Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, veoma zanimljivo.
Kao sto i sam znas Srbi su veoma tvrdoglav narod, pa kao sto i kazu neke predpostvke ,da su se Srbi desko odvajali od svojih Bozanstava paganskih naravno, pa im je Takovo bozanstvo zamenjeno svetiteljem,mada ovo je samo predpostavka.
Druga varijanta je da su u vreme krstenja odnosno na dan,prihvatali sveca koji se tog dana proslavljao kao svog zastitnika,i ovo je predpostavka.
Tacnije nikako se nezna pouzdano.
Sto se tice Hrvata oni je proslavljaju radi svojih korena jer su nekada njihovi preci bili pravoslavni, tako je i sa Albancima,a sto se Rumuna tice oni su jednostavno prihvatili takav obicaj od Srba, mada mali broj.
Ako zelis jos neko pojasnjenje o slavi i kako se to proslavlja drage volje cu ti ukratko pojasniti.
Pozz

Boky, hvala na dodatnim objasnjenjima.
Citao sam u crkvenoj iztoriji d aje to istina prvo sto si navo, da se nasi preci nikako nisu mogli odvojiti od svojih bogova pa su im svestenici predlozili da umesto njih usvoje svece, zbog toga pravoslavni smatraju svoga svetitelja i zastitnika kao sto su bili bogovi u mnogobostvu. Pa zar to nije nastavak mnogobostva samo pod drugim imenom?

Citao sam u crkvenoj iztoriji d aje to istina prvo sto si navo, da se nasi preci nikako nisu mogli odvojiti od svojih bogova pa su im svestenici predlozili da umesto njih usvoje svece, zbog toga pravoslavni smatraju svoga svetitelja i zastitnika kao sto su bili bogovi u mnogobostvu. Pa zar to nije nastavak mnogobostva samo pod drugim imenom?

ne miko ako procitas otkrivenje shvatices da postioji crkva na nebu,i da se duse hristove mole za sve nas..jedno telo,jedna molitva,jedna crkva,gospodnja

Da, znam da jesi, ali ovo je jedna od predpostavki.
Ipak bilo kako bilo sve je to uobliceno da bude po Hristu i Crkvi, pa tako niko vise i ne razmislja o bogovima ,kumirima itd.
Slava se sada sastoi iz 4.forme.

Pravoslavni Srbi su posebni u tom smislu što imaju porodičnu slavu. Ali to nije nešto nadodato iz paganstva nego je prisutno u najranijem periodu crkve. U "Stradanju sv. Polikarpa", hrišćanskoj poslanici iz II veka, hrišćani iz grada Smirne pišu kako su se svake godine na dan mučeništva svog učitelja "okupljali u radosti i veselju".

To je vec druga verzija.

ne miko ako procitas otkrivenje shvatices da postioji crkva na nebu,i da se duse hristove mole za sve nas..jedno telo,jedna molitva,jedna crkva,gospodnja

Neo poznato mi je da je Jovan u Otkrivenju 6,9. video pod oltarom duse pobijene za rec Bozju i za svedocanstvo koje imahu."
Ti svakako mislis da je ta Jovanova vizija doslovna. Medjutim imamo nekoliko problema oko toga.

Prvo, ako uzmemo opis ostalih "pecata" videcemo da su izrazeni u simbolim. Prvo je cudna knjiga napisan iznutra i s polja.
Jovan gleda jagnje kao zaklano. i imase sedam rogova i sedam ociju. (5,1-6)
I videh kod oltara Jagnje sa sedam ociju. (6,1.
Vidi konja beloga, konja ridjoga, konj vrannoga.
Sve ovo svedoci da Jovanova vizija nije realna, nego simbolicna. Jer ne postoji jagne sa seda, ociju. I Konji razlicitih boja su simbolicni, tako i duse su simbolicne a ne stvarne.

Drugo, u nebeskoj Crkvi nema oltara, jer Hristos je jdnom prineo potpunu savrsenu zrtvu i ta zrtva se nec enikad vise ponoviti.
Kada sve to uzmemo u obzir onda svakako izgleda da je slika koju je Jovan video simbolicna i da duse pokojnika nisu ni na nebu niti u paklu,
nego jednostavno spavaju do Hristovog dolaska. Jer ako su pokojnici vec primili plati, nagradu ili kaznu prema svojim zaslugama, onda Hristov dolazak nema nikakve svrhe.

