Da li je moguci bolji svet?

На правом си путу.Зли поглавари могу наносити штете људима јер имају подршку великог дела народа.Из тог разлога је важно да се што већи број појединаца упозна са правом суштином друштвених кретања и да је могуће да се створи један бољи свет.
У томе је и смисао бројних расправа на Крстарици и у оквиру других медија широм наше Планете.Но,питање је да ли ће и када преовладати разум у људском роду!?

У којим савременим државама је радницима( народ) забрањено да се договарају и удружују ради оснивања фирми које би биле њихово власништво?
poznam takva poduzeća, ali ona nastupaju pod uobičajenim jurističkim etiketama na tržištu, gmbh, doo itd.

Да ли је могућ свет без држава,пореза,полиције,школа итд.?
da je moguć, bilo bi ga. ali, kako vidiš, nije. dođu velike snažne udruge razbojnika i proglase to svojim, ako im zatreba i ako im se nitko ne može suprotstaviti.

uvijek kad ovdje na tebe, nadarenog zabavljača, nešto napišem, kažem si da je to zadnji puta da trošim svoje vrijeme na trivijalnosti.
trivijalni, svakom vidljivi i logični su moji odgovori, koji leže na dlanu, su jedino što mogu pisati. tako od drugih, od mene, praviš budalu.
zatvaraš oči pred svim očiglednim i postavljaš pitanja, koja ne dolikuju zdravom odraslom.

imao bi i ja par pitanja tebi:
zašto nikad sam ne istražiš predmet svog pitanja?
misliš li doista da je ljudima s tvojim kvalitetama moguće stvoriti jedan bolji svijet ili samo konstruktivno surađivati?

smiley_emoticons_ins-auge-stechen.gif
i imao bi još jedan ukor, iako mi ne pristoji:
stalno od drugih nešto zahtijevaš u obliku rečenica s upitnikom, ali sa svojom nehotičnom komikom, osim nje same, ništa ne donosiš.

već sam opetovano pisao da se možeš u nekoj mjeri osloboditi diktata i postavaka velesvjetskih razbojnika tako da ne sudjeluješ u njihovoj igri, da ne koristiš nujihove infrastrukture i ne prihvaćaš njihove vrijednosti.

Poslednja izmena:
MIROSLAV:
У томе је и смисао бројних расправа на Крстарици и у оквиру других медија широм наше Планете.Но,питање је да ли ће и када преовладати разум у људском роду!?

Razum ne postoji, već sposobnost logičkog mišljenja, odnosno, razumevanja i objašnjavanja objektivnog stanja stvarnosti koju pecipiramo putem čula i pamtimo. Onog trenutka kad čulno i vančulno uspemo da prikupimo sve potrebne podatke o objektivnoj stvarnosti i pomoću sposobnosti mišljenja sve te podatke kauzalno povežemo u smislenu celinu, koja će da ima značenja ISTINE o postojanju objektivne stvarnosti, tj. ISTINE o prirodnim zakonima i najboljim rešenjima po kojima ta stvarnost nastaje, razvija se i postoji i kad svi ljudi tu ISTINU budu saznali i razumeli, tada će sami, zbog svoje vlastite koristi, da se prilagode zakonima objektivne stvarnosti, tj. neće im trebati države kao političke tvorevine ni političke, verske, nacionalne i kalsne vođe, koje će po svom ćefu da izmišljaju zakone i rešenja po kojima će ljudi da žive, niti će biti potrebne vojske, policije, monetarni, poreski, pravni, ni trgovinski sistemi i njihove administracije, pomoću kojih će ti izmišljeni zakoni nasilno da se psrovode u praksi.

