Blogovi

Gde to bele se neugazeni snegovi, gde postoje neistrazene staze, gde nicije oko osim moga pristupa nema? Gde belinu tame ne gaze, gde samo smo moja dusa i ja, dve jasike plahe, treperave, vitke s vetrovima i olujama ne biju svoje stvarne, i neke zamisljene bitke? Samo u takvoj jednoj noci beloj, proci ce sanke sa konjem belim i senka na njima nejasna, draga! Odmaglice bojim se, a samo zelim da slutnje rastera moje, snagom umilnom da digne mene do zvezde, da vidim koja Citadela ga krije, ceka li gosta? Da zauvek mi ne odjezde. Vile Rusalke, ne tkajte, da vasim nitima tkanim vreme ne otece... Nek stane. Umaram se, spanosnoj zori ni traga zamrzlo je vece. Kostajniche mraze,sto ledom kao vatrom palis, mrzni mi ociju zene i u...
Gospode,uzeo si mi sto sam najvise voleo.. Moje srce ponovo pati..Boze..cujes li gore?! Tvoja je volja,Gospode,protiv moje izvrsena. Gospode,opet smo sami,moje srce i ja.. ANTONIO MACADO Ps.Sa dolaskom prvog sneznog pokrivaca,uvek se setim reci pesme "Zasto ne volim sneg" koju je napisao i komponovao jedan od najboljih gitarista kojeg smo imali,Radomir Mihajlovic-Tocak (kragujevacka grupa "Smak",za one mladje koji to ne znaju). Tocak je ovu pesmu posvetio svom prerano preminulom bratu.. Ovi Macadovi stihovi nekako "idu" uz ovo bledilo dana i asociraju me na bezzivotnu stvarnost. Pogled kroz prozor dovodi mi teske misli. Kao da se vreme zaustavilo i sve sto se zivim zove pritajilo se i jedva dise..kao da je obamrlo,kao da spava...
Top 10 načina kako može momak da vas šutne i što oni znače: 10. Ne mogu, ti si mi kao sestra. =Ružna si. 9. Postoji mala razlika u našim godištima... = Ružna si. 8. Ne privlačis me na "taj" način... =Ružna si. 7. Moj život je trenutno previše komplikovan... = Ružna si. 6. Već imam devojku... = Ružna si. 5. Ne želim sklapati veze sa ženama sa kojima radim. = Ružna si. 4. Nisi ti kriva, to je zbog mene. = Ružna si. 3. Trenutno se koncentrišem na svoju karijeru. = Ružna si. 2. Ne želim se ženiti. = Ružna si. 1. Ostanimo samo prijatelji! =E stvarno si ružna. Eh sad još da vas čujem šta mislite da li je to zaista tako '*?
Рођењем добијамо велику шансу да будемо посебни и својствени, да својим присуством испунимо празнину и дамо свој удео у неком људском макроплану. Не, не треба размишљати о малим и неважним стварима, попут тога: шта ћу ја овде, када знам да овде не могу заувек остати, него треба мислити о томе шта треба урадити и постићи, шта треба створити и измислити да би тим својим залагањем сваки појединац живео и после своје смрти. Једном се живи! Песници живе кроз своје песме, уметници кроз своју уметност, родитељи кроз своју децу, научници кроз своје изуме,... Неки велики људи живе по пет, шест векова кроз своја дела, кроз своје речи, своје слике, музику, једноставно кроз своју уметност. Који је онда смисао живота? Смисао живота је само један а...
