- Poruka
- 51
Taj andjeo je Jovan Krstitelj
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
. E sad ako verujes u reinkarnaciju pa mislis da je Jovan inkarnirani Ilija tu nema spora. To je individualno.
Zamolio bih te samo da kad kazes da su neki stihovi izbaceni iz Biblije (u sta ne sumnjam), navedes konkretno i koji stihovi.
Nego u vezi necega sto sam te ranije vec zamolio. Imas obicaj da iznosis neke tvrdnje koje nisu opste poznate a bez da navedes izvor ili da ih nekako potkrepis.
Na primer:
- ucenici su olako napustili Jovana i presli k Isusu
- Jovan nije bio omiljen medju Esenima
- esensko ucenje o predestinaciji po kome nije moguce pokajanjem preci iz sinova tame u sinove svetla
Kada je u pitanju biblijski stih...
Matej 19:12...
''Jer ima uškopljenika koji su se tako rodili iz utrobe materine; a ima uškopljenika koje su ljudi uškopili; a ima uškopljenika koji su sami sebe uškopili carstva radi nebeskog. Ko može primiti neka primi.''
Pa kada se ima u vidu ovo...
do ekstremnosti iritira ovako napisano...
Naravno ovaj ''savremeni'' prevod je prevod Novog Sveta...ili ti preciznije kazano prevod verske zajednice Jehovinih svedoka Matej 19:12
I tako...nikako nisam u stanju da skapiram taj savremeni prevod i ono...gde se to u grčkom tekstu pominje ono...da se žene...i ono ...odrekli ženidbe...
Kada je u pitanju biblijski stih...
''Jer ima uškopljenika koji su se tako rodili iz utrobe materine; a ima uškopljenika koje su ljudi uškopili; a ima uškopljenika koji su sami sebe uškopili carstva radi nebeskog. Ko može primiti neka primi.''
Pa kada se ima u vidu ovo...
do ekstremnosti iritira ovako napisano...
Naravno ovaj ''savremeni'' prevod je prevod Novog Sveta...ili ti preciznije kazano prevod verske zajednice Jehovinih svedoka Matej 19:12
I tako...nikako nisam u stanju da skapiram taj savremeni prevod i ono...gde se to u grčkom tekstu pominje ono...da se žene...i ono ...odrekli ženidbe...
.
Biblija kaze :
- Ne gradi sebi lik rezani niti kakvu sliku od onog što je gore na nebu, ili dole na zemlji, ili u vodi, ispod zemlje
- Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj
Ne mogu da kazem da je iritantan ali stih u prevodu Novog Sveta stvarno nije u duhu Biblije. Vise je kao iz nekog prirucnika.
Posto nisam zenjen taj stih se odnosi i na mene direktno. U prevodu DK ja sam razumeo da ne treba biti pohotan, ali ne vidim sta bi Bogu smetalo da dvoje slobodnih ljudi koji se medjusobno privlace vode ljubav. Na kraju krajeva i mentalno zdravlje je u pitanju.
Kako su JS to postavili ispada da samo osoba koja je u braku moze uzivati u drazima osobe suprotnog pola. To moze biti smisleno u nekim izuzetno ruralnim sredinama gde zivot porodice direktno zavisi od cednosti devojke (kao pre 2000 godina). Ali danas... I zamislimo da stupe dvoje mladih u brak koji se ne poznaju fizicki. I ispadne da nisu kompatibilni na neki nacin. Sta onda.
Druga stvar je bezzenstvo sto praktikuju monasi ili katolicki svestenici. To je za svako postovanje (uskopili su se radi carstva nebeskog) ali retki su oni koji to mogu da prime.
4. Не гради себи лик резани нити какву слику од оног што је горе на небу, или доле на земљи, или у води, испод земље.
Ne mogu sebi da objasnim kako je Crkva (ne mislim samo na SPC vec na celu jedinstvenu Crkvu) mogla sebi da dopusti da predje preko eksplicitne Bozije zapovesti i da dopusti da njeni vernici grade neke predmete kojima ce da se mole.Neki pokusaji da se objasni ta pojava jednostavno nisu vredni paznje.
