ljubav

• Začetnik teme Začetnik teme koto
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pametno zboriš, Borči - ako, recimo danas, Koja svim svojim ženskim šećerima odgrize zadnjice i pusti vas da tako šetate Krstom,

svakako da smo na gubitku i mi Mrtve Patke i vi Žive Bezguze. :zelenko3:

Iš od mene, Smrti! :zelenko2:

Mada, nekako si mi sumnjiv ... previše si životan ... :konfete:
Ne kaže se "iš" već "čibe"!
Elem, ja sam ti jedan debeljko prepun kako života tako i smrti. z:lol:

Pazi ovamo:

- Jedan krstarovski poluživi Debeljko smislio način da oslabi. I oslabio. Počele da mu dosađuju žive živcate gospođe. (Ili: krstarovske mtve gospođe namah oživeše i počeše da mu dosađuju (smeh))

Počeše da ga zapitkuju kako mu je uspelo da oslabi. Ali Oslabeli (haha) je samo odgovoarao kako Mrtvim Patkama (čitaj: krstarovskim muškarcima) priliči da oslabe, a

živim živcatim krstarovskim damama ne priliči, kako tobože dame i treba da budu prsatije i punije.

I nešto razmišljam: Koja Mrtva Patka bio je duboko u pravu. z:mrgreen:

Ne kaže se "iš" već "čibe"!
Elem, ja sam ti jedan debeljko prepun kako života tako i smrti. z:lol:

Pazi ovamo:

- Jedan krstarovski poluživi Debeljko smislio način da oslabi. I oslabio. Počele da mu dosađuju žive živcate gospođe. (Ili: krstarovske mtve gospođe namah oživeše i počeše da mu dosađuju (smeh))

Počeše da ga zapitkuju kako mu je uspelo da oslabi. Ali Oslabeli (haha) je samo odgovoarao kako Mrtvim Patkama (čitaj: krstarovskim muškarcima) priliči da oslabe, a

živim živcatim krstarovskim damama ne priliči, kako tobože dame i treba da budu prsatije i punije.

I nešto razmišljam: Koja Mrtva Patka bio je duboko u pravu. z:mrgreen:

Ništa bez lubenice od 10kg i muškarca bez 100 (pod uslovom da nije visok 1,60).
(Šala: ja se ne razumem u lubenice, jer ih i ne volim.)

Kojotiću, Pače živahno, tvoja harizma nije u manje ili više kilograma.
Ko je još gledao da l je Smrt debela ili mršava?

Ništa bez lubenice od 10kg i muškarca bez 100 (pod uslovom da nije visok 1,60).
(Šala: ja se ne razumem u lubenice, jer ih i ne volim.)

Kojotiću, Pače živahno, tvoja harizma nije u manje ili više kilograma.
Ko je još gledao da l je Smrt debela ili mršava?
Nisam debeo, budalice, opasan sam dasa što zemlju i nebo talasa, nego teram sprdnju na svoj račun zbog Debeljuce, koja me tako od milošte prozvala i zbog mene ime promenila. :) A da nije prva, to svi znamo. :lol:

Saću da ti pošaljem fotku od pre par dana. :)

E tako.

A sada, nakon što ste se nauživale u mom kojotskom, kako liku tako i remek-delu (osmeh), hoću da mi svaka od vas posveti po jednu ljubavnu pesmu.

Uz uslov da mi se pesma zaista dopadne. Hajmo, curice moje živahne, na noge lagane i živahne!

S ludakom nema "baci pet" rukovanja, draga moja, već mu lepo, plašljivo priđeš i nežno prisloniš svoje bujno poprsje na njegove maljave grudi, a onda, a onda te on...

:zag:

Koliko ljudi toliko poimanja i doživljaja ljubavi i ljubavnih osećanja. Nijedno od svih tih nije nevalidno budući da niko ne može imati drugačiju predstavu o ljubavi nego onu koju sada lično doživljava, oseća i poima. Baš kao i o predstavi o Bogu. Svaka je validna.
Ipak treba sagledati nešto što je kod svakog od nas prisutno. 1. Do izvesnog stepena kod svakog od nas je zaživela ili se probudila ona najviša ljubav, radije bih je nazvao nepristrasnom nego bezuslovnom. Ova vrsta ljubavi manifestuje se na nižim nivoima u našim nižim telima kao viši nivo emocija - drugačije je nemoguće.
2.Svako od nas ima razvijene emocije u višem ili manjem stepenu i svako od nas njih vidi i/ili doživljava kao pravu ljubav (u suštini emocije ne predstavljaju ljubav) i ove emocije nisu iste sa onim gore pomenutim.
3. Svako od nas u većem ili manjem stepenu neguje strasti koje su izražene kroz seksualni nagon. Iako i gornje ljubavi mogu sebe ispoljiti i kroz seks treba praviti razliku između ove tri različite kategorije.
Po pravili, ako smo onu ljubav pod brojem jedan slabo razviji onda će seksualni nagon jako dominirati i to ne samo u mladosti nego i u starijim danima (naravno uz starijim daleko manje).

Treba sagledati razliku između ljubavi i zaljubljenosti kojoj mnogo više pridaju značaja devojke a čini mi se još više kasnije kao žene. Ovaj vid osećanja ako se zamrzne i drži kao takav celog života mi se blokiramo i ne dozvoljavamo da u sebi razvijamo ljubav. Jer zaljubljenost ili romantična ljubav jeste čista iluzija i ona postoji samo da bi nas podstakla na aktivnost i isterala iz učmalosti - da započnemo akciju i počnemo prikupljati životna iskustva a sa time i počnemo duhovno sazrevati...