Mi tu ISTINU o prirodnim zakonima po kojima postoji objektivana stvarnost i ISTINU o najboljim prirodnim rešenjima o tome kako organizacija života i rada treba da teče da bi se izbeglo svako zlo, a ostvarilo dobro, već imamo, izrečenu u knjizi pod naslovom "ZAKON POSTOJANJA" ili "NAUKA O NAGONU SAMOODRŽANJA". A imamo i prirodni model ljudskog tela da vidimo kako u prirodi ta savršena organizacija života i rada izgleda i teče. Tako da pokretu za "bolji svet" ostaje samo da počne širiti i objašnjavati NAUKU O NAGONU SAMOODRŽANJA i pomoću nje obarati važeće svestske ideološko-političke, ekonomslke, verske i druge dogme, moralne sisteme i organizacijska rešenja i zakone i predlagati ove nove, prirodne.. Ovako kako ja to već radim.

:ok: i šta tu još ima za reći !?

pa imalo bi...ni instink ni emocije ne mogu promeniti svet, baš kao ni razum, ako ne deluju svesno.
pri tom svest mora da bude aktivna, a ne pasivna.
pasivna svest prepoznaje stanje, ali ga ne menja. ona se javlja na kraju kreiranog stanja.
aktivna svest utiče na kreiranje stanja i ona se javlja na samom startu kreiranja.

u kvantnoj fizici se to vidi na primeru sa promenom kretanja elektrona u double slit experimentu.
elektron se kreće kao talas ukoliko nije uključen aktivni posmatrač. kada aktiviramo posmatrača na ulaz proreza, kretanje elektrona se menja i on se kreće kao čestica.

ukratko, promeni sebe, promenićeš i svet, a sebe menjaš svesnim samoposmatranjem, pri čemu je svest u aktivnom, budnom stanju.

briše se bitni dio moje poruke
šta ću ja pisati, što se nekome dopada. nek sam piše što mu se dopada. za to ne treba mene.
od mene neće nitko praviti svoju kulisu, inače sve što sam pisao ne bi bila istina.
šta će mene brisati forum; ja ću brisati forum!

pozz
smilie-61.gif
bila mi je zabava

Poslednja izmena:
Razum je krivo ogledalo stvarnosti-od njega i potiću sve gluposti,a time i zla!
Ne treba od razuma očekivati popravke sveta koji je čovek razumno zasrao,već pre od instikta i emocija...

I instinkt i emocije još uvijek pripadaju razum-tijelu entitetu.
Emocija je razumom prihvaćeni izvještaj o izvršenoj akciji koji je trebao da bude prihvaćen čistim Bićem. Kada je taj izvješataj prihvaćen čistim Bićem, dakle koje se nije poistovijetilo sa razumom ili tijelom... taj izvještaj doživljavamo kao OSJEĆANJE.

Emocija i osjećanje nisu isto. Isti je izvještaj o izvršenoj akciji 'pri procesu projekcije) ali nije isto shvatanje tog izvještaja. U slučaju 'emocije' shvatanje izvješataja se iskrivljuje ubjeđenjima koje Biće (pozicionirano i poistovijećeno sa razumom) razumom stvara, te na osnovu tog izvještaja, objekat, na osnovu kojega je akcija i izvršena, posmatra kao poklaritet koji mu dogovara ili poak ne. A ko mu odgovara onda se prema tom 'nečemu' soplja (izvan razuma, izvan pozicije) ponaša 'prijateljski' a obrnuto, prema istom se postavlja neprijateljski. To svako može da proba na sebi. Ukoliko nekoga vidiš kao prijetnju svojoj egzistenciji, svom mišljnju, svojoj poziciji, znak je da si centriran u razumu te uzvještaje u razumu i prihvataš i nemaš mogućnost da vidiš istinu o akciji i izboru i z koje je akcija nastala a koju si sam za Sebe izabrao, ne-svjesno. Ako se taj izvještaj prihvati u pozociji 'tijela' onda rade INSTINKTI, dakle, reakcija se pokreće, ne svjesnim dijelom razuma već njegovoim pod-svjesnim dijelom.

