Blogovi

Ti

Stvoren u bezumlju,u mom stalnom lutanju,nacinjen od tudje boli,mirises mi na sve moje poraze skupljene na djubristu misli,stvoren da mi krv u venama zaustavis,u ovoj samoci ja te prizivam...U mraku tvojih ociju,naslikan je vrisak mog vremena,na tvom telu od kamena,urezana mi dusa ostala...samo s jednom svrhom si rodjen,da ukrotis zveri sto me kidaju iznutra,da pokoris zemlje sto mi stopala traze...Proslost te iskopala iz ambisa,djavoljim podanikom te nacinile godine,nekad sam te mogla voleti,ne znajuci sta skrivas unutar sebe,sad te osecam u vazduhu,utvaro prokleta,zardjalo ti srce visi na grudima...Moje si ogledalo...Stvoren u bezumlju,u mom stalnom lutanju...Izvajala sam te po secanju,izgradila jedinstvenog...Stvoren da mi krv u...
Pitam se zasto si uopste dosao u moj zivot? Ukrao si mi srce a zatim ga zgazio .. blago receno. I danas mi pridjes sa namjerom da me povrijedis i da ponovo natjeras moje srce da prezivi isti pakao al ne ide. Postala sam imuna na tvoje lazi i na lazna obecanja, ponudila sam ti ljubav iskoristio si je na najgori nacin. Nudila sam ti prijateljstvo ^ nisi htio, htio si samo provod, kao i sa mnogim djevojkama prije mene. Ja nisam takva i neces dozivjet da me vidis porazenu.Digla sam se iz pepela u kojima me ljubav prema tebi godinama,mjesecima,danima,satima gurala. Prezivjela sam sve lazi, uvrede i ostalo. Sad sam starija,iskusnija i pametnija i nikom necu dozvolit da mi slomi srce. Osjecaj prema tebi nikad nece prestati. Uvjek ces biti moja...
Daleki smo daljine su u nama nisu medju nama I snovi i želje nam se razilaze Daleki smo ni nade nam se više ne prepoznaju Samo nas još beznadje i rastanak vežu a ipak smo daleki jer daljine su u nama nisu medju nama
Pozajmi mi dete da uđem u poštu! Пошто неке институције попут пошти и банака у својим чекаоницама имају правило да људи с малом децом и бебама могу да дођу до шалтера преко реда (што је, у основи, добра идеја), наравно, као што то обично бива, нашли су се и људи који ће то злоупотребити, па се код поште може чути и реченица из наслова дефиниције. Ситуација из поште од пре пола сата... Улази жена с бебом на рамену у пошту, заобилази змију од 50 пензионера и осталих, долази до шалтера, уплаћује паре и одлази. После пар минута улази човек са оним истим дететом на рамену (само му је скинуо капу), заобилази ред, подиже паре и одлази. У то време и ја завршавам са својом трансакцијом на суседном шалтеру, па у исто време излазимо из поште...
Simple the best...
Slusam Tinu Tarner ''Simple the best''...Volim ovu njenu pesmu,a volim i nju...Odusevljava me njena energija,koja prosto vrca iz nje dok superiorno vlada binom na kojoj nastupa...Rok bakica...Zelela bih da kada ostarim budem poput nje,da imam tu pozitivnu energiju koju ljudi zapaze i koja ih osvaja...NIsam lepotica,nemam ni idealne mere,nisam fensi zenska,ali mi je drago kada u nekom drustvu cujem komplimente na svoj racun jer sam vesela,nasmejana i pozitivna... Volim da igram,to mi je u krvi,ne mogu mirna kad zacujem prve taktove muzike,noge krecu same,ne drzi me mesto...I ustajem...Ako je za ples nadam se da ce se naci neki kavaljer koji ce prici i pozvati...Lepo mi je da vidim muskarca koji zna da igra,ne moraju to biti precizni...
Koji su koraci do uspešnog websajta? U grubim crtama? Ideja - Kome je sajt namenjen? - Kako treba da izgleda? - Koje i koliko stranica da ima? - Koje funkcije sajt treba da poseduje? Izrada sajta - Webdesign i webdevelopement. Dakle izrada sajta u vizuelnom i funkcionalnom smislu. SEO Optimizacija - Optimizacija sajta koja se radi paralelno sa izradom, odnosno na samom sajtu (može i nakon izrade ali je komplikovanije i sa više problema) - Link building. Izgradnja kvalitetnih linkova prema sajtu. Marketing Marketing sajta na internetu ali i tzv offline marketing. O ovom delu se obično malo vodi računa ali je veoma bitan za uspešnost sajta.
