sanja*
Drevna Kornjača
- Poruka
- 8.706
.. koji ste to vi ..?Stoji, jer je pokusao da bude vegeterijanac, pa nije uspeo, pa sada pljuje protiv nas unaokolo.
.. ja ne vidim da pljuje po meni ..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
.. koji ste to vi ..?Stoji, jer je pokusao da bude vegeterijanac, pa nije uspeo, pa sada pljuje protiv nas unaokolo.
A ja ne mogu da verujem kako postavljas pitanja na koja znas odgovor... kako *****š .. ne mogu da verujem ..
Zato sto to jednostavno jesu. Zmije ako nisi znala imaju dva ostra zuba koja obrazuju A i u njima otrov... po čemu su gmizavci (generalno) tvoji prirodni neprijatelji ..?
Zalosno je videti cime se sluzite trudeci da oborite neku moju tvrdnju. Koliko se secam( ako ne izv) spominjao sam pauka a ne insekte generalno... po čemu su insekti tvoji neprijatelji ..?
Naravno da jesu, pa zar ne vidis da bi me rastrgli... Mada vukovi su nesto drugo i moguce je uspostaviti sa njima poseban odnos ( o mom licnom iskustvu nekom drugom prilikom).. lav i vuk nisu tvoji prirodni neprijatelji ..?
Zecevi skakucu, trcaraju poljem... nemaju nikakvu nameru da me pojedu ili ugrizu... Znaci nisu moji prirodni neprijatelji a kakvi su oni prema meni takav cu i ja biti prema njima... a zečevi ..?
Zadovoljna?(.. obrazloži svaki odgovor ..)
Reci to kad te bude ujela svojim strim zubima i dok ti otrov bude tekao venama... ja poštujem zmije ..
.. a po čemu su srne dobre .. po tome što nisu sposobne loviti druge životinje niti jesti meso ..?
To su ti isprali mozak razni diskaveri kanali pa se palis na zmije i lavove koji su kao "mocni"... dakle .. merilo dobrote je nesposobnost ..?
Ne znam da li da ulazim u ono sta spada u nadprirodno jer ionako nece vredeti ovde? Inteligentna ili ne meni je nikakva a takva je jer su je ljudi napravili takvom. Ljudi su ako nisi znala za svako vece sranja odgovorni... ta iskreno gadna životinja je jedna od inteligentnijih životinjskih vrsta .. (mislim na svinju ..)
Ajde sad, prigovori mi sto sam spomenuo na podresnoj temi i na pogresnom podforumu pa da zgruzvam sve ono sta se tebi ne svidja i bacim onako iza ledja sa pogledom preko ramena..... kakve veze ovo ima s vegetarijanstvom ..?
Dobro, nema veze sa vegeterijanstvom... pa ne sterilišeš psa da bi ga jeo ..
I sta predlazes umesto toga? Mislim ne mogu da puste pse da preplave ulice. A i kad ih skupe u nekakve kaveze opet ne mogu da im kazu e nemoj da se parite vise. Mozda da odvoje zenke od muzjaka ali se bojim da je to protivprirodno. Jedini nacin da se ovo sranje, koje je covek napravio a pic*a je sto nece da prizna( priznaj), resi je po kratkom postupu sve kucne ljubimce ili ostaviti da prirodnom smti umru a da ne ostave potomstvo ili da se upucaju. Nema druge jer uvek dok god bude postojao bar dva psa postojace mogucnost da ce ih vlasnik odbaciti a oni napraviti copor na ulicama gradova a i sela nije ni bitno. Ovo sranje naravno da ne nameravam ja da resavam nego svaki vlasnik psa nek preuzme odgovornost za dela. Ako ne moze onda je ne samo neodgovoran i zloban nego i kukavica.(.. ja se slažem da je sterilizacija životinja monstruozna .. al to nema veze s vegetarijanstvom ..)
