Vrlina je...

koja si ti zlonamerna budaletina
previse sam ja gadljiva da bih prodavala telo
ali izmedju opcija prodati dusu ili prodati telo, ja se ne dvoumim, ti dusu prodajes sefu, koji to isto radi za svog sefa. 12 sati dnevno si sraf u mesineriji.
ili to ili svoju dokolicu (koju mozas konstruktivno iskoristiti po svojoj volji), placas materijanom oskudicom sto se kosi sa tvojim hvalospevom bogatim i alavim.
cisto sumnjam da si ti sa tako krutim stavovima, osoba koja je uspela da se uhlebi negde gde ce imati privilegiju da dokolici 'na poslu'...osim ako ti otac nije ostavio u amanet

Nemoj sad tako, prostitucija je samo posao, a ti si vrijedna osoba koja ne bira.

Za ovo drugo necu nista da komentarisem. Zivimo u ovakvom vremenu koje je sve samo ne obecavajuce. Ako bi bilo moguce zivjeti kao ratnik, ja bih to i cinio. Sve ostalo je ludost, kazu upuceni. Pa sad, neka svako od vas vidi koliko je lud.

A i ko se ovde ozbiljno bavi filozofijom? Svi su tu u ulozi djaka koji imaju pravo da postave bilo koje pitanje. Mislim, sam pristup forumu je demokratski, a to je daleko od filozofije. U sustini bi smio diskutovati samo onaj ko je pozvan da ucestvuje u temi. Sve ostalo je nekultura.

Zavisi koje su rase. Eno, Plutarh je sakupio primjere hrabrosti starogrckih zena koje su i ubijale neprijatelja radi svojih muzeva.
U demokratiji inace nema nikakvih vrlina, sem mudrosti i to u nekolicine. "Vecina je hrdjava" - sedmorica mudraca.

Da postavim definiciju sebicnosti i egoizma. Vidjecete da zene sasvim spadaju u egoiste:
Dakle, sebicnjak je svako ko zanemaruje drustvene uslove u kojima zivi. Sto je covjek vise rase to je zavisniji od drustenih uslova. Nize rase mogu da putuju kroz pustinju same ili u drustvu sa jednom osobom i da cijelim putem ne progovore nijednu rijec. To upucuje na njihovo mentalno mrtvilo ... i tako cio zivot.
Vise rase trebaju stalno neke aktivnosti, a najvise umne.
I kad nastupi opste otudjenje, visim rasama se na licu vidi nezadovoljstvo. S druge strane kod zena se stalno cuje "treba biti zadovoljan", one uopste ne registruju da je drustvo nestalo, da je drustvena razmjena svedena na minimum, da djeca vise ne smiju da se druze medjusobom, nego su zatvorene u kaveze i natjerane da bulje u video igrice. Kad dalke udjes u dozivotno samovanje ti si tad usred uslova najnizih rasa. Ako ni tad ne osjecas da ti nesto fali, nedostaje, onda si sebicnjak najnize vrste. Onda si mizerija koja je zadovoljna nicim i zivis po svaku cijenu kao domaca zivotinja.

Back