Poslednja izmena:
Neo, da znas da mi je drago sto ste vi pravoslavni ovde, cak i kad me grdite, ja vas jos uvek volim. Istina smeta mi kad kazete neistinu, ali sta da radimo takvi smo mi ljudi.

Nego imam za tebe jedno posebno pitanje. Juce si najavaio da snimas video o plagijatu Elene Vaju. To me posebno interesuke.
Hoces li ti glubiti Elenu Vajt. Tesko cekam da vidim i taj cirkus. Ali pazi, ako kazete istinu to pozdravljamo, ali ako kazete niestinu pripazite se.

Drugo, imam brilijantan predlog. Vi spremite video o Vajtovom plagijatu, a ja cu o pravoslavnom plagijatu Vajtovih dela.
Naziv moga video bice "Razbojnik u mantiji".
Vec imam slike i teksatove, sve ce biti istinito, samo onako kako su vasa braca pravoslavci to iznela, nista ne prihvatamo od Jehovnih svedoka ili od adventista. Ja pristajem da me tuzite ako budem izneo ijednu neistinu.

Onda bismo trebali da oformimo ziiri, da proceni ciji video je verodostojniji. Ali u zirtiju ne bismo stavili nijednoga adventisti a ni pravoslavca, nego protestante i katolike. Ako njih ne mozemo naci mogu doci u obzir budisti i musliman, a za Jevreje nisam bas siguran.

Da li se slazes sa mojim predlogom?

Ajde razmisli malo pa mi se javi.

Sve najbolje

Poslednja izmena:
Kao treće, ako stojite na braniku Jevanđelja, vi adventisti, zašto niste digli glas protiv bombardovanja Srbije? Zašto niste digli glas protiv dva zalivska "blood for oil" rata? Zašto niste digli glas u ime pravde zbog laži zbog kojih je izvršena invazija na Irak? Zašto niste digli glas zbog laži na osnovu kojih je bombardovana Srbija i ubijeno 2000 civila? Zašto niste digli glas protiv masakra Tutsija u Africi, sa milion mrtvih?

Serpanete, svi vidimo da si od onih crvenih revolucionara. Da li si bio samo Titov skojevac i li si totalno bio srven.
Vidimo da si peceni boiljsevik pa nas zanimoju stepeni do kojih si se popeo. Da nisi slucajno bio na odmoru na Golom otoku?

Slusaj Serpente, kad tako nesto kazes vidi se da ne poznajes Hrista niti Njegovo Jevandjelje.
Reci mi u kom protestu je Hristos ucestvovao. Koji od apostola je javno napao Rimlajne, okupatore Palestine?
Da li to znaci da su se slozili sa nasiljem? Svakako da nisu, ali uloga Crkve nije da resava policka pitanja, nego socijalna i verska.

E brale, ako ti mislis da verni tako treba da svedoci svoju veru i Hristovo Jevandjelje, onda ima predlog za tebe.
Otidi pred Konhgres u Waingtonu i vici jakim glasom ono sto si gore savetovao da bismo mi trerbali da radimo.
Moras jasno kazati da si na strani onih koji su napali Ameriku 2001, i da branis njihove interese.

I ja ti garandujem da ces izasvati korenite promene.
Kao prvo, dobices besplatnu uniformu.
Drugo, promenice ti bravu tako da neces se placiti lopova.
Dodeli ce ti i gardu koja ce te cuvati dan i noc.
Ima li ista boljega i uspesnijega od toga?

Eto, Serpente, sam si izneo program koji je potrebno da sledis, u borbi za "pravdu".
Vidis da je moj zakljucak logican i da ti nasigurno predstoji uspeh.

Zelimo ti ostvartenje tvojih snova u reformi i politickim podvizima!

Poslednja izmena:
Tako možeš da razgovaraš sa niščima duhom iz svoje sekte, sa monm ne možeš. No, dobro je što si napisao ovo što si napisao, jer si svima vidljivim učinio, tvoj stav da je svako ko je protiv političkog, socijalnog i verskog nastupa Amerike, komunista i boljševik. Još si vidljivim učinio i činjenicu da sekte proistekle iz ruralnih predela Amerike, čine sve, i to uspešno, da iskorene iz svojih robova svaku pomisao o pripadnosti rođenom narodu, i utiskuju u svoje robove potpuni nedostatak empatije i milosrđa.