Nista ti ne znas. Samo manje od 5% plodova uspe da pusti koren i da iz njega nikne nova biljka. Npr uzmimo primer tresnje, njen plod bi pao tu pri a kada bi nikla nova tu obma pored ne bi imala mesta da se razgrana kako treba. Zato je ovde covek biljkin prijatelj i sadi tamo gde treba a za uzvrat biljka mu daje ostale plodove jer biljci su bitni rezultat,i slozili bi ste se. ..I molim dosta sa tim licemerstvom... ali bi iz njega nikla nova biljka ..
.. izvršio si biljni abortus ..
Jao meni sa ljudima i njihovim pitanjima u prazno. Kada sam rekao da je slobodna jer ionako ne mrda hteo sam da kazem da nije bitno gde je zasadjena, da li u vocnjaku ili u nekoj tamo sumi a zivotinjama jeste. Sad jasno? I pre je bilo jasno samo sto ti Sanja trazis u mojim recima nelogicnost a nema ih i sve iz razloga da mi "adekvatno " recipliras... majkumu .. koja je ovo logika ..
.. dakle .. čovek u gipsu je slobodan ..?
Tacno se zna sta sam mislio i sta sam rekao a to tvoje ponasanje je decije a nisi dete koliko znam. Jeste da je na avataru dete...(.. inače .. biljke mrdaju .. propustio si lekciju o pokretima biljaka u školi ..)
Znaci da biljke rastu na otvorenom a na otvorenom vidi se nebo... šta znači "njihovo je nebo" ..?
.. linkić ..
.. iz razloga što se smatraš superiornim ..
.. utripovao komša da je natčovek ..
Prvo on je prvi poceo da me osudjuje sto gazim pauke i sto jedem biljke. Kaze idi jedi kamenje a onda da ne mogu ni kamenje jer ima mikroorganizama. Sta je to nego licemerstvo?".. ah kako sam divan .."
".. ah kako sam divan .."
".. ah kako sam divan .."
.. ili ..
".. ja sam bolji ..!"
".. ja sam bolji ..!"
".. ja sam bolji ..!"
(.. kratko slovo o natčoveku .. onaj koji ne može postojati sam .. nego isključivo u odnosu na nekog komšija žiku .. jer se meri u odnosu na njega .. i bez njega nema vrednosti ..
.. nema kod takvog ni n od natčoveka ..)
Hvala sto si me obavestila da je i Hitler bio vege ali nekako nije ni moralo( jednostavno sam znao).. vezano za ugrožavanje ..
.. u početnom postu .. zaboravio si da uvrstiš hitlera na spisak vegetarijanaca ..
(.. ima i on mudrih misli po tom pitanju ..)
Znaci ti nikada se nisi osetila boljom od drugih? Sebe vidis poniznu, nistavnu i zadnju? Izvini ali mi uopste ne zvucis tako. Za takvog coveka sam cuo a inace vrlo su retki. Taj za kog sam cuo je sada mrtav... pa .. zamera ti na samoljublju ..
.. tvoje vegetarijanstvo se bazira na tvojoj ogromnoj potrebi da sebe vidiš kao .. boljeg od drugih .. i kao natčoveka ..
Znaci da prihvatim sve i pedere i ubice... SVE DA PRIHVATIM I DA IH VOLIM I CUVAM KOD SRCA.. pa ..
.. ja ti baš tom zameram ..
.. ovi koji jedu meso jedu ga jer osećaju potrebu za njim ..
(.. na stranu to je li ta potreba naučena ili urođena .. )
Ne jedem... a ti gaziš paukove koje ..
1.
.. ne jedeš ..
Kako ne ugrozavaju kad ujedaju?2.
.. ni na koji način te ne ugrožavaju ..
Zar ja sadista sto gazim pauka? Pa sta reci za tebe onda, da si krvolocni ubica jer koljes prasice?.. šta ostaje od razloga za gaženje ..?
1.
.. sadizam ..
