Ја сам нагласио да се закон не бави српском нацијом, нити оним што ви сматрате народом. Закон се бави народом Србије, односно српским грађанима. Ако сте прочитали закон онда вам је јасно шта је народна застава и када се користи. То није застава само Срба, него свих грађана државе Србије.
Не треба вам, господине Лекизан, закон да бисте знали која је српска национална тробојка. Нема ту забуне, било где да неко маше српском тробојком знате да је Србин. Сада да ли је Србин из Мађарске или Хрватске, неважно је. Ваш став је био да не смеју мањине у различитим државама да имају исте заставе, а ја сам вам објаснио да и Јевреји и Роми и многи други, па и Срби имају исте заставе у свим државама, као националне заставе Срба. А државна застава и народна застава Србије је нешто друго, то нема везе са нашом дијаспором.
Тврдили сте да је неко на Википедији грешком написао народна застава Србије, а ја сам вам објаснио да није грешка, да је тако закон дефинише и да се мисли на народну заставу становника републике Србије, да је та застава иста као национална застава Срба, али да се користи у различите сврхе. Драгомир Ацовић дефинисао је заставу републике Српске, као пансловенску тробојку, па обзиром да је словенска, она симболише сва три народа Босне и Херцеговине. Због те дефиниције српска тробојка је државна застава републике Српске и иста је као и застава српске мањине у Хрватској, народна застава Србије и национална застава Срба. Ја разумем ваше становниште, требало би да свака застава буде јединствена, али ми овде не причамо о томе шта бисмо ви и ја волели, него о томе шта јесте.
Ви тумачите нацију како желите, ја вам кажем да се зна шта је нација, шта је национализам, а шта је држављанство, а шта патриотизам. Народ је сваки већи скуп људи, а у зависности од онога што повезује те људе, зависиће и тумачење термина.
Најважнија етничка одредница јесте етнички корпус, који се састоји од више етничких група. Идентитет припадности етничком корпусу, најчешћи је примарни национални идентитет, тако да су нације у Европи најчешће настајале (нарочито источној Европи) од народа у смислу етничког корпуса, тј. народа као етничког термина. Тамо где је нација настала од народа као територијалне одреднице, тј. народа једне земље, данас имамо територијалне нације.
Наш неспоразум је у томе што ви термин народ користите искључиво у значењу припадника етничког корпуса, а термин нација искључиво као назив за држављане. Међутим ово су термини којима се баве друштвене науке, они имају више дефиниција и често су хомоними, па их тако треба и третирати.