Господ проклиње смокву

Priča o smokvi, izrečena pre Hristove posete Jerusalimu, ima naposrednu vezu s poukom datom izricanjem prokletstva nad nerodnim drvetom. Vrtlar je molio za nerodno drvo u priči: Ostavi je za ovu godinu dok okopam oko nje i obaspem je gnojivom; pa ako rodi dobro; a ako ne, poseći ćeš je kasnije. Nerodnom drvetu trebalo je pružiti veće staranje. Ono je trebalo imati svaku prednost. Međutim, ako bude ostalo bez roda, ništa ga neće spasiti od uništenja. U priči nije prorečen rezultat vrtlarevog rada. On je zavisio od tog naroda kome su bile upućene Hristove reči. Oni su bili predstavljeni nerodnim drvetom i na njima je bilo da odluče o svojoj vlastitoj sudbini. Svaka prednost koju je Nebo moglo podariti bila im je dana, ali nisu iskoristili svoje povećane blagoslove. Konačni rezultat pokazan je Hristovim činom izricanja prokletstva nad nerodnom smokvom. Odredili su svoje vlastito uništenje.

Poslednja izmena:
U svakom razdoblju ljudima je poklonjen njihov dan svetlosti i prednosti, jedno vreme probe, u kome se mogu pomiriti sa Bogom. Ali ova milost ima granice. Milost može godinama pozivati, da bude omalovažavana i odbacivana, ali onda dolazi vreme kad milost upućuje svoj poslednji poziv. Srce postaje toliko tvrdo da se prestaje odazivati Božjem Duhu.Tada blagi glas koji zadobija grešnika više ne preklinje grešnika a k@ranje i opomene prestaju.

Taj dan je došao Jerusalimu. Isus je plakao u tuzi nad osuđenim gradom, ali nije ga mogao spasiti. Iscrpio je sve izvore. Odbacivanjem opomena Božjeg Duha, Izrailj je odbacio jedino sredstvo pomoći. Nije postojala nikakva druga sila kojom bi mogao da bude spasen.

Jevrejski narod bio je simbol naroda iz svih vekova koji su prezirali preklinjanja Beskonačne Ljubavi. Hristove suze, dok je plakao nad Jerusalimom, bile su suze za grehe svih vremena. U sudovima izgovorenim nad Izrailjem, oni koji odbacuju karanja i opomene Božjeg Svetog Duha, mogu da čitaju vlastitu osudu.

Poslednja izmena:
U ovom naraštaju postoje mnogi koji idu istim tlom kojim su išli i neverni Jevreji.Oni su bili očevici javljanja Božje sile, Sveti Duh je govorio njihovom srcu, ali čvrsto su prionuli za svoje neverstvo i protivljenje. Bog im upućuje opomene i karanja, ali oni ne žele priznati svoje grehe, pa odbacuju Njegovu vest i Njegovog vesnika. Isto ono sredstvo koje On koristi za njihovo ozdravljenje, postaje im stena sablazni.

Otpali Izrailj mrzeo je Božje proroke zato što su iznosili na videlo njegove skrivene grehe. Ahab je smatrao Iliju svojim neprijateljem, zato što je prorok verno ukoravao careva tajna bezakonja.Tako i danas Hristov sluga koji ukorava greh nailazi na podsmeh i odbacivanje. Biblijska istina, Hristova vera, bori se protiv jake struje moralne nečistoće. U srcima ljudi predrasuda je danas jača nego u Hristovo vreme. Hristos nije ispunjavao svetovna očekivanja ljudi, Njegov život bio je ukor za njihove grehe, i oni su Ga odbacili. Istina Božje reči i danas se ne slaže s postupcima ljudi i njihovim prirodnim sklonostima, pa hiljade odbacuju njenu svetlost. Ljudi podstaknuti od Sotone bacaju sumnju na Božju reč i odlučuju se za promenu svog nezavisnog suda. Oni biraju tamu pre no svetlost, ali to čine na pogibao svojih duša. Oni koji su izvrtali Hristove reči, stalno su nalazili sve više razloga za izvrtanje, sve dok se nisu odvratili od Istine i Života. Tako je i danas. Bog ne namerava otkloniti svaku primedbu koju telesno srce može izneti protiv Njegove istine. Onima koji odbijaju dragocene zrake svetlosti, koje bi rasvetlile tamu, tajne Božje reči ostaće takve zauvek. Istina je od njih sakrivena. Oni idu naslepo i ne poznaju propast koja je pred njima.

