Pravi Vlah
Iskusan
- Poruka
- 5.024
Niko nije savršen.
Јао, како ме ухвати носталгија за бескрајну родну степу и коњића хитрог као ветар.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Niko nije savršen.
Ostalo je isečeno iz originalne poruke, koja je bila upućena kao odgovor tebi.
Sad sam sve više ubeđen da si je izmislio i čisto se zafrkavaš.![]()
Рођака, која је једно време живела у Чилеу, ми је причала да је у некој чилеанској забити чула дечији хор како пева "Тамо далеко".
Испоставило се да су у питању стари хрватски исељеници
Ne, sa takvim stvarima se ne zafrkavam, ali mogu pohvaliti tvoje pokusaje da me izazoves... da mozda skeniram par stranica ili mozda naslovnu kako bi se ti uverio, ali ne zelim to, jos je rano za takve stvari.
Прави Влаше, то што ти тврдиш да сте ви Румуни и Албанци староседеоци а сви остали "потурице" односно староседеоци који су прихватили језик и културу "дошљака и освајача"(Словена), је мало блажи облик шовинизма.
Срби и Албанци су родбина.
Према савременој генетици, типчни Балканац, а то значи и типични Србин, је шаролик. Типични Балканац води вишеструка порекла. Генетика нам је сачињена од таласа освајача: Илира, Трачана, Римљана, Гота, Хуна, Словена, Авара, Бугара, Мађара, Турака, Немаца, Наполеонових војника, итд. У данашњим балканским народима --Србима, Албанцима, Хрватима, Бугарима, Румунима, итд-- генетски микс је скоро исти. Имамо скоро исте претке. Језик који говоримо: албански, романски, словенски је питање културалног преовладавања а не исконских разлика.
У сваком таласу није било 1% освајача него 15%. Освајачи и "староседеоци" су клали једни друге, поробљавали једни друге, крали жене једни другима. Уствари нема староседеоца него микс таласа освајача. То су нам преци.
Староседеоци су микс ранијих освајача који су у своје време клали једни друге а затим се помирили и женили једни друге.
Нестор часни Кијевски у свом летопису објашњава порекло Словена из Илирије и набраја која су се племена, пред римским освајањима, иселила на север и исток Европе. А имамо и "далимилову хронику" из 14-ог века.
- - - - - - - - - -
Лингвистички доказ
Можемо да претпоставимо и из којих су крајева ти стари хрватски исељеници.
Marina Perić Kaselj
Institut za migracije i narodnost, Zagreb, Hrvatska
marina.peric@imin.hr
Aleksandar Vukić
Institut za migracije i narodnost, Zagreb, Hrvatska
aleksandarvuki@yahoo.com
U Čileu HVDZ „Tamo daleko – Hrvatska zajednica u Magellanesu” predstavlja
se pjesmom Tamo daleko, izvorno srpskom pjesmom9
koja je prerađena u dalmatinskomageljansku
verziju. Ona ima višestruku funkciju; poput himne je Hrvatima/potomcima
ovog kraja, pjeva se na svim proslavama, svečanostima, podloga je za kratke video uratke,
naslove knjiga, ali i kao što je vidljivo i kao bitna identifikacijska oznaka kako u fizič-
kom tako i u kiber prostoru. Hrvatica iz Argentine kreira kratki video film kroz fotografije
pod nazivom Tamo daleko gdje stihovi pjesme opisuju dolazak i život Hrvata u argentinskoj
Patagioni i Rio Gallegos–u.
Објашњење
Певају је и на шпанском.
Аутор песме Тамо Далеко био је Влах Ђорђе Маринковић, пореклом из села Корбово (на влашком то значи Врање) код Кладова.
Eto, sad ima i etimologija Krbavskog polja.
Корбово је једно, крваво је друго а stoned out of your gourd је треће. Иначе опаска нема везе са аутором песме Тамо Далеко, Ђорђем Маринковићем, Влахом.
Де си Прави Влаше, није те било неко време! Помислио сам да ти је жена забранила да губиш време на овом форуму. Овај форум је без тебе и без Вука Горског превише досадан!
Не могу да носим твој товар, јер је и овај мој претежак и гледам да пребацим на нека туђа леђа!![]()
- - - - - - - - - -
Желиш да ми носиш товар на леђа? Ајд добро.![]()
Ljudi, prepuklo je. Gotovo je sa Bečko-berlinksom školom u srpskim školskim udžbenicima. Potrebno je samo jedan pametan čovek da napiše jednu pametnu knjigu i da pošalje u kanalizaciju 160 godina inferiornog poltronstva srpske udvorničke istoriografije.
Нисмо ми ништа разјаснили. Српских античких топонима на Балкану има колико хоћеш. Хрват да каже да сам искомплексиран ХА ХА ХА каква бљувотина мајко мила!!! Нема искомплексиранијег народа на свету од наших западних суседа!
Ljudi, prepuklo je. Gotovo je sa Bečko-berlinskom školom u srpskim školskim udžbenicima. Potrebno je samo jedan pametan čovek da napiše jednu pametnu knjigu i da pošalje u kanalizaciju 160 godina inferiornog poltronstva srpske udvorničke istoriografije.
Аутор песме Тамо Далеко био је Влах Ђорђе Маринковић, пореклом из села Корбово (на влашком то значи Врање) код Кладова.
Eto, sad ima i etimologija Krbavskog polja.
Корбово је једно, крваво је друго а stoned out of your gourd је треће. Иначе опаска нема везе са аутором песме Тамо Далеко, Ђорђем Маринковићем, Влахом.
Оvо је pričа о Bоrni, knеzu timоčkо-kučеvskоm kојi sе smаtrа оsnivаčеm Hrvаtskе držаvе.
Погледај, два села имена Корбул и Корбевац у општини Врање. Просто невероватна случајна подударност између романске речи corb, која значи врана, и назива општине Врање!Има везе са Корбовом које на влашком значи "Врање".
Твоја асоцијација са corb, corbu, коју свакако ниси ти измислио, а коју доводиш у везу с Врањем, мислећи да порекло назива долази од - вране?
Погледај, два села имена Корбул и Корбевац у општини Врање. Просто невероватна случајна подударност између романске речи corb, која значи врана, и назива општине Врање!
Узгред, није потребно да ми споменеш Ану Комнину.
![]()
![]()
Мора да је и Вилијам Валас Влах(Румун)! Власи сви и свуда!!!
Стојане, Стојане, посрбљени Влаше. Или признај да си Влах или правац Припјатска Мочвара.![]()