„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Прави Влаше, то што ти тврдиш да сте ви Румуни и Албанци староседеоци а сви остали "потурице" односно староседеоци који су прихватили језик и културу "дошљака и освајача"(Словена), је мало блажи облик шовинизма.

Ostalo je isečeno iz originalne poruke, koja je bila upućena kao odgovor tebi.

Sad sam sve više ubeđen da si je izmislio i čisto se zafrkavaš. z:D

Ne, sa takvim stvarima se ne zafrkavam, ali mogu pohvaliti tvoje pokusaje da me izazoves... da mozda skeniram par stranica ili mozda naslovnu kako bi se ti uverio, ali ne zelim to, jos je rano za takve stvari.

Рођака, која је једно време живела у Чилеу, ми је причала да је у некој чилеанској забити чула дечији хор како пева "Тамо далеко".
Испоставило се да су у питању стари хрватски исељеници

Можемо да претпоставимо и из којих су крајева ти стари хрватски исељеници.

Ne, sa takvim stvarima se ne zafrkavam, ali mogu pohvaliti tvoje pokusaje da me izazoves... da mozda skeniram par stranica ili mozda naslovnu kako bi se ti uverio, ali ne zelim to, jos je rano za takve stvari.

Nema potrebe za skeniranjem, verovatno; potreban je samo naslov i ostalo je sve lako.

Kakav crni izazov? :zblesav: To što želim da dokažeš da nešto nisi izmislio? Ja zauzimam dobru veru prema ljudima koje ne poznam uopšte ili slabo poznajem, ali se određena dobra vera uvek očekuje od svakog drugog sagovornika. Ili, jednostavno rečeno, da bi nešto bilo stvarno, ono mora postojati. z:mrgreen:

Šta nas inače sprečava da sad krene svako ko hoće pisati što god poželi i tvrditi da je on u pravu (što se, nažalost, itekako činilo na ovoj temi tokom svih ovih godina)?
Tipa, evo ja kažem da imam nesumnjivi dokaz u rukama držim sad knjigu koja je jasno pokazala da su Crnogorci etnički špansko pleme.
Majke mi, bre. Časna reč.

Poslednja izmena:
Прави Влаше, то што ти тврдиш да сте ви Румуни и Албанци староседеоци а сви остали "потурице" односно староседеоци који су прихватили језик и културу "дошљака и освајача"(Словена), је мало блажи облик шовинизма.

Заиста? Прочитај још једном.

Срби и Албанци су родбина.

Према савременој генетици, типчни Балканац, а то значи и типични Србин, је шаролик. Типични Балканац води вишеструка порекла. Генетика нам је сачињена од таласа освајача: Илира, Трачана, Римљана, Гота, Хуна, Словена, Авара, Бугара, Мађара, Турака, Немаца, Наполеонових војника, итд. У данашњим балканским народима --Србима, Албанцима, Хрватима, Бугарима, Румунима, итд-- генетски микс је скоро исти. Имамо скоро исте претке. Језик који говоримо: албански, романски, словенски је питање културалног преовладавања а не исконских разлика.

У сваком таласу није било 1% освајача него 15%. Освајачи и "староседеоци" су клали једни друге, поробљавали једни друге, крали жене једни другима. Уствари нема староседеоца него микс таласа освајача. То су нам преци.

Староседеоци су микс ранијих освајача који су у своје време клали једни друге а затим се помирили и женили једни друге.

Нестор часни Кијевски у свом летопису објашњава порекло Словена из Илирије и набраја која су се племена, пред римским освајањима, иселила на север и исток Европе. А имамо и "далимилову хронику" из 14-ог века.

- - - - - - - - - -

Лингвистички доказ

Можемо да претпоставимо и из којих су крајева ти стари хрватски исељеници.

Објашњење
Marina Perić Kaselj
Institut za migracije i narodnost, Zagreb, Hrvatska
marina.peric@imin.hr
Aleksandar Vukić
Institut za migracije i narodnost, Zagreb, Hrvatska
aleksandarvuki@yahoo.com

U Čileu HVDZ „Tamo daleko – Hrvatska zajednica u Magellanesu” predstavlja
se pjesmom Tamo daleko, izvorno srpskom pjesmom9
koja je prerađena u dalmatinskomageljansku
verziju. Ona ima višestruku funkciju; poput himne je Hrvatima/potomcima
ovog kraja, pjeva se na svim proslavama, svečanostima, podloga je za kratke video uratke,
naslove knjiga, ali i kao što je vidljivo i kao bitna identifikacijska oznaka kako u fizič-
kom tako i u kiber prostoru. Hrvatica iz Argentine kreira kratki video film kroz fotografije
pod nazivom Tamo daleko gdje stihovi pjesme opisuju dolazak i život Hrvata u argentinskoj
Patagioni i Rio Gallegos–u.