Zavisi koja vrsta paukova. Ako je tarantula onda bi video kao pretnju sto ne znaci da se plasim vec razumno razmisljam a to znaci da bi je terminisao. Ovi manji pauci mogu da ujedu tako da posle toga dobijes svrab i crvenilo. Meni nije do zezanja sa cesanjem zato ih i gazim a pojasnio sam vec da ako bih bio pauk ne bi se bunio da me zgaze.2.
.. kukavičluk .. plašiš se paukova .. "natčoveče" ..
A molim lepo gde sam to rekao? Sve vreme vam zameram ali ni u jednom trenutku nisam rekao da ste licemerni pre nego sto ste poceli da mi moraliste kako ne treba da gazim paukove. Tada ste postali LICIMURI i rekao sam to... pa .. upravo to i govoriš sve vreme ..
.. dakle .. priznaješ da si licemer ..?
(.. licimur ..? .. kikindski ..? )
Vase - tvoje i Bulletdodger.vaše ..?
.. ****** .. pa ne moraš mi persirati ..
.. a argumentima nisi sposoban baratati ..?
Ako nemas ti ima neko ko ima pa se tako odnosi na njih posto je ceo svet isti - slabicki... muža ..?
.. muža ..
..
.. muža ..!
.. u **** te .. znala sam da sam nešto zaboravila napraviti ..
Zamisli sebe polugoluu i tarantulu kako ti se penje uz telo. NE NEMOJ DA JE UBIJES JER SI TI HRABRA I NE BOJIS SE SMRTI TAKO? AKO JE UBIJES ISPASCES SADISTA A AKO JE NE UBIJES HRABAR I PAMETAN JEL TAKO.... tačno ..
.. ima mnogo ljudi koji gaze paukove .. iz čistog sadizma .. ili iz čistog kukavičluka ..
Pa da postanem ono sta mrzim i onda da mrzeci sebe se samounistim?.. pa .. ako povratiš tih milion slabosti biće ti lakše ..
.. ne valja to držati u sebi ..
Zivot je filozofija pa tako da tema jeste i o vegeterijanstvu kao izboru jer zivot je izbor.Ovde je tema o relaciji vegetarijanstva i filozofije a ne direktno o vegetarijanstvu kao izboru .
1. Sta znaci ruzicasta?Ramcox :
Tvoj NADCOVEK je jedan ruzhichasto-fashistichka glupost
Sta je po tebi NADCOVEK?koja je udaljena miljama od pravog nadchoveka
GDE SU UVREDE? (citiraj molio bih)i to shto kucash velikim slovima uvrede ti ne ide na chast kao vegetarijancu/filozofu .
.. indijka ..
![]()
![]()
.. znam za te zube ..Zato sto to jednostavno jesu. Zmije ako nisi znala imaju dva ostra zuba koja obrazuju A i u njima otrov.
.. pauk nije insekt ..Zalosno je videti cime se sluzite trudeci da oborite neku moju tvrdnju. Koliko se secam( ako ne izv) spominjao sam pauka a ne insekte generalno.
.. poseban odnos možeš uspostaviti i sa zmijom paukom difembahjom .. a ja sam jednom mazila komarca .. (naišlo miMada vukovi su nesto drugo i moguce je uspostaviti sa njima poseban odnos ( o mom licnom iskustvu nekom drugom prilikom)
.. zečevi se zimi hrane korom drveća .. a razmnožavaju se neverovatno brzo ..Zecevi skakucu, trcaraju poljem... nemaju nikakvu nameru da me pojedu ili ugrizu... Znaci nisu moji prirodni neprijatelji a kakvi su oni prema meni takav cu i ja biti prema njima.
.. sve i da se desi i tad bih je poštovala ..Reci to kad te bude ujela svojim strim zubima i dok ti otrov bude tekao venama.
.. a zmija želi da ti naudi ..?Srne su dobre jer su moji prirodni prijatelji - ne zele da mi naude u nijednom od smislova. Kako ti prema meni tako ja prema tebi.
.. onda savladaj gradivo prva dva razreda osnovne .. da bi bio dobar ..Merilo dobrote je moj um.
