Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Од данас комунална полиција наплаћује казне за шверцовање. Нема риџована него полиција.... :lol:

pa ono jeste,nema druga posla kom.policija,red je da ih nekako zaposle.
vazno da psecih kofana ima na sve strane.pa jesmo li amsterdam il` nismo.
a ta komunalna,pitanje koliki novci su utroseni da bi ona zazivela...djilas je .rao sta ce sve biti njihov posao,a koliko vidim,hvataju svercere i jure ulicne pordavce a i vozikaju se u spec.lepim auticima.
e djilase djilase...a bas sam te bila zavolela.evo ti -

znaci mi placamo komunalnu policiju da nama naplacuje kazne za nesto sa cime oni nemaju veze, ali nikakve

cuo sam, ne znam dal je istina, i da pandruri ne pokrecu dupe za kradje ispod 10. - 15.000 dinara.

e sad se ja pitam, ako nekome ukradu nesto u vrednosti npr 8.750 dinara, drzavu stoli bojko, ali kad neko ne plati kartu od pedesetak dinara - e tu drzava salje na nas policmene koje nam je inace nakacila na grabacu

naravoucenjie - ko peva zlo ne misli, ko misli ....

imam i predlog - smanjiti cenu karata pa ce biti manje svercovanja. i tako sve dok se narod masovno ne zaposli

У складу са изјавом Ђиласа да немамо довољн број полицајаца.
А најбоље она контрола да ли сте чиповали куче. Па ако се буните, онда зову пандуре.
Тако да, немој неко да се бунио у ГСП-у комуналцима да не заглавите због дрскости у 29. :lol:
8 хиљада полицаја јури Џорџа кроз аутобус, ијеботе...

Evo što se pomunutog kršenja propisa tiče. GSP je svesan da krši propise propisane odlukom o javnom gradskom prevozu, ali za sada im je dobro pošto za obeležavanje vozila i za isticinaje informacija od značaja ne snose nikakve posledice. Pokrenuta je akcija koja je imala za cilj da se većina nepropisnih vozila prijavi inspekciji, kako bi se izvršio pritisak na GSP.

Na neke elektronske prijave sam dobijao odgovre slične ovom:
73ig6d.jpg

Kao odgovor na akciju, GSP je pokušao da zadovolji formu postavljajući papirne oznake, međutim to i dalje ne zadovoljava propise, s toga prenosim poluzvaničnu informaciju sa gsp foruma
nikoleta:
Што се тиче обележавања возила са чеоне стране, говорећи о возилима која не поседују електронске показиваче, тренутно не постоји могућност за решавање проблема на другачији начин осим - папирним ознакама.

Било је идеја да се поставе пластични показивачи са чеоне стране, али од тога се касније одустало јер би захтевало издвајање већих средстава од оних које је ГСП "Београд" тренутно спреман да издвоји, тако да та идеја може бити реализована тек у наредној години, јер треба расписати јавни позив и путем тендера извршити набавку пластичних показивача. Чак ни Дирекција за јавни превоз није доставила своје мишљење у вези са наведеним.

Дакле, најбитније питање је да ли би ГСП то финансирао из сопствених средстава или из средстава Града, преко Секретаријата за саобраћај.

Ради се о томе да ГСП отеже решавање овог проблема јер ће велики број старијих аутобуса бити расходован у наредне две године, тако да ГСП не жели да издваја средства за возила која неће бити још дуго у саобраћају...

За сада, проблем се решава помоћу "штапа и канапа", а то су управо папирне ознаке, које, нажалост, нису функционално решење, а чак нису ни у складу са поменутом градском Одлуком.
У свим саобраћајним погонима важе наредбе да су возачи дужни да из гараже, пре изласка из гараже возилом, треба да узме папир са бројем (ознаком) линије и називима терминуса. Ово важи, наравно, само за возила која не поседују електронске показиваче или су исти привремено ван функције.
http://gspbeograd.net/viewtopic.php?f=13&t=48&start=140

Naravno, sad se postavlja pitanje, ako su upoznati da krše odredbe propisa, zašto u takva vozila šalju kontrolu? Kako očekivati od putnika da poštuju svoje obaveze, ako oni namerno zataškavaju svoju stranu, iako su upozoreni!

S toga ko želi može da se uključi u akciju, te da pošalje primedbu pozivajući se na član 31 odredbe o funkcionisanju javnog gradskog prevoza na teritoriji Beograda, sa naglaskom o nepropisnom obeležavanju čeone strane autobusa.

E-mejlove slati na:

Novi komunalni servis:
bks@beograd.gov.rs

GSP Beograd
gsp101@eunet.rs.

