Materijalni svet je samo iluzija !

Drag00n

Obećava
Poruka
97
Pre nekoliko dana naisao sam na klipove o svemiru kao hologramu tj. kao iluziji(samo slici u nasem mozgu tj. elektro-magnetnom signalu) i mislio sam da je glupost, ali ispostavilo se da je mnogo vise jer se uklapa u mnoge stvari u koje od pre znam.
Pronasao sam prva dva dela na srpskom, a 3,4 i 5 su na engleskom, izvinjavam se za to, ako neko uspe da pronadje neka ih postavi ovde, hvala.
Evo klipova:
Kad udjete na sajt ima piramida sa okom koja je starija od 6000 godina, to cete videti ako pogledate ceo snimak sa datog sajta.A i nalazi se u nasim crkvama itd.
A ovde u 5. delu videcete i sta znaci taj simbol, medjuostalom.

Posle gldedanja ovih snimaka malo sam se preispitao neke stvari, jer ako ste otvorenog uma videcete i sami u ostalom o cemu je rec.

postoji knjiga majkla talbota - holografski svemir - u kojem pisac prati istraživanja dvojice naučnika: kvantnog fizičara davida bohma i neuropsihologa karl pribrana, koji, nezavisno jedan od drugog, dolaze do istih rezultata svojih istraživanja.
david bohm je otkrio da je sve u svemiru povezano preko jednog holografskog modela, to jest da ceo svemir funkcioniše kao jedan hologram, dok je karl pribram otkrio da naša memorija a na kraju i kompletan mozak ustvari funkcioniše preko holografskog modela.
postoji video razgovora sa m. talbotom u kojem on objašnjava sve u vezi ove svoje knjige...
.

ako te interesuje ova knjiga javi mi se na pp pa ću ti dati link.

Iluzija je.
Prah na vetru kosmosa.
Paučina koja se može svakog trena raspući...

Eto, tako je meni izgledao ovaj "materijalni svet", kad sam bila "s one strane" (klinička smrt).
Imala sam štaviše utisak da sam ja tek tad bila živa, a da su oni koji su ostali na materijalnom nivou mrtvi.
Ili u najmanju ruku upleteni u nekakve mreže (što bi se moglo poistovetiti sa iluzijom).

Ove misli i ideje su stare koliko i naša civilizacija, ali kada je to lično doživljeno, onda... ima posebnu težinu.

Pre nekoliko dana naisao sam na klipove o svemiru kao hologramu tj. kao iluziji(samo slici u nasem mozgu tj. elektro-magnetnom signalu) i mislio sam da je glupost, ali ispostavilo se da je mnogo vise jer se uklapa u mnoge stvari u koje od pre znam.
Pronasao sam prva dva dela na srpskom, a 3,4 i 5 su na engleskom, izvinjavam se za to, ako neko uspe da pronadje neka ih postavi ovde, hvala.

Sve je to lepo,ali nakon svakog prosirenja svesti covek se vraca na frekvenciju materije.Materija nije maja,realna je i stvarna poput duhovnog sveta.Covek pripada i jednom i drugom.Kad je vise naklonjen jednom,nije u ravnotezi.

Duhovni zakoni za duhovno,materijalni za materijalno.

Kad udjete na sajt ima piramida sa okom koja je starija od 6000 godina, to cete videti ako pogledate ceo snimak sa datog sajta.A i nalazi se u nasim crkvama itd.

a zasto piramida ima 13 nivoa ? i u kakvoj je to vezi sa epifizom?

zasto je izdvojen vrh na piramidama? i u kakvoj je to vezi sa epifizom?

zasto Oko u crkvi iskljucuje mogucnost da je to Luciferovo oko?

