Blogovi

SAN ILI ISTINA?
Reci mi samo sad kad si tako daleko da li mislis na mene ili ti misli okupira drugi neko? Reci mi iskreno da li se setis mog oka onda kad vidis drugo ili se setis mene tek posle drugog skoka? Reci mi mili koliko vode treba da tece da bi mi oci ljubio ususkan u tiho romanticno vece? Reci mi samo kada se meni vracas hoces li usput jos negde tako umoran da svracas? I jos mi reci Zivo me zanima Da li sam ja sve ovo Mozda sanjala Ili je istina?
Još jedna nedelja
Najveća doza DIjazepama koju sam izjedna u životu uzeo je bila 40mg. Tada sam spavao kao malo dete, onako kako nisam maltene 2 decenije, i to sam sinoć ponovio. Diaz je inače sranje kad je u pitanju borba protiv depresije ali kao kratkoročno sretstvo za umirenje je bogomdan. Kao i prošli put, osećaju se posledice - opijen sam, čudno smiren, čak i veseo dok mi sa Winampa urlaju DKM, veseli Irci iz Bostona. Gledanje unazad nema puno svrhe ako nema puno stvari kojih se vredi sećati. Ako ništa drugo, trebalo bi da podsećam sebe da barem ne možeš ni žaliti za zivotom ako ga, u pravom smislu te reči, ni nije bilo. Treba samo oterati sve u 3 ***** lepe materine, odvrnuti muziku joč malo jače i smejati se sebi, svetu, svemu. Ni blogovi, kad...
oduvek je postojala zelja,tj potreba za pisanjem ,i oduvek sam to sve skrivaala od ociju drugih ljudi ..a oduvek su moji dnevnici privlacili,kao magnet ,,poglede drugih ljudi i to me je plasilo jer ja kada pocnem da pisem,,jer u tim recia ispisanim ostavim ,,sto bi rekle babe dusu,, pa evo ovde cu kaciti svasta od mojih postova na forumu,do mojih pisanja u naletima o svemu i svacemu eto danas sam otvorila temu jednu na forumu i napisala ovo
ima li dve srbije
moje misljenje, nema dve srbije ima, da uopstimo, dve razlitice opcije, sa podvarijantama, za sada osim ako se ne pojavi neka nova jaka masovna stranka, ima mesta i potrebe opcija na vlasti nema ideologiju, osim zadate proeu/usa/nato gazda i njihovih beskonacnih zahteva. opet da kazem dosta uopsteno. takodje zbog katastrofalnog rukovodjenja drzavom rezim vise nema vesinsku podrsku. drzi se samo dok zavrsi prljave poslove, posle cemo da vidimo. moracemo nekako, nema nam druge, nemamo gde, a nismo ni nafatirani kakva bi bila neka druga vlast, ne znamo, niko ne zna, ali demokratija …to su promene ova vlada, ako bi se drugacije opredelila prema nekim sada neresenim pitanjima, ili lose resenim, znacilo bi da ima nade. pa i prethodna...
Imas li …………NEKADA ? Nekada sam zbog sebe i zvezde ti sa neba skidao i nizao ti djerdan sjaja oko vrata Nekada sam zbog sebe i nevidljive ti rane vidao i zaustavljao skazaljke vremenskoga sata............... Nekada sam zbog sebe i suzu ti u osmeh stvarao da bi ti isti sjajem oka goreo Nekada sam zbog sebe laz itstinom varao da bi vetar trajanja i to sa sobom odneo................ Sada zbog sebe, zaboravu tebe dadem da bih mogao secanju da navratim Sada zbog sebe, sebe od sebe kradem da bih bar taj deo sebe mogao da shvatim. ZK P.S. Pozdrav
Mikin Vlajko...
VLAJKO Uvek kada se igramo, meni kažu: bićeš konj I ja , šta ću - moram. I još neki budu konji, a ostali sednu nam na leđa, pa se trkamo. Mi,koji smo konji, dok trčimo do cilja u konje se pretvorimo,majke mi. I srce nam konjsko. I oči nam konjske. I mozak nam konjski. I mogu ti reći : kad si konj uopšte nije važno da budeš baš prvi. To je uvek važno samo onom što te jaše...
