Zasto ....?

Juda 1

18 Jer vam kazaše da će se u poslednje vreme nastati rugači, koji će hoditi po svojim poganim strastima.

19 To su oni što razdore izazivaju, ljudi strastveni i koji Duha nemaju.

Nije pisana da daje prostor raznim tumačenjima, poruka je sasvim jasna i može je svako razumeti. Ljudi su ti koji ne žele stvar da vide onakvu kakva ona jeste, već je prilagođavaju sopstvenom vremenu, situaciji i sl.
Žrtve su se prinosile dok je postojao Hram, sada tog Hrama nema.

Pa na to i aludiram, na ličnosti koje su prikazane na slici. Čovek kada umre, on je mrtav, ili kako to Biblija kaže - spava. Tvoja prabaka, svi sveci, svi ljudi koji su umrli sada spavaju, ništa ne čuju, ništa ne osećaju, jednostavno spavaju. To Bibija precizno kaže. I sad, koja je svrha ako se ti obratiš svetom Savi ili kome već? Kada su oni mrtvi i kada te ne čuju... Bog kaže da se samo Njemu obraćamo, to ne kaže jer je ljubomoran ili nešto slično, već jer ako se obratimo nekom drugom, bilo anđelu ili mrtvom čoveku, mi otvaramo mogućnost demonima da manipulišu sa nama i da odgovore na našu molitvu/razgovor, tako da mi u to poverujemo. Moraš o ovome da razmišljaš ako nećeš da se manipuliše sa tobom. Danas se demoni i Sotona ne pominju, jednostavno ih zaboravljamo, a oni neprekidno rade svoj posao.

Sada nemam vremena, odgovoriću na ovo pitanje kasnije.
Ocigledno da postoji negde problem, posto u hriscanstvu postoji toliko ogranaka da sumnjam da postoji negde zvanicno broj, pri tome svako za sebe veruje da je sve razumeo kako treba.

Sto se pravoslavlja tice, ikonografija je nije nacin da se mimoidje dogmat crkve, ona ne izrazava pojedinacna religiozna shvatanja, neku fantaziju... Niti je to umetnicko-religiozno stvaralastvo, vec je upravo nacin izrazavanja bogoslavaskog iskustva i Predanja Crkve. Na Sedmom Vaseljenskom saboru je receno da su ikonografi zaduzeni za stvaranje ikone, za umetnost, odredjivanje kanona i Predanja pripada sabornoj Crkvi i svetim ocima... Sa Liturgijuom cine jednu znacajnu celinu, skup simbola koje nemaju za cilj da nas emotivno dirnu, vec pozovu na preobrazaj i obozenje. Slicno je i sa hagiografijom ili agiografijom...
Postvanje svetaca ili Svetih za koje se veruje da su Bozijom miloscu dostigli obozenje, je vise vezano za Predanje nego za dogmatske odluke i to je bitna karakteristika pravoslavlja. Pa se veruje su zastitnici ljudi, da nam priskacu u pomoc u nevoljama, podizu krst... Dobro su upoznati sa ljudskom prirodom i znaju velicinu teskoca i iskusenja kroz koje prolazimo.
Eto, svako je rekao svoje... ;)

Poslednja izmena:
zar nisam na ignor
pa evo ja jasno kazem da se rugam farmeru rasselu i njegovom "naucavanju", jel se onda rugam bogu?
kako ne shvatas da kao hriscanin trebas da volis sve ljude

a ignore si figurativno

a rugas se coveku koga ne poznajes, i koji je odavno mrtav :( to samo odaje stanje tvog sra

rugas se Bogu kad izrugujes njegovo stvarstvo

a ignore si figurativno

a rugas se coveku koga ne poznajes, i koji je odavno mrtav :( to samo odaje stanje tvog sra

o njemu najbolje govore njegova dela.......nek mu je laka crna zemlja ali sta je sa tobom ucinio to ne mogu da mu oprostim...:cool:

a ignore si figurativno

ti onda kao da ne vidis svoje postove
operi zeno prozor
a za mene jehova ce se pobrinut, ne moras ti, vataj ove koji bi zeleli da veruju ja vec verujem:heart:;)

Servant of God;22033228]Nađi mi taj post?
Sta da ti nalazim, zar nisi rekao a mi koji robujemo zakonu,pa si stavio zagradu i naveo da se ne kurvate i sta tamo jos od grehova,vi ste kao cisti od greha?
A ako ih pak imate onda kako cete ga opravdati, kada se ne ispovedate,jer je vlas data apostolima da razresuju grehove, a ovi predali dalje.