I emocije i instinkti su ISTO: RE-akcije na prihvaćeni izvještaj u različitim pozicijama. Izvještaj bi se idealno trebao prihvatati IZNAD projekcije duše-razum-tijela. Jedino tada Biće biva u vanvremenom i ima vječnost na raspolaganju da mu pomogne načiniti izbor baziran na viđenju cjelovite projekcije ovog sklopa, ODOZGO. Šta se to može vidjeti 'ODOZGO'? Može se vidjeti Subjekat (njegovo tijelo ili njegova misao), objekat (kojim subjekat uistinu doživljava ono što on nije kroz akciju) i namjera (ono što Biće navodi da se postavlja u odnos sa objektom u želji da prema usmjerenjem prema njemu odredi cilj a kroz taj cilj i željeni rezultat akcije). To usmjerenje, dakle kada se jasno vidi prema čemu je subjekat usmjeren, odaje i skrivenu namjeru Bića koje se kroz subjekat usmjerava prema objektima. Ono što objekat jeste, (kao uostalom što i sam subjekat jeste) jeste jedno Znanje-o-Sebi. To Znanje-o-Sebi (koje čini objekat objektom) je ono za čim Biće kroz svaki subjekat teži da prisvoji, opažajući ga, spoznajući ga. To prisvajanje je UČENJE kroz iskustva ili spoznaja putem posrednika, Uma. Međutim, istinsko otkrivanje namjere nije samo posmatranjem usmjerenja subjekta prema određenom objektu, već i posmatranje osjećanja ili pak emocije koja lebdi iznad tog odnosa koji posmatramo. U zavisnosti od osjećanja ili pak emocije zavisi i doživljaj manifestacije namjerene akcije. Stoga, ako uspijemo da vidimo prema čemu smo usmjereni a simultano saznamo i šta osjećamo u tom momentu usmjerenja (izbora) možemo sami sebi postati proroci najskorije budućnosti, sledećeg projektovanog sada. Osjećanje je istinski kreator realnosti. Ono određuje ishod doživljaja, ishod akcije.

Poslednja izmena:
I instinkt i emocije još uvijek pripadaju razum-tijelu entitetu.
Emocija je razumom prihvaćeni izvještaj o izvršenoj akciji koji je trebao da bude prihvaćen čistim Bićem. Kada je taj izvješataj prihvaćen čistim Bićem, dakle koje se nije poistovijetilo sa razumom ili tijelom... taj izvještaj doživljavamo kao OSJEĆANJE.

Emocija i osjećanje nisu isto. Isti je izvještaj o izvršenoj akciji 'pri procesu projekcije) ali nije isto shvatanje tog izvještaja. U slučaju 'emocije' shvatanje izvješataja se iskrivljuje ubjeđenjima koje Biće (pozicionirano i poistovijećeno sa razumom) razumom stvara, te na osnovu tog izvještaja, objekat, na osnovu kojega je akcija i izvršena, posmatra kao poklaritet koji mu dogovara ili poak ne. A ko mu odgovara onda se prema tom 'nečemu' soplja (izvan razuma, izvan pozicije) ponaša 'prijateljski' a obrnuto, prema istom se postavlja neprijateljski. To svako može da proba na sebi. Ukoliko nekoga vidiš kao prijetnju svojoj egzistenciji, svom mišljnju, svojoj poziciji, znak je da si centriran u razumu te uzvještaje u razumu i prihvataš i nemaš mogućnost da vidiš istinu o akciji i izboru i z koje je akcija nastala a koju si sam za Sebe izabrao, ne-svjesno. Ako se taj izvještaj prihvati u pozociji 'tijela' onda rade INSTINKTI, dakle, reakcija se pokreće, ne svjesnim dijelom razuma već njegovoim pod-svjesnim dijelom.

