Pa dragi moj glasnice,prihvatio si njihova ucenja, sta da ti kazem.
Boky, nismo mi prihvatili americko ni ervropsko ucenje, nego biblijsko, apostolko.y
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa dragi moj glasnice,prihvatio si njihova ucenja, sta da ti kazem.
Boky, nismo mi prihvatili americko ni ervropsko ucenje, nego biblijsko, apostolko.y
Da, veoma zanimljivo.
Kao sto i sam znas Srbi su veoma tvrdoglav narod, pa kao sto i kazu neke predpostvke ,da su se Srbi desko odvajali od svojih Bozanstava paganskih naravno, pa im je Takovo bozanstvo zamenjeno svetiteljem,mada ovo je samo predpostavka.
Druga varijanta je da su u vreme krstenja odnosno na dan,prihvatali sveca koji se tog dana proslavljao kao svog zastitnika,i ovo je predpostavka.
Tacnije nikako se nezna pouzdano.
Sto se tice Hrvata oni je proslavljaju radi svojih korena jer su nekada njihovi preci bili pravoslavni, tako je i sa Albancima,a sto se Rumuna tice oni su jednostavno prihvatili takav obicaj od Srba, mada mali broj.
Ako zelis jos neko pojasnjenje o slavi i kako se to proslavlja drage volje cu ti ukratko pojasniti.
Pozz
Boky, hvala na dodatnim objasnjenjima.
Citao sam u crkvenoj iztoriji d aje to istina prvo sto si navo, da se nasi preci nikako nisu mogli odvojiti od svojih bogova pa su im svestenici predlozili da umesto njih usvoje svece, zbog toga pravoslavni smatraju svoga svetitelja i zastitnika kao sto su bili bogovi u mnogobostvu. Pa zar to nije nastavak mnogobostva samo pod drugim imenom?
Boky, hvala na dodatnim objasnjenjima.
Citao sam u crkvenoj iztoriji d aje to istina prvo sto si navo, da se nasi preci nikako nisu mogli odvojiti od svojih bogova pa su im svestenici predlozili da umesto njih usvoje svece, zbog toga pravoslavni smatraju svoga svetitelja i zastitnika kao sto su bili bogovi u mnogobostvu. Pa zar to nije nastavak mnogobostva samo pod drugim imenom?
Pravoslavni Srbi su posebni u tom smislu što imaju porodičnu slavu. Ali to nije nešto nadodato iz paganstva nego je prisutno u najranijem periodu crkve. U "Stradanju sv. Polikarpa", hrišćanskoj poslanici iz II veka, hrišćani iz grada Smirne pišu kako su se svake godine na dan mučeništva svog učitelja "okupljali u radosti i veselju".
ne miko ako procitas otkrivenje shvatices da postioji crkva na nebu,i da se duse hristove mole za sve nas..jedno telo,jedna molitva,jedna crkva,gospodnja
Kao treće, ako stojite na braniku Jevanđelja, vi adventisti, zašto niste digli glas protiv bombardovanja Srbije? Zašto niste digli glas protiv dva zalivska "blood for oil" rata? Zašto niste digli glas u ime pravde zbog laži zbog kojih je izvršena invazija na Irak? Zašto niste digli glas zbog laži na osnovu kojih je bombardovana Srbija i ubijeno 2000 civila? Zašto niste digli glas protiv masakra Tutsija u Africi, sa milion mrtvih?
Serpanete, svi vidimo da si od onih crvenih revolucionara. Da li si bio samo Titov skojevac i li si totalno bio srven.
Vidimo da si peceni boiljsevik pa nas zanimoju stepeni do kojih si se popeo. Da nisi slucajno bio na odmoru na Golom otoku?
Slusaj Serpente, kad tako nesto kazes vidi se da ne poznajes Hrista niti Njegovo Jevandjelje.
Reci mi u kom protestu je Hristos ucestvovao. Koji od apostola je javno napao Rimlajne, okupatore Palestine?
Da li to znaci da su se slozili sa nasiljem? Svakako da nisu, ali uloga Crkve nije da resava policka pitanja, nego socijalna i verska.
E brale, ako ti mislis da verni tako treba da svedoci svoju veru i Hristovo Jevandjelje, onda ima predlog za tebe.