Juce me susrete Hanara i rece mi u prolazu: Nije misao koplje da joj sagledas metu! A ni ljubav rijeka da joj u dno uronis.. I znaj,Amra,da je radost podijeljena izmedju svijetla i boje jer,i jedno i drugo,oci su prirode. I tek kad Mahrur sagleda sebe u njima, podijeli imanja svoja i stapom razmahne na strane svijeta cetiri,govorec` "Evo mi cio svijet"! Ali,na svijetu slijepih je najvise i rijeci moje ne dopiru do njih jer,put moj nije staza utrta.. I znaj,Amra, oni koji biraju puteve utrte, ne pale svijetla onima koji dolaze! HAMZA HUMO
(Невероватно шта сам нашао! Ово сам писао за писмени задатак у 4.разреду Основне школе(ваљда!)... иначе, свеску су појели мишеви... била је на тавану, али један лист што је остао цео баш ми се свиђа и врло је занимљив...) Славуј и Сунце (Увод)Сваког лета идем код тетке на село. И прошлог лета сам био тамо и мој брат и ја смо чекали излазак Сунца, у природи. (Разрада)Било је хладно све док се Сунце није појавило. Оно нам је донело неколико лепих тренутака. Прво нас је угрејало. Па је и природи Сунце дало сјај и белину. Птице су певале. Песма је одзвањала ливадама и шумама читаво то јутро. Многе птице су само крештале. Једна је лепо певала. Питао сам брата која је та птица што лепо пева и зашто толико пева. Брат ми је рекао да је то...
Naslov ovog posta je parafraza jedne tv serije na jednoj televiziji, a orginalni naslov glasi: REŽI ME… Odmah da budem jasan, radi se o silikonima, kada sam gledao samo jednu emisiju te serije, zgrozio sam se za ceo život-kada su u pitanju ženski siliokoni… ceo minut traje snimak operacije dojki jedne persone, kojoj su vadili tri pakovanja silikona , jer je ista preterala u veličini…krvi do kolena, užas jedan, a sam proces izgleda skandalozno i krajnje deprimirajuće. dobro ljudi, znam da su to stvari koje se više ne kriju, nekim damama to čak i pristojno stoji, ni čude me dame koje to rade, šta će mučenice-žele da nečim plene, a muškaci se stolećima lože da te balone… dakle, razumem devojke koje to pošto-poto žele, ali muškarci koji...
Šta kaže muškarac svojoj ženi, kada mu ona sa koferom u ruci objasni da ga ostavlja zbog drugog: > Ateist: Ne verujem. > > Budista: Samo da si ti sretna... > > Katolik: Ja sam kriv. > > Židov: Vratiću ti! > > Pravoslavac: Samo da je naš! > > Agnostik: Zašto nemaš obojicu? > > Musliman: Jedna manje više > > Melanholik: Ubiću se > > Kolerik: Ubiću te > > Apatičan: Dobro... > > Pesimista: Znao sam... > > Optimista: Uzmi ključ- za svaki slučaj > > Realan: To je moj kofer > > Naivac: Kad se vraćaš? > > Racionalan: Nemaš argumenata > > Skeptik: Jesi sigurna? > > Romantik: Ali ja te volim! > > Filozof: Zašto baš danas? > > Advokat: To će te puno koštati > > Bankar: To će me puno koštati > > Japi...
Franc Bardon u svojoj knjizi „Inicijacija u hermetizam“ (gde osobu korak po korak trenira kako da se magijski osposobi da se bavi time) navodi: „Znanje, smelost, htenje i ćutanje, to su četiri stuba Solomonovog hrama, to jest mikrokosmos i makrokosmos na kojima je izgrađena sveta nauka magije. Saglasno četiri elementa, to su osnovne osobine koje mora posedovati svaki magičar ako teži najvećem savršenstvu u nauci“. Dakle, znanje, smelost, htenje i ćutanje! Kako u današnje doba steći znanje? Nekako, savremen čovek bi pomislio da mu je danas sve dostupno. Bar na tržištu ima sijaset knjiga o magiji i svim mogućim okultnim temama. Ali šta se dešava kada osoba reši da hrabro stupi u svet okultizma i da prikupi određena teoretska znanja...
Pao je prvi snijeg srce mi puno sjete zašto me pahulje bijele uvijek na tebe podsjete Padaju pahulje bijele daljine puste nas dijele i ko zna koja je zima kako te ona ima Zauvijek nekome drugom sam žena a i i ti imaš drugu al' znam da kao i ja u srcu nosiš tugu
Ima jedan moreuz u mom srcu bezrezervno rezervisan za tebe.I zalud sam nekad budno motrila na njega,nastojeći da pod kontrolom razuma i logike držim plime i oseke koje su moj život utapale u tvoj ili mi najrazložnija radovanja odnosila u nepovrat. Ni najprobraniji stražari mojih osećanja nisu tu mogli ništa. Nastanio si se u meni nepredvidivo prividan i neizrecivo stvaran.Zauvek....Uprkos svemu što nas je sudbinski razdvojilo. Ostao si moja ljubav,uprkos želji da te zaključam u zaborav.U inat sreći,da smo živeli sreću i jedno bez drugog. Bili smo srećni.Sigurni da je budućnost dar koji jedva čekaš da se dogodi.Ja zanesena glasovima života iz dubine sebe,ti spreman da se smešiš i suncu i oluji. A onda...