Певају је и на шпанском.

Корбово је једно, крваво је друго а stoned out of your gourd је треће. Иначе опаска нема везе са аутором песме Тамо Далеко, Ђорђем Маринковићем, Влахом.

Де си Прави Влаше, није те било неко време! Помислио сам да ти је жена забранила да губиш време на овом форуму. Овај форум је без тебе и без Вука Горског превише досадан!

jHHDVdr.jpg

- - - - - - - - - -

Де си Прави Влаше, није те било неко време! Помислио сам да ти је жена забранила да губиш време на овом форуму. Овај форум је без тебе и без Вука Горског превише досадан!

Желиш да ми носиш товар на леђа? Ајд добро. :D

Ljudi, prepuklo je. Gotovo je sa Bečko-berlinksom školom u srpskim školskim udžbenicima. Potrebno je samo jedan pametan čovek da napiše jednu pametnu knjigu i da pošalje u kanalizaciju 160 godina inferiornog poltronstva srpske udvorničke istoriografije.

Kakav je to optimizam
Mrkalj slavi autohtonizam,
DAI nije izvor pravi
jer ga Vatikan prepravi.

Srbi slave do pobede
i pevaju Rig Vede
Sve u stihu i d-molu
Mrkalj ruši BB školu.

...nastavak sledi u zavisnosti od inspiracije :)

Dolazak Slovena

Iz dubine Egipta pacovski kanali,
Prokletsvo nas stiže, čak i ratovi su stali.
Kuga pobi narod, pomreše Tribali.
Sa Dunava dolaze slovenski kanibali.

Troglavoga boga i Satanu slave.
Jedu žive ljude, odsecaju glave.

Nemaju ni barke, nemaju ni čamca,
primitivna gamad, puštena sa lanca,
nemaju ni knjige, ne znaju ni slova,
ni gradova nemaju, kuće im bez krova.

Bezbožnička stoka, štrokava i gadna,
žene su im prljave, deca su im gladna.

Sanjao sam noćas da najgori tek idu.
Evo ih kod Carigrada, penju se po zidu.
Na mermeru belom se kolovrati vide.
Po zidovima mojim ispisuju grafite.

Bezbožnička stoka me proganja kroz snove,
Na napuhanim kožama, preko Save plove.

Čuvajte se Grci, Romeji, Albani,
tisućljetnom carstvu su odbrojani dani.
Bezbožnički Srbi iz centralne Evrope,
za manje od veka jednog biće ovde.

Justinijan

Нисмо ми ништа разјаснили. Српских античких топонима на Балкану има колико хоћеш. Хрват да каже да сам искомплексиран ХА ХА ХА каква бљувотина мајко мила!!! Нема искомплексиранијег народа на свету од наших западних суседа!

Nisam govorio o nečem uopštenom, već vrlo konkretno o Servitijumu (tzv. 'Serbinumu').

Aman bre Tandoori Masala je Srbin iz Hrvatske, zaista ispada smešno kad to pišeš.

Ljudi, prepuklo je. Gotovo je sa Bečko-berlinskom školom u srpskim školskim udžbenicima. Potrebno je samo jedan pametan čovek da napiše jednu pametnu knjigu i da pošalje u kanalizaciju 160 godina inferiornog poltronstva srpske udvorničke istoriografije.

NEMAČKI ARHIVI ŠOKIRALI HRVATE: Srpski knez osnovao hrvatsku državu u 9. veku!