Slusaj Serpente, kad tako nesto kazes vidi se da ne poznajes Hrista niti Njegovo Jevandjelje.
Reci mi u kom protestu je Hristos ucestvovao. Koji od apostola je javno napao Rimlajne, okupatore Palestine?
Da li to znaci da su se slozili sa nasiljem? Svakako da nisu, ali uloga Crkve nije da resava policka pitanja, nego socijalna i verska.

To što pišeš navodi me da se zapitam jesi li ti uopšte nekad i čitao Jevanđelja, ili si čitao samo somnambulne fantazije "proročice" Elen Vajt. Sama Hristosova pojava jeste čin i pobuna protiv vladajućeg sistema, kako socijalnog, tako i političkog i verskog. Sama suština poruke Jevanđelja je nespojiva sa bilo kojim političkim sistemom, pa i crkvenom organizacijom.Hrist jeste došao da donese mač, ali ne fizički, već mač duhovni i mač ljubavi, koji je najbolje oružje protiv sistema. Da li je Gandi nasiljem oslobodio Indiju ropstva? Nikako nije. I sam gandi je rekao da voli Hrista, ali mu nisu jasni hrišćani. Ti si najbolji primer.

E brale, ako ti mislis da verni tako treba da svedoci svoju veru i Hristovo Jevandjelje, onda ima predlog za tebe.
Otidi pred Konhgres u Waingtonu i vici jakim glasom ono sto si gore savetovao da bismo mi trerbali da radimo.
Moras jasno kazati da si na strani onih koji su napali Ameriku 2001, i da branis njihove interese.

Ne mogu da razgraničim da li je tvoja odanost Americi dirljiva kao odanost Rainmana ili patološka. A zašto vi to niste radili? Da li verbalno ukazivanje na vođenje osvajačkih ratova, bombardovanje i invaziju utemeljene na lažima, na suverene zemlje, predstavlja nasilje? Ne bih rekao.A to su itekako socijalna i verska pitanja, jer se Amerika bombardovanjem Srbije jasno stavila na stranu islamskih terorista UČK, a protiv jedne hrišćanske zemlje.Amerika je bombardovanjem Srbije načinila štetu od preko 100 milijardi dolara i uništila infrastrukturu i industriju, što je izazvalo socijalnu katastrofu čije posledice i danas trpimo.

Ne verujem da poznaješ katastrofalnu ekonomsku situaciju koju trpe zemlje Latinske Amerike, koje praktično kontrolišu mafija i narko-karteli u saradnji sa lokalnim diktatorima. Ne verujem ni da znaš koliko se katoličkih biskupa i sveštenika stavilo na stranu naroda i javno, sa crkvenih propovedaonica, govorilo o situaciju u kojoj se narod nalazi i proklinjalo vođe mafije, narko kratela i diktatore. Ogromna većina njih su svirepo i divljački ubijeni, i znali su da će kad tad tako završiti. I oni su imali izbor: da budu kukavice koje će ići niz dlaku režimu, ili da budu sveštenici i stradaju Hrista radi i naroda radi čiji su pastiri bili.
Tvoja izjava da je svako ko se ne slaže sa politikom Amerike jednak onima koji su srušili kule blizance, vrlo je zlonamerna, ali svima vidljiva kao pokušaj i to krajnje neinteligentan spinovanja teme. A ako misliš da je nepismeni brđanin Obama organizovao celu operaciju sam, naivniji si neo što sam mislio, da ne upotrebim neku težu reč.

I ja ti garandujem da ces izasvati korenite promene.
Kao prvo, dobices besplatnu uniformu.
Drugo, promenice ti bravu tako da neces se placiti lopova.
Dodeli ce ti i gardu koja ce te cuvati dan i noc.
Ima li ista boljega i uspesnijega od toga?

Ko zna, možda sve to dobiješ ti. Times they are a-changing.

Eto, Serpente, sam si izneo program koji je potrebno da sledis, u borbi za "pravdu".
Vidis da je moj zakljucak logican i da ti nasigurno predstoji uspeh.

Zelimo ti ostvartenje tvojih snova u reformi i politickim podvizima!

Drago mi je što si se izjasnio. Dakle, za tebe, a sudeći po postupcima i izjavama, ili nedostatku istih, i za tvoju tzv. "crkvu", ukazivanje na laži zbog kojih su upropaštene dve zemlje, Srbija i Irak, nije pravda, već "pravda", o kojoj pokušavaš da govoriš ironično i cinično, ali ti ne uspeva. Say no more.

A ovo je rezultat američke politike prema Srbiji, hrišćanskoj zemlji:

Pazi na sebe, jednog dana sve će doći na svoje mesto.