PRAZNINA
A bio si mi Bio si mi sve Sva moja nadanja Sve moje zelje Bile su tebi posvecene Svaki moj osmeh Samo je tebi pripadao dusom I telom Samo si me ti osecao vrelom A onda ponor Praznina teska Bila je dovoljna jedna moja greska Srce mi lupa Ne prestaje Osecam i tvoje u ritmu mome Ali vec sutra Nemam ga dati kome
UMES LI DA MASTAS?
Umes li da mastas? Ako umes, na trenutak zatvori oci: Zamisli tebe I mene Pored reke neke daleke, Kako setamo drzeci se za ruke… Ne otvaraj jos tvoje oci, Nastavi dalje da sanjas: Ljubis me u snu Na svaka koraka dva… I ne budi se nikako iz sna. Setajuci tako daleko Mozda izadjemo iz snova. Mozda se u vecnost sve pretvori A stvarnost nam vrata otvori. Ne, nemoj jos da se budis! Nastavi tako u snu da me ljubis! Osecam tvoj poljubac vreo I lice mi se polako zari… Mastas li jos? Ili me zaista tvoj dodir pali? Na trenutak otvori oci. Vidis li mene u tami Kako me pogled tvoj mami? I mastaj, mastaj do kraja, Dok sanje ne postanu java, Mastajmo jer samo tako Zivot nas ima smisla I cari… Ako umes da mastas Bicemo zajedno uvek I poljubac ce da...
TO SI TI
Opisacu te u par reci: Osmeh zavodljiv, Oci nemirne, Usne pohotne od zelja. U sebe samo siguran, Ponekad mamuran, Uvek lepu rec imas Za pravog prijatelja. Mozda je ovo dovoljno A mozda i premalo, Jer kada bih sve rekla U stih ne bi stalo. Prepoznaces se, znam U ovom stihu A najvaznije ovde i ne pise. Volis da volis, Volis da ljubis, Al mene volis najvise.
Schindler: Moć je kada imamo apsolutno pravo da ubijemo,ali mi nećemo. Amon Goeth: Stvarno misliš da je to moć? Oscar Schindler: Recimo... čovjek ukrade nešto,dovedu ga pred cara,a on se baci na koljena i moli za život, iako sasvim sigurno zna da će biti pogubljen. A car ga tada oslobodi! Tog bezvrijednog čovjeka oslobodi,samo tek tako - pusti ga da ode... Amon Goeth: Ja mislim da si pijan i da ne znaš šta pričaš. Oscar Schindler: To je moć, Amone. To je prava moć. / Iz filma 'Schindlerova lista' / Ps.Mislim da je ovo sinonim za apsolutnu moc.. A film,zasnovan na istinitim dogadjajima,je remek delo kinematografije.
Celog zivota sam trazila I - nasla sam.. Kad nesto nadjes - ti ga prisvojis. Kad ga prisvojis - ti ga imas. Kad ga imas - mislis da je tvoje. Kad si siguran - izgubis ga. Posle sejes svoje srce svuda oko sebe a ono nigde da nikne i shvatis: ne zivi se od onoga sto imas, vec od onoga sto nemas. LIDIJA NIKOLIC Za dobro jutro..stihovi su za antologiju..
Samoca je poput kise: u veceri se iz mora dize, iz ravnica pustih i dalekih stize.. Ona ide u nebo gde je uvek ima i tek sa neba pada po gradovima. Tada,pre nego je svetlost izasla, kad ulice se okrecu spram zore i kad se tela sto se nisu nasla razocarano dele,puna more.. I kad ljudi sto od mrznje gore u postelji jednoj moraju spavati, ..tada dolaze talasi samoce. RAJNER MARIJA RILKE
Nocas je ulicama nasega grada Prolazila kocija bijela, I bijela mecava vije Mutan dan… Do utajene sobe nase stare ljubavi Trpim svoje,i tudje sto me bije, I mrzlo mi je u srcu… Ne treba rakije-ne grije! Za tebe ljubavi govorim ove rijeci. Za tebe koju nosim u mozgu, Ko uzarenu kuglu djetinjstva, Ko ranu koju sam bolovao toliko puta. Za tebe koja si dio mene: Duboko ukopana skoljka u kamenu. Miris borovine zauvjek zaboden u krv moju prokletu. Za tebe,zbog tebe,zbog sebe. Predlazem da saberemo nase siromastvo U dodir koji lijeci nasa srca, U koja je rdja pala s bijelom igrom u samoci. Moj kriz placa racun ove noci. Ne kuni me imenom na koje je moja krv postala imuna.. Oguli narandzu,operi lice. Otvori se...
