Smrt hedonista

Da li se treba odreci dekadentnog shvatanja svijeta?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Mistik bar jasno sagledava trenutno stanje...Ono ne može iz dopeta da se menja u nešto drugo već iz postojećeg stanja i to korak po korak,
prelivanjem iz boje u boju,entropijskim trošenjem i sl. I sve to SADA!
Ekonomija ne trpi nagađanje šarlatana-uvek se gleda da takvi što manje utiću na promene pozicija,da su što dalje od
emisija novca,obveznica,kredita,štednih uloga,elektronskih računa i prenosa elektronskog novca itd...
Radi se o tome da se poverenje bankara,bankarskih dilera i berzanskih brokera gradi i proverava nizom poslova od najmanjih
do najvećih...Poslovni svet veoma brzo prenosi informacije o neispunjenju ugovora i veoma brzo se saznaje ko je u okolini nekorektan,a
oni koji dolaze iz drugih regija se pažljivo ispituju,proveravaju...
Međubankarski poslovi se ne rade bez garancija i iluzorno je očekivati da neko nekog izvara...
Ono šta emiteri mogu a ne rade u lošijim ekonomijama u kojima ima previše nebrižnih,šarlatana,ali i secikesa kako je kod nas slučaj,je
da smanje stopu nezaposlenosti na par procenata (ali tu treba zapeti pa smišljati "korisne"poslove-ko će s tim...z:mrgreen:) i da kontrolisanom
inflacijom dinamiziraju ekonomiju...
Ovo s viškovima rada više nema veze-ekonomije su se "malkice" modernizovale i evoluirale od onog šta je većina učila-o teoriji vrednosti,o
rentama i slično...
Urušavanje monetarnih sistema je pretnja zbog mogućnosti nastajanja gigantskih piramida (Medofova je napravila zlo,a nije bila gigantska,tek osrednja...)
i to mogu da spreče vlade USA,Japana,Kine,Rusije,Brazila i EU,pravovremenim i pomnim praćenjem i intervencijama...
Ali-ovo je samo sažeta ilustracija-studenti na Vol stritu protestvuju jer kao intelektualci,ustvari,pitaju:koji je moj deo?! (Nećete me prevariti!:zelenko3:)...

Vi demokrate ste obicni sarlatani! Izmislili ste papirni novac i inflaciju i devalvaciju i prezaduzivanje i pohlepu i poceli ste se petljati u ekonomiju i time zloupotrebljavati pojam drzave.

Mi smo vam okrenuli ledja i sad se sami patite sa vasim strahovima! Lizite dupeta politicarima koji vas voze u PROPAST!

Mistik bar jasno sagledava trenutno stanje...Ono ne može iz dopeta da se menja u nešto drugo već iz postojećeg stanja i to korak po korak,
prelivanjem iz boje u boju,entropijskim trošenjem i sl. I sve to SADA!
Ekonomija ne trpi nagađanje šarlatana-uvek se gleda da takvi što manje utiću na promene pozicija,da su što dalje od
emisija novca,obveznica,kredita,štednih uloga,elektronskih računa i prenosa elektronskog novca itd...
Radi se o tome da se poverenje bankara,bankarskih dilera i berzanskih brokera gradi i proverava nizom poslova od najmanjih
do najvećih...Poslovni svet veoma brzo prenosi informacije o neispunjenju ugovora i veoma brzo se saznaje ko je u okolini nekorektan,a
oni koji dolaze iz drugih regija se pažljivo ispituju,proveravaju...
Međubankarski poslovi se ne rade bez garancija i iluzorno je očekivati da neko nekog izvara...
Ono šta emiteri mogu a ne rade u lošijim ekonomijama u kojima ima previše nebrižnih,šarlatana,ali i secikesa kako je kod nas slučaj,je
da smanje stopu nezaposlenosti na par procenata (ali tu treba zapeti pa smišljati "korisne"poslove-ko će s tim...z:mrgreen:) i da kontrolisanom
inflacijom dinamiziraju ekonomiju...
Ovo s viškovima rada više nema veze-ekonomije su se "malkice" modernizovale i evoluirale od onog šta je većina učila-o teoriji vrednosti,o
rentama i slično...
Urušavanje monetarnih sistema je pretnja zbog mogućnosti nastajanja gigantskih piramida (Medofova je napravila zlo,a nije bila gigantska,tek osrednja...)
i to mogu da spreče vlade USA,Japana,Kine,Rusije,Brazila i EU,pravovremenim i pomnim praćenjem i intervencijama...
Ali-ovo je samo sažeta ilustracija-studenti na Vol stritu protestvuju jer kao intelektualci,ustvari,pitaju:koji je moj deo?! (Nećete me prevariti!:zelenko3:)...