Madonin nastup od 13 minuta na superbowlu
eye-horus.jpg

trumpets.jpg

legions.jpg

isis.jpg

givenchy.jpg

harp.jpg

crown.jpg

Poslednja izmena:
Lepo je sve to skocano u teoriju koja silovanjem logike pokusava da dokaze svoju poentu
Pa onda u nekom momentu onako sektaski umesa nekog svemoguceg tvorca i bla bla bla
To sto se ovde zastupa je cista filozofija koja sama po sebi nije losa, ali je komicno kad pokusava da dokaze poentu koju svako od zivih ljudi moze lako da proveri, recimo tako sto ce imaginarnim nozem od imaginarne materije imaginarnom sebi da odsece prst i prati sta ce se desavati
To sto ce eventualno da umre od krvarenja ili infekcije, neka zenamari

Sve koji u ovo slepo veruju, zamolio bih da svoje nepostojece materijalno telo, svom snagom udare o nepostojeci materijalni sto na kome im stoji racunar
Ako je teorija tacna, posto nista od svega toga ne postoji, i posto je sve samo varka, nista se nece desiti, jer jelte, materija i sve oko nas samo su varke naseg mozga

ma koliko ona fora sa svećom koja nije u mozgu bila diletantska i vrlo slab dokaz za bilo šta ustvđenog ovde, ovo mož da bude istina.

samo, ima tu jedan problem.

šta ja da uradim sa tom istinom?

i da li želim da bilo šta uradim sa njom uopšte?

ajde okej, ja sam dašak duše koji sanja, pristajem. ali šta dalje? jel mogu da se probudim? ne mogu. želim li da se probudim? ne želim! ja volim iluziju i san koji sanjam, ne mrdam odavde dok me neko ne mrdne.

a zasto piramida ima 13 nivoa ? i u kakvoj je to vezi sa epifizom?

zasto je izdvojen vrh na piramidama? i u kakvoj je to vezi sa epifizom?

zasto Oko u crkvi iskljucuje mogucnost da je to Luciferovo oko?

Madonin nastup od 13 minuta na superbowlu
eye-horus.jpg

trumpets.jpg

legions.jpg

isis.jpg

givenchy.jpg

harp.jpg

crown.jpg

To sa okom Lucifera je 100% druga tema.
Taj simbol je stariji od svake danasnje religije i ternima "Lucifer" i djavo, stariji je od 6000 godina, ako ne i vise.
Nalazi se i na Njegosevoj vladicanstvenoj diplomi, ako bas hoces.....
Taj simbol znaci mnogo stvari: unutasnji vid, spiritualnost, sposznavanje sebe, spoznavanje istine, pinealna zlezda(trece oko)...........itd.
13,7,33 su stari misticni brojevi, koji se pojavljuju u starim civilizacijama.
Na Keopsovoj fali vrh. To faljenje vrha predstavlja cinjenicu da nije svako u mogucnosti da spozna sebe, a samim tim i istinu, da shvati poentu.
Ali dobro to je druga tema, ako neko hoce diskusiju o ovome otvoricu temu....

Овим банално наивним закључком на крају о "свемогућем творцу" покварили су цео утисак видео клипа у коме је очито неки верник наишао на неке истине филозофије, наглашавам филозофије... па је све то онда банализаовао на овај начин где је свака друга реч "наука".Јер на шта материјалистичко позитивистички препарирани ум да се позове пред неким проблемом који га збуњује, него на науку која му је наметнута као догма.
А наука нема везе са овом темом која се тиче идеализма а који је област филозофије .

Научни метод дакле полази од аксиома "Свет је реалан". Оно што опажамо постоји као такво каквим га опажамо и независно од тог опажања. То је ето научни аксиом који се узима на веру и о коме се не расправља. А то да ли је живот сан. Да ли објекат постоји без субјекта и када није опажен... није питање научног метода. То је дакле посао филозофије. А она итекако има одговоре.

Овај видео клип једино чини да се замислимо, али тек нам филозофија може пружити апсолутну потврду тог знања
Дакле, ради се о идеалистичкој филозофији.
Захваљујући тој филозофији, која се развијала вековима, данас знамо апсолутно да изван опажања не постоји материјални свет каквим га опажамо... и да је тај материјални свет заправо појава, док оно што се појављује као такво зовемо "ствар по себи". Та ствар по себи је трансцендентна што значи изван могућнсоти сазнања. Ствар по себи је тај метафизички извор који опажамо као појавни свет. Не знамо шта она јесте..али апсолутно знамо шта није...није оваква какву је опажамо.

То је велика тема да би се свела у неколико реченица.

Ево зато само неких Шопенхаурових цитата као допуна ове теме ..а кога занима има озбиљиније теме о том питању на форуму Филозофија овде на Крстарици.