Poslednja izmena:
Hristos je posmatrao svet i sve vekove s vrha Maslinske gore i Njegove reči odnose se na svaku dušu koja omalovažava pozive božanske milosti. Tebi koji prezireš Njegovu ljubav, On se danas obraća. »Ti, upravo ti« treba da znaš ono što je potrebno za tvoj mir. Hristos proliva gorke suze za tebe koji nemaš suza za sebe. Već se ta zlokobna okorelost srca koja je uništila fariseje, otkriva i u tebi. A svaki dokaz Božje milosti, svaki zrak božanske svetlosti ili rastapa i pokorava dušu ili je utvrđuje u njenom beznadežnom nepokajanju.

Hristos je unapred video da će Jerusalim ostati tvrdokoran i da se neće pokajati, a sva krivica, sve posledice odbačene milosti ležale se na njegovim vratima. Tako će da bude i sa svakom dušom koja ide istim putem. Gospod izjavljuje: »Propao si, Izraele.« »Čuj, zemljo! evo ja ću pustiti zlo na ovaj narod, plod misli njihovih, jer ne paze na moje reči, i odbaciše zakon moj.« (Osija 13,9; Jeremija 6,19)

Poslednja izmena:
Kako može tvorac da proklinje ono što je stvorio? Isus nije "gospod" i u najboljem slučaju može biti "bogo-čovek". B
iblija na početku pominje bogove u množini, a onda se pojavljuje jedan koji za sebe tvrdi da je jedan i jedini...

Подсећам да је прво питање које сам поставио, има ли смоква фамозну слободну вољу?! Јер, ајде да подржимо ону климаву причу како је Творац даровао слободну вољу људима јер неће да га воле роботи :roll: овде нема ни тог "смоквиног листа" :lol: да прекрије голотињу "аргумената"... Неке друге религије чак разматрају да животиње, биљке чак и минерали имају душу. Хришћанство јок! То је само творевина, твар, оно за шта је 100% одговоран сам Творац, према самом хришћанству (и то директно, не извлачењем логичких закључака...)

Poslednja izmena od moderatora:
[

Joh 9:39 I reče Isus: Ja dođoh na sud na ovaj svet, da vide koji ne vide, i koji vide da postanu slepi.
Joh 9:40 I čuše ovo neki od fariseja koji behu s Njim, i rekoše Mu: Eda li smo mi slepi?
Joh 9:41 Reče im Isus: Kada biste bili slepi ne biste imali greha, a sad govorite da vidite, tako vaš greh ostaje.