Kroz istoriju su postojali, i dalje postoje, periodi zivota covecanstva koji se poklapaju sa pocetkom pada kulture i civilizacije, periodi kada mase nepovratno gube razum i pocinju da nenadoknadivo unistavaju sve sto je tokom stotina i hiljada godina civilizacije stvarano. Takvi periodi masovnog ludila, koji se cesto poklapaju sa geoloskim kataklizmamma, promenama klime, promenama na planetarnom nivou, oslobadjaju materiju znanja u velikoj kolicini. Iz tog razloga, rad nasakupljanju materije znanja se najcesce poklapa sa pocetkom razaranja i pada kultura i civilizacija. Ali ka tom sakupljanju se okrece neveliki broj ljudi, gomila znanje ne zeli i ne trazi ga, a predvodnici gomile teze da u sopstvenom interesu ojacaju strah i nelagodnost...
Stojim pred rekom al ne želim preko Možda kad bi mi rekao neko da me tamo čeka neko sličan meni koji je kao i ja predugo čeko da predje preko jer se boji da ne ode daleko Al ako oboje predjemo preko opet ću ja biti neko koji je uzalud čeko il neko koga je neko čeko
******* Naidje..znas ono sto se tugom zove i naprosto se-desi.. a ti ostajes zakopan tu gde-jesi i naprosto se desi trista cuda sto ima ime-predrasuda ..izmedju nas. ******* Obicno uvek naidje, kao u slicnim danima, proslost.. i navali se kao planina izmedju nas.. Na njenom cu vrhu,konacno, da sazrem.. jer samo sa njega mogu da nazrem -nas..
zeljena, Tebi posvećen blog sa Desankinom pesmom
PESMA ZA MENE, PESMA ZA TEBE Potrebno mi je mnogo sunca, i to i noću, jedno da me susreće, jedno da zamnom svetlost baca, u ponoru jedno dubokom, jedno da nosim u ruci kad od jada ne vidim prst pred sobom. Potrebno mi je mnogo nežnosti, i to svakog dana, i mnogo od milošte reći: potrebno mi je primirje između srca i sećanja između neba i bola koji pred njim kleči. Potrebna su mi dobrodošlicom ozarena lica mnoga, i to svakog trena, potreban mi prijatelj i to što veći, potrebni su mi mostovi viseći preko mržnje, preko nesporazuma nepremostivoga. D. Maksimovic
Studenti uče kako da pišu flertujuće poruke
Studenti informatike na univerzitetu u Potsdamu učiće kako da pišu flertujuće poruke i i-mejlove, a dobiće i savete kako da zadive ljude i kako da se suoče sa odbacivanjem. Filip fon Zenftleben, autor i voditelj na radiju koji će predavati studentima, rekao je da je njegov posao da ih nauči "kako da učine da tuđe srce kuca brzo dok njihovo ostaje mirno". Predavanje je deo sekcije o društvenim odnosima na informatičkom smeru, i cilj mu je da studentima olakša uključivanje u tržište rada. Studenti će na predavanjima učiti i o govoru tela, javnim nastupima, upravljanju stresom i umeću izlaganja.
