Kao prvo iznmenadjen sam da se tako izrazavas.
???
Аргументе молим. Јер без аргумената – тако можемо окарактерисати сваког човека на планети! Значи молим моје постове на бази којих си се изненадио ДА СЕ ЈА ОВАКО ИЗРАЖАВАМ!
Drugo, ti nezelis da cujes istinu.
???
Субјективно закључивање. Ја управо ЖЕЛИМ ЧУТИ ИСТИНУ. А то што је Адвентисти немају, по принципу замена теза – испаде да ја не желим истину!?
Lepo sam ti dao primere apsotola koji su bili porogresivni.
Ко лаже да није лепо. Па и ја сам ти ЛЕПО одговорио :''Па ето и Срби су то имали. Били су вишебожци, па су онда прихватили Праву веру. Значи ПРОГРЕСИВНОСТ.''
И тиме хтео рећи да ако су апостоли грешили, па на крају спознали истину – исти је пут био и СПЦ-а! Односно да су из грешности и заблуда, путем прогресивности дошли до Праве Цркве. А не КРИВЕ попут Адвентиста.
Takodje i posle kada su apsotoli propovedali jevandjelje svi su progresivno, polako jedno po jendo prihvatali a neki koji su tako cinili su cak i pohvaljeni:
Apg 17:11 Ovi pak behu plemenitiji od onih što žive u Solunu; oni primiše reč sa svim srcem, i svaki dan istraživahu po pismu je li to tako.
Oni koji postepeno prihvataju jedno po jedno i proveravaju se nazivaju plemenitima.
Pa sada kazes da je progresivno prihvatanje sitine dobro a prvo ga napadas?
A onda kazes da i vi takor adite?
Pa ako takor adite onda je to odlicno.
´Nismo mi imali problem sa time nego ti.
Iznad gore kazes da i vi tako radite i da ste progresivni a onda odma ispod napadas takav nacin???
Nista nije cudno nego tu nema progresivnosti.
Odlucila vlada tako i od pereuna danas, sutra hriscani?
Тачно, али са једном велоком разликом. Или боље речено огромном:
Адвентисти су стално мењали доктрине – што ГОВОРИ КОЈИ ИХ ДУХ ВОДИ. Док су Срби били незнабошци односно вишебошци и грешили у свему, а онда прихватањем Праве вере – прихватили СВЕ! Односно сву истину. И ништа од тада нису мењали – што опет говори који Дух их води у задњих 10 векова! А ви постојите 1,5 века и променили сте 5 доктрина!
Ово је суштинска разлика између ПРОГРЕСИВНОСТИ Адвентиста и СПЦ-а.
Ево ја ти истину говорим, и знам да је нећеш прихватити јер те води исти Дух који води Адвентистичку Цркву. Односно онај који је водио и Јелену Вајт.
Do nedavno vam papa bio jeretik sada najbolji prijatelj.
Svi pravoslvni hriscani nemaju slave vi ste to ostavili jos od peruna...
???
Коме је папа био јеретик, а сада најбољи пријатељ? Имаш ли доказе за то?
Какве везе имају славе са ИСПРАВНИМ ставом према Богу? Шта ми ту преступамо? Који део библије?
Znaci da sam rekao da ipak ima i onih drugih.
Zasto to radis Petrov?
???
Шта радим? Ево рећи ћу ти искрено шта ти радиш:
Када немаш аргумената за нечији пост – ти га онда покушаваш дискредитовати. Да испадне како он не ваља а стим и оно што он износи!
Нажалост то ти код мене неће упалити. А како видим ни код многих других. Јер је то јако прозирна тактика!
I nisam nigde napisao da pravoslavlje ne valja.
Vec nista nisu uradili na opismenjavanju svojih vernika a kamoli tudjih?
2000 godina???
Не! Таман посла. Све си лепо и дивно писао о Православљу! Могу ти наћи твоје постове ако не верујеш. Али сам се ја напио од лошег пива па ми се учинило да све лоше пишеш о православљу! Као нпр.:
Sveti Vladika Nikolaj Velimirovic knjiga Emanuil strana. 130
Jednom se javio Hristos prepodobnom Serafimu Sarovskom kad je ovaj kao mlad duakon sluzio Liturgiju sa jeromonasima:
Pahomijem i Josigom.
O tome je Serafim pricao sledece:
Posle maloga vhoda oglasim ja ubogi sa carskih dveri:
Gospode, spasi blagocestivi!
I kad sam orarom zaokruzio prema narodu i rekao:
I vo vijek i vjekov. Ozri me luca kao od suncane svetlosti.
Pogledav na to sijanje ja sam video Gospodina i Boga nasega Isusa Hrista
u obliku Sina covecjega, blesteceeg nebesnom svetloscu i okruzenog nebesnim andjelima, arhandjelima, heruvimima i serafimima,
kao nekim rojem pcela, kako ide na vazduhu od zapadnih vrata hrama.
Kad se priblizio tako amvonu, Gospod je uzdigao Svoje preciste ruke.
iblagoslovio je sluzasce i predstojasce.
Zatim je stupio u SVOJU IKONU sto stoji s desne strane carskih dveri.
A ja, zemlja i pepeo, sretajuci tada Gospoda Isusa na vazduhu, udostojio sam se
narocitog blagoslova od njega...
Ovakve stvari navode narod na idolopoklonstvo predmetima.
Opasna zamka u koju vas sotona drzi...
Zalosno.
---------------------------------------------------------------
To je cisto navodjenje ljudi na idolopoklonstvo.
Vecni Bog zivi u ikonu?
EVO GDE ZIVI:
2.Kor 6:16 Ili kako se udara crkva Božja s idolima? Jer ste vi crkve Boga Živoga, kao što reče Bog: Useliću se u njih, i živeću u njima, i biću im Bog, i oni će biti moj narod.
BOZJA REC KAZE: KAKVI IDOLI SLIKE I KIPOVI. BOG ZIVI U NAS VERNIKE...
Ovo sto pise Serafim i svetac Nikolaj nema veze sa Bogom.
А има их колико хоћеш слично овој!
Odlicno. Tako i treba.
Cas napadas progresivnost cas ju hvalis???
Одговорио сам на разлику између ПРОГРЕСИВНОСТИ СПЦ-а и Адвентизма и који Дух води те две прогресивности.
Svako dobro od Gospoda...
Такође.