Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ordachni ti je GMO Chickin, a ja sam Serpent Saint.

A kako znate da je g. GMO Chicken zapravo g. Ordachni?

Mislim da sam Vam posvetio dovoljno pažnje i opomena (i na serbiancafe-u i ovde)...

(imate obilje svetlosti koja Vas obasjava i na Vama je kako ćete se postaviti prema njoj...

od Vas samo zavisi hoćete li izabrati da budete Sin Božji ili da ostanete u grehu i da služite i dalje Sotoni)

... i sve dok ne odlučite da stavite svoj život na stranu Boga, ja zaista nemam šta bih Vam više rekao.

Gospod Isus Hrist poštuje slobodu svojih stvorenja i ja moram da ispoštujem Vašu odluku.

(što se tiče Vaših budućih pitanja, neću se više obazirati na njih)

Luk 23:8 A Irod, videvši Isusa, bi mu vrlo milo; jer je odavno želeo da Ga vidi, jer je mnogo slušao za Njega, i nadaše se da će videti od Njega kakvo čudo.
Luk 23:9 I pita Ga mnogo koje za šta; ali mu On ništa ne odgovori.
Luk 23:10 A glavari sveštenički i književnici stajahu, i jednako tužahu Ga.
Luk 23:11 A Irod osramotivši Ga sa svojim vojnicima, i narugavši Mu se, obuče Mu belu haljinu, i posla Ga natrag Pilatu.
Luk 23:12 I u taj se dan pomiriše Pilat i Irod među sobom; jer pre behu u zavadi.

Poslednja izmena:
svi su ljudi gresni kako ti to bre nije jasno?SVI!!
ne spasavamo se delima zakona nego verom u Hrista da primi nase grehe i da nam zivot vecni u zajednici s njim...to su osnovne stvari...
batali lazna prorcanstva elen vajt

Svi su sagrešili, ali oni koji će dobiti carstvo Božje su doživeli NOVO ROĐENJE...

Joh 1:12 A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,
Joh 1:13 Koji se ne rodiše od krvi, ni od volje telesne, ni od volje muževlje, nego od Boga.

...

svi su ljudi gresni kako ti to bre nije jasno?SVI!!
ne spasavamo se delima zakona nego verom u Hrista da primi nase grehe i da nam zivot vecni u zajednici s njim...to su osnovne stvari...
batali lazna prorcanstva elen vajt

Zlonamerni Neo priumeru pravolsvnog ne hriscastva.

Kakve to veze ima sa Jelenom Vajt???

Narvno da nas ne spasava zakon.

Nismo mi rekli drugacije, to nam ti kalemis nesto sto nismo rekli.
Zakon nas osudjuje.

Ali sluziti Hristu i krsenje zakona ne ide.

Hristos spasava samo one koji se pokaju i ne krse vise zakon.

Ko nastvai da krsi zakon, nemoze ga niko spasiti.

Isus uvek kaze:

Joh 8:11 A ona reče: Nijedan, Gospode! A Isus joj reče: Ni ja te ne osudjujem, idi, i odsele više ne greši.

To sto prica Neo je kao da mozes da zivis u jednoj drzavi a da ne postujes njene zakone???

Nemozes da zivis sa Hristom a da ne postujes njegove zakone.

Markus 7:8 Jer ostaviste zapovesti Božje, a držite običaje ljudske, pranje žbanova i čaša; i druga mnoga takva činite.

Off 14:12 Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu.

Off 12:17 I razgnevi se zmija na ženu, i otide da se pobije sa ostalim semenom njenim, koje drži zapovesti Božije i ima svedočanstvo Isusa Hrista.

ISUS SPASAVA GRESNIKA BAS ZBOG TOGA STO JE KRSIO ZAKON.

KADA GA JE SPASIO NEMOGUCE JE DA OVAJ NASTAVI DA GA KRSI JER ONDA NIJE VISE SPASEN.

POGAZIO JE SPASENJE.