.. pa i trešnja koja je manje razgranata je trešnja ..Nista ti ne znas. Samo manje od 5% plodova uspe da pusti koren i da iz njega nikne nova biljka. Npr uzmimo primer tresnje, njen plod bi pao tu pri a kada bi nikla nova tu obma pored ne bi imala mesta da se razgrana kako treba.
.. biljka ne daje ništa čoveku zauzvrat jer nema razum kojim bi mogla da zna šta je zahvalnost ..Zato je ovde covek biljkin prijatelj i sadi tamo gde treba a za uzvrat biljka mu daje ostale plodove jer biljci su bitni rezultat,i slozili bi ste se. ..I molim dosta sa tim licemerstvom.
.. na avataru sam ja ..Jeste da je na avataru dete...
.. pa i korali isto tako .. i hidre .. a ti spadaju u životinjke ..Mrdaju - tamo gde su zasadjene tu i ostaju do kraja svog zivota sem ako ih neko ne presadi na nekom drugom mestu.
.. a životinje ne vide nebo ..?Znaci da biljke rastu na otvorenom a na otvorenom vidi se nebo.
Link nisam klikto.
.. u odnosu na koje to "nas" ..?U dosta toga u onosu na vas jesam.
.. znam znam .. već se ranije videlo da nisi završio osnovnu .. to jest .. izgleda kao da nisi ni kretao ..U kljucnim recima nema te palatalizacije ili sta vec( zaboravio) znaci NADCOVEK I SRBSKI
.. licemerstvo je kad se kaobajagi zalažeš za neubijanje životinja a onda spisak životinja koje ne treba ubijati prilagođavaš svojim potrebama za ubijanjem ..Prvo on je prvi poceo da me osudjuje sto gazim pauke i sto jedem biljke. Kaze idi jedi kamenje a onda da ne mogu ni kamenje jer ima mikroorganizama. Sta je to nego licemerstvo?
.. ti .. i pod jedan i pod dva ..OBJASNI MI OVO POSTO NE RAZUMEM
1. Ko ne moze postojati sam i na koji nacin?
2. Ko se meri u odnosu na nekog?
.. jesam .. ali sam svesna toga da je to sranje .. da me to čini komšijom ..Znaci ti nikada se nisi osetila boljom od drugih?
.. ne ..Sebe vidis poniznu, nistavnu i zadnju?
.. rekla sam samoljublje ..?Izvini ali mi uopste ne zvucis tako. Za takvog coveka sam cuo a inace vrlo su retki. Taj za kog sam cuo je sada mrtav.
SAMOLJUBLJE - dobra ili losa osobina?
.. ujedaju samo kad su napadnuti ..Kako ne ugrozavaju kad ujedaju?
.. ne jedem prase ..Molim ali kad te molim da ne budes licemerna jer ti jedes npr prase samo zato sto ne mozes da se odreknes ukusa a imas sta drugo da jedes, pa tako nemoj tu da mi moralises jer ispadas LICIMUR.
.. e moj ti .. to je verovatno maksimalni domet borbe za koju si spreman ..ti bolje obuci kecelju pa u klanicu i kolji koliko ti potrebno a ostavi mene i mog druga pauka da se borimo bez krvi.
.. ne koljem prasiće ..Zar ja sadista sto gazim pauka? Pa sta reci za tebe onda, da si krvolocni ubica jer koljes prasice?
.. ma bravo .. pauci sigurno uživaju u tvom gaženju .. a dokaz je to što bi ti tako razmišljao da si pauk ..Zavisi koja vrsta paukova. Ako je tarantula onda bi video kao pretnju sto ne znaci da se plasim vec razumno razmisljam a to znaci da bi je terminisao. Ovi manji pauci mogu da ujedu tako da posle toga dobijes svrab i crvenilo. Meni nije do zezanja sa cesanjem zato ih i gazim a pojasnio sam vec da ako bih bio pauk ne bi se bunio da me zgaze.
