kaai79
Poznat
- Poruka
- 7.065
Jedno je sigurno Amerika nikad vise zemlja obecana.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Maroko....zemljo obecana... 8)kaai79:Jedno je sigurno Amerika nikad vise zemlja obecana.
Za mnoge hoće.kaai79:Jedno je sigurno Amerika nikad vise zemlja obecana.
volunteer:da bako...a imala si veliki potencijal...da bi spala na obicnu babu....ja derle jbg...zivot je predamnom.... :grin:
Daleko bilo da se nadam da se tom narodu nesto lose desi jer vecina i nezna ni da postoji srbija ,ali nece oni dugo, dani pardon godine su im odbrojane.nesha taxista:Za mnoge hoće.
DJM:Hahahaha... ovo me je bas nasmejalo...
Ma ima da se sloze... cim im metaforicki receno... g.ovna predju iznad glave...
Da vidis kako se svi bore protiv bede... a kada se izbore...
Hmmm... pa da... vracamo se na staro![]()

Hvala,ali nazalost mi koji malo drugacije razmisljamo i sagledavamo stvari i sa nekih drugih strana,racunam tu i tebe naravno, jos uvek smo u ogromnoj manjini..... :-|slavonija:[/B]
izvini sto se mijesam, i ako dozvolis, zivot je doista pred tobom, jer koliko sam dosada procitala od tebe, ti si naucio da razmisljas vlastitom glavom, a to je preduvijet za sve ostalo...
svaka cast tvojim roditeljima...
А што је нека фирма зарадила лову продајући падобране за скакање са облакодера!eremita:Нажалост, не могу сада да нађем тај новински чланак о томе да су каубоји запали у тешку параноју и да су обавезали своје грађане да морају да вежбају "евакуацију" и сличне глупости по систему онога што је некада имала СФРЈ - "ОНО и ДСЗ"... (умро сам од смеха)... и у то је уложена огромна лова.....

Amerika je nastala spontano kao interesna grupa...odpadnika,kriminalaca,robovlasnika i drzavnih neprijatelja...tako da ne vidim zasto bi se raspala?Derer:Amerika ce puci rasno kao shto je SFRJ etnichki ali to je daleka buducnost.
Ni mi ni deca nashe dece to necemo doziveti.
Bravo...drzave nastaju spontano....missim...svaka chastvolunteer:Amerika je nastala spontano kao interesna grupa...odpadnika,kriminalaca,robovlasnika i drzavnih neprijatelja...tako da ne vidim zasto bi se raspala?![]()
Pa bas zato sto je sarenolika etnicka struktura to ih drzi na okupu,sta sad ce svako protiv svakog da krene u rat,sta lupas...Neke drzave nastaju silom...neke ne...to je razlika...prve su dugog a druge kratkog veka....Americko stanovnistvo se drzi silom?Kakava glupost...zasto mexikanci i azijati beze u SAD a ne iz nje?Derer:Bravo...drzave nastaju spontano....missim...svaka chast
Amerika je bila engleska kolonija u kojoj se u jednom trenutku pre svega ekonomski interes lokalnih oligarha(a.k.a.-ocheva osnivacha nacije) sukobio sa Britanskom krunom.
Etnichka struktura Amerike je totalno sharolika i jedino shto tu zemlju drzi na okupu su razni vidiovi direktne i indirektne prisile + to shto i dalje vojnom silom drze primet u svetu.
To je najobichnija moderna robovlasnichka drzava,neshto ko stari Rim samo shto robovi ni ne znaju da su robovi-kad god na TV-u vidish slike brbi npr.u Iraku velika vecina vojnika su crnci,latino,belaca je prilichno malo a i to obichno vishi komandni kadar.Kada ekonomska kriza americhkog drushtva urushi taj sistem puci ce po rasnom kljuchu kao i kod nas po etnichkom.
volunteer:Pa bas zato sto je sarenolika etnicka struktura to ih drzi na okupu,sta sad ce svako protiv svakog da krene u rat,sta lupas...Neke drzave nastaju silom...neke ne...to je razlika...prve su dugog a druge kratkog veka....Americko stanovnistvo se drzi silom?Kakava glupost...zasto mexikanci i azijati beze u SAD a ne iz nje?

Imam tamo rodbinu i zivi extra...moze da se vrati kad hoce i niko je ne drzi na silu...Stvarno ne mogu da razumem sta ce ti ove maloumne tvrdnje?Derer:
Pa tako se mislilo u vreme apsolutistichkih monarhija-da sharolikost stanovnishtva potpomaze homogenizaciju....ali se pokazalo netachnim.
Ne drzi nikakva sharolikost tu drzavu na okupu,nego ekonomija i prisila.
Nego shta nego je prisila,mozda ne direktna ali svakako indirektna.
Amerika je klasni dvopartijski sistem,ko shto vec rekoh moderno robovlasnishtvo.
Na vrhu imash 2 grupe nenormalno bogatih oligarha olichene u 2 suprodstavljene interesne grupe/partije i tako piramidalno sve do dna ljudi koji rade za sitinish i egzistenciju.
Jedini parametar za mesto u drushtvu je novac,a on se zasniva na ekonomiji.Chim sistem ekonomski pukne bice-cao djaci.I u sfrj je vladalo"bratstvo&jedinstvo"do ekonomske krize koja je pokrenula stvari..
Ili da ne mislish ti mozda da je Americhko drushtvo demokratsko?
Buwahahahahahaah
Pa vishe demokratije imash recimo chak i kod nas nego u tom dvopartiJskom sistemu.
Moji 70-tih ovde nisu ziveli super... :| Ako je ljudima tamo lepo,a tako je vec ceo vek,a nije samo nekoliko godina pa da kazes da je trenutno,onda nema razloga za brigu...Uzivaj ti ovde u Srbijici u pusti Amere na miru....Derer:Pa nije sam trenutni kvalitet zivota merilo stabilnosti jednog drushtva.
Treba se pitati na koji nachin se taj "kvalitet"ostvaruje i koliko tako moze da traje?
I mi smo krajem 70-tih ziveli super,vrh...sve na kreditima a ekonomija je propadala ali se to tada nije videlo.Indirektna prislia znachi ne da ih neko"tera",a sloboda je relativan pojam.
Prislia u smislu propagande,ispiranja mozga...itd.Amerika je jedno homofobichno,paranoidno drushtvo u chemu su u mnogome doprineli mediji.Kreiranje javnog mnjenja je praktichki sportska disciplina.Ako ti neko ispere mozak da verujesh da je g.ovno ljubichica,po meni to nije sloboda.
A to o uporishtu..missim koja glupost...ne raspada se neka drzava zato shto ima uporishte ili ne u narodu,to je krajnje promenljivo.