I emocije i instinkti su ISTO: RE-akcije na prihvaćeni izvještaj u različitim pozicijama. Izvještaj bi se idealno trebao prihvatati IZNAD projekcije duše-razum-tijela. Jedino tada Biće biva u vanvremenom i ima vječnost na raspolaganju da mu pomogne načiniti izbor baziran na viđenju cjelovite projekcije ovog sklopa, ODOZGO. Šta se to može vidjeti 'ODOZGO'? Može se vidjeti Subjekat (njegovo tijelo ili njegova misao), objekat (kojim subjekat uistinu doživljava ono što on nije kroz akciju) i namjera (ono što Biće navodi da se postavlja u odnos sa objektom u želji da prema usmjerenjem prema njemu odredi cilj a kroz taj cilj i željeni rezultat akcije). To usmjerenje, dakle kada se jasno vidi prema čemu je subjekat usmjeren, odaje i skrivenu namjeru Bića koje se kroz subjekat usmjerava prema objektima. Ono što objekat jeste, (kao uostalom što i sam subjekat jeste) jeste jedno Znanje-o-Sebi. To Znanje-o-Sebi (koje čini objekat objektom) je ono za čim Biće kroz svaki subjekat teži da prisvoji, opažajući ga, spoznajući ga. To prisvajanje je UČENJE kroz iskustva ili spoznaja putem posrednika, Uma. Međutim, istinsko otkrivanje namjere nije samo posmatranjem usmjerenja subjekta prema određenom objektu, već i posmatranje osjećanja ili pak emocije koja lebdi iznad tog odnosa koji posmatramo. U zavisnosti od osjećanja ili pak emocije zavisi i doživljaj manifestacije namjerene akcije. Stoga, ako uspijemo da vidimo prema čemu smo usmjereni a simultano saznamo i šta osjećamo u tom momentu usmjerenja (izbora) možemo sami sebi postati proroci najskorije budućnosti, sledećeg projektovanog sada. Osjećanje je istinski kreator realnosti. Ono određuje ishod doživljaja, ishod akcije.

A sta je po tvom konceptu onda Um (veliko U)?

A sta je po tvom konceptu onda Um (veliko U)?

UM je medijalno JA (trebali bi već da znamo da sve što ZNA za Sebe jeste jedno JA ili jedno Znanje-o-Sebi u Svijesti). U Svijesti svako JA je podjednako apsolutno. U projekciji iz Svijesti, iz nemanifestovanog u manifestaciju, samo jedno Ja postaje jedan medium kroz koji se sva ostala JA iz Jastva projektuju u manifestaciju. To jedno JA je UM svog univerzuma. Ono je spona svim drugim JA (svim subjektima) u svim njihovim odnosima sa svim drugim objektima, koji su za sebe takođe subjekti. Stoga, jedna veza između JA + UM + JA je dvosmijerna , te je svako jedno JA (osim Uma) u tom odnosu i subjekat a i objekat simultano. To je UM. Um, sam po Sebi nije subjekat ali se sva subjektivna iskustva istovremeno odvijaju kroz njega i on ih je svih simultano SVJESTAN u JEDNOM SADA. Zato svako dobija ono što svako traži a UM mu svojim tijelom (univerzumom) to omogućava, spajajući ga instantno sa onim subjektom i njegovim tijelom, koji po svojoj namjeri direktno proporcionalno odgovara namjeri onog prvog, tj. njegovom traženju. Um pri tom balansira Sebe, svoje tijelo: univerzum.

Svako jedno JA is JASTVA Svijesti je simultano i odjednom (u istom SADA) i jedan UM svog univerzuma. Sve projekcije svih univerzuma u SADA čine Multiverzum.