.. ne .. meni si rekao da sam licemer zbog moje pesmice o čičoki ..A molim lepo gde sam to rekao? Sve vreme vam zameram ali ni u jednom trenutku nisam rekao da ste licemerni pre nego sto ste poceli da mi moraliste kako ne treba da gazim paukove. Tada ste postali LICIMURI i rekao sam to.
MOLIM LEPO SVA TVOJA IZVRDAVANJA SU POBIJENA
.. pa ova hindu ženska je sigurno vege ..Dzaba joj zlato, svila i kadifa... finkinja je i gola milion puta bolja u svim smislovima.
.. to se zove gradivo drugog razreda osnovne škole ..To se zove "prirodni ciklus", ili "krug života".
...vegetarijanci za razliku od mesojeda imaju izrazeniji osecaj odogovornosti za sva ziva bica...ajde sad kazi da je to zato sto su gledali crtane filmove u kojima zivotinje govore i ponasaju se kao ljudi![]()
.. ne .. tvoje predrasude bazirane na nepoznavanju nekih elementarnih stvari su kao armirani zidovi ..Vase - tvoje i Bulletdodger.
Svi moji argumenti stoje postojano kao armirani zidovi i nemoguce ih je pobiti
Crtani su urnisali mozak. Koliko samo ima crtana sa temom reptila( o tome sam vec pisao na nadprirodnim). Dinosauri, pa zmajevi, pa emisije o prirodi sa vecito zmijama, gusterima i lavovlima. Kad god prebacim samo predatori i GLORIFIKOVANJE NJIHOVE MOCI.. znam za te zube ..
.. jedan klinac iz sela lovi s kraja proleća male šarke u klisuri .. pa ih nosi kući i čuva dok malo ne porastu .. na jesen ih vraća u klisuru ..
.. tako ih čuva .. jer dolaze izletnici pa ubijaju ..
Maze se kad vide da si na njihovoj strani - MESOJED... naučio me da ih i ja hvatam .. kad vide da im nisi neprijatelj .. maze se kao mačići ..
To sto ce me ujesti od budem brao paradajS ili u polju pirinca... zmiji zubi služe da bi lovila hranu .. ili da bi se branila ..
.. koje od ta dva tebe ugrožava ..? .. to što bi zmija jela miša .. ili to što bi se branila kad se oseti napadnuto ..?
Nisam znao a sta je?.. pauk nije insekt ..
Naravno da ugrozava. Zamisli svoju sobu punu paucine ali onako skroz da ne mozes da vidis normalno od nje i jedno 50 paukova... AKo ti mozes da zivis u takvom okruzenju shvati da neki drugi ne mogu i rekoh pusti ti mene i mog druga pauka da se bijemo... i ne vidim kako te pauk ugrožava .. paučina ti ugrožava život ..?
Ti imas kompleks moci JER MRZIS ZIVOTINJE KOJE SU NEMOCNE a volis da krotis one opasnice otrovne i njihoce celjusti. Uuuu kako mocno u pm.... Ako volis moc zasto ne volis da gazis paukove? Vec znam da volis da koljes svinje ali nije mi jasno zasto ne pauka?.. poseban odnos možeš uspostaviti i sa zmijom paukom difembahjom .. a ja sam jednom mazila komarca .. (naišlo mi )
Nije mi poznato da JEDU DRVA.. zečevi se zimi hrane korom drveća .. a razmnožavaju se neverovatno brzo ..
.. bez prirodnih neprijatelja sjebali bi par šuma za jednu sezonu ..
.. svako ko ti sjebava izvor kiseonika je tvoj prirodni neprijatelj ..
(.. e moj ti .. trebao si bar par prvih razreda osnovne apsolvirati pa onda dolaziti na iskusije ..)
Znam, ti si ponizna, cedna... kao kaludjerica pa kad te neko udari ima da okrenes obraz i kazes HOCU JOS!.. sve i da se desi i tad bih je poštovala ..
.. i kad bih bila prinuđena da je ubijem .. poštovala bih je ..