Kad ptica prestane voljeti drugu pticu, ona joj ne kaže: "Odleti sada tisuću milja daleko, da ne bi gledala kako se gomila ravnodušnost u mojim zjenicama!" Jer ptica nije troma kao čovjek; daljina je za nju lepršanje slatke svjetlosti koja raspiruje ljubav. Ne kaže joj: "Sada se sakrij tisuću stopa duboko ispod zemlje, da ne čuješ kako pjevam u predvečerje nježnu uspavanku drugoj dragani, koja leži s kljunom u mome krilu !" Jer ptica nije površna kao čovjek; ona zna da se otkucaji srca pod zemljom propinju još snažnije, i umjesto umirujućih zvukova uspavanke cijela bi šuma morala slušati tutnjavu podzemlja koju je izbacila bol. Zato kad ptica prestane voljeti drugu pticu, ostane pokraj nje da tu umre, u samoći. A čovjek...
Kada su je svukli Do gole kože paralisanu uplašenu do koštane srži Zvezde se pogasiše more se povuče i vreme ućuta slova izgubiše svoje značenje Samo je nebo svetlelo zenicom oka Nevidljivog i nenodirljivog Uplašeni pred prizorom čudesa usred spektakla kojeg su deo u veri svojoj znanja se bojeći Zastadoše za tren sluđeni slaveći Ime njegovo slavu njegovu Budući svetac asasin tajni Petrovim uhom školjkom praznom kojom hraniše svoju glad neznajući šta čini šta radi sem u najavi smrti u znanju grobara jedino što je stekao u svom hodu Zaseče njeno zgrčeno telo gladni tople ljudske krvi Halapljivo kao nezasite zveri sekoše toplo meko još živo meso Ostavljajući samo neuglasle oči koje gledaše oko Sveprisutnog Pitajući čije je zlo veće...
Monko Kapak najmlađi sin Tupak Amara I poslednjeg samostalnog vladara Inka nakon užasnog pokoqa španskih konkvistadora povede narod svoj u nebeski grad Mača Pikču najdonje utočište velikodostojnika Inka iznad snežne reke Urimbamba na 2048 metara nadmorske visine približivši se svemogućem Virakoći stvaraocu sunca zemlje i vatre tražeći nadu i spas molitvu za opstanak U vremenu koje nadođe kao talas plime Mača Pikču zaspa snom zagubljenog deteta nestavši u fantazmagoriji svemogućeg Virakoće kao čudnovata zvezdana barka zaplovi nečujno kroz bespuće svekolikog tajanstvenog univerzuma u beskonačnim vremenima nastajanja i nestajanja tražeći novo ognjište gde će se plač deteta čuti noseći u sebi seme velike tajne postojanja
Sećanje nije dužnost, već proizvod osećanja. Seti me se... samo u onom trenutku kada budem bila dostojna tvog sećanja...! :sad2:
PUSTI SNOVI...! Uvek su bili u suprotnosti sa stvarnošću... I pored toga, uspevaju da u nama probude najdublje emocije... od veselog smeha, do gorkih suza. SLIČNO LJUBAVI...! :dontunderstand:
Zašto zurimo iz detinjstva da odrastemo, a kada odrastemo zeleli bi da opet budemo deca? Zašto trošimo zdravlje da bi stekli novac, a onda trošimo novac da vi vratili zdravlje? Razmišljamo teskobno o budućnosti, zaboravljajući na sadašnjost i na taj način ne živimo ni u budućnosti. Bog me uhvati za ruku i reče: "Treba da naučiš da nikoga ne možes prisiliti da te voli... MOŽEŠ SAMO DA VOLIŠ.. Da naučiš da nije bogat onaj koji najviše ima, nego onaj kome najmanje treba. Da je potrebno samo nekoliko sekundi da povrediš voljeno biće, a potom su potrebne godine da se izleči. Da naučiš da oprostiš drugima i sebi. Da spoznaš da postoje osobe koje nežno vole, a da to ne znaju izreći. Da možeš kupiti sve OSIM SREĆE... Da je PRAVI...
Dark Woods...
Evo nesto malo drugacije, da ne biste svi pomislili da sam ludji nego sto jesam. Imao sam inspiraciju... Da ne tupim mnogo... Sliku sam napravio posle pesme, po ugledu na istu. Moglo je i bolje, ali sta da se radi... Winter night melancholy deepens the void of abandoned nature. Norths' Star cold light fairly intersects the moonshine, And together they come crumbling down to the slaughter field. Mourning over yet another loss of forest spirits... Dark woods, once bethroned, lay naked on the ground. Vast fields of wilderness ruined by the sickest goddamned being. Snow falls upon to cover the wounds, but only until it's gone. And once magnificent, forest kings tonight appear proud again. Their ancient beauty being rediscovered...