Otidi pred Konhgres u Waingtonu i vici jakim glasom ono sto si gore savetovao da bismo mi trerbali da radimo.
Moras jasno kazati da si na strani onih koji su napali Ameriku 2001, i da branis njihove interese.
I ja ti garandujem da ces izasvati korenite promene.
Kao prvo, dobices besplatnu uniformu.
Drugo, promenice ti bravu tako da neces se placiti lopova.
Dodeli ce ti i gardu koja ce te cuvati dan i noc.
Ima li ista boljega i uspesnijega od toga?
Eto, Serpente, sam si izneo program koji je potrebno da sledis, u borbi za "pravdu".
Vidis da je moj zakljucak logican i da ti nasigurno predstoji uspeh.
Zelimo ti ostvartenje tvojih snova u reformi i politickim podvizima!
Slusaj Serpente, kad tako nesto kazes vidi se da ne poznajes Hrista niti Njegovo Jevandjelje.
Reci mi u kom protestu je Hristos ucestvovao. Koji od apostola je javno napao Rimlajne, okupatore Palestine?
Da li to znaci da su se slozili sa nasiljem? Svakako da nisu, ali uloga Crkve nije da resava policka pitanja, nego socijalna i verska.
E brale, ako ti mislis da verni tako treba da svedoci svoju veru i Hristovo Jevandjelje, onda ima predlog za tebe.
Otidi pred Konhgres u Waingtonu i vici jakim glasom ono sto si gore savetovao da bismo mi trerbali da radimo.
Moras jasno kazati da si na strani onih koji su napali Ameriku 2001, i da branis njihove interese.
I ja ti garandujem da ces izasvati korenite promene.
Kao prvo, dobices besplatnu uniformu.
Drugo, promenice ti bravu tako da neces se placiti lopova.
Dodeli ce ti i gardu koja ce te cuvati dan i noc.
Ima li ista boljega i uspesnijega od toga?
Eto, Serpente, sam si izneo program koji je potrebno da sledis, u borbi za "pravdu".
Vidis da je moj zakljucak logican i da ti nasigurno predstoji uspeh.
Zelimo ti ostvartenje tvojih snova u reformi i politickim podvizima!
Neo poznato mi je da je Jovan u Otkrivenju 6,9. video pod oltarom duse pobijene za rec Bozju i za svedocanstvo koje imahu."
Ti svakako mislis da je ta Jovanova vizija doslovna. Medjutim imamo nekoliko problema oko toga.
Prvo, ako uzmemo opis ostalih "pecata" videcemo da su izrazeni u simbolim. Prvo je cudna knjiga napisan iznutra i s polja.
Jovan gleda jagnje kao zaklano. i imase sedam rogova i sedam ociju. (5,1-6)
I videh kod oltara Jagnje sa sedam ociju. (6,1.
Vidi konja beloga, konja ridjoga, konj vrannoga.
Sve ovo svedoci da Jovanova vizija nije realna, nego simbolicna. Jer ne postoji jagne sa seda, ociju. I Konji razlicitih boja su simbolicni, tako i duse su simbolicne a ne stvarne.
Drugo, u nebeskoj Crkvi nema oltara, jer Hristos je jdnom prineo potpunu savrsenu zrtvu i ta zrtva se nec enikad vise ponoviti.
Kada sve to uzmemo u obzir onda svakako izgleda da je slika koju je Jovan video simbolicna i da duse pokojnika nisu ni na nebu niti u paklu,
nego jednostavno spavaju do Hristovog dolaska. Jer ako su pokojnici vec primili plati, nagradu ili kaznu prema svojim zaslugama, onda Hristov dolazak nema nikakve svrhe.
evo ti miko nedvosmislen stih gde biblija govori o postojanju pakla
И ако те нога твоја саблажњава, одсеци је: боље ти је ући у живот хром, неголи с две ноге да те баце у пакао, у огањ вечни,
evo ti miko nedvosmislen stih gde biblija govori o postojanju pakla
И ако те нога твоја саблажњава, одсеци је: боље ти је ући уживот хром, него ли с две ноге да те баце у пакао, у огањ вечни,
...
Mar_9:45 I ako te noga tvoja sablažnjava, odseci je:bolje ti je ući u život hrom, negoli s dve noge da te bace u pakao, u oganj večni,