Da li si čula da posle danas dolazi sutra i da će ovaj dan biti samo još jedan loš san u kalendaru tvojih uspomena tužnim slovima ispisan Ponekad naidje trenutak i tvoje srce sputa da se raduješ i smeješ Ali to kiša pada iznutra dok napolju sunce greje Pogledaj,suton je divan obećava bolje sutra ne daj da te loš trenutak povuče ne daj da nam sutra bude juče veruj u novi dan ne traži od samoće kišobran Gagili me iznervirala svojim lošim raspoloženjem u svojoj pesmi SAMO DANAS..i morao sam da joj napišem pesmu....šta da se radi ...taki smo mi..,.. ;):D:bye:
samo svoj. I naš. Uprkos nama i sebi. Poreklom iz hrvatskog Stonehenge-a, prastarog Nina. Gromovit poput sugradjanina mu Grgura. Rodjen nekih pedesetih u Karpoševom Skopju, puntariji Slavenskog Juga. Za svetlu t'gu Miladinova, pečat Goceta i Pitua, Zagreb sedamdesetih, udobna fotelja s pogledom na Evropu, nije imao dara za razumeti. Pera Luković jeste: top lista studija B, u leto osamdesete (ili sedamdesetdevete – sećanje vara, ali Johannes je zaslužio malo bolje od kopanja po arhivama, barem od mene – srcem se jedino pamti imala je na svih deset mesta pesmu o toplim usnama. Sledećeg februara Zagreb je Beogradu poslao reprezentaciju new vawea. On je odbio doći s njima. I par dana potom, sedam dana za redom, svirao za kartu više...
SAMO DANAS
Danas sam nesto jako umorna I slika stvarnosti mi je sumorna… Danas mi ni sve boje Suncevog spektra Ne bi pomogle da delujem sveze… Danas sam sanjiva, pomalo ranjiva, A lepe misli mi iz glave beze… Danas sam izuzetno tuzna A nemam razloga za to… On me voli, misli na moje oci, Na osmeh moj reaguje u tihoj noci. Danas me spopala tuga neka, Ni lisce nema lepu boju, ni reka. Danas, nadam se samo danas, Osmeh mi lice krasiti nece. A sutra kad se probudim Zelim da blistam od srece... SUTRA ;)
Још једно ажурирање бројача... са једним лажним осмехом и неискренима жељама... Они које волим нису били ту и срце остало празно... Говорим да ми је свеједно, иако свесна сам да није, а кријем к'о змија ноге и смешим се загонетно када неко ме пита... Схватам ја зашто људи раде то што раде, јасни су ми мотиви, али мислим да нису изабрали најбољи начин... Тишина тешка, боли... Мрак лагано пада... Самоћа јача но икад... И питања роје се, роје... толико да глава пуца... Све је фолирање и лепо упакована лаж... А то тако не волим! Шта очекивати у злу ако у добру никога нема? --------------------------------------(11. 10. 2009.)
Na prvi klik postao sam ovisnik Kod drugog klika postala si moja navika Kod trećg klika i navika i panika jer toliko elektriciteta nisam osetio još od puberteta Sad kad hoću da te kliknem želje mi pište jer jedino brinem da ne padne sistem Laku noć,dragi moji blogeri.....
Ne brinite,BLOGERI. mnogi za nas misle da smo šlogeri beznadežni slučajevi i čilageri kojima su odavno propali lageri I da je stihoklepstvo bolesno proklestvo i naš jedini smisao života i da smo pod dejstvom pijanog plota Pa i da jesmo mene nije sramota Doduše ima kritičara raznih ispijenih i praznih otudjenih od svojih snova i želja i bez prijatelja i neprijatelja al mi smo tu da maštamo i praštamo i da se ne čudimo i da budemo odvažni. pa da i u njima nadu probudimo da i za njih i običan dan bude praznik Kad se izborimo da i njima srce otvorimo drugačijim će očima i oni na svet pogledati i tad će znati da nije lako pevati lakše je odustati Pesma prestati ne sme dok svetom najcrnje pošasti besne kad oluja bude prošla vratiće se...
Trenutno srp na vedrom noćnom nebu postaje sve manje i manje vidljiv, sama noć sve tamnija, a oni koji su osetljivi na lunarnu energiju sve iscrpljeniji i iscrpljeniji, kao da im negde „curi“ energija. Po vedskoj astrologiji, to je period Krišna Pakše, kada je Ćandra (Mesec) sve bliži i bliži Surji (Suncu) i kada postepeno gubi svoju energiju, a savladava ga zapovednička i dominantna Surjina snaga. Neko bi površno možda pomislio da je samo faza Rastuće Lune „dobra“, a faza Opadajuće Lune „loša“. Međutim, u čitavoj prirodi preovladava polaritet – tamno/svetlo, vlažno/suvo, plus/minus, a ljudi su ti koji imaju tendenciju da pripišu negativne karakteristike jednom ili drugom obliku. U stvari, ljudi su veoma skloni da pokušavaju da...