Kada kažem zakon, mislim na moralni zakon. Nema tu šta da se ispunjava, već ili ga poštuješ ili ga kršiš.
Isus je ispunio zakon koji glasi: "plata za greh je smrt".

Niko se delima zakona nece opravdati,nikakvim zakonom se nijedno telo nece opravdati.

Lepo kažem da si svoje (ne)znanje pokupio iz crkve, a ne iz Biblije.
Ko su po tebi jeretici?
Svi koji kazu da Isus Hristos nije istiniti Bog i covek
Svi koji kazu da Duh Sveti je bezlicna sila
Svi koji kazu da je Isus Hristos Arhandjel Mihail.
Svi koji tvrde da je Papa zamenik Sina Bozijeg.
Svi koji tvrde da nema duse.
Svi koji tvrde da ce dusa biti unistena.
Svi koji ne prihvataju hijarajhiju Crkvenu koja je od Isusa Hrista.
Svi oni ljudi koji su osnovali svoje crkve po laznim ucenjima i prorocanstvima i svi koji tim crkvama pripadaju.
ITD...................................
Da vidiš ne bi bilo potrebe da se ja i ti prepiremo.
Kada vidim sta sve tvrdis i verujue ne mogu a da ti ne odgovorim.

Ti si rekao da je bitnije da neko veruje u Boga i crkvu, od toga kako živi. Da je uzalud nekom što ispravno živi ako ne posećuje vašu crkvu i ne veruje u vašeg Boga. To nije ono što Sveto Pismo uči.

E pa jeste, Isus je rekao apostolima , kada pripovedaju ,i ako neko ne prihvati ucenje, da otresu obucu svoju kada izadju iz doma toga ili grada i tesko ce biti tom gradu i pojedincu.
A sta bi ti da opravdas ateizam, sektarenje bez ispravne vere a sa nekim delima koja se cine ili radi koristi ili radi dobra.
Samo dobra dela ucinjena u ime Hrista imaju tezinu za spasenje,imaju i dela ucinjena kao, dobro radi dobra ali ne takvu.
Znas i sam kako su mnogi sa laznim ucenjima odstranjeni iz crkve,dzaba su im bila dobra dela.

Pa od vas i narkomani žive moralnije, jer vaša ideologija se zasniva samo na posećivanju crkve i to je vaš ključ spasenja, kako živite nije bitno.
Svaki ateista koji živi moralno će biti spašen, to je jasno naglašeno u Svetom Pismu.

Nasa ideologija je zasnivena na Bogocoveku, na veru u njega i njegovu zrtvu,njegovu crkvu, jedenje tela i krvi Hristove,a ako su ti narkomani moralni ti se onda ugledaj na njih.
Gde pise da ce svaki ateista koji zivi moralno da bude spasen?

Niko delima ne zaslužuje spasenje to je jasno, već time što je Bog milostiv i što je platio greh umesto nas, ali uslov za spasenje je prvenstveno moralan život pa sve ostalo.

...je u funkciji da ti činiš dobra dela.

Pazi sad trt milojka, sada niko delima ne zasluzuje spasenje, a zasto ja to pisem danima,da bi ti tek sada priznao.
Ok.idemo dalje jedna stavka je resena
A ovde sam sebi skaces u stomak, jer si rekao da ce svi ateisti biti spaseni koji zive moralno?
Kako kada ne veruju.

ti stvarno nisi normalan on je mrtav vec jedan vek

kad bi malo citao Bibliju razbistrio bi ti se taj tvoj mozak

A sta kaze biblija?
Evo u zadnje dane poslacu vam proroka i to kakvog?
On ce vam prorokovati, ali nista nece znati.
Dacu mu u zdelicu,hibridnu psenicu.
Iz Bruklina ce sevati gnev moj,
A Rasel ce se zvati sin moj.
A sledbenici njegovi, kao zvuk mnogih kola sto idu u boj.
Bosce gresnike kao pcela roj.:mrgreen:

Ne, ja sam tvrdio da su ljudi uglavnom dobri...a ti da su zli. Pa onda po tvome mora da je i Rasel zao. Ili on nije čovek?
Ima prostora za diskusiju da su ljudi zli. Npr. ja uvredim BOKYSTAMY-a to je posledica mog zla. A ko može da tvrdi da baš osnivanje JS nije plod zla Rasela?

pobrkao si loncice Rasel nije osnovao JS

JS su postojali oduvek od Avelja...

samo su u 19 veku organizovani da propovedaju hriscanstvo...

Back