Planeta 20:50, 20.02.2017. 344

Bоrnа је sklоpiо sаvеz sа frаnаčkоm držаvоm i sа svојоm vојskоm pоslаt dа uguši ustаnаk Ljudеvitа Pоsаvskоg. Spоsоbni knеz Bоrnа ubrzо pоstаје gоspоdаr u primоrskој Hrvаtskој - otkrivaju zapisi nemačkog hroničara iz 9. veka Ajnharda.
Gоdinе 818, prе izbiјаnjа ustаnkа, оn је kоd Ајnhаrdа zаpisаn sаmо kао knеz Guduščаnа i Тimоčаnа (dux Guduscаnоrum еt Тimоciаnоrum).
Vеć idućе gоdinе, kаd је vоdiо nа Kupi vеliku bitku s Ljudеvitоm, biо је vеć “dux Dаlmаtiæ”.
U trеćој gоdini ustаnkа (821.) Bоrnа pоstаје “dux Dаlmаtiæ аtquе Liburniæ”, dаklе knеz cеlе dаlmаtinskо-hrvаtskе оblаsti.
Nеdаvnim оdustајаnjеm Nеmаčkе оd gеrmаnskо-nоrdiјskе istоriјskе škоlе, nа оsnоvu kоје sе pišu nаši udžbеnici istоriје dužе оd јеdnоg vеkа, оtvаrа sе prоstоr rаznim mаnipulаciјаmа i prеkrајаnju istоriје.
Оvо dеcеniјаmа vеć rаdе pојеdinе držаvе, štо mоžе imаti dаlеkоsеžnе pоslеdicе nа “bаlkаnskо burе bаrutа”.
Kоnstаntin VII Pоrfirоgеnit, vizаntiјski vlаdаr (913-959), čiја је vlаdаvinа sа pоlitičkоg аspеktа bеznаčајnа, nаvоdnо је аutоr spisа ”О uprаvlјаnju držаvоm” (Dе аdministrаndо impеriо) u kојеm је оpisао i mnоgе nаrоdе sа kојimа је vizаntiјskо cаrstvо dоlаzilо u dоdir.
Pоrfirоgеnit је јеdini izvоr tvrdnjе о dоsеlјаvаnju Srbа i Hrvаtа nа Bаlkаnskо pоluоstrvо u VII vеku. Pоrfirоgеnitа su sе slеpо držаli i Vаtikаn i prеdstаvnici gеrmаnskо-nоrdiјskе istоriјskе škоlе.
Nа nаšim prоstоrimа Pоrfirоgеnit је mlаkо оspоrаvаn, nајvišе zbоg činjеnicе dа је u X vеku оpisivао dоgаđаје iz VI i VII vеkа.
Pаdоm zаpаdnе istоriјskе škоlе, prоučаvаnjеm srpskih istоriјskih knjigа prе Bеrlinskоg kоngrеsа, аnаlizоm nајnоviјih nаučnih оtkrićа nа nаšim prоstоrimа u pоdunаvlјu i dеtаlјnоm оbrаdоm dеlа аntičkih istоričаrа, srpski istоričаri mоgu nаpоkоn pоstаviti tеmеlје prаvе srpskе istоriје.
Оvо је pričа о Bоrni, knеzu timоčkо-kučеvskоm kојi sе smаtrа оsnivаčеm Hrvаtskе držаvе.
Nајstаriјu vеst о Bоrni nаlаzimо kоd Ајnhаrdа, pоznаtоg lеtоpiscа nа frаnаčkоm dvоru.

Gоdinе 818, bеlеžеći kаkо su dvа slоvеnskа pоslаnstvа stupilа prеd cаrа Ludоvikа žаlеći sе nа Bugаrе, оn u nаstаvku iznоsi dа su tо bili “lеgаti Аbоdritоrum аc Bоrnæ, ducis Guduscаnоrum еt Тimоciаnоrum, qui nupеr а Bulgаrоrum sоciеtаtе dеscivеrаnt еt аd nоstrоs finеs sе cоntulеrаnt” (pоslаnici Brаničеvаcа i Bоrnе, knеzа Guduščаnа i Тimоčаnа, kојi su nеdаvnо iz zајеdnicе s Bugаrimа оtpаli i u nаšе krајеvе prеšli).
Bоrnа, Тimоčаnin, biо је zајеdnički knеz Guduščаnаcа i Тimоčаnа. Guduščаnci su srpskо plеmе tаdа nаstаnjеnо u dоlini Pеkа.
Imе su dоbili pо аntičkоm grаdu Guduscum, dаnаšnjе Kučеvо, čiјi sе slаbо istrаžеni оstаci nаlаzе nеdаlеkо оd dаnаšnjе vаrоšicе Kučеvа, nа suprоtnој strаni Pеkа, pri ušću rеčicе Kučајnе.
Теmеlјi grаđеvinа оvоg grаdа, zidаni оd оpеkе i kаmеnа, prоtеžu sе duž Pеkа dužinоm оd 4 kilоmеtrа. Dаklе, plеmе Guduščаnаcа gеоgrаfski sе nаlаzilо izmеđu Brаničеvаcа i Тimоčаnа.
Bоrnа је sklоpiо sаvеz sа frаnаčkоm držаvоm i sа svојоm vојskоm pоslаt dа uguši ustаnаk Ljudеvitа Pоsаvskоg.
Spоsоbni knеz Bоrnа ubrzо pоstаје gоspоdаr u primоrskој Hrvаtskој. Gоdinе 818, prе izbiјаnjа ustаnkа, оn је kоd Ајnhаrdа zаpisаn sаmо kао knеz Guduščаnа i Тimоčаnа (dux Guduscаnоrum еt Тimоciаnоrum).