Danas više ne postoji navika usklađivanja sa prirodnim ciklusima i stoga naše telo trpi. Mnogi disbalansi nastaju upravo zbog toga. Kada se ujutru sunce nadje na horizontu, prirodno i naše telo ima tendenciju da se budi. Ali šta se dešava na suptilnom nivou? Naši energetski centri (populatno nazvani čakre), koji su bili skupljeni poput pupoljaka tokom noći (kada vlada lunarna energija) se polako otvaraju i spremni su za prijem nove doze solarne energije. Na istoku je za mnoge uobičajeno da ustaju u periodu koji se naziva Brama muhurta ( pogledati http://en.wikipedia.org/wiki/Muhurta ), a to je period od približno 2 časa pre izlaska sunca. To je period koji je najbolji za meditaciju i rad na sebi. Tako ljudi docekaju izlazak sunca...
“There is something Pagan in me that I cannot shake off. In short, I deny nothing, but doubt everything.” Lord Byron "If you look around and think the world is missing something, it is probably the gift you were supposed to be bringing." Julie Cuccia Watts Treat the earth well. It was not given to you by your parents, it was loaned to you by your children. Ancient Native American Proverb Christianity has made of death a terror which was unknown to the gay calmness of the Pagan. Ouida The Christian fear of the pagan outlook has damaged the whole consciousness of man. David Herbert Lawrence A religion without a goddess is halfway to atheism. Dion Fortune When we let go of believing we are superior, we open ourselves to the...
Свештеник бога Перуна
Свештеник бога Перуна У старо доба живео је у светом гају свештеник бога Перуна. У малом храму, који се налазио усред гаја, свештеник је богу приносио разне жртве у плодовима и животињама; оно што је од жртава остајало јели су свештеник и његове две кћери и тако се прехрањивали. Старац је у својој сиротињи био миран и задовољан али кад су му кћери стасале за удају он се узнемирио јер није имао чиме да их опреми. Једне ноћи, док је спавао у својој колиби поред храма, усни да пали жртве Перуну и да му Перун говори: „Не бој се, мој добри свештениче! Сутра ће ти доћи вртлар Прибуд да тражи твоју старију кћер а мало затим просиће ти и млађу лончар Милорад. Подај своје кћери јер су оба просца добри момци." Заиста се све догодило онако како...
Srce.....
:heart:Moje je srce široko polje, zelena livada puna duša, za svakog tu mesta ima svakog ovo srce hoće i sluša. Svakom sam širom raskrilila ruke, svima sam dala po delić sebe, uzeli sve su, vratili nisu i ništa sad više nemam za sebe.:heart:

...

U meni više ljubavi nema ni za koga osim za ovo majušno stvorenje koje više nemam. U meni je svaka suza od iznemoglosti istekla i oči su mi presahla reka ali još suza ima za ovo majušno stvorenje koje više nemam. U meni više krv ne teče živim samo kao sena koja će uskoro biti tama gde boravi devojčica koje više nema.
..."Posadila sam ruze u tvoje cizme, Iz tvog sesira raste mi seboj. Dok te cekam,u svojoj jedinoj I vecitoj noci,po meni veju dani Kao komadici pocepanog pisma. Sastavljam ih i sricem slovo po slovo Tvoje ljubavne reci. Ali procitati malo sta mogu,jer Ponekad se pojavi nepoznat rukopis, I uz tvoje pismo zapadne komadic- Nekog drugog pisma, Umesa se u moju noc neki tudji dan, I tudje slovo. Cekam kad ces doci i kada pisma i dani Vise nece biti potrebni. I pitam se: Da li ce mi i tad pisati onaj drugi, Ili ce biti i dalje noc?...
Bila jednom dva monaha, koji su punih četrdeset godina živeli u istom manastiru a da se nijednom nisu posvadjali. Jednog dana prvi monah rekao je drugome: - Ne misliš li da bi trebali bar jednom da se posvadjamo? Ovaj drugi je uzvratio: - Zašto da ne . Oko čega cemo se svadjati? - Mogli bismo oko ovog hleba - predloži prvi. - U redu, svadjajmo se oko hleba. Kako se to radi? - Ovako - rekao je prvi monah - Ovaj hleb je sada moj, šta ćeš sad? - Zadrži ga - rekao je drugi monah. Antoni de Melo
Back