Pitajte u vezi zdravlja

Dodirni mu vrh njuske . Treba da je hladna i vlazna . Ako je suva i topla , onda je pas bolestan .
Pitanje je da li jer i ociscen od glista .Pitanje je i da li vi uopste i znate koliko pas treba da pojede.
Koliko god da pojede ne moze se udebljati za par dana . Treba da se i navikne na promjenu sredine .
Ja sam bio dobio zapostavljenog rotvajlera starog 11 mjeseci . Bio je mrsav , a kod mene nije zalajao
dva mjeseca . Strpljivim radom sve dodje na svoje i sada imam normalnog psa sa kojim se mogu igrati
i djeca i vrlo je privrzen .

Upravo sam uradio po tvojoj instukciji..njuska joj je vlazna i za divno cudo pojela je relativnu kolicinu najobicnijeg hleba, ali ipak cu je odvesti kod veterinara... sistematski pregled nece skoditi,zar ne? :)

- - - - - - - - - -

ako oces tel veta pisi pp

Hvala georgejune ali imam u blizini veterinarsku ordinaciju tako da cu je tamo odvesti. :)
 
Pas mi je dobio neku izraslinu na unutrašnjoj strani usne. Na tom mestu češe se već mesec dana, da bih ja tek pre neki dan pogledao, i video izraslinu veličine graška.
Bila je kod veterinara, i rečeno mi je da je u pitanju bradavica izazvana nekim virusom, da nema potrebe da se sad dira, jer će verovatno za mesec dana sama otpasti.
Zanima me da li ima potrebe za većom brigom, pošto je veterinar kod kog smo bili inače jako dobar u svom poslu. Na fotografiji se ne vidi da ova bradavica ima orašastu teksturu...Takođe me interesuje da li je ova bradavica, tj virus koji je izaziva prenosiv na druge pse, ili na ljude? Zaboravih da kažem da pas ima 2 godine.
U svakom slučaju bilo bi lepo da čujem neki vaš savet, ili iskustvo sa ovom tematikom.
Hvala na odgovorima!
Fotografija:
swGPOcL_7TZZziLa_-H7xW6junhJ3tZqHAlliih1JUE.jpg
 
I moj pas je svojevremeno imao nesto slicno, uzrok jeste virus ali se tu automatski nastanjuju i bakterije koje je dodatno pogorsavaju, on je isprimao antibiotike prema antibiogramu 3 dana i vremenom mu se povukla izraslina. Inace, prilicno sam sigurna da je u pitanju STI jer se on u tom periodu intenzivno nabacivao jednoj avlijanerki sa gadnim izraslinama po vulvi.
 
ne znam jel da otvaram posebno temu il jok
aj ovako da probam
hica je u pitanju pa ako neko zna odma neka javlja

naime na crno se nabavlja antimikotik Imaverol (enilkonazol) koji odjedamput vise niko ne nabavlja (u obliku rastvora)
zovemo jurimo po bg-u po kg-u ceo dan nema niko svi kazu idi u madjarsku kupi
dakle ako neko zna de to cudo ima neka javi molim vas

veterinar je preporucio zamenu Lamisil (tarbinafin) u obliku masti mada je to manje efikasno nego rastvor, neki kazu uzmi Canesten ima u obliku rastvora, mislim kontam ja sve je to slicno ali opet, ovaj se pokazuje dobro a i vazi za jako dobar u psecem svetu

e sad jedino ne znam i ako nadjem neke kolika se kolicina prodaje, nama je veterinar prodavao u spricevima 10ml, dnevno se koristi 1ml rastvoren u 50ml vode....znaci ako i neko zna kako nabaviti ako se radi o nekom velikom pakovanje astronomske cifre onda odmah da mu porucim ne hvala rado ali ne moze, onda cemo neki od klasicnih antimikotika
 
Poslednja izmena:
Pozdrav svima!
Pre nekoliko dana moja mačka je donela goluba. Oduzela sam joj ga, ali je imao malu ranu. Odnela sam ga kod veterinara i on mu je dao neki antibiotik injekcijom i prepisao mu enrocin. Enrocin sam mu stavljala u vodu 5 dana. Od tada ga kljukam, posto je mlad, a u vodu mu stavljam neke vitamine koje sam kupila u veterinarskoj apoteci. preparat se zove Promotor L.
Problem je u tome što je jako mršav, a na jednom oku mu danima raste neka izraslina. Kada ga je mačka donela, nije je imao ili je bila neprimetna, a sada je ogromna, a pojavljuje se nešto i na drugom kapku. Evo slika. Pomozite, molim Vas.


 
Pozdrav svima! Pre nekoliko dana moja mačka je donela goluba. Oduzela sam joj ga, ali je imao ranicu. Veterinar mu je dao antibiotik injekcijom i prepisao mu enrocin, koji sam mu 5 dana stavljala u vodu. Od tada ga kljukam, pošto je jako mlad. U vodu mu stavljam neke vitamine koje sam kupila u veterinarskoj apoteci, Promotor L.
Problem je u tome što je jako mršav i pojavila mu se izraslina na oku koja je rasla svaki dan,a nije je imao kad ga je mačka donela, ili je bila neprimetna. Nešto je počelo da mu raste i na drugom kapku. Evo slika. Molim vas, pomozite.