To ti privatizovao buducnost.

znaci to sto da bi bio srecan moras da budes tuzan, da bi uzivao moras da budes smoren, da bi se najeo sa uzitkom moras da budes gladan, da bi bio pobednik moras da budes gubitnik, da bi svrsio mora da vlada neyebica -- to je za tebe metafizika? lol

znaci, ti hoces da mi kazes da postoji pesma u kojoj mozes da uzivas zauvek bez prestanka?

fegetizam: misljenja proistekla iz slabosti (definiciju dao Aleks Kjerkegor)

primeri: socijalizam, liberalizam, feminizam, humanizam.
centralne teme: mir, jednakost, bratstvo, bolji svet.

sto se ti brines za moju buducnost?

Mala upadica na pojam-shvatanje 'budućnosti'.

Eto, i fisherman je konačno dokučio istinu (;)) da postojanje jedino jeste u SADA. Samo trajanje, takođe jeste u SADA. Vrijeme jedino postoji kao 'psihološka-mentalna' kategorija proistekla iz logičkog sagledavanja sačuvanog niza proživljenih informacija memorije razuma. Vrijeme, dakle, postoji jedino u SADA. Vrijeme je doživljaj a ne esencija postojanja. Budućnost, kao dio vremena, postoji samo kao mentalna slika, reflektujuće shvatanje logički stvorenog stanja kontiniuma. Stoga, budućnost je projekcija mogućeg stanja stvorena shvatanjem (percepcijom) već postojećeg, u memoriji razuma sačuvanog niza doživljaja. Budućnost, dakle, postoji jedino kao mogućnost koja još nije manifestovana. Od nivoa Svjesnosti duha jedinke zavisi i kako će duh te jedinke da koristi svoj 'Svjesni razum'. Svjestan duh ili Svjesno biće nije isto što i Svjesni nivo razuma ili 'Svjesni razum'. Svjestan duh je odraz širine apsolutnih Znanja-o-sebi-postojanju dok je 'Svjesni razum' element kompletnog razuma kojim biramo, odobravamo svoj izbor i 'čitamo' projekciju izabrane manifestujuće mogućnosti. U drugim riječima: 'Svejsni razum' služi duhu kao projektor stvorene percepcije. Za razliku od 'Svjesnog razuma', 'POD-Svjesni razum' služi duhu kao fabrika mogućnosti. Da bi ta fabrika mogla da proizvodi...mora da postoji i snabdjevač sirovina. To je 'NE-Svjesni razum'. 'NE-Svejsni razum' je 'skladište' dimenzionalnih informacija. Pod 'NE-Svjesnim razumom' možemo svrstati i i onaj dio razuma koji mnogi nazivaju 'NAD-Svjesni razum', dakle onaj dio razuma koji se nalazi van naše dimenzije, koji u svom najširem smislu jeste UM univerzuma.

Budućnost...dakle, je postojeća jedino kao iluzija našeg 'Svjesnog razuma' stvorena njegovom težnjom za doživljajem kontiniuma. Budućnost, kao buduće sada, nije određena sve do momenta manifestacije odobrenog Izbora jedne mogućnosti. To činimo našim 'Svjesnim razumom'. Kako? AKCIJOM. Tačnije; usmjerenje akcije određuje i Izbor naše sledeće mogućenosti u SADA. (Zato se neki u ovoj dimenziji trude da vašu-našu pažnju usmjere ka sebi i svojim ciljevima. Ukoliko im to uspije, a očigledno im uspijeva, mi svoju realnost tad gradimo birajući mogućnosti koje su nam 'oni' podmentuli. Uistinu, ništa se nikom ne podmeće niti nameće, mi uvijek po Sebi i za Sebe biramo ono što opravdava naš nivo Svjesnosti. Pri tome, da, 'oni' kao iskustva istog bića-koje-jesmo, postoje i u 'NE-Svjesni razum' dimenzije emituju Znanja-o-sebi...često čineći to "svjesno". Svojim Izborom, mi im odobravamo da se kao takvi i manifestuju, da postanu. Posledice su očite. Predavanjem odgovornosti za počinjeni Izbor kroz akciju koju činimo, mi uistinu predajemo i svoju moć i postajemo iskustva žrtve sopstvenog stanja Svjesnosti.)

znaci to sto da bi bio srecan moras da budes tuzan, da bi uzivao moras da budes smoren, da bi se najeo sa uzitkom moras da budes gladan, da bi bio pobednik moras da budes gubitnik, da bi svrsio mora da vlada neyebica -- to je za tebe metafizika? lol

znaci, ti hoces da mi kazes da postoji pesma u kojoj mozes da uzivas zauvek bez prestanka?

fegetizam: misljenja proistekla iz slabosti (definiciju dao Aleks Kjerkegor)

primeri: socijalizam, liberalizam, feminizam, humanizam.
centralne teme: mir, jednakost, bratstvo, bolji svet.