KONTEKST

Joh 9:1 I prolazeći vide čoveka slepog od rođenja.
Joh 9:2 I zapitaše Ga učenici Njegovi govoreći: Ravi! Ko sagreši, ili ovaj ili roditelji njegovi, te se rodi slep?
Joh 9:3 Isus odgovori: Ni on sagreši ni roditelji njegovi, nego da se jave dela Božija na njemu.
Joh 9:4 Meni valja raditi dela Onog koji me posla dok je dan: doći će noć kad niko ne može raditi.
Joh 9:5 Dok sam na svetu videlo sam svetu.
Joh 9:6 Rekavši ovo pljunu na zemlju i načini kao od pljuvačke, i pomaza kalom oči slepome,
Joh 9:7 I reče: Idi umij se u banji siloamskoj (koje znači poslan). Otide, dakle, i umi se, i dođe gledajući.
Joh 9:8 A susedi i koji ga behu videli pre da beše slep govorahu: Nije li ovo onaj što seđaše i prošaše?
Joh 9:9 Jedni govorahu: On je; a drugi: Nalik je na nj. A on govoraše: Ja sam.
Joh 9:10 Tada mu govorahu: Kako ti se otvoriše oči?
Joh 9:11 On odgovori i reče: Čovek koji se zove Isus načini kao, i pomaza oči moje, i reče mi: Idi u banju siloamsku i umij se. A kad otidoh i umih se, progledah.
Joh 9:12 Tada mu rekoše: Gde je on? Reče: Ne znam.
Joh 9:13 Tada ga povedoše k farisejima, onog što beše nekad slep.
Joh 9:14 A beše subota kad načini Isus kao i otvori mu oči.
Joh 9:15 Tada ga opet pitahu i fariseji kako progleda. A on im reče: Kao metnu mi na oči, i umih se i vidim.
Joh 9:16 Tada govorahu neki od fariseja: Nije ovaj čovek od Boga jer ne svetkuje subote. Drugi govorahu: Kako može čovek grešan takva čudesa činiti? I posta raspra među njima.
Joh 9:17 Rekoše, dakle, opet slepcu: Šta kažeš ti za njega što ti otvori oči tvoje? A on reče: Prorok je.
Joh 9:18 Tada Jevreji ne verovaše za njega da beše slep i progleda, dok ne dozvaše roditelje onog što je progledao,
Joh 9:19 I zapitaše ih govoreći: Je li ovo vaš sin za koga vi govorite da se rodi slep? Kako, dakle, sad vidi?
Joh 9:20 A roditelji njegovi odgovoriše im i rekoše: Znamo da je ovo sin naš i da se rodi slep,
Joh 9:21 A kako sad vidi ne znamo: ili ko mu otvori oči mi ne znamo; on je veliki, pitajte njega, neka sam kaže za sebe.
Joh 9:22 Ovo rekoše roditelji njegovi, jer se bojahu Jevreja; jer se Jevreji behu dogovorili da bude isključen iz zbornice ko Ga prizna za Hrista.
Joh 9:23 Zato rekoše roditelji njegovi: On je veliki, pitajte njega.
Joh 9:24 Tada, po drugi put dozvaše čoveka koji je bio slep i rekoše mu: Daj Bogu slavu; mi znamo da je čovek ovaj grešan.
Joh 9:25 A on odgovori i reče: Je li grešan ne znam; samo znam da ja bejah slep, a sad vidim.
Joh 9:26 Tada mu opet rekoše: Šta ti učini, kako otvori oči tvoje?
Joh 9:27 Odgovori im: Ja vam već kazah, i ne slušaste; šta ćete opet slušati? Već ako i vi hoćete učenici njegovi da budete?
Joh 9:28 A oni ga ukoriše, i rekoše mu: Ti si učenik njegov, a mi smo učenici Mojsijevi.
Joh 9:29 Mi znamo da s Mojsijem govori Bog; a ovog ne znamo otkuda je
Joh 9:30 A čovek odgovori i reče im: To i jeste za čudo što vi ne znate otkud je, a On otvori oči moje.
Joh 9:31 A znamo da Bog ne sluša grešnika; nego ako ko poštuje Boga i volju Njegovu tvori, onog sluša.
Joh 9:32 Otkako je sveta nije čuveno da ko otvori oči rođenom slepcu.
Joh 9:33 Kad On ne bi bio od Boga ne bi mogao ništa činiti.
Joh 9:34 Odgovoriše i rekoše mu: Ti si se rodio sav u gresima, pa zar ti nas da učiš? I isteraše ga napolje.
Joh 9:35 Isus ču da ga isteraše napolje; i našavši ga reče mu; veruješ li ti Sina Božijeg?
Joh 9:36 On odgovori i reče: Ko je, Gospode, da Ga verujem?
Joh 9:37 A Isus mu reče: i video si ga, i koji govori s tobom On je.
Joh 9:38 A on reče: Verujem Gospode! I pokloni Mu se.
Joh 9:39 I reče Isus: Ja dođoh na sud na ovaj svet, da vide koji ne vide, i koji vide da postanu slepi.
Joh 9:40 I čuše ovo neki od fariseja koji behu s Njim, i rekoše Mu: Eda li smo mi slepi?
Joh 9:41 Reče im Isus: Kada biste bili slepi ne biste imali greha, a sad govorite da vidite, tako vaš greh ostaje.