Da bi neko bio dobar aikidoka, svoj život ne treba u potpunosti da potčini aikidou. Vežbajući treba dati svoj maksimum i izvući iz sebe ono najbolje što u tom trenutku možeš da pružiš pri tom vodeći računa o svojoj i bezbednosti onoga sa kim vežbaš. Setite se samo da kad vi završite sa svojim izvođenjem tehnika na partneru onda se uloge menjaju. Partner vam je pozajmio svoje telo da na njemu vežbate i sa istim se morate odnositi sa velikim poštovanjem da bi vam to isto poštovanje bilo uzvraćeno na isti način. Na takav način bi trebalo razmišljati i u svakodnevnom životu jer aikido je primenljiv na razne načine a ne samo kroz borilački aspekt. Tradicionalni aikido nije samo skup poluga i bacanja kojima možeš napadača sprečiti u daljem...
Žene imaju PROBLEM za svako rešenje! - Stephen W. Howking Feminizam postoji samo radi toga da bi se ružne žene integrirale u društvo - Charles Bukowski Svaka žena je bespomoćna dok joj se ne osuši lak na noktima - Burt Reynolds Treba ženiti samo lepe žene. Inaće ne postoje nikakve šanse da ih se rešimo - Rod Stewart Mojoj ženi je svejedno što radim bez nje toliko dugo dok se pri tome ne zabavljam - Jerry Seinfeld http://fontanasnova.blogspot.com/
PRICA O MARINI
Moram danas dragi moji da podelim osmeh s vama evo price o Marini nastala je prava drama...;) OSISANA PESMA Cim me uzmu ispod miske i pruze mi zeku znam stradace moje siske zato nadam dreku tata ne sne to da gleda ima slabe zivce zato ode kod suseda na kafu i pivce Dreka mi je slaba vajda crno mi se pise kad me zgrabi tetka Majda siski nema vise Ne radi se o sisanju sisati se mora krivo mi je sto ne znaju u cemu je fora Ne bojim se ja makaza one me ne brinu al kako cu ko nakaza sutra pred Marinu Dragomir Djordjevic RODJENDAN Dosla mi je na rodjendan sva rodbina. i komsije... drugarice i drugovi... - al Marina nije. Kuma lela, kum Zivojin... svi su bili sinoc tu. Sve sam triput poljubio - ali ne i nju. Bez poklona lepih...
Tvoja se vise necu zvati
Necu te vise videti sreco To ce mi biti kazna Uzalud sve je sto imam reci Kad ti je dusa zbog mene prazna A moja boli Ne znas koliko Osecam krv kako se ledi Necu ti dati da vidis Koliko srce pati Samo mi odzvanja u glavi Tvoja se vise necu zvati Necu te moliti Da mi oprostis Ne vredi vidim vise U mojim ocima padace opet Ledene slane kise I mozda je bolje da kraljice Na dvoru vise nema Ostala je jedna prljava kucka Koja ponizena drema Osmeh cu svoj zalediti Nikom se smejati necu nikad Neka me pamte po osmehu Ako je valjao ikad Pamti me i ti Bar po zlu Samo me nemoj iz secanja Brisati Hodacu sama po mekom tlu I lagano do smrti disati Volim te ipak Iako ne verujes meni Samo si mi ti Drhtaj u dusi stvarao Volim te i dalje Iako si...
Najveca laz dvadesetog veka
Dugo godina smo svi bili fascinirani uspehom covekovog genija: stigli smo do prvog vanzemaljskog tela ! Covekova noga je napravila najduzi korak od kako se covek odvojio od zivotinje! Svi smo odusevljeno tapsali Apolu i Armstrongu, americkoj tehnologiji, ali avaj... Jos jednom se pokazalo kako su politicari spremni u svakom momentu ODVRATNO DA LAZU COVECANSTVO! NASA je priznala da su nestali originalni snimci sa Meseca.... Ni potraga za magnetnim trakama nije donela rezultate. Za utehu, NASA je prikazala restaurisane snimke spuštanja na Mesec, znatno boljeg kvaliteta od originala. Takoreci, napravljen je bolji "orginal od orginala". Napravljeni su od filmovanog televizijskog materijala i drugih kopija. Film u dužini od četiri...
Šta li je istina? Da li je istina posestrima laži ili je satkana na takav način da se ne može precizno utvrditi šta je, gde je i koliko je ima. Evo mog razmišljanja :rtfm:o istini kroz rime. Istina Istina je jedna, al' svak' ima svoju pa ih zato ime podosta na broju. Zbog istina takvih lud se narod svadi i svak se na svoju tad istinu vadi. Istina ubija decu svoju malu, u pakao zbog nje vrag odnese šalu. Oh istino moja, od čega si tkana, da l' si od melema il' ljutijeh rana.:sad2: :hvala:
Back