Zasto je bitno ko zaposljava?

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.238
Vidim vecina je prilicno zatupljena, tj ma koliko da su obrazovani nekako im vazni detalji promicu....

Eto zato pitanje u naslovu....

Odmah i odgovor...
Zato sto onaj ko bira zaposlenog postavlja sistem vrednosti u tom drustvu....
U psihologiji svakoga, bilo da je zaposlen ili nezaposlen, je da bude izabran....jedino ako bas dugo nije menjao posao...
Tako da je najjace oblikovanje stanovnistva upravo preko toga sta vrednuje onaj koji zaposljava...
Zato je inace znacajno i najznacajnije ne obrt i profit nego upravo ono ko ima povlastice pri zaposljavanju radnika...

To u ovoj drzavi imaju stranci a nase domace razbiju kao zvecku....
To kazuje da je usmerenje vec nekoliko vlasti da stranci manipulisu javnim mnjenjem i vaspitanjem naroda...

Po ponasanju pri izboru zaposlenih , i po vrsti posla koje im daju a i po poslodavcima, ocigledno da se spusta svaka moralnost...
Malo to direktno radi vlast, malo indirektno preko subvencija onima koji zaposljavaju a stranci su a dali su mast ministru nekom...

A svi misle pare su pare....
Nisu...

Radio sam i kod domaćih i kod stranaca . Stranac me nikada nije prevario
ni kod isplate ni kod dogovorenih uslova ali domaći jesu pa ti vidi .

I mene takodje...
Neki stranci su kao u svojoj zemlji, ali drugi nisu...
Ne promovisem ksenofobiju, cak cemo doci do suprotnog....
Nije svejedno ni koji nivo radnika...

Bio sam u toku pre deset godina kad sam video da teraju strane investitore....znaci bukvalno su ih demokrate terale...A da ne pricam o Slobi...
Nisu terali samo one masnishe....a takvi su samo radili velike transakcije i mali broj radnika...
Bitno je formirati kapitalisticku elitu...
A to se radi upravo ovako...

Ali to treba domaci ljudi da znaju, da ce kao posledica uspostavljanja nove kapitalisticke elite , vecina njih koji nisu menadzeri u stranim firmama, da pocepa na sitne komadice...
Da dzabe ne otvaraju firme i ulazu kapital, kad ce neko drugi dobiti olaksice za istu stvar, samo zato sto ima zapadni sistem poslovanja jer dolazi odatle...

Jer tako cuvas domaci kapital da kad se uspostavi kapitalizam u tom obliku u kojem zeli obavestajna sluzba CIA ili vlast , onda imas domaci kapital koji nije potrosen kao konkurencija sada, dok povlastice od drzave furaju ka strancima...

e ovo ti je dobra tema imas 4+ za nju

postali smo zemlja lizinga radne snage na najgori moguci nacin , da ne nabrajam primere sa juga bili su dosta po medijima a vezano htz pelene

nasi su defanzivi al koji im je kriv kad samo jure trgovinu i pranje novca od izgradnje stanova a ne zele ulagati u neku proizvodnju osim ako nije ekstra profitabilna

čast izuzecima

e sad jos nema vesti iz tih fabrika(stranci) dal je bilo politickog siledzijstva pred izbore kod njih al me ne cudi da do tog ne dodje
sve u svemu usli smo u vode ekonomskog ropstva i dobro nam se ne pise
mogucnost uticaja na politiku ekonomiju od strane tih firmi ne verujem da je jak al vreme im ide u korist
posebno ako budu poceli da placaju radnike kako treba
pesimista sam da ce biti bolje

Back