.. od silnoga straha od povređivanja i smrti ne uspevaš pojmiti šta je to .. poštovanje spram dostojnog protivnika ..
Ti ne razumes poentu ili ponovo namerno iskrivljujes. Poenta je da zmije ujedaju. (tacka).. a zmija želi da ti naudi ..?
.. ne razlikuješ instikt od želja i namera ..?
NEK PROGLODJU SVE(.. inače .. i srne glođu koru drveta zimi ..)
Njeno ponasanje je definisano ( nema slobodnu volju)isto kao sto je definisano zmiji. Ponovo kazem da je moj um merilo necije dobrote POSTO IMAM MOC SPOZNAJE DOBRA I ZLA kao sto imaju i bogovi... onda savladaj gradivo prva dva razreda osnovne .. da bi bio dobar ..
(.. inače .. rekao si da je srna dobra .. to znači da si joj pripisao ljudski um ..?)
Da sam biljka voleo bi da se lepo razgranam... pa i trešnja koja je manje razgranata je trešnja ..
Pa jel si rekla da pati sto sam je kao STERILISAO..... biljka ne daje ništa čoveku zauzvrat jer nema razum kojim bi mogla da zna šta je zahvalnost ..
.. i molim dosta s tim antropomorfizmom ..
Iz mladjih dana... Sta to radis?.. na avataru sam ja ..
I menja li to smisao?.. pa i korali isto tako .. i hidre .. a ti spadaju u životinjke ..
Svinja koju zderes ne vidi a i da vidi ne moze da se krece kuda hoce. Drvo ne moze da se krece... a životinje ne vide nebo ..?
POkusa diskreditacije sagovornika i to nisko. PA STA AKO SAM SPAVAO U SKOLI A NISAM( bar ne svo vreme). Osporava li to moje neoborive argumente?.. znam znam .. već se ranije videlo da nisi završio osnovnu .. to jest .. izgleda kao da nisi ni kretao ..
(.. to nije palatalizacija nego jednačenje po zvučnosti .. ali .. nema veze .. to je značajno samo za one što pretenduju da završe osnovnu ..)
NE, JA SE ZALAZEM ZA NE UBIJANJE ZIVOTINJA DA BI SE JELE JER ZA TIM NEMA POTREBE.. licemerstvo je kad se kaobajagi zalažeš za neubijanje životinja a onda spisak životinja koje ne treba ubijati prilagođavaš svojim potrebama za ubijanjem ..
NARAVNO DA CU SE OSECATI VISIM I JACIM I LEPSIM OD DRUGIH.. ti .. i pod jedan i pod dva ..
(.. da bi se osećao postojećim potrebno ti je da imaš neke s kojima ćeš se meriti ..
.. u tome je cela poenta tvoje želje da budeš nad čovek .. nad drugima ..)
Znaci tvoj cilj je da postanes monahinja?.. jesam .. ali sam svesna toga da je to sranje .. da me to čini komšijom ..
PA GDE SI TI TU? Vidis npr na ulici nekog ubicu kako ubija nekog i ti ces da kazes mi smo isti? I onda lepo kad dodje policija on te optuzi da si ti to ucinila a ti posto nisi nista vrednija od njega ne kazes nista... Mislim svejedno je da li ce on ili ti posto ste isti tako..... ne ..
.. ponizan ništavan zadnji .. sve su to rezultati poređenja ..
(.. znam da ti teško da razmišljaš van tih okvira ..)
Ujedaju kad ti vide nogu... ujedaju samo kad su napadnuti ..
.. ako ih ne diraš ne ujedaju ..
Onda nisi LICIMUR nego PRAVIS LOS MARKETING VEGETERIJANSTVU.. ne jedem prase ..
.. ja sam vege ..
REKAO SAM ZA MESOJEDE JER AKO JEDU ONDA MORAJU DA BUDU SPREMNI DA UBIJU.. e moj ti .. to je verovatno maksimalni domet borbe za koju si spreman ..