Као и овај мој блог о Барклијевој филозофији.
http://forum.krstarica.com/entry.php/4886-KORELATIVNOST-SUBJEKTA-I-OBJEKTA

Realizam, koji se namece sirovom razumu time što se ukazuje kao da je cinjenican, u stvari polazi od jedne proizvoljne hipoteze, pa je zato samo vetropirasta kula u vazduhu buduci da previdja ili porice najprvu cinjenicu, onu da sve ono što mi poznajemo leži unutar svesti. Jer to da je objektivno postojanje stvari uslovljeno jednim predstavljajucim subjektom, i da, prema tome, objektivni svet postoji samo kao predstava, nije nikakva hipoteza, a još manje odluka bez opoziva, ili cak nekakav para-dokson uzet radi diskusije, vec je to najsigurnija i najednostavnija istina, cije je saznanje otezano samo time što je ona cak i suvise jednostavna, a svi ljudi nisu dovoljno razboriti da bi posli od prvih elemenata svoje svesti o stvarima. Nikada ne može .postojati nekakva apsolutna i po sebi samoj objektivna egzitencija; zapravo, to je ono sto je upravo nezamislivo, jer objektivno kao takvo ima uvek i suštinski svoju egzistenciju u svesti jednog subjekta, pa je, dakle, njegova predstava, i shodno tome, njime uslovljena, a uz to i njegovim oblicima predstavljanja, koji kao takvi pripadaju subjektu a ne objektu.
Sopenhauer iz Sveta kao volje i predstave 2

Na prvi pogled izgleda da je izvesno da bi objektivni svet postojao i onda kada ne bi postojalo nijedno spoznajuce bice , jer se o tome in abstracto da razmisljati a da ne izbije na videlo protivurecnost koja se nalazi u osnovi toga. Ali kada covek pokusa da realizuje tu apstraktnu misao , sto ce reci da je svede na opazajne predstave u kojima ona jedino moze naci svoju istinitost, pa shodno tome pokusa zamislliti nekakav objektivni svet bez saznajuceg subjekta, onda on shvata da je ono sto tako zamislja u stvari nesto suprotno od onoga sto je smerao, naime , da to sto je zamislio nije nista drugo do postupak u intelektu jednog saznajuceg subjekta koji opaza jedan objektivan svet , dakle, da je to upravo ono sto je on hteo iskljuciti. Jer taj opazajni i stvarni svet ocevidno je fenomen mozga pa otud i protivurecnot u hipotezi da bi taj svet mogao i postojati kao takav nezavisno od svih mozgova. Sopenhauer

Poslednja izmena:
Taj simbol je stariji od svake danasnje religije i ternima "Lucifer" i djavo, stariji je od 6000 godina, ako ne i vise.
Nalazi se i na Njegosevoj vladicanstvenoj diplomi, ako bas hoces.....
Taj simbol znaci mnogo stvari: unutasnji vid, spiritualnost, sposznavanje sebe, spoznavanje istine, pinealna zlezda(trece oko)...........itd.
13,7,33 su stari misticni brojevi, koji se pojavljuju u starim civilizacijama.
Na Keopsovoj fali vrh. To faljenje vrha predstavlja cinjenicu da nije svako u mogucnosti da spozna sebe, a samim tim i istinu, da shvati poentu.
Ali dobro to je druga tema, ako neko hoce diskusiju o ovome otvoricu temu....

jel ovo neko objasnjenje koje dele masoncici profancicima koji bi da postanu oni prvi?
evo ti samo nekoliko pitanja:
otkud ti znas koliko je star pojam Lucifera?
pa sta ako se nalazi na Njegosevoj diplomi, jel Njegos neko Uzviseno Bice?
znaci 13 nivoa piramide jer je '13 mistican broj'?
jel ti palo na pamet da je postojao zavrsni kamen na Keopsovoj piramidi ali da je ukraden jer je bio napravljen od zlata?