Sekretarijatu za inspekcijske poslove
inspekcija@beograd.gov.rs

Svaka kontribucija je dobrodošla :)

Evo nekih novih informacija. Do sada od nove godine (2011) u gradski prevoz je uključeno oko 80 potpuno novih autobusa, očekuje se još.

Iz Bazela je stigao još jedan novi-stari tramvaj i 4 prikolice. Pogledajte kakav je čist i uredan kada dođe, a kakav će biti kroz mesec-dva :(

mihajlo:
30. април 2011 (субота) _ 10:13 _ погон "Централа"
вагон: 654 _ полазак/линија: -/-

http://img90.imageshack.us/i/dscn0142b.jpg/
http://gspbeograd.net/viewtopic.php?f=12&t=228&start=110

Počeo je remont i farbanje starijeg trolejbuskog voznog parka koji je u saobraćaju. Ovaj put iz narandžasto đubretarske u novu crvenu boju (na rados')
http://gspbeograd.net/viewtopic.php?f=11&t=40&start=160

Poslednja izmena:
Nova usvojena kolor-šema za trolejbuska vozila je crvena. 83 trolejbusa je kupljeno, pogrešno je misliti da se ovi poturaju kao novi, ovo je čitst remont vozila, što treba mnogo češće praktikovati. Za kupovinu se mora oglasiti, bar formalno tender, kao što je trenutno za autobuse. Pobednik se naravno zna - Ikarbus, ali vozila nisu igla da se stara prefarbaju i predstave kao nova.

Tramvaj i prikolice su putovale kroz više zemalja u kojima postoji tendencija šaranja vozila grafitima. Ne zna se da li su išarani kod nas uopšte, ili negde tokom transporta. Nezvanično cilj ovog teksta je bio kao opravdanje izjave gradonačelnika da nedostaju policajci, tj. svojevrsno opravdanje. Inače, vozila su stojala oko nedelju dana u Topčideru, pošto GSP nije mogao da se smiluje da ih istovari, međutim to ne pomenuše!

meteoropata sam,i ovo muljavo vreme utice na mene...nije mi nesto bilo dobro,i u tramvaju uredno otkucah kartu.
udje kontrola,i mene jednostavno u kontroli karata preskocise,niko mi nije trazio da pokazem kartu.a zasto bre?sta sam ja gora od drugih?jesam mozda sugava il` sta? :besna:

ovo sto mi se desilo,stvarno nema nikakvog smisla

Komunalni policajci ne nose prsluke, tačnije, kada kontrolori idu u pratnji kom. policajaca ni oni ne nose prsluke. U slučaju da kontrolori deluju sami, tada ih još uvek nose. Inače, komunalni policajci deluju samo na potezima gde je dosad bilo žestokih fizičkih obračuna sa kontrolorima, kao što su Padiska skela, zrenjaninski put i slično.

Jaoooo mrzi me sve da citam... O cemu se radi ukratko?

Ukratko, u listu su potvrdili ono što sam pisao pre. Prva faza je ugradnja sistema za praćenje i informisanje putnika. Ukidaju se stari mehanički poništavači i uvode više vrste karata:

-Mesečne/polumesečne karte (slično kao dosad, samo će biti u obliku "pametnih" kartica kao kreditne)
-Platne kartice ("pametne" smart kartice, na kojima svako poseduje kredit i sa kojih se skida svota novca uz odabir karte za jednu vožnju, karte koja važi sat vremena, dnevna itd)
-Papirne ili turističke karte, za povremene posetioce u Beogradu
-SMS karte, kartu kupujete slanjem SMS poruke na određeni broj...

Sistem za informisanje kartica

-Displeji u vozilima na kojima će stojati informacija/naziv sledećeg stajališta
-Zvučno obaveštenje o sledećem stajalištu
-Interaktivini sajt na kome ćete moći da vidite gde se koje vozilo nalazi
-SMS servis, slanjem SMS-a dobijate informaciju o sldećih 3 polaska
-Displeji na stajalištima o informacijama o pristizanju sldećeg vozila

STANICA_PROMET-310510.1.jpg

Danas više ne znaš ko jeste a ko nije kontrolor na osnovu tih prUsluka...:think:Nose ih i radnici na putu i policajci...

meni je u autobusu prisao jedan sa narandzastim prslukom i trazio kartu, kad sam rekao da nemam pitao me je a sto sam ulazio u autobus kad je on unutra a ja mu odgovorih da sam ga video ali sam mislio da radi u gradskoj cistoci jer oni imaju tu boju a kontrolori zutu :)
naravno, kulturno sam izasao na sledecoj stanici (gde sam inace i planirao da izadjem :D)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back