Zašto ne bi poslušali Boga koji Vam je progovorio preko Ellen White:

(Bog nam je progovorio, a ne čovek... kako to ne ne možete da vidite)

ONLINE TEXT
http://www.puthristu.com/index.php?option=com_content&task=category§ionid=8&id=36&Itemid=56

ONLINE AUDIO
http://www.puthristu.com/index.php?option=com_content&task=view&id=57&Itemid=63

DOWNLOAD
http://www.puthristu.com/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=40&Itemid=67

Ako mislite da u ovoj knjizi ima nešto đavolski, ja sve vas molim da mi ukažete na jednu jedinu grešku, zabludu ili sl.

Evo svi vi imate prilike da nam ukažete na zablude...

Čekamo na Vaš odgovor!

Nemaju nista samo moze da pljuju jer misle da je to hriscanstvo???

ajd skoncentrisi se na ovaj stih

Mar_9:45 I ako te noga tvoja sablažnjava, odseci je:bolje ti je ući u život hrom, negoli s dve noge da te bace u pakao, u oganj večni,

kako je to bolje uci hrom u zivot nego sa dve noge u pakao.

umes li svojim recima da mi to pojasnis, ne interesuje me propaganda.

Tekst nikako ne govOri o paklu

Ovaj tekst je SAMO preveden kao pakao.

Medjutim u izvornom tekstu on se kaze GEHENA.

Rec je o Otpadu koji je bio u blizini jEruslaima na koji su ljudi bacali odpad da izgori pa i mrtve zivotinje a i bacani su cak i ljudi.
Na primer kada su Rimljani razapeli nekoga, obicno nije umirao pa su ga onako polumrtvog bacili na taj otpad gehnu.

TAJ OTPAD SE ZVAO ILI NAZIVAO GEHENA.

TAMO JE SVE STO JE BACENO IZGORELO:

Neki prevodioci prevode ovaj tekst namerno, shodno svom verovanju ali ne u skladu sa izvornim tekstom, pa su preveli Pakao da bi dokazili ucenje koje ne psotoji u Bibliji.

Iako nema o tome reci.

Istina je da ce kao sto je sve sto je baceno na to mesto otpada da izgori.
Tako na kraju ovoga sveta Bog ce izgoreti zve gresnike, i samog sotonu:

Off 19:20 I bi uhvaćena zver, i s njom lažni prorok koji učini pred njom znake kojima prevari one koji primiše žig zverin i koji se poklanjaju ikoni njenoj: živi biše bačeni oboje u jezero ognjeno, koje gori sumporom.

Off 20:14 I smrt i pakao bačeni biše u jezero ognjeno. I ovo je druga smrt.

Off 20:15 I ko se ne nadje napisan u knjizi života, bačen bi u jezero ognjeno.

15 Jer, gle, Gospod će doći s ognjem, i kola će Mu biti kao vihor, da izlije gnev svoj u jarosti i pretnju u plamenu ognjenom.
16 Jer će Gospod suditi ognjem i mačem svojim svakom telu, i mnogo će biti pobijenih od Gospoda.

Isaija 66.
-------------------------------------------------------------------------

Ovo mozete proveriti u raznim Biblijskim komentarima izvornog teksta.

Ja mogu da vam postavim iz 3 razlicita.

Jedan je Brockhausen Elbelfeder strana 750.

LJUDI PRE NEGO NESTO KAZETE; OPISMENITE SE MALO!

Poslednja izmena:
A kako znate da je g. GMO Chicken zapravo g. Ordachni?

Mislim da sam Vam posvetio dovoljno pažnje i opomena (i na serbiancafe-u i ovde)...

(imate obilje svetlosti koja Vas obasjava i na Vama je kako ćete se postaviti prema njoj...

od Vas samo zavisi hoćete li izabrati da budete Sin Božji ili da ostanete u grehu i da služite i dalje Sotoni)

... i sve dok ne odlučite da stavite svoj život na stranu Boga, ja zaista nemam šta bih Vam više rekao.