UM je medijalno JA (trebali bi već da znamo da sve što ZNA za Sebe jeste jedno JA ili jedno Znanje-o-Sebi u Svijesti). U Svijesti svako JA je podjednako apsolutno. U projekciji iz Svijesti, iz nemanifestovanog u manifestaciju, samo jedno Ja postaje jedan medium kroz koji se sva ostala JA iz Jastva projektuju u manifestaciju. To jedno JA je UM svog univerzuma. Ono je spona svim drugim JA (svim subjektima) u svim njihovim odnosima sa svim drugim objektima, koji su za sebe takođe subjekti. Stoga, jedna veza između JA + UM + JA je dvosmijerna , te je svako jedno JA (osim Uma) u tom odnosu i subjekat a i objekat simultano. To je UM. Um, sam po Sebi nije subjekat ali se sva subjektivna iskustva istovremeno odvijaju kroz njega i on ih je svih simultano SVJESTAN u JEDNOM SADA. Zato svako dobija ono što svako traži a UM mu svojim tijelom (univerzumom) to omogućava, spajajući ga instantno sa onim subjektom i njegovim tijelom, koji po svojoj namjeri direktno proporcionalno odgovara namjeri onog prvog, tj. njegovom traženju. Um pri tom balansira Sebe, svoje tijelo: univerzum.

Svako jedno JA is JASTVA Svijesti je simultano i odjednom (u istom SADA) i jedan UM svog univerzuma. Sve projekcije svih univerzuma u SADA čine Multiverzum.

Ja sam na slican nacin mislio o tome, ne tvojim recima ali slicno. Al vidis oziman ti ovo nista ne bi priznao kao tacno. Ne stavlja ga u metafizicku ravan izvan svesnosti.

Бољи Свет??
Боже, какво питање!??
Па зар Бог није створио Свет савршеним? Трагање за бољим Светом је ништа друго него ли покушај анулирања онога што је Бог створио!!
:per:

Evo vam vas razum, vas instinkt i vasa emocija pa nek resi situaciju kad prestaje otkup mleka zbog uvezenog mleka u prahu.
Corak, a naravno da postoji resenje koje nije eksplozija agresivnosti i prisile, tj nije ovo sto sad svi sebicnjaci zahtevaju, a to je , da se zabrani bilo kome uvoz mleka u prahu, cak i kad je jeftinije....

Kod tako prostog problema nema resenja preko vasih modela i principa, a kamoli ce biti za neke mnogo slozenije probleme.

Да ли поједини Форумаши знају да је ваздух на Планети све загађенији?
Од свих зала која задешавају људе највише несрећа и страдалих има од појава(ратови,побуне,криминал ...) које људи сами изазивају.

Poslednja izmena:
Да ли поједини Форумаши знају да је ваздух на Планети све загађенији?
Од свих зала која задешавају људе највише несрећа и страдалих има од појава(ратови,побуне,криминал ...) које изазивају они сами.

A ko je kriv zbog toga?

vidi svako dobro nosi i zlo i obrnuto...
Ja se pre neku poruku pitao kako ce resiti problem viska mleka u prahu sto je uvezeno u Srbiju , a visak je, kad ono resili ljudi.
Taman doslo ko kec na deset...
Pokupovali ovi sto kupuju humanitarnu pomoc, podavila se neka stoka po bosni i srbiji, i vise nema viskova...ispada da je uvoz odradjen u najboljem trenutku...
Malo se poradovali Leskovcani , kazu Sabac kupusarski puko pa mozemo da dignemo cene, za nas ne vazi ova prica sa TV....
Ali nece puno da dignu cenu...posteni su to Leskovcani, kinezi iz Leskovca i Pirocanci...
Kazu , ali ako pukne Ruma ili Futog, dogovor otpada....

Савремени свет је трајно нестабилан.У њему се непрекидно ратује и то на много начина.
Да ли невладин сектор Планете може створити цивилизацију у којој насиље неби било доминантно?

Многе државе не воде принципијелну спољну политику,јер у истоветним ситуацијама поступају врло различито.
Да ли би значајни мировни покрети на Планети могли понудити нови правни систем који би важио у односима између народа и држава?

Многе државе не воде принципијелну спољну политику,јер у истоветним ситуацијама поступају врло различито.
Да ли би значајни мировни покрети на Планети могли понудити нови правни систем који би важио у односима између народа и држава?

ne verujem, smatram da bi tome jedino mogla doprineti globalna prirodna apokalipsa

Back