U travi nehajno rasuti svici sa muzikom noci prospu se krici ka treperavoj svetlosti nebeskog svoda: praznina se skuplja,tama je prati mucnom tisinom eho se vrati... To nemirne noci skrivaju tajnu o nebu,sto cuva jednu zvezdu sjajnu. Al' jedan pogled jos luta kroz noc... Kad ce da shvati taj svitac mali da njegova zvezda lezi u travi? EuReKa
NIKAD JAVA NIJE ISTA
Sanjala sam nocas jedan san Moj si bio na jedan dan I sve je pocelo kao sala Igra reci i komentara… Ne sluteci u snu javu Ne mastajuc o kosmaru Igrale se reci nase Svakim danom vise- U snu nam se dogodise. Nikad java nije ista… Mastajuci o tom snu Koji treba da zablista, Kanula je suza cista… Sanjala sam opet isti san Moj si bio na jedan dan A sve je pocelo kao sala, Igra reci i komentara Kao da smo deca mala. I gle, probudih se sama A spolja se cuje neka galama… Pogledah sneno s prozora: Opet me samu docekuje zora. ;)
Ne umem opisati strah,Zaista ne umem,koliko god da zelim.Kako opisati nemir u grudima,nemir u kostima.ne umem.Jeza mi se uvukla pod kozu,kao da mili na milione malih mrava.Strasno!!!!!!! u san bih,daleko bih...samo da pobegnem. Gospode...vristim,molim najponiznije...neka zivi...neka pozivi jos godina,malo je ovo...dete zeli njegov dlan,dete zeli njegov glas i osmeh...
Muškarci prosečno provedu godinu dana svog života posmatrajući žene...to kažu neka istraživnja. Dok po istim kriterijumima ženski rod provede 6 meseci svog živoda u voajerisanju nad muškim rodom. Šta mislite, koliko tu ima istine, da li je po vama to istraživanje približno istini i matematićki ispravno. Po mom sudu, tu muškarci čine velike greške, jer kad vide i gledaju lepu, a slobodnu žensku, ta već morra da je nekom dosadila i dojadila. Ali muškarci kao poznati mazohisti sve odlučuju po nagovoru i nasedaju na provokaciju obrisa i proekcije svog OKA, a glava im služi za šišanje, a devojkama za češljanje, jelte. Jeste.
Gladan sam = znači da je stvarno Gladan Spava mi se = Spava mu se Umoran sam = Umoran je Lepa haljina! = Dobre noge! Volim te = 'Aj'mo u krevet Dosadno mi je = 'Aj'mo u krevet Šta ti je? = Znači, nista od seksa? Mogu li da zamolim za ovaj ples? = 'Aj'mo u krevet. Mogu li da te pozovem sutra? = 'Aj'mo u krevet. Hoćemo li sutra u bioskop? = 'Aj'mo u krevet. Mogli bismo na večeru. = 'Aj'mo u krevet. Izgledaš umorno, da te izmasiram? = Želim seks za najviše 3 minuta. Da popričamo = Hoću da ti pokažem da sam intelektualna osoba, ne bih li te tako smotao u krevet.
Poslednje pitanje
"SVUD BEJASE TAMA, SAMO DUH GOSPODNJI LEBDESE NAD BEZDANOM... I GOSPOD RECE TADA: "NEKA BUDE SVETLO!" I BI SVETLO....." Stari zavet, Staranje sveta *************** Godina 2012. U Americi konacno otkrivena vestacka inteligencija…Kompjuter koji je kadar da sam resava mnoge zadatke, da daje odgovor na mnoga pitanja.. U jednoj javnoj demonstarciji publika je imala pravo da postavlja svakakva pitanja, a kompjuter je uctivo i pametno odgovarao... Jednoga dana prodje pored kompjutera neko dete i upita ga: “KO JE BOG?”. Sijalice na kompjuteru zazmickase, vestacka inteligencija se zamisli i...
Energija Rastućeg Meseca
Kada Luna (ili Mesec) raste, njene moći jačaju; iz raspoloženja Tamne Lune, kada smo bili meditativni i okrenuti unutrašnjim sopstvenim tokovima, sada je vreme da se okrenemo akciji. Upravo ovo doba je idealno da zasejemo seme koje će tek nakon izvesnog vremena nići! I upravo to što sada započnemo, moć tog gesta će rasti zajedno sa snagom Lune! Sve što je povoljno, dobro bi bilo započeti upravo u periodu Rastućeg Meseca. Energija tog perioda je poput energije mlade Boginje, oličenoj u Boginji Devici koja se, puna radosti, priprema da uplovi u ozbiljnije tokove života, u kasnijem periodu. U nekim vikanskim tradicijama, ta faza Lune se povezuje sa Artemidom. Za čarobnice i magove, ovo je period idealan za čarolije koje donose...
Back