Ranica mu je bila na stomaku, na oku nisam ništa primetila kad ga je donela.



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us
 
Poslednja izmena:
Postavila sam pitanje za goluba preko sestrinog naloga. Hvala na odgovorima. Odnela sam ga ponovo kod veterinara i rekao je da ima boginje. Nije mu prepisao terapiju, nego kaže da treba sam da ih preleži.
Inače, u pitanju je golupče, pa ga kljukam smesom kuvanog i samlevenog žita i kukuruza (slično kako bi ga hranili roditelji). Nije prelazno za ljude, ali jeste za ptice.
 
Poslednja izmena:
Ne znam mnogo o mačkama, imam pse, ali idi u humanu apoteku (običnu) i kupi flogocid mast. Ona je zakon da ne dodje do gnojenja, i veterinarska je mast, ali se prodaje i u običnoj apoteci jer je koriste i ljudi.Flogocid se, kao i sve masti stavlja na suvu ranu, znači nemoj prati ranu hidrogenom ili jodom, već samo namaži malo flogocida i blago utrljaj.
Izgleda mi kao ujed.....a da se on nije tukao?
U principu mačke same saniraju svoje rane, ako mogu da ih dohvate, ali ga odvedi kod veta
 
Zil, vidi se da nesto nije u redu sa mackom. Vidim i cujem da strasno brines.
Zasto ga ne odvedes kod veterinara?
Ne moras da kazes da je tvoj, nego da si ga nasao, da ti je usao u dvoriste, pa ti nece naplatiti na Veterinarskom fakultetu u Beogradu.
Moze da bude bilo sta. Nemoj da dozvolis da pati vise nego sto treba.
 
Ma glogocid uvek treba imati u kući, bez obzira da li se imaju životinje ili ne. Bukvalno jede gnoj kad se stavi na gnojnu ranu, a na ranu koja nije zagnojila deluje preventivno kao odlična zaštita od infekcije, i to za sve moguće povrede od ujeda, preko poderotina, ogrebotina, posekotina do gnojne mladalačke bubuljice :lol:
 
ta rana bi morala da se obradi
kada prodje vise od 6 sati, ako je za sivenje ne moze da se usije
a inace bi morala dlaka da se isece jer ce praviti problem i stalno ce gnojiti
mora da se cisti hidrogenom i natapa jodom pa tek onda flogocid ali ce je macka u svakom slucaju lizati
i moze jos viseda je nadrazi
idi kod veterinara
 
On ima srece sto je ostao ziv, izgleda se za dlaku izvukao od psa. I to je izgleda bilo zagnojeno pa se provalilo. Kao sto i LjiljaMMM kaze, ipak bi bilo najbolje da ga pregleda veterinar, jer mi on deluje generalno lose. I opet, kao sto Ljilja kaze, sama rana moze da se sanira Flogocidom (uz prethodno ispiranje 3% hidrogenom prvih par dana i sisanje dlake okolo-kao sto kaze Say) ali njemu izgleda treba opsta terapija antibioticima a to samo veterinar moze da uradi.
 
Da li ima RUPU na kozi i da li je lize?

Moj pas ima nešto slično po zadnjim nogama i stalno liže te rane, ima i po njušci to je oderao od češanja. Imao je kao neke kraste i bubuljice. Nema ih po celom telu, samo pomenuto. Mislim da znam šta je u pitanju ali nisam siguran. Pre par godina pojavile su se neke sive mušice imao sam priliku da osetim kako je kad ujedu. Svrab je užasan, gore nego boginje.
 
Moj pas ima nešto slično po zadnjim nogama i stalno liže te rane, ima i po njušci to je oderao od češanja. Imao je kao neke kraste i bubuljice. Nema ih po celom telu, samo pomenuto. Mislim da znam šta je u pitanju ali nisam siguran. Pre par godina pojavile su se neke sive mušice imao sam priliku da osetim kako je kad ujedu. Svrab je užasan, gore nego boginje.

Klima se menja, a tropski insekti stizu u umereni pojas.

U tropima postoji jedna MUVA koja trazi najmanje ogrebotine na psu ili macki i tu polaze svojajajasca iz kojih se izlegu larve i zavlace se u ranu.

Tamo unutra se hrane i rana RASTE....Rupa se iz dana u dan povecava.

Zivotinje je neprekidno lizu...

Na vecem psu moze da dostigne velocinu id 1-1,5 cm u precniku.

Ako se ne odnese kod veterinara na vreme i crvi se ubuse u unutrasnjost zivotinje - vise joj nema spasa.

Iz mog Boxera su veterinari jednom prilikom izvadili 7 crva debelih skoro pola centimetra...Falio je samo dan- dva da ga vise ne spasem...
 

Back
Top