sto se ti brines za moju buducnost?
Sve ljudske ambicije počinju i pogone iz slabosti i nedostatnosti...

jeste, jer da bi bio snazan prvo moras da budes slab (svi pocinjemo zivot kao dete, a dete je slabasno jelte). ali, fegetizam se odnosi na onu vrstu slabosti kojoj nema spasa -- kojoj nema promene na bolje. covek koji je svestan cinjenice da ne moze vise da napreduje okrece napretku ledja i izmislja razloge zasto je ta tacka gde se on nalazi optimalna tacka -- to je fegetizam. to je kao kad bi maratonac svestan nemogucnosti da stigne prvi na cilj resio da pomeri cilj na ono mesto gde se on trenutno nalazi i ostatak svog vremena potrosio na raznorazna opravdanja zasto cilj treba da bude bas tu (i zasto su oni ciji je cilj daleko ispred njegovog "zli" lol). oni nas nazivaju zlocama mi njih fegetima.

Da bi bio gnjida, moras htjeti i da ostanes slab, a najbolje je da sve oko sebe svuces na svoj nivo, umjesto sto bi htio da ojacas. To je princip hriscanstva. To je kad dekadencija afirmise sebe samu u onostranom!

Samo SADA - eto stada, i sa stadom, eto - SMRADA.

To ti privatizovao buducnost.

meni su bitni moj ego i ljudi koji su sastavni deo mog ega. ja se jesam rodio u zemlji srbiji ali ja ne volim sve srbe, samo neke. a kamo li pa tek ceo svet lol. zivot je igra nulte sume -- da bi neko bio srecan neko mora da pati. znaci ne moze "bolji svet" moze samo bolji zivot odredjenim ljudima.

moja buducnost je u sigurnim rukama tako da..

Ovde se prognozira izumiranje, i koliko god muskarac bio siguran u svojim rukama, toliko, i jos zesce, zena vuce u propast.

Od svega sto muskarac moze ostvari se samo ono za sta je zena sposobna. Kad se drustvo kvari, nama pojedinim muskarcima izgleda kao da se otvara bezbroj novih mogucnosti i sloboda, ali zena pomno prati drustvene tokove i kopira ih, te ako nisi kao ona, otpadas. Zato je Fishi otac 3 ili 5 djece i sasvim lici na zenu.

Zato izumiru citavi narodi i pola planete u doba Rima.

Poslednja izmena:
Ovde se prognozira izumiranje, i koliko god muskarac bio siguran u svojim rukama, toliko, i jos zesce, zena vuce u propast.

Od svega sto muskarac moze ostvari se samo ono za sta je zena sposobna. Kad se drustvo kvari, nama pojedinim muskarcima izgleda kao da se otvara bezbroj novih mogucnosti i sloboda, ali zena pomno prati drustvene tokove i kopira ih, te ako nisi kao ona, otpadas. Zato je Fishi otac 3 ili 5 djece i sasvim lici na zenu.

Zato izumiru citavi narodi i pola planete u doba Rima.
O meni i jesu govorile babe da sam lep ko curica i ko upisan-sumnjam da se ti time možeš pohvaliti...Mada i ti ličiš na
babu,ali onu koja je pojela Ivicu i Maricu...:hahaha::rotf::rotf::rotf:

O meni i jesu govorile babe da sam lep ko curica i ko upisan-sumnjam da se ti time možeš pohvaliti...Mada i ti ličiš na
babu,ali onu koja je pojela Ivicu i Maricu...:hahaha::rotf::rotf::rotf:

Nije važno to što su 'babe' govorile o tebi kad si bio dijete (a specijalno nije važno ako su ti to tvoje babe govorile)...važno je (ako je?) šta mlade žene govore o tebi sada, kad si starac. ;)

Možeš li se 'pohvaliti' s tim?

;)

Nije važno to što su 'babe' govorile o tebi kad si bio dijete (a specijalno nije važno ako su ti to tvoje babe govorile)...važno je (ako je?) šta mlade žene govore o tebi sada, kad si starac. ;)

;)
Naravno...Babe i dalje bacaju penu za mnom,ali ja kao i ranije-ne trzam na babe...z:mrgreen:
Mlade žene ne smem ni da pitam(s ti normalan:hahaha:)-šta bih kad bih se nekoj i svideo,a uvek se nađe neka
ekscentrićna lujkica...:hahaha::rotf::rotf:

