisnici mogu da se medjusobno vredjaju, ali su jasno oznacene.
Mislim da slican princip moze i ovde da se primeni.
Nikoga ne treba vredajti niti pretiti.

Ali pravilo treba da se odnosi na sve. I treba da bude
strogo inace je besmisleno.

Ova tvoja zalba me podseca na sledecu situaciju:

Lupio si nekome samar jer si ocekivao da ti nece vratiti. Onda je taj neko tebi nalupao seriju samara, pa ti sad pokusavas da se zalis protiv lupanja samara.

Ko ti je kriv, sam si hteo da se kacis sa mnom ! ! !

izvini njuskalo , mozda nemam prava da se mesam ali ipak ...
ne treba se povoditi za nekim ...
ako ti je vec neko "lupio samar" , zasto mu onda nisi okrenuo i drugi obraz ,
tada bi on verovatno shvatio :( :?:

Gazdarica:
Vidis zmaj, prvi ti pozdravljas giovannija (ili kako mu se vec nick pise) koji u svojoj posljednjoj poruci pise o nabijanju na kolac...
S druge strane, za Nico je upravo ta njegova poruka razlog da trazi intervenciju moderatora...
Cini mi se da kod vecine ljudi odredjivanje toga sta je uvredljivo, a sta ne, zavisi od toga da li se slazu ili ne slazu sa stavovima osobe koja je uvrede iznijela...
Kako bilo, ukoliko se uvrede nastave, ova tema bice zakljucana...

To za nabijanje na kolac nisam video, jer je bilo na drugoj strani od poruke koju sam citirao. To je dovelo do nesporazuma.
Pozdrav za djovanija je bio odgovor na citiranu poruku u kojoj mi se zamera sto je pozdrav na pocetku.

Intervenciju moderatora trazim za sve, pa i za sebe ako preteram. Ako sam ikoga nazvao pogrdnim imenom direktno slobodno izbriste sve moje poruke.
Ali onda nek se pravilo primenjuje za sve .....

Njuskalo, svaka ti cast na ulozenom trudu i energiji u prosvecivanju homofobicne populacije, ali izgleda da su rezultati nikakvi...Predrasude se jako tesko iskorenjuju, a sudeci po ovdasnjem nivou svesti, taj ce proces jos dugo trajati. Neko je ovde izjavio kako mrzi Cigane jer, zaboga, oni su ovakvi i onakvi...da ne pominjem takodje veoma rasirenu mizoginiju, kako kod muskaraca tako i kod zena...i da pitas te ljude, imaju li bilo kakovo obrazlozenje za svoje stavove, na osnovu cega su dosli do njih, oni bi samo nastavili da ponavljaju isto, kao sto se non stop desava...ako im das neku relevantnu i istinitu informaciju koja je u suprotnosti sa njihovim stavom, odmah krecu sa paranojom tipa "to vam je truli zapad napunio glavu". Ok, mogu da shvatim da im je tesko da misle samostalno, da su preplaseni od novog i nepoznatog, da su isfrustrirani...sve je to ljudski...ali, neka se ne brinu. Bice, jednog dana, Gay Pride i u Beogradu, a neki od njih ce mozda tada blagonaklono gledati na sve to.

Da sad ne bih citirao sve poruke koje se ticu moje diskusije i eventualno nesto izgresio u referenciranju:

1. Da, stav SZO se kupuje kao i bilo sta drugo (recimo da u Iraku ima hemijskog i bioloskog oruzija), kad nekome to treba
2. Mislim da meni niko nije nalupao seriju samara.
Mozda neko voli tako da misli o sebi ali to je vec njegova stvar.
3. Zene i dan danas nemaju pravo glasa u vecem delu sveta (da li je to dobro ili lose nije predmet diskusije)
4. Ako je proglasavanje zlocinom homoseksualizma
bio teror vecine nad manjinom i sad smo svi jednaki,
kakva se onda specijalna prava traze. Da neko na osnovu toga dobije neke povlastice i specijalna prava?
Gde je tu onda jednakost?

Nico:
Ok, mogu da shvatim da im je tesko da misle samostalno, da su preplaseni od novog i nepoznatog, da su isfrustrirani...sve je to ljudski...ali, neka se ne brinu. Bice, jednog dana, Gay Pride i u Beogradu, a neki od njih ce mozda tada blagonaklono gledati na sve to.

Ali nemoj onda da se bunis ako bude White pride....
Inace nema jednakosti...

Ajmo iz pocetka.
Jednakost u slobodama i pravima znaci da su odredjene slobode i prava (da ne nabrajam koja) zagarantovana SVIMA, POD USLOVOM da se time ne krse i ne ogranicavaju prava i slobode drugih. Ako rasisti i fasisti organizuju skup na kome pozivaju na fizicko istrebljenje drugih ljudi (ili sta vec), onda je to krsenje tudjih prava (nas Ustav zabranjuje raspirivanje etnicke, verske, rasne mrznje).
Jasno?

kosmopolit:
izvini njuskalo , mozda nemam prava da se mesam ali ipak ...
ne treba se povoditi za nekim ...
ako ti je vec neko "lupio samar" , zasto mu onda nisi okrenuo i drugi obraz ,
tada bi on verovatno shvatio :( :?:

Zato sto je to pravi put u pothranjivanje diskriminacije.