Poslednja izmena:
Da li materijalni svet postoji van nase spoznaje?
Naravno da postoji
Sta je onda postojalo pre naseg rodjenja, dakle pre ikakve mogucnosti da ostvarimo bilo kakvu spoznaju
Sta je postojalo u vreme kad su ljudi bili poluzivotinje, polusvesne i poluinteligentne, bez ikakvog logickog ili filozofskog uvida u to sta ih okruzuje
I kako to i zasto neko, bilo ko, ima interes da taj matrix ili hologram odrzava vec stotinama hiljada godina

Kao sto rekoh, filozofski posmatrano, moze se dokazati bilo sta, ali materijalni i duhovni svet su celina i nemoguce je na bilo koji nacin ponistiti ono sto materijalno postoji, sto je postojalo, sto ce postojati i sto bi postojalo i bez nas bednih crva koji smo ga eto, spoznali

Da li materijalni svet postoji van nase spoznaje?
Naravno da postoji

Наравно да матерјални свет не постоји, овакав каквим га спознајемо. То знамо апсолутно. То је чињеница 300 година од када је Баркли први пут указао на њу.
Међутим, свет изван сазнања постоји..то нико не спори, али је такав свет "сам по себи" суштински и сасвим другачији од овог каквим га сазнајемо. Он је трансецендентан што значи изавн могућнсоти сазнања. Не знамо шта јесте али апсолутно знамо шта није. Није овакав каквим га спознајемо

Sta je onda postojalo pre naseg rodjenja, dakle pre ikakve mogucnosti da ostvarimo bilo kakvu spoznaju
Sta je postojalo u vreme kad su ljudi bili poluzivotinje, polusvesne i poluinteligentne, bez ikakvog logickog ili filozofskog uvida u to sta ih okruzuje

Не знамо шта је "тада" постојало. Али знамо шта није. Није било никаквих, боја. мириса. укуса , чврстоће , простора нити времена (све то додаје наша свест) Тако да није било ни било чега што би потпало под временски појам..."тада". Када једном предмету одузмемо сва његова совјства а која му је додала наша свест не остаје ништа за сазнање.

Рецимо, одузми призору који видиш и осећаш све секундарне квалитете..занчи боју, мирис,. укус. чврстоћу..а и све примарне квалитете....облик и просторност .. Шта остаје? Не остаје ништа за сазнање.
Али не и апсолутно ништа!

То "ништа" по себи је заправо све и свја! Поента је да је то недоспутпно формама опажања људског сазнања.

I kako to i zasto neko, bilo ko, ima interes da taj matrix ili hologram odrzava vec stotinama hiljada godina

Пиатња "како и зашто" важе само у појавном свету не и у свету ствари по себи где где неме облика, димензија, нема делова самим тим ни узрочно последичних веза.
То се наравно не свиђа дечјим резонима религија које замишљају свог пројектованог "бога" тамо негде на небу, или пак вама материјалистима који једноставно не можете мислити мало даље од свог носа или онога што видите..али тако је. Открића идеалистиче филозофије нису хипотезе -већ факти... за оне малобројне који су у стању да исте разумеју. Распитај се ко је био Џорџ Баркли.

Kao sto rekoh, filozofski posmatrano, moze se dokazati bilo sta, ali materijalni i duhovni svet su celina i nemoguce je na bilo koji nacin ponistiti ono sto materijalno postoji, sto je postojalo, sto ce postojati i sto bi postojalo i bez nas bednih crva koji smo ga eto, spoznali

Могуће је поништити матерјално итекако. Оно што је постојало, што постоји и што ће постојати јесте само производ опажања разума.
ПРОСТОР И ВРЕМЕ СУ форме наше моћи сазнања како је то доказао..наглашавам доказао.. Баркли и касније потврдио Имануел КАНТ . Изван тога нема ни пре, ни сада.. ни после ... Нити ово "изван". Речи једноставно ту губе своје значење.

То је једноставно граница могућности сазнања и ту мишљење стаје.

jel ovo neko objasnjenje koje dele masoncici profancicima koji bi da postanu oni prvi?
evo ti samo nekoliko pitanja:
otkud ti znas koliko je star pojam Lucifera?
pa sta ako se nalazi na Njegosevoj diplomi, jel Njegos neko Uzviseno Bice?
znaci 13 nivoa piramide jer je '13 mistican broj'?
jel ti palo na pamet da je postojao zavrsni kamen na Keopsovoj piramidi ali da je ukraden jer je bio napravljen od zlata?