"Sad konstatujemo u tadasnjem zivotu i poeziji pocetke galanterije kod muskaraca s jedne i koketerije zena s druge strane. Uopste odnos izmedju polova postaje glavnim predmetom triju zivotopisnih poetskih vrsta: elegije, idile i novije komedije. Sad i milezijske bajke postaju odredjena literarna vrsta. Takodje tragaju aleksandrijski literati za zaljubljenim legendama i sagama koje su dosad bile prenosene samo usmeno, i poboljsavaju stare mitove pomocu erotskih motiva. U poeziji kao i u plasticnoj umjetnosti siri se erotizovana privreda, a na vazama (narocito donjoitalijanskim) u porastu je predstavljanje saobracanja muskaraca sa pristojnim zenama i djevojkama. Sigurno se u aleksandrijskim vremenima budi jedna sklonost ka osjecanju, koju ranije ne nalazimo. Kako god se pjesnici rado zadrzavaju kod opisivanja zenske nagosti, tako je i umjetnici predstavljaju namjerno, sto stoji u suprotnosti sa predstavljanjem nagosti u ranijim vremenima, a i u zivotu su popularna pozudna, polu- ili kompletna razgolicivanja i providna odjeca. Ljubavnik vise ne postoji kao element drustva i kao priznat, nego samo jos kao orudje zadovoljstva. I sentimentalnost se radije okrece ka odnosu prema zenama.
Inace, stvari su uglavnom umjetnicki obradjeni prljavi vicevi, a tamo gdje to nije slucaj, doticni epigrami poprimaju oblik tajnih uzdisaja." - Jakob Burckhardt

Ovde kod nas se kaže:Srbijo glavu gore,idu bolji dani...!

Lako je nama da pišemo šta hoćemo glede Srbije kad je u Srbiji:

Nepismenih 1,3 miliona :(

Pa kaže dalje:

Na Međunaordni dan pismenosti izneti zabrinjavajući podaci o obrazovanju građana. Gotovo polovina stanovništva ima završenu samo osnovnu školu ili nema svih osam razreda.

OKO 1,3 miliona ljudi u Srbiji potpuno je ili delimično nepismeno. Među njima je oko 250.000 građana koji uopšte ne znaju da pišu, dok preostalih milion delimično ume da čita i piše, ali ne razume pročitani tekst. Gotovo polovina stanovništva u Srbiji ima završenu samo osnovnu školu ili nema svih osam razreda.

U celom svetu danas se obeležava Međunarodni dan pismenosti, a ovi podaci zabrinjavaju i pokazuju da se iz godine u godinu slika pismenosti u Srbiji ne menja značajno.

Situacija je jednako zabrinjavajuća i među decom školskog uzrasta, koja umeji da čitaju i pišu, ali u velikoj meri imaju problem razumevanja teksta. Rezultati međunarodnog PISA testiranja iz 2009. godine, pokazali su da je trećina petnaestogodišnjaka, koji su učestvovali u ovom testu, funkcionalno nepismena - da ne razume dobro pročitani tekst. Ove godine testirana je nova generacija učenika prvog razreda srednje škole, a krajem sledeće godine biće poznato da li su bili uspešniji.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.290.html:396043-Nepismenih-13-miliona

Sve će to promeniti Tomislav Master Nikolić. On zna kako se brzo uči :mrgreen:

Zivlji je od vecine vas modernih zivih leseva. Ah, da su prezivjeli ljudi kao on i Nice i da su mogle dalje da se razvijaju njihove ideje, onda bismo vidjeli nadljude!

Dakle, vidim da su Nez i fisherman1 glasali za smrt, jer dekadencija je izmedju ostalog i hedonizam. Samo potvrdjuju svoju anti-zivotnu orjentaciju.

Koliko god ti je stalo do teme, toliko ti je stalo i do istine. Ponizujes spasioca ljudske vrste na nivo "poezije"! Kolika mrznja samo kljuca u tebi!

Sugavo je to sto se svuda jos samo nudi smrt kao najbolje rjesenje za bliznjeg. Kako je bijedno to sto neki misle da im zivot ima smisla zato sto imaju djecu, a vec djecu svog strica posmatraju kao neprijatelje.

Brat je svetinja ! Ali i ja sam brat. :mrgreen:

00:30 - 0045

Zivlji je od vecine vas modernih zivih leseva. Ah, da su prezivjeli ljudi kao on i Nice i da su mogle dalje da se razvijaju njihove ideje, onda bismo vidjeli nadljude!

Dakle, vidim da su Nez i fisherman1 glasali za smrt, jer dekadencija je izmedju ostalog i hedonizam. Samo potvrdjuju svoju anti-zivotnu orjentaciju.

Da ti ne propadne anketa drugar. :lol:

;)

zavisi šta te ...mlade očekuju i kakve predrasude su zapatile.
.ocena čega? vitalnosti? sexualnosti?..duhovitosti?..intelekta? ili zahvalnosti u vidu poklona
za konzumiranje mladosti?.
(pokloni su zagarantovan način pažnje, naravno, svakog džentlmena čitaj: čoveka od kulture i
iskustva i bez ponudjenog delikatesa kao avansa)

Back