- Poruka
- 13.583
Razumljivo je što u tome ne možeš da se snađeš i što se braniš od toga mržnjom i odbojnošću...strah od ništavila je u pitanju...Koliko god ti je stalo do teme, toliko ti je stalo i do istine. Ponizujes spasioca ljudske vrste na nivo "poezije"! Kolika mrznja samo kljuca u tebi!
Sugavo je to sto se svuda jos samo nudi smrt kao najbolje rjesenje za bliznjeg. Kako je bijedno to sto neki misle da im zivot ima smisla zato sto imaju djecu, a vec djecu svog strica posmatraju kao neprijatelje.
Nisi samo ti u pitanju-velika većina filozofa ne može dalje od apsurda!
Koliko puta da ponovim da je besmisao neosmišljenost i da se smislenost postojanja i čega hoćeš-osmišljava...
To što ljudska vrsta evoluira u bezosećajna bića-tek samo razumna,ali i nešto više od toga (nije ovde tema) vređa
naš sadašnji psihološki sklop,klikće na prekidač amigdqale i izaziva jake oprečne emocije! Valja se pripremiti
da su takvi vanzemaljci koji do nas i ne mogu stići ako su emotivni! Umesto emocija imaju CILJNOST koja ih motiviše...
Primer jednog Hokinga s IQ preko 170 (kako mu izmeriti kad ima trenutne odgovore -u istoj psi.sekundi...)koji na svako
pitanje o emocijama jasno odgovara o ciljevima,kad odgovara...je svakako veoma indikativan...
A za Ničea...Also sprache Zaratustra jeste poezija i nije dovoljna karakteristika "ozbiljna"-svakako je tu Nče pokazao da
je najveći pesnik među filozofima i najveći filozof među pesnicima! Hočeš veću kvalifikaciju?!Pa izvoli-slobodno mu se divi
-i ja sam od moje 16 pa do dvadeset i neke...Posle je to ozbiljna nauka zasenila tu.ipak,poeziju...I pokazala mi koliko je
minorno ljudsko znanje spram nesaznatog...
.gif)