Gospod Isus Hrist poštuje slobodu svojih stvorenja i ja moram da ispoštujem Vašu odluku.

(što se tiče Vaših budućih pitanja, neću se više obazirati na njih)

Luk 23:8 A Irod, videvši Isusa, bi mu vrlo milo; jer je odavno želeo da Ga vidi, jer je mnogo slušao za Njega, i nadaše se da će videti od Njega kakvo čudo.
Luk 23:9 I pita Ga mnogo koje za šta; ali mu On ništa ne odgovori.
Luk 23:10 A glavari sveštenički i književnici stajahu, i jednako tužahu Ga.
Luk 23:11 A Irod osramotivši Ga sa svojim vojnicima, i narugavši Mu se, obuče Mu belu haljinu, i posla Ga natrag Pilatu.
Luk 23:12 I u taj se dan pomiriše Pilat i Irod među sobom; jer pre behu u zavadi.

Znaš ono, logika, stil pisanja, tematika, i to. Treba obratiti malo pažnje, o Hristoliki.:lol:

VLADIKA NIKOLAJ O 4 ZAPOVESTI:

ЧЕТВРТА ЗАПОВЕСТ

Шест дана ради и сврши све своје послове, а седми дан је дан одмора, који је посвећен Господу Богу.

Ово значи:

Шест светова створио је Створитељ и у седмом он се одмара. Шест светова су привремени, немирни и пролазни, а седми је вечан, миран и непролазан.

Стварањем Бог је ушао у временост, но није изишао из вечности. Тајна је ово велика, и о њај се приличи више мислити но говорити. Јер она није доступна свакоме, но само Божјим избраницима.

Избраници Божји налазећи се телом у времености дижу се својим духом до осовине точка света, у којој је вечни мир и блаженство. А ти, ради и одмарај се. Ради, јер и Бог ради; одмарај се, јер се и Бог одмара. А твој рад нека буде стварање, јер си чедо Створитеља. Не руши но стварај.

Све ствари раде непрестано. Нека те то ободри за твој посао. Гле, кад устанеш изјутра, сунце је већ урадило много — и сунце, и вода, и ваздух, и

биљке, и животиње. Твој нерад био би увреда свету и грех пред Богом.

Твоје срце и плућа раде дан и ноћ. Зашто не би и твоје руке радиле? И бубрези твоји ради дан и ноћ. Зашто и твој мозак не би радио?

Звезде непрестано јуре, брже него коњ у галопу, дан и ноћ. Зашто би се ти предао нераду и лењости?

http://borbazaveru.info/content/view/508/33/

Poslednja izmena:
Kada bi ti ljudi koji mu se klanjaju citali Pismo znali bi:

Off 19:10 I padnuvši pred nogama njegovim poklonih mu se; i reče mi: Gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svedočanstvo Isusovo Duh Proroštva.

Off 22:9 I reče mi: Gle, nemoj, jer sam i ja sluga kao i ti i braća tvoja proroci i oni koji drže reči proroštva knjige ove. Bogu se pokloni.

Prevara ce biti velika...

Tako možeš da razgovaraš sa niščima duhom iz svoje sekte, sa monm ne možeš. No, dobro je što si napisao ovo što si napisao, jer si svima vidljivim učinio, tvoj stav da je svako ko je protiv političkog, socijalnog i verskog nastupa Amerike, komunista i boljševik. Još si vidljivim učinio i činjenicu da sekte proistekle iz ruralnih predela Amerike, čine sve, i to uspešno, da iskorene iz svojih robova svaku pomisao o pripadnosti rođenom narodu, i utiskuju u svoje robove potpuni nedostatak empatije i milosrđa.

Pre svega, ja sam se juce nasalio sa tobom, humor je zdrav, ali vidim da ti to nisi razumeo.