.. ne koljem prasiće ..
.. koljem mladi luk salatu šargarepu čičoku .. uskoro ću potamaniti neki mladi grašak .. cveklu moram najpre da rasadim .. da se uljuljka bezbrižna i zavarana mojom pažnjom ne sluteći kakva je sudba čeka ..
COVEK MORA IMATI PETLJU DA UBIJE ALI SAMO KAD GA UGROZAVA.. ma bravo .. pauci sigurno uživaju u tvom gaženju .. a dokaz je to što bi ti tako razmišljao da si pauk ..
Zato sto sam mislio da jedes prasice i ostale..... ne .. meni si rekao da sam licemer zbog moje pesmice o čičoki ..
JAO OZIMANE BRATE MOJ GDE SI SADAŠta god da misliš da te ugrožava (insekti, pauci), čovek je ipak biće koje najviše ugrožava Zemlju - upravo zbog toga što je umislio da je vlasnik svega, pa i ostalih živih bića.
Maze se kad vide da si na njihovoj strani - MESOJED.
.. jesi igrao nekad hrkljuš ..?Nisam znao a sta je?
...
Nije mi poznato da JEDU DRVA
...
to sto glodju koru NECE UNISTITI DRVO!
...
Ujedaju kad ti vide nogu.
...
Moj pauk je sad miran i verujem uopste NIJE LJUT NA MENE JER JA NE BI BIO LJUT NA NJEGA DA SAM NA NJEGOVOM MESTU
.. jok ja ..Znam, ti si ponizna, cedna... kao kaludjerica pa kad te neko udari ima da okrenes obraz i kazes HOCU JOS!
.. bogovima ne trebaju dobro i zlo ..Njeno ponasanje je definisano ( nema slobodnu volju)isto kao sto je definisano zmiji. Ponovo kazem da je moj um merilo necije dobrote POSTO IMAM MOC SPOZNAJE DOBRA I ZLA kao sto imaju i bogovi.
.. analiziram teksturu testa ..Iz mladjih dana... Sta to radis?
.. tvoji argumenti ne da nisu neoborivi .. nego su već oboreni ..POkusa diskreditacije sagovornika i to nisko. PA STA AKO SAM SPAVAO U SKOLI A NISAM( bar ne svo vreme). Osporava li to moje neoborive argumente?
.. ništa ..STA TI HOCES OD MENE DA NAPRAVIS?
.. ne .. nisam ljubitelj pokreta .. niti grupa i grupica .. niti čopora ..IZ KOG SI TI POKRETA, NEW AGE?
.. ne ..Znaci tvoj cilj je da postanes monahinja?
.. imam dete ..COVEK MORA IMATI PETLJU DA UBIJE ALI SAMO KAD GA UGROZAVA
Ako budes imala decu i ako tako budes vaspitala decaka..tesko njemu...
.. nemam ja ništa ni protiv ljudi koji ubijanju paukove ..Zato sto sam mislio da jedes prasice i ostale...
Inace mislim da je glupo da meni zameras sto UBIJAM PAUKA a pustas nekog da jede meso jer mu dobar ukus JER IMA IZBOR....
.. odakle ti ideja da je tvoj um dragocen ..?JA IMAM UM I JA SAM VREDNIJI OD SVIH ZIVOTINJA JER JE MOJ UM DRAGOCEN
ZA RAZLIKU OD ZIVOTINJE KOJA SE SAMO PARI I JEDE
Sto nisi rekla ranije?.. pretpostavka je majka zajeba ..
.. mogao si obrisati ovo kad si video da si se zajebao ..
.. ali nisi ..
.. ako .. lepo je što možemo pratiti tvoje misaone tokove ..
Da sam pauk nek me hrkljuisu... jesi igrao nekad hrkljuš ..?
.. mislim da bi trebao probati .. iz tebe prosto isijava talenat za taj sport ..