Poslednja izmena:
Neo poznato mi je da je Jovan u Otkrivenju 6,9. video pod oltarom duse pobijene za rec Bozju i za svedocanstvo koje imahu."
Ti svakako mislis da je ta Jovanova vizija doslovna. Medjutim imamo nekoliko problema oko toga.

Prvo, ako uzmemo opis ostalih "pecata" videcemo da su izrazeni u simbolim. Prvo je cudna knjiga napisan iznutra i s polja.
Jovan gleda jagnje kao zaklano. i imase sedam rogova i sedam ociju. (5,1-6)
I videh kod oltara Jagnje sa sedam ociju. (6,1.
Vidi konja beloga, konja ridjoga, konj vrannoga.
Sve ovo svedoci da Jovanova vizija nije realna, nego simbolicna. Jer ne postoji jagne sa seda, ociju. I Konji razlicitih boja su simbolicni, tako i duse su simbolicne a ne stvarne.

Drugo, u nebeskoj Crkvi nema oltara, jer Hristos je jdnom prineo potpunu savrsenu zrtvu i ta zrtva se nec enikad vise ponoviti.
Kada sve to uzmemo u obzir onda svakako izgleda da je slika koju je Jovan video simbolicna i da duse pokojnika nisu ni na nebu niti u paklu,
nego jednostavno spavaju do Hristovog dolaska. Jer ako su pokojnici vec primili plati, nagradu ili kaznu prema svojim zaslugama, onda Hristov dolazak nema nikakve svrhe.

evo ti miko nedvosmislen stih gde biblija govori o postojanju pakla

И ако те нога твоја саблажњава, одсеци је: боље ти је ући у живот хром, неголи с две ноге да те баце у пакао, у огањ вечни,

И ако те нога твоја саблажњава, одсеци је: боље ти је ући у живот хром, неголи с две ноге да те баце у пакао, у огањ вечни,

Ja bih se onda na Vašem mestu dobro zamislio da se ne poklonim Kurvi iz Otkrivenja, odnosno Vavilonu velikom (a što je ujedno i prva zver iz Otk. 13):

Rev 14:8 I drugi anđeo za njim ide govoreći: Pade, pade Vavilon grad veliki: jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode.
Rev 14:9 I treći anđeo za njim ide govoreći glasom velikim: Ko se god pokloni zveri i ikoni njenoj, i primi žig na čelo svoje ili na ruku svoju,
Rev 14:10 I on će piti od vina gneva Božijeg, koje je nepomešano utočeno u čašu gneva Njegovog, i biće mučen ognjem i sumporom pred anđelima svetima i pred Jagnjetom.
Rev 14:11 I dim mučenja njihovog izlaziće va vek veka; i neće imati mira dan i noć koji se poklanjaju zveri i ikoni njenoj, i koji primaju žig imena njenog.

Rev 14:12 Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu.

(očigledno da samo oni koii DRŽE ZAPOVESTI Božije, neće primiti žig zverin)

...

Poslednja izmena:
...

И ако те нога твоја саблажњава, одсеци је: боље ти је ући уживот хром, него ли с две ноге да те баце у пакао, у огањ вечни,

Evo tog citata (i ostalih istih ili sličnih stihova):

Mat_18:9 I ako te oko tvoje sablažnjava, izvadi ga i baci od sebe: bolje ti je s jednim okom u život ući, nego s dva oka da te bace u pakao ognjeni.
Mar_9:45 I ako te noga tvoja sablažnjava, odseci je:bolje ti je ući u život hrom, negoli s dve noge da te bace u pakao, u oganj večni,
Mar_9:47 Ako te i oko tvoje sablažnjava, iskopaj ga:bolje ti je s jednim okom ući u carstvo Božje, negoli s dva oka da te bace u pakao ognjeni,

A evo i konteksta:

Mat18:1 U taj čas pristupiše k Isusu učenici govoreći: Ko je dakle najveći u carstvu nebeskom?
Mat18:2 I dozva Isus dete, i postavi ga među njih,
Mat18:3 I reče im: Zaista vam kažem, ako se ne povratite i ne budete kao deca, nećete ući u carstvo nebesko.
Mat18:4 Koji se dakle ponizi kao dete ovo,onaj je najveći u carstvu nebeskom.
Mat18:5 I koji primi takvo dete u ime moje,mene prima.
Mat18:6 A koji sablazni jednog od ovih malih koji veruju mene, bolje bi mu bilo da se obesi kamen vodenični o vratu njegovom, i da potone u dubinu morsku.
Mat18:7 Teško svetu od sablazni! Jer je potrebno da dođu sablazni; ali teško onom čoveku kroz koga dolazi sablazan.
Mat18:8 Ako li te ruka tvoja ili noga tvoja sablažnjava, odseci je i baci od sebe: bolje ti je ući u život hrom ili kljast,nego li s dve ruke i dve noge da te bace u oganj večni.
Mat18:9 I ako te oko tvoje sablažnjava, izvadi ga i baci od sebe: bolje ti je s jednim okom u život ući, nego s dva oka da te bace u pakao ognjeni.
Mat18:10 Gledajte da ne prezrete jednog od malih ovih; jer vam kažem da anđeli njihovi na nebesima jednako gledaju lice Oca mog nebeskog.
Mat18:11 Jer Sin čovečiji dođe da iznađe ispase izgubljeno.
Mat18:12 Šta vam se čini? Kad ima jedan čovek sto ovaca pa zađe jedna od njih, ne ostavi li on devedeset i devet u planini, i ide da traži onu što je zašla?
Mat18:13 I ako se dogodi da je nađe, zaista vam kažem da se njoj više raduje nego onima devedeset i devet što nisu zašle.
Mat18:14 Tako nije volja Oca vašeg nebeskog da pogine jedan od ovih malih.

Mar9:33 I dođe u Kapernaum, i kad beše u kući zapita ih: Šta se prepiraste putem među sobom?
Mar9:34 A oni ćutahu; jer se putem prepiraše među sobom ko je najveći.
Mar9:35 I sedavši dozva dvanaestoricu i reče im: Koji hoće da bude prvi neka bude od svih najzadnji i svima sluga.
Mar9:36 I uzevši dete metnu ga među njih i zagrlivši ga reče im:
Mar9:37 Ko jedno ovakvo dete primi u ime moje, mene prima; a ko mene primi, ne prima mene nego Onog koji je mene poslao.
Mar9:38 Odgovori Mu Jovan govoreći:Učitelju! Videsmo jednog gde imenom Tvojim izgoni đavole koji ne ide za nama: i zabranismo mu, jer ne ide za nama.
Mar9:39 A Isus reče: Ne branite mu; jer nema nikoga koji bi imenom mojim čudo činio da može brzo zlo govoriti za mnom.
Mar9:40 Jer ko nije protiv vas s vama je.
Mar9:41 Jer ko vas napoji čašom vode u ime moje, zato što ste Hristovi, zaista vam kažem: neće mu propasti plata.
Mar9:42 A koji sablazni jednog od ovih malih koji veruju mene, bolje bi mu bilo da obesi kamen vodenični o vrat svoj ida se baci u more.
Mar9:43 I ako te ruka tvoja sablažnjava,odseci je: bolje ti je bez ruke u život ući, negoli s obe ruke ući u pakao, u oganj večni,
Mar9:44 Gde crv njihov ne umire, i oganj se ne gasi.
Mar9:45 I ako te noga tvoja sablažnjava, odseci je:bolje ti je ući u život hrom, negoli s dve noge da te bace u pakao, u oganj večni,
Mar9:46 Gde crv njihov ne umire, i oganj se ne gasi.
Mar9:47 Ako te i oko tvoje sablažnjava, iskopaj ga: bolje ti je s jednim okom ući u carstvo Božje, negoli s dva oka date bace u pakao ognjeni,
Mar9:48 Gde crv njihov ne umire, i oganj se ne gasi.
Mar9:49 Jer će se svaki ognjem posoliti, i svaka će se žrtva solju posoliti.
Mar9:50 Dobra je so; ali ako so bude neslana, čim će se osoliti? Imajte so u sebi, i mir imajte među sobom.

Hajmo da vidimo šta znači ta reč u originalu...

a složićete se da prevodioci koji VERUJU u besmrtnost duše i shodno tome - u večno mučenje, zato i prevode sve stihove koji govore o vatri koja će goreti (i neće se ugasiti sve dok se ne zadovolji pravda) sa večno...

a trebalo bi da prevedu reč asbestos sa nekom drugom rečju koja označava NEUGASIVU (ne u smislu večnog trajanja, već u smislu neugasivu dok se ne izvrši kazna - PO DELIMA)!