Masoncici, ma nemoj mi reci.
To o broju trinaest ti nikada neces shvatiti, to su osnove gnostickog(spiritualnog i misticnog) i okultnog(skrivenog,tajnog) ucenja.
Prvo rec Lucifer je ime andjela dok se nije usprotivio Bogu, kada je usprotivio postao je djavo ili Sotona ili pali andjeo. U Bibliji se cak i Isus spominje kao svetlost dana i zvezda danica, tako da nema logike nazivati djavola Luciferom, zovi ga Sotona.
Pojam Lucifer je star koliko i latinski i oznacava zvezdu danicu, dan, nosac svetlosti, a ne djavola!(amerikanci ga tako zovu jer su glupi!)
Dolazimo do toga da ti hoces reci da je to oko zapravo oko Sotone, koja se tek pojavljuje u hriscanstvu, a simbol piramide s okom je nastao kada su i piramide, mozda cak i ranije.Ako si gledao sajt, na piramidi se nalazi tekst koji je stariji od pisma drevnog sumera, sto znaci da je ceo taj kamen stariji od 6000 godina.A i logicno je da je nastao u doba gradjenja piramida.
Znas i ti ko je bio Petar II Petrovic Njegos uopste?Hoces da kazes da su stavili "oko sotone" na diplomu da ga gleda svaki dan i priziva zlo i da bi on to prihvatio da je znao da je to oko sotone(znao je da nije oko sotone)...daj molim te, mislim da preterujes.Evo link ovde, samo spusti dole malo, pa ces videti diplomu iz 1833. OVDE.
A evo i link za crkvu ovde.
Izgleda da smo stigni dotle da tvrdis da je vladika dobio sotonsku diplomu i da je u crkvi oko sotone........
To da je bio napravljen od zlata su samo spekulacije i da je bio ukraden.
Jos nesto i u vreme Isusa pripisivalo se da je falio zavrsni kamen.
I ne vidim kako je bilo mogude postaviti "brdo" zlata ili ogromnu stenu cija bi tezina bila ogromna, na vrh tolike piramide, ako dobro recimo da jeste...
Cak i da su pokusali da ga ukradu kako bi ga zaboga sneli sa zavrsene piramide????Zapitaj se malo, celicnom dizalicon, neee, nisu je imali!
Mozda piramida nikada nije ni zavrsena iz nekog razloga ili je "neka sila" ili dizalica ukrala vrh. z:D

Poslednja izmena:
@oziman - Slazem se sa tvojim tvrdnjama.
Mi dozivljavamo ovaj svet sa samo pet cula i nikada ne mozemo znati kakav je svet zaista, jer nismo u mogucnosti, a mozda i jesmo
Na ovo tvoje dolazi prica o "trecem oku" tj. pinealnoj zlezdi, koju ste MOZDA i spomenuli na casovima Biologije.
Ova zleda ima receptorske celije i da sa godinama zakrzljava zbog fluora, fizicke neaktivnost, previse secera, zatvorenosti uma(gledanje i verovanje u TV)!
Neki bas kazu da su to vrata u spiritualni svet, "istiniti svet".

I ne vidim kako je bilo mogude postaviti "brdo" zlata ili ogromnu stenu cija bi tezina bila ogromna, na vrh tolike piramide, ako dobro recimo da jeste...
Cak i da su pokusali da ga ukradu kako bi ga zaboga sneli sa zavrsene piramide????Zapitaj se malo, celicnom dizalicon, neee, nisu je imali!
Mozda piramida nikada nije ni zavrsena iz nekog razloga ili je "neka sila" ili dizalica ukrala vrh. z:D

koje brdo zlata, ni ne vidi se da fali kamen dok se ne popne covek do vrha.
da je neko hteo da napravi simboliku da se piramida 'jos gradi kao i ljudski duh... bla, truc, strc',,,onda bi skinuo valjda jos neki sloj sa vrha pa da se jos izdaleka ta simbolika da naslutiti.
iskreno, logika ti je u qrcu.
drugo, ko je rekao da je Lucifer u stvari Sotona? pravis pretpostavke, i to pogresne, a onda ih koristis u raspravi kao neki toboz argument.
tako i taj mentol koji je pravio te klipove koje si okacio. napljuje coveka tj ismeje i to mu je argument?!
trece, pa evo ti nam objasni simboliku broja 13 i povezi to sa piramidom starom 6k godina? (kad ti izlozis lepo kao sto si i sve ostalo 'objasnio' mozda i nesto ukacim).
udalji se malo od tih pamfleta koje dele masoncici. znas, ne mora to biti bas istina, samo istina, i nista sem istine (jel ti palo to napamet?) ;)

Back