Say it right
Buduća legenda
- Poruka
- 28.194
Mnogo nemas pojma. Pas je stvoren, uslovno receno, da pomaze coveku. Pre svega u lovi. Macka je za one lenje. Mada ume jjedino da lovi miseve 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Rece mi osoba u razgovoru: Ljudi koji imaju pasa su usmljeni
-Da li osobe koje imaju decu, zene,muzeve, babe,dede, prijatelje i psa su usamljene, ili
-Osobe koje imaju svoj zivot i gomilu prijatelja i rodbine a imaju pasa su usamljene, ili
-Osobe koje nemaju prijatelje i sami su,cesto imaju pse
I jos jedno pitanje:
-Zasto je bas pas, a ne macka,papagaj, ribice ili morsko prase ..sinonim za usamljenost i
da li se vi slazete sa osobom koja rece da su ljudi koji imaju psa ..usamljene osobe..

ma u ovomJesmo zakljucili da su ovi koji mrze macke bili misevi u prethodnom zivotu?
Mnogo nemas pojma. Pas je stvoren, uslovno receno, da pomaze coveku. Pre svega u lovi. Macka je za one lenje. Mada ume jjedino da lovi miseve![]()
Nee, pas je tokom evolutivnog razvoja naucen da mu je od koristi da udovoljava coveku, pas je pripitomljen jer je od njega covek mogao da ima koristi. Sto znaci da sa psom, zavisno od rase ima i te kako da se radi i da se pazi ako zelis mirnog i poslusnog psa. Kao i da zna da pas moze potpuno da se promeni kad se nadje u coporu, to je jedna sasvim drugacija psihologija. Sto opet ni malo ne umanjuje njegovu vrednost.jel ovo meni napisano ?
pas se našao kraj čoveka tako što mu je čovek davao ostatke hrane...a pas mu se odužio tako što mu je pomagao u lovu...a mačka lovi miševe ili da bi se prehranila, ili da bi se zabavljala ako je sita...
tako da isto mislimo o tome
e, ljudi s mačkama su već za ozbiljnu analizu...

Rece mi osoba u razgovoru: Ljudi koji imaju pasa su usmljeni
-Da li osobe koje imaju decu, zene,muzeve, babe,dede, prijatelje i psa su usamljene, ili
-Osobe koje imaju svoj zivot i gomilu prijatelja i rodbine a imaju pasa su usamljene, ili
I jos jedno pitanje:
-Zasto je bas pas, a ne macka,papagaj, ribice ili morsko prase ..sinonim za usamljenost i
da li se vi slazete sa osobom koja rece da su ljudi koji imaju psa ..usamljene osobe..
Ti ovo ozbiljno? Sedi Džeki, klopa ostatke hrane i između zalogaja govori čoveku: ''znači dao si mi hranu, znači rispekt, znači ispoštovaću te...''jel ovo meni napisano ?
pas se našao kraj čoveka tako što mu je čovek davao ostatke hrane...a pas mu se odužio tako što mu je pomagao u lovu...a mačka lovi miševe ili da bi se prehranila, ili da bi se zabavljala ako je sita...
jel ovo meni napisano ?
Mozda zato sto su ti ljudi cesce vidjeni kako setaju psa sami
a redje su u ljudskom drustvu, pa se tu namece zakljucak: ima psa, nema drugo drustvo.
I ne, ne mislim da su ti ljudi usamljeni.
Mozes vrlo lako biti okruzen ljudima i osecati se totalno usamljeno.
To se često misli kako se mačke hvale ulovom. Ali one to ne rade da bi se hvalile, nego kontaju da su ljudi glupavi za neke stvari, pa nam čine uslugu i ''uče'' nas šta sve u prirodi može jestivo da se ulovi. Kao što bi lovile za svoje još nesposobne mladunce.inace macka lovi i da bi se pohvalila
mi smo imali debele macketine na moru koje su lovile velike puhove,pa su nam unosile u sobu da nam se pohvale kako su one vredne
Ne slazem se, znam ih mnogo koji imaju pse i nisu usamljeni. Generalizacije su uglavnom pogresne, I u ovom primeru se to vidi.Rece mi osoba u razgovoru: Ljudi koji imaju pasa su usmljeni
I jos jedno pitanje:

..To se često misli kako se mačke hvale ulovom. Ali one to ne rade da bi se hvalile, nego kontaju da su ljudi glupavi za neke stvari, pa nam čine uslugu i ''uče'' nas šta sve u prirodi može jestivo da se ulovi. Kao što bi lovile za svoje još nesposobne mladunce.

To se često misli kako se mačke hvale ulovom. Ali one to ne rade da bi se hvalile, nego kontaju da su ljudi glupavi za neke stvari, pa nam čine uslugu i ''uče'' nas šta sve u prirodi može jestivo da se ulovi. Kao što bi lovile za svoje još nesposobne mladunce.
mačka te smatra nesposobnim?

Pokusava da bude ravnopravna i nabavi hranu za kucu posto ne moze u prodavnicu. Nasa macka je preko simsa na 7. spratu isla kod komsija na balkon (drzali na balkonu neke dzinovske biljke) i donosila bube. Morali smo rampu da joj stavimo. Ne pojede bubu, donese je zivu i stavi pred nas....valjda ocekuje da je mi termicki obradimo kao i ostalu hranu. Jeste gledali one likove sto po dzungli prezivljavaju tako sto jedu termite i bubasvabe![]()