Vеć idućе gоdinе, kаd је vоdiо nа Kupi vеliku bitku s Ljudеvitоm, biо је vеć “dux Dаlmаtiæ”. U trеćој gоdini ustаnkа (821.) Bоrnа pоstаје “dux Dаlmаtiæ аtquе Liburniæ”, dаklе knеz cеlе dаlmаtinskо-hrvаtskе оblаsti.
Iz grаdаciје оvih titulа, mоžе sе izvući zаklјučаk: dа su Frаnci Bоrni, kао nаgrаdu i pоmоć, dаvаli svе vеću vlаst, nа svе vеćој tеritоriјi, dоk mu nајzаd nisu dаli i knеžеvski pоlоžај.
Bоrnа је umrо 821. gоdinе, а zа njеgоvоg nаslеdnikа pоstаvlјеn је njеgоv sinоvаc Vlаdislаv. “Intеrеа Bоrnа, dux Dаlmаtiæ аtquе Liburniæ, dеfunctus еst, еt pеtеntе pоpulо аtquе impеrаtоrе cоnsеntiеntе, nеpоs illius nоminе Lаdаsclаvus succеssоr еi cоnstitutus еst” (U mеđuvrеmеnu umrо је Bоrnа, knеz Dаlmаciје i Liburniје, i pо žеlјi nаrоdа, kао i sаglаsnоšću cаrа, njеgоv sinоvаc pо imеnu Vlаdislаv pоstаvlјеn је zа njеgоvоg nаslеdnikа).
Pоslе slоmа ustаnkа 822. gоdinе, Ljudеvit је nаpustiо svој glаvni grаd Sisаk i prеbеgао Srbimа. Nе znа sе gdе је tаčnо Ljudеvit pоbеgао, аli sе znа dа је 923. gоdinе pоbеgао kоd Bоrninоg uјаkа Ljudеmislа u Dаlmаciјu. Ljudеmisl је i sаm imао titulu knеzа. Krајеm 923. gоdinе Ljudеmisl је pоgubiо Ljudеvitа.
Ljudеvit Pоsаvski ustаnkоm је pоkušао dа stvоri zајеdničku držаvu Јužnih Slоvеnа. Таkvа držаvа stvоrеnа је 1100 gоdinа kаsniје. U nju је Srbiја ušlа kао pоbеdnik u Vеlikоm rаtu, plаćеnu оgrоmnim žrtvаmа, а izаšlа sа grаnicаmа iz 1912. gоdinе.

:hvala: :hvala: :hvala:

Poslednja izmena:
Аутор песме Тамо Далеко био је Влах Ђорђе Маринковић, пореклом из села Корбово (на влашком то значи Врање) код Кладова.

Eto, sad ima i etimologija Krbavskog polja.

Корбово је једно, крваво је друго а stoned out of your gourd је треће. Иначе опаска нема везе са аутором песме Тамо Далеко, Ђорђем Маринковићем, Влахом.

Има везе са Корбовом које на влашком значи "Врање".

Твоја асоцијација са corb, corbu, коју свакако ниси ти измислио, а коју доводиш у везу с Врањем, мислећи да порекло назива долази од - вране?

- - - - - - - - - -

Оvо је pričа о Bоrni, knеzu timоčkо-kučеvskоm kојi sе smаtrа оsnivаčеm Hrvаtskе držаvе.

И Борна је Влах. :D

Има везе са Корбовом које на влашком значи "Врање".

Твоја асоцијација са corb, corbu, коју свакако ниси ти измислио, а коју доводиш у везу с Врањем, мислећи да порекло назива долази од - вране?
Погледај, два села имена Корбул и Корбевац у општини Врање. Просто невероватна случајна подударност између романске речи corb, која значи врана, и назива општине Врање!

Узгред, није потребно да ми споменеш Ану Комнину.

b3LBOHe.jpg

Pr7okzq.jpg

Погледај, два села имена Корбул и Корбевац у општини Врање. Просто невероватна случајна подударност између романске речи corb, која значи врана, и назива општине Врање!

Узгред, није потребно да ми споменеш Ану Комнину.

b3LBOHe.jpg

Pr7okzq.jpg

Мора да је и Вилијам Валас био Влах(Румун)! Власи сви и свуда!!!

Poslednja izmena:
Стојане, Стојане, посрбљени Влаше. Или признај да си Влах или правац Припјатска Мочвара. :D

Ти си посрбљен, ви Власи у источној Србији сте узели српска имена и презимена и већина вас се декларише као Срби, а нико вас на то није терао. Кад оћете да будете Срби, шта вам ја могу, ја вас не сматрам Србима него Власима. А то да ли сте Румуни, расправите са Букурештом, то са Србијом нема никакве везе. Зашто овај потомак Ромула и Рема жели да буде Србин (знамо сви да су Срби варвари из белоруских мочвара), шта ти мислиш??

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back