KJV
Mar9:45 And if thy foot offend thee, cut itoff: it is better for thee to enter halt into life, than having two feet to becast into hell, into the fire that never shall be quenched:

KJV+ (withStrong numbers)
Mar9:45 AndG2532 ifG1437 thyG4675 footG4228offendG4624 thee,G4571 cut it off:G609 G846 it isG2076 betterG2570 fortheeG4671 to enterG1525 haltG5560 intoG1519 life,G2222 thanG2228 havingG2192twoG1417 feetG4228 to be castG906 intoG1519 hell,G1067 intoG1519 theG3588fireG4442 that never shall be quenched:G762

G762
ἄσβεστος
asbestos
as'-bes-tos
From G1 (asa negative particle) and a derivative of G4570; not extinguished, that is, (byimplication) perpetual: - not to be quenched, unquenchable.

un·quench·a·ble

adj.
2.Impossible to suppress or destroy:unquenchable enthusiasm.

Pasted from http://www.thefreedictionary.com/unquenchable

Do not confuse unquenchable with eternal. Big difference.

Pasted from http://www.survivalistboards.com/showthread.php?t=240569&page=3

We have a dog, actually that is not true, the dog has us. Anyhoo, if he would ever turn bad and begin to bite people, perhaps harm children, what should I do to him? Torment him for all eternity? Or just put him out of his misery. Am I more merciful than God?

The doctrine of an everburning hell is absolutely contrary to God. God is love and mercy not an eternal torturer.

Pasted from http://www.survivalistboards.com/showthread.php?t=240569&page=3

...

Poslednja izmena:
...

Da ne bi nepotrebno napravili temu u temi..

(tema o besmrtnosti duše može lako po broju odgovora premašiti ovu temu)

zamolio bih sve diskutante da se uzdrže o raspravi o besmrtnosti duše i večnim mukama u ovoj temi...

a ako neko hoće da otvori novu temu gde bi zainteresovani nastavili razgovor to bi bilo najbolje (i za ovu temu i za raspravu o besmrnosti duše odnosno večnim mukama).

Hvala svima na razumevanju

Poslednja izmena:
Poštovani goost,

Nemam mnogo vremena za ove diskusije, a budući da sam dužan da pružim odgovore na pitanja koja su prethodno postavljena...

moraću da se u skladu sa mogućnostima ograničim na sve ono što je do sada izneto.

Možda da otvorite posebnu temu o besmrtnosti duše/večnim mukama?

Hvala i Vama na razumevanju

Poslednja izmena:
Da li su hrišćani mogli u Starom svetu (Evropi) da žive po svojoj savesti?

?

I da li su svi oni koji su želeli da poštuju Boga onako kako im to njihova savest (prosvetljena Božjom reči - Biblijom) govori...

da li su takvi otišli u Novi svet (sa par vreća semenja i nekim osnovnim stvarima)?

Zašto su ljudi uopšte hteli da odu u nenastanjeni svet (bez ikakve civililazacije)?

Da li ste se možda zapitali: ko su bili ti prvi naseljenici?

(da ne spominjemo da tadašnje kolonije (engleske kolonije) nisu imale NIKAKVA PRAVA koja danas ljudi imaju i uživaju u USA)

Poslednja izmena:
Ko su bili ljudi koji su hteli sebi i potomcima da omoguće SLOBODU SAVESTI u Novom svetu?

Zašto su napravili PRVI AMANDMAN?

?

Wikipedia
The First Amendment

The First Amendment (Amendment I) to the United States Constitution is part of the Bill of Rights. The amendment prohibits the making of any law respecting an establishment of religion, impeding the free exercise of religion, abridging the freedom of speech, infringing on the freedom of the press, interfering with the right to peaceably assemble or prohibiting thepetitioning for a governmental redress of grievances.

Text
Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the Government for a redress of grievances.

Pasted from http://en.wikipedia.org/wiki/First_Amendment_to_the_United_States_Constitution

(ovaj zakon još uvek štiti stanovnike planete od žiga zveri...

ALI čim se ovaj zakon bude uklonio (promenio, modifikovao), odmah će se uspostaviti nedeljni zakon - ŽIG ZVERIN u svim državama sveta)

Poslednja izmena:
Kako je Ellen White mogla da "VIDI" u vremenu (19. vek) kada USA nije predstavljala NIKAKVU SILU...

da će USA postati DRUGA ZVER i da će učiniti da se CELA ZEMLJA pokloni prvoj zveri (Rimo-katoličkoj crkvi)?

?

(to je prosto smešna izjava u to vreme, a evo svi vidimo da se ispunjava na naše oči)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back