E sad kakvi su putevi Gospodnji. Gledam film gde nemacki vojnik odlazi na istocni front, biva zarobljen i oteran na sam kraj Sibira. Kod kuce mu ostaje zena sa cerkom. Godinama nema vesti od njega ali dete nagonski oseca da mu je tata ziv. Posto su katolici dete odlazi u crkvu i obraca se kipu Bogorodice recima: "Majko Bozija ucini da Bog dovede mog tatu kuci". I tada sam shvatio. To dete kao i vecina ljudi ne moze da uspostavi kontakt sa Bogom koji je apstraktan, nevidljiv, nerazumljiv. Dok je Bogorodica vrlo prijemciva jer je dobra i lepa i bezgresna. Hriscanstvo je elitisticka religija i malo je ljudi koji mogu da prihvate izvorni Isusov nauk, onakav kakav jeste. Citajuci Jevandjelja vidi se da apostoli nisu razumeli ideju o Carstvu. Ili nam je tako predstavljeno. A Pavle, nesumnjivo genijalan covek, kod njega se tu i tamo vidi blesak genijalnosti (kao i kod ostalih autora) ali je zbog mase neukih koji su ustanovili Crkvu, formirao Hristocentricnu umesto Teocentricnu Crkvu, potpuno suprotno od onoga sto je Isus ucio. Nije to nikakva izmisljotina. Procitajte Besedu na Gori i ispratite malo svakodnevni zivot SPC, pocevsi od Simvola vere pa do odlaska na zadusnice. To su potpuno razdvojene stvari.
Ova poplava,mada je odnela neduzne ljude R.I.P., i materijalno nas osakatila, daje mi neke naznake da moze doci do neke vrste duhovnog oporavka. Ali tu Crkva mora da da sve od sebe
Primaju ga i to od ranog detinjstva a i posle oni to isto cine drugima
Bog mrzi idole
Bog mrzi idole
Bog mrzi idole
Ikone se izradjuju za religioznu svrhu i sluzbu
znaci idoli su
Naravno da je starozavetni Bog mrzeo idole jer su idoli bili...šta li su ono bili...A Bog je jasno rekao...
Ponovljeni zakoni 8:19...
''Ako li zaboraviš Gospoda Boga svog, i pođeš za drugim bogovima i njima staneš služiti i klanjati se, svedočim vam danas da ćete zacelo propasti.''
Cestitam,
posle tolikih godina bavljenja ovim tekstovima jos uvek dozvoljavas sebi nesmotrenost tipa: "... je jasno rekao"
a pred tobom se nalaze prepisi prepisa (preko nekoliko jezika) u fragmentianom stanju!
P.S.
Nisi TI dobio ono sto je taj govorio tima.
Niti si dobio: ko je to taj i ko su to ti.
To su on i oni znali ko je sta rekao i kome.
a pred tobom se nalaze prepisi prepisa (preko nekoliko jezika) u fragmentianom stanju!
O "Ikoni" :
"ИКОНА
Икона потиће од грчке речи и значи слика, лик или образ. Православни хришћани oдају иконама велико поштовање, јер у њима виде стварно Божје присуство у Цркви, И када се моле пред иконама, они се у ствари моле Богу. Православна црква на иконама после Седмог васељенског сабора представља: Господа Исуса Христа, Богородицу, анђеле, и светитеље. Икона има свој основ и у религиозној психологији, тако дубок, да се у православљу јавља неопходним елементом богопоштовања. Због тога се иконе стављају у куће, храмове и на друга места, а испред њих се палi кандилo. Дом у коме нема иконе за православне је нечисто и пусто место. Поштовање се не односи на материју од које је икона израђена: дрво, злато, боја и друге, већ на лик који је представљен на њој. Иконе се освећују посебним чином и кроз то свештено дејство успоставља се веза између оног ко је на икони насликан и саме иконе. Кроз освећење иконе долази до тајанственог сусрета између Господа нашег Исуса Христа и онога који се моли.
Ипак, за верне икона не представља просто уметничко дело или некакву религијску слику. Она се сматра и незаобилазним литургијским сасудом који освештава човека и уводи га у непосредни однос са благодаћу и личношћу која је на њој изображена. Када се, дакле, налазимо пред иконом Христовом и целивамо је, ми се, поклањајући се икони, поклањамо Богочовеку, "плоти" (људској природи) Господњој која је постала равнобожна. Јер на икони се изображава једна ипостас Бога Логоса "оваплоћеног", Бога Логоса, дакле, Који беше примио плот. Управо то открива нам и свети Теодор Студитски, када каже: "Свакога ко се изображава не природа, него ипостас се изображава"...
Sa:
http://pravoslavneikonepaun.com/ikona.php
Bog mrzi idole
vole na svoju pogibaoTo je Laz, a ne istina.
Daj Ti nama ikakav dokaz ali nemoj iz svoje knjige istine.
Koliko mi je poznato Svi vole Idole, pa mislim i tu i na tebe.