Drugo, izvukao si nerazuman zakljucak iz moje izjave kao da ja branim Ameriku.
Iako sam ja to tebi lepo objasnio, ali ili si toliko tupav pa nisi rasumeo ili ne zelis da razumes.
Jasno sam rekao da ulogta Crkve nije da se mesa u politiku, nego da sluzi na verskom i socijalnom polju.
Ne branim ni jednu zemlju, ali isto tako nijednu i ne napada.

Medutim, posto ti to ne razumes ili nezelis da razumes, zavrsili smo sa diskusijom.

Zelim ti sve najbolje

...

Rev 17:1 I dođe jedan od sedam anđela koji imahu sedam čaša, i govori sa mnom govoreći mi: Hodi da ti pokažem sud kxrve velike, koja sedi na vodama mnogima.
Rev 17:2 S kojom se kurvaše carevi zemaljski, i koji žive na zemlji opiše se vinom kurvarstva njena.
Rev 17:3 I uvede me duh u pusto mesto; i videh ženu gde sedi na zveri crvenoj koja beše puna imena hulnih i imaše sedam glava i deset rogova.
Rev 17:4 I žena beše obučena u porfiru i skerlet i nakićena zlatom i kamenjem dragim i biserom, i imaše čašu u ruci svojoj punu mrzosti i poganštine kurvarstva svog;
Rev 17:5 I na čelu njenom napisano ime: Tajna, Vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskim.
Rev 17:6 I videh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svedoka Isusovih; i začudih se čudom velikim kad je videh.
Rev 17:7 I reče mi anđeo: Što se čudiš? Ja ću ti kazati tajnu ove žene, i zveri što je nosi i ima sedam glava i deset rogova.
Rev 17:8 Zver koju si video beše i nije, i izići će iz bezdana i otići će u propast; i udiviće se koji žive na zemlji, kojima imena napisana nisu u knjigu života od postanja sveta, kad vide zver koja beše, i nije, i doći će opet.
Rev 17:9 Ovde je um, koji ima mudrost. Sedam glava, to su sedam gora na kojima žena sedi.
Rev 17:10 I jesu sedam careva. Pet je njih palo, i jedan jeste, a drugi još nije došao; a kad dođe za malo će ostati.
Rev 17:11 I zver koja beše i nije, i ona je osmi, i jeste od sedmorice i u propast ide.
Rev 17:12 I deset rogova, koje si video, to su deset careva, koji carstva još ne primiše, nego će oblast kao carevi na jedno vreme primiti sa zveri.
Rev 17:13 Ovi jednu volju imaju, i silu i oblast svoju daće zveri.
Rev 17:14 Ovi će se pobiti s Jagnjetom i Jagnje će ih pobediti, jer je Gospodar nad gospodarima i Car nad carevima; i koji su s Njim, jesu pozvani i izabrani i verni.
Rev 17:15 I reče mi:Vode, što si video, gde sedi kxrva, ono su ljudi i narodi, i plemena i jezici.
Rev 17:16 I deset rogova, što si video na zveri, oni će omrznuti na kurvu, i opustošiće je i ogoluzniti, i meso njeno poješće i sažeći će je ognjem.
Rev 17:17 Jer je Bog dao u srca njihova da učine volju Njegovu, i da učine volju jednu, i da dadu carstvo svoje zveri, dok se svrše reči Božije.
Rev 17:18 I žena, koju si video, jeste grad veliki, koji ima carstvo nad carstvima zemaljskim.