Неке друге религије чак разматрају да животиње, биљке чак и минерали имају душу. Хришћанство јок! То је само творевина, твар, оно за шта је 100% одговоран сам Творац, према самом хришћанству (и то директно, не извлачењем логичких закључака...)

A pošto nisu uspeli da dokažu da je Isus Hrist pogrešio kada je prokleo nerodnu smokvu, onda moraju da ustanu u odbranu drveta!

Iz tog razloga sada "nije moralno" jesti plodove biljaka.

A zašta služi voće? Koja mu je svrha?

Poslednja izmena:
To pokazuje da Bog ne uslovljava svoja stvorenja...

ČOVEK SAM BIRA DOBRO ILI ZLO

Ova besmislena pobuna koja se NON-STOP vodi protiv Tvorca neba i zemlje jasno pokazuje svima pravo lice zla.

Licemeri mogu da skrivaju svoje prave namere, ali pre ili kasnije sve izlazi na videlo. Njihova dela ih razotkrivaju.

Šta možemo zaključiti iz susreta sa zlom?

Šta možemo razumeti kada se suočavamo sa otvorenom mržnjom protiv Boga i hrišćana? Zaključujemo...

Zlo je destruktivno!
Zlo se ne zaustavlja samo od sebe! (mora neko da ga zaustavi)
Zlo se širi i prožima svaki aspekt društva i pojedinca!
Zlo ne može da donese harmoniju... jer postoji stalna borba za prevlast koja se uvek završava tiranijom. (da bi se "opstalo", kažu da se moraju koristiti sva sredstva! Beskrupulozno kršenje svih moralnih principa)
Zlo nije ljubav!
Zlo nema smisao...

ZLO NEMA SMISAO POSTOJANJA

A tako ni svi koji svesno gaje greh i ne žele da ostave zlo!

Poslednja izmena:
A ima smisao NEMORAL I BEZAKONJE koje se propagira napadom na hrišćanske moralne vrednosti?
Ne znam koje su to ekskluzivno hrišćanske moralne vrednosti... a ne znam ni kakve veze imaju sa smokvama.

- - - - - - - - - -

можеш ли да решиш математички проблем без да се бавиш сваким знаком?
Pretpostavljam da znaš da među hrišćanima ima onih koji doslovno veruju u Bibliju.... objasni prvo njima.

Ne znam koje su to ekskluzivno hrišćanske moralne vrednosti...

Koje su moralne vrednosti koje Sotona otvoreno uništava i napada?

Pročitajte poglavlja iz knjige: "Novi Svetski Poredak" koju je napisao istoričar Ralph Epperson.

- 26. Humanisti
- 27. Situaciona Etika
- 28. Napad na Religiju
- 29. Napad na Porodicu
- 30. Napad na Udruživanje
- 31. Napad na Obrazovanje
- 33. Napad na Privatno vlasništvo
- 34. Napad na Nacionalizam

Takođe, pročitajte poglavlja pre ovih, koja govore o uzroku...

- 09. Obožavanje Lucifera
- 10. Postati Bog
- 16. Karl Marks, Satanista
...

Online Book
https://archive.org/stream/TheNewWorldOrder_342/TheNewWorldOrder#page/n3/mode/2up

a ne znam ni kakve veze imaju sa smokvama.

Da li ste pročitali poruke...

Back