Upoznala si boga? Ja mislim da su bogovi sposobni, mocni za zlo i za dobro a da njihove postupke odlucuje svest. Npr golub nije sposoban da ucini zlo jer nema pojma sta je zlo a sta dobro. Tebi je bog zivotinja?.. bogovima ne trebaju dobro i zlo ..
.. vezanost za koncepte dobra i zla upravo razdvaja čoveka od boga ..
Sanja SANJAJ.. tvoji argumenti ne da nisu neoborivi .. nego su već oboreni ..
Znaci igras se..... ništa ..
.. ne zanimaš me ..
.. a na ove pričice ovde gledam kao na partje šaha ..
Nije ni bitno, promovises njohove stavove..... ne .. nisam ljubitelj pokreta .. niti grupa i grupica .. niti čopora ..
Ubiti treba svaku bubu koja te ugrozava. (tacka).. da .. treba imati petlju da se ubije onaj koji ti je ravnopravan po mogućnosti ubijanja ..
Dobro onda smo u redu sa paucima... nemam ja ništa ni protiv ljudi koji ubijanju paukove ..
KO JE PRICAO O NEUBIJANJU?.. osim ako drugima *****ju o neubijanju ..
Ne samo moj nego coveciji. Nije isto ubiti coveka i ubiti zmiju ili srnu ili pauka... odakle ti ideja da je tvoj um dragocen ..?
.. po čemu je o tvoj um dragocen ..?
Da sam biljka voleo bi da se lepo razgranam.
A ti da si svinja volela bi da te neki tamo cika veterinar oplodi, pa da te drze u oboru, da te tove, i na kraju da te zakolju i pojedu? (OBAVEZNO ODGOVORI)
Zeleo bih samo jos da dodam moj dozivljaj iz detinjstva. Radi se o tome da sam ubio kokosku i to sasvim slucajno. Plakao sam ali ne zbog toga sto sam je ubio( bila bi ona mrtva za tri meseca) nego zato sto je patila, koprcala se, dahtala i skakala sasvim nekontrolisano i nenormalno polomljenog vrata...
Zakljucak ove teme je da nije u redu prvo zatociti zivotinju a drugo gaziti joj dostojanstvo i menjati njenu prorodu, sterilisati ih, oplodjavati, muzti, gojiti.... a na kraju i zaklati. Drugim recima muciti a da zatim ne postoji nikakva potreba sem onog ljudskog hira da mu je neophodan ukus i miris.
Zivotinja medjutim nema um (tako rece Oziman) i ne treba je zaliti ali naravno to nam ne daje za pravo da joj radimo gore navedeno.
Decko, vidi se da se trudis da "upadnes" u oci, veruj mi, primecen si...posebno, tvoj visoki glas
...
Nije lako ziveti sa traumama, opterecenjima...i razumevanje je tu, postujemo te, tvoja "razmisljanja" takodje, ali deficit nadcoveka ne lezi u drugima (u tvom slucaju)...pogledaj se ponekad u ogledalu, to spada isto u filozofsku kritiku, mozda nesto budes video...onda nam ispricaj o tome...rado bih hteo cuti, sta si video![]()
.. koji ste to vi ..?
.. ja ne vidim da pljuje po meni ..
.. šta bi podrazumevala ta konstrukcija .. iskreni vegetarjanac ..?Mi, iskreni vegeterijanci.
U privatnom zivotu ima ljudi koji me otvoreno mrze sto sam vege. Zasto?.. šta bi podrazumevala ta konstrukcija .. iskreni vegetarjanac ..?
.. iskrenu mržnju spram svih nevegetarijanaca ..?
Svejedno..(.. kaže se vegetarijanac .. od vegetacija .. )
.. uzvraćaju ti osećanja ..?U privatnom zivotu ima ljudi koji me otvoreno mrze sto sam vege. Zasto?
Naravno da jesu, pa zar ne vidis da bi me rastrgli... Mada vukovi su nesto drugo i moguce je uspostaviti sa njima poseban odnos ( o mom licnom iskustvu nekom drugom prilikom)