Kxrva iz Knjige Otkrivenja

Rev 18:1 I posle ovog videh drugog anđela gde silazi sa neba, koji imaše oblast veliku; i zemlja se zasvetli od slave njegove.
Rev 18:2 I povika jakim glasom govoreći: Pade, pade Vavilon veliki, i posta stan đavolima, i tamnica svakom duhu nečistom, i tamnica svih ptica nečistih i mrskih; jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode;
Rev 18:3 I carevi zemaljski s njom se kurvaše, i trgovci zemaljski obogatiše se od bogatstva slasti njene.
Rev 18:4 I čuh glas drugi s neba koji govori: Iziđite iz nje, narode moj, da se ne pomešate u grehe njene, i da vam ne naude zla njena.
Rev 18:5 Jer gresi njeni dopreše tja do neba, i Bog se opomenu nepravde njene.
Rev 18:6 Platite joj kao što i ona plati vama, i podajte joj dvojinom onoliko po delima njenim: kojom čašom zahvati vama zahvatajte joj po dva put onoliko.
Rev 18:7 Koliko se proslavi i nasladi toliko joj podajte muka i žalosti; jer govori u srcu svom: Sedim kao carica, i nisam udovica, i žalosti neću videti.
Rev 18:8 Zato će u jedan dan doći zla njena: smrt i plač i glad, i sažeći će se ognjem; jer je jak Gospod Bog koji joj sudi.
Rev 18:9 I zaplakaće i zajaukati za njom carevi zemaljski koji se s njom kurvaše i besniše, kad vide dim gorenja njenog,
Rev 18:10 Izdaleka stojeći od straha muka njenih i govoreći: Jaoh! Jaoh! Grade veliki Vavilone, grade tvrdi, jer u jedan čas dođe sud tvoj!
Rev 18:11 I trgovci zemaljski zaplakaće i zajaukati za njom, što njihove tovare niko više ne kupuje;
Rev 18:12 Tovara zlata i srebra i kamenja dragog i bisera i uzvoda i porfire i svile i skerleta, i svakog mirisnog drveta, i svakojakih sudova od fildiša, i svakojakih sudova od najskupljeg drveta, bronze i gvožđa i mermera,
Rev 18:13 I cimeta i tamjana i mira i livana, i vina i ulja, i nišesteta i pšenice, i goveda i ovaca, i konja i kola, i telesa i duša čovečijih.
Rev 18:14 I voća želja duše tvoje otidoše od tebe, i sve što je masno i dobro otide od tebe, i više ga nećeš naći.
Rev 18:15 Trgovci koji se ovim tovarima obogatiše od nje, staće izdaleka od straha mučenja njenog, plačući i jaučući,
Rev 18:16 I govoreći: Jaoh! Jaoh! Grade veliki, obučeni u svilu i porfiru i skerlet, i nakićeni zlatom i kamenjem dragim i biserom;
Rev 18:17 Jer u jedan čas pogibe toliko bogatstvo! I svi gospodari od lađi, i sav narod u lađama, i lađari, i koji god rade na moru, stadoše izdaleka,
Rev 18:18 I vikahu, videvši dim gorenja njenog, i govorahu: Ko je bio kao ovaj grad veliki?
Rev 18:19 I baciše prah na glave svoje, i povikaše plačući i ridajući, govoreći: Jaoh! Jaoh! Grade veliki, u kome se obogatiše svi koji imaju lađe na moru od bogatstva njegovog, jer u jedan čas opuste!
Rev 18:20 Veseli se nad njim nebo, i sveti apostoli i proroci, jer Bog pokaja sud vaš na njemu.
Rev 18:21 I uze jedan anđeo jak kamen veliki, kao kamen vodenični, i baci u more govoreći: Tako će sa hukom biti bačen Vavilon, grad veliki, i neće se više naći;
Rev 18:22 I glas gudača i pevača i svirača i trubača neće se više čuti u tebi; i nikakav mastor ni od kakvog zanata neće se više naći u tebi, i huka kamenja vodeničnog neće se čuti u tebi;
Rev 18:23 I videlo žiška neće se više svetliti u tebi, i glas ženika i neveste neće više biti čuven u tebi; jer trgovci tvoji behu boljari zemaljski, jer tvojim čaranjem prevareni biše svi narodi.
Rev 18:24 I u njemu se nađe krv proročka i svetih, i svih koji su pobijeni na zemlji.

Poslednja izmena:
VLADIKA NIKOLAJ O 4 ZAPOVESTI:

ЧЕТВРТА ЗАПОВЕСТ

Шест дана ради и сврши све своје послове, а седми дан је дан одмора, који је посвећен Господу Богу.