Zašto sa godinama naša seksualna aktivnost opada odnosno zašto opada sa duhovnom zrelošću tj. sa porastom one najviše ljubavi? Zato što u takvom procesu u sebi više izbalansiramo unutarnje suprotne principe tzv. muško/ženske ili pozitivno/negativne... I što god smo u većem unutarnjem balansu to je kod nas sejsualnost manje potrebna.

Iz navedenog se vidi da je svako od nas negde usput u ovim fazama i da niko nije ni sa kim u istoj tački razvitka pa zato i nema dve osobe koje će se poklopiti po viđenju ili definisanju ljubavi.

Ako ovde ovo rečeno iskoristimo da dotaknemo i druga polja života videćemo zašto neko ne može biti uzvišenije svešteno lice - jer nije još dovoljno duhovno sazreo da bi ovladao i svojom čulnom prirodom pa ga ona i goni da krši njegova zavetna pravila. Nasuprot takviom ima onih koji vladaju svojom čulnom i nagonskom prirodom sasvim prirodno....
Konačno, u čoveku ništa nije sterilno odvojeno od bilo čega drugog. Sve su to procesi koji u njemu neprestano traju, rade, podstiču ga i vode ga kao jednom uzvišenijem stanju
Pojedinačno gde smo tu smo!

- - - - - - - - - -

Samo da dodam da sam se pitao gde se sakriše "La Barbara" i "Borac za prava životinja" kad sada vidim da su se ovde ukopale do guše pa ne mrdaju.

Dugujem odgovor dvema divnim damama sa ovog Foruma.

Potpuno je u pravu kada je jedna od njih rekla da je sve osim ljubavi najčešći besmisao. Potpuno tačno. Međutim, neizostavno je dodati da humana ljubav koja nas tako često slama i opija je ljubav koja donosi ushićenja ali i patnju. Ta ljubav je samo podloga na kojoj se mi nadograđujemo da bismo se podigli ili uzdigli u jednu mnogo višu, čistu i nepresušnu ljubav. To je ljubav kojoj težimo i koja nije nedokučiva i to je ljubav koja, kada se otvorimo, tako realno i tako jako protiče kroz naše srce da osim nje sve bude i izgleda besmisleno.
Kada otvorimo srce da kroz njega protiče ova ljubav onda po prvi put počinjemo razumeti postojanje života i njegov pravi smisao. Tada shvatamo da su sve patnje i boli bile vredne...
Kada se napijemo ove ljubavi po prvi put vidimo naše zablude i patnje u onoj koja nas je tako mnogo slamala, povijala i naizgled podizala.
Jednoga dana ćemo moći i o tome otvorenije pričati i vrlo rado bih ovim damama preporučio jednu knjigu....pa neka je potraže. Shvatiće zašto ovde istrajavam.
Pred nama ljudima se tek otvaraju vrata saznanja...
Živeli moje dame i ostali sa ovog našeg podijuma igre i zabave a po malo i ozbiljnosti.

Iako trenutno nisi tu, inkarniraćeš se pa ćeš pročitati.

A zašto meni da nema života bez njega, a njemu da ima bez mene?
Pazi bogati ...

zato sto je licemerno kad se zena kune na vecnu ljubav i potpisuje gomilu dokumenata gde se obavezuje da ce se 'ebati do smrta samo sa njim jednim a kad on bude rikavela samo sto ne bi da poskakuje od srece sto joj je doslo vreme za promene.... u prevodu nasmejanog zivana iza coska...... muskarci se barem ne kunu u ljubav, oni pretezno ulaze u vezu zbog dece i potomstva... dobro da ne gresim, ako je kurolomka i zbog moguce trenutne strasti, al' koja na srecu dugo ne traje.... zato je bolje da mu da chuku i da on zasnuje sa drugom zajednicu i na svet donese novog potomka a ne da on rikne a ona posto ne moze vise da zanese skakuce sa qurtza na ****** i obezvredi sve ono za sta je kobajagi zivela i emotivno se pored njega uzdigla ko coek...mis to, od obicne prozaicne zene je od nje take napravio coveka.... zato i zahvalnost mora da bude njena.... prosto ko pasulj.

zato sto je licemerno kad se zena kune na vecnu ljubav i potpisuje gomilu dokumenata gde se obavezuje da ce se 'ebati do smrta samo sa njim jednim a kad on bude rikavela samo sto ne bi da poskakuje od srece sto joj je doslo vreme za promene.... u prevodu nasmejanog zivana iza coska...... muskarci se barem ne kunu u ljubav, oni pretezno ulaze u vezu zbog dece i potomstva... dobro da ne gresim, ako je kurolomka i zbog moguce trenutne strasti, al' koja na srecu dugo ne traje.... zato je bolje da mu da chuku i da on zasnuje sa drugom zajednicu i na svet donese novog potomka a ne da on rikne a ona posto ne moze vise da zanese skakuce sa qurtza na ****** i obezvredi sve ono za sta je kobajagi zivela i emotivno se pored njega uzdigla ko coek...mis to, od obicne prozaicne zene je od nje take napravio coveka.... zato i zahvalnost mora da bude njena.... prosto ko pasulj.

Ukratko: žena - kao i muškarac - ima pravo na slobodan izbor kome će dati svoje srce (i bukvalno i figurativno).

Back