Nico:
Njuskalo, svaka ti cast na ulozenom trudu i energiji u prosvecivanju homofobicne populacije, ali izgleda da su rezultati nikakvi...Predrasude se jako tesko iskorenjuju, a sudeci po ovdasnjem nivou svesti, taj ce proces jos dugo trajati. Neko je ovde izjavio kako mrzi Cigane jer, zaboga, oni su ovakvi i onakvi...da ne pominjem takodje veoma rasirenu mizoginiju, kako kod muskaraca tako i kod zena...i da pitas te ljude, imaju li bilo kakovo obrazlozenje za svoje stavove, na osnovu cega su dosli do njih, oni bi samo nastavili da ponavljaju isto, kao sto se non stop desava...ako im das neku relevantnu i istinitu informaciju koja je u suprotnosti sa njihovim stavom, odmah krecu sa paranojom tipa "to vam je truli zapad napunio glavu". Ok, mogu da shvatim da im je tesko da misle samostalno, da su preplaseni od novog i nepoznatog, da su isfrustrirani...sve je to ljudski...ali, neka se ne brinu. Bice, jednog dana, Gay Pride i u Beogradu, a neki od njih ce mozda tada blagonaklono gledati na sve to.

Bice, bice, pravog Gay Pride - a i u Beogradu... Evo Hrvatska je skoro usvojila zakon o istopolnim zajednicama, tako da se talas kraja diskriminacije krece polako, ali sigurno ka istoku. Mi smo sledeci.

U svakom slucaju, osnovno je da ne dopustim da me ucutkaju 3 (tri) korisnika koji imajo fasistoidno politicko opredeljenje. Takvi su izgubili izbore 2000!!!

Situacija na ovoj diskusiji se polako vraca u ravnotezu. Na zalost, zakasnio sam na 2 druge na ovom forumu, gde su fasistoidni internet elementi ucutkali glasove razuma.

BTW, da li znas kako je veselo na sajtu SRS gde je jedan moj poznanik pokrenuo diskusiju o pederima, naravno braneci nas?!

Poenta je da se cuje glas LGBT populacije!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

zmaj:
1. Da, stav SZO se kupuje kao i bilo sta drugo (recimo da u Iraku ima hemijskog i bioloskog oruzija), kad nekome to treba
2. Mislim da meni niko nije nalupao seriju samara.
Mozda neko voli tako da misli o sebi ali to je vec njegova stvar.
3. Zene i dan danas nemaju pravo glasa u vecem delu sveta (da li je to dobro ili lose nije predmet diskusije)
4. Ako je proglasavanje zlocinom homoseksualizma
bio teror vecine nad manjinom i sad smo svi jednaki,
kakva se onda specijalna prava traze. Da neko na osnovu toga dobije neke povlastice i specijalna prava?
Gde je tu onda jednakost?

Odgovori:

1. SZO nikada nije bio nadlezan za hemijsko i biolosko oruzije.

1a. Cista je manipulacija javnoscu (u stilu Slobine TV Bastilje) da se tvrdi da je SZO korumpirana i da njen stav moze da se kupi.

2. Samare argumentima si dobio.

3. Zene imaju pravo glasa u onim zemljama koje stite ljudska prava svojih gradjana (SAD, EU itd.)

4. Na jednoj strani je zakonodavstvo koje bi sprecilo diskriminaciju (to jest da se kaznjava diskriminacija na osnovu seksualnog opredeljenja). Na drugoj strani je razvoj prava koja bi bilo analogna pravima heteroseksulanih parova (zajednicka imovina, poreske olaksice, zajednicko socijalo i penzijsko osiguranje). Na trecoj strani su ona najosetljivija - brak i usvajanje dece. Sva ova prava imaju za cilja da IZJEDNACE LGBT populaciju sa ostatkom drustva, a ne da im da dodatna prava u odnosu na ostatak drustva.

Gazdarica:
Apsolutno nemam nista protiv homosexualaca... Neka svako spava sa onim s kim zeli...
Zasto bi mene opterecivalo ako neki muskarac prima, ili trpa drugom muskarcu spolovilo...??? :shock:
Zaista ne mogu da razumijem homofobiju... :?
Inace, kazu da su homofobicni ljudi u stvari latentni homoseksualci.. Pa fino maskiraju svoj strah da ne postanu takvi..itd..

Ova tema je toliko izrabljena.. dokle god je moralista kome vishe smeta kako se dva tipa ******e nego kako tip tipu vadi ochi, dotle ce i svet da bude ovakakav kakav je.. (ne bash za primer;) ).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back