Ово значи:

Шест светова створио је Створитељ и у седмом он се одмара. Шест светова су привремени, немирни и пролазни, а седми је вечан, миран и непролазан.

Стварањем Бог је ушао у временост, но није изишао из вечности. Тајна је ово велика, и о њај се приличи више мислити но говорити. Јер она није доступна свакоме, но само Божјим избраницима.

Избраници Божји налазећи се телом у времености дижу се својим духом до осовине точка света, у којој је вечни мир и блаженство. А ти, ради и одмарај се. Ради, јер и Бог ради; одмарај се, јер се и Бог одмара. А твој рад нека буде стварање, јер си чедо Створитеља. Не руши но стварај.

Све ствари раде непрестано. Нека те то ободри за твој посао. Гле, кад устанеш изјутра, сунце је већ урадило много — и сунце, и вода, и ваздух, и

биљке, и животиње. Твој нерад био би увреда свету и грех пред Богом.

Твоје срце и плућа раде дан и ноћ. Зашто не би и твоје руке радиле? И бубрези твоји ради дан и ноћ. Зашто и твој мозак не би радио?

Звезде непрестано јуре, брже него коњ у галопу, дан и ноћ. Зашто би се ти предао нераду и лењости?

http://borbazaveru.info/content/view/508/33/

konacno nesto pametno od tebe

Tako možeš da razgovaraš sa niščima duhom iz svoje sekte, sa monm ne možeš. No, dobro je što si napisao ovo što si napisao, jer si svima vidljivim učinio, tvoj stav da je svako ko je protiv političkog, socijalnog i verskog nastupa Amerike, komunista i boljševik. Još si vidljivim učinio i činjenicu da sekte proistekle iz ruralnih predela Amerike, čine sve, i to uspešno, da iskorene iz svojih robova svaku pomisao o pripadnosti rođenom narodu, i utiskuju u svoje robove potpuni nedostatak empatije i milosrđa.

Pre svega, ja sam se juce nasalio sa tobom, humor je zdrav, ali vidim da ti to nisi razumeo.

Drugo, izvukao si nerazuman zakljucak iz moje izjave kao da ja branim Ameriku.
Iako sam ja to tebi lepo objasnio, ali ili si toliko tupav pa nisi rasumeo ili ne zelis da razumes.
Jasno sam rekao da ulogta Crkve nije da se mesa u politiku, nego da sluzi na verskom i socijalnom polju.
Ne branim ni jednu zemlju, ali isto tako nijednu i ne napada.

Medutim, posto ti to ne razumes ili nezelis da razumes, zavrsili smo sa diskusijom.

Zelim ti sve najbolje

Samo nesoj kao ti može da se šali sa bombardovanjem Srbije u kojem je poginulo 2000 vojnika, ćena i dece, i samo nekrst kao ti može da se šali sa uništavanjem jedne hrišćanske zemlje o d strane druge hrišćanske zemlje koja je stala na stranu islamskih teorirsta.

Ako ti svoja bulažnjenja nazivaš humorom, potrebna ti je stručna psihološka pomoć, i to što pre. I da prestaneš da čitaš bezumne tirade one umobolnice Elen Vajt.

Samo nesoj kao ti može da se šali sa bombardovanjem Srbije u kojem je poginulo 2000 vojnika, ćena i dece, i samo nekrst kao ti može da se šali sa uništavanjem jedne hrišćanske zemlje o d strane druge hrišćanske zemlje koja je stala na stranu islamskih teorirsta.

Ako ti svoja bulažnjenja nazivaš humorom, potrebna ti je stručna psihološka pomoć, i to što pre. I da prestaneš da čitaš bezumne tirade one umobolnice Elen Vajt.

A KO JE ISTA REKAO O SRBIJI? JA NISAM. A KAMO LI DA SAM SE SA TIM SALIO.
PRTIJATELJU, ZAO MI JE, ALI NESTA NIJE UREDU SA TOBOM. DOVIDJENJA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back