Blogovi

Гледам те па ниси ништа друго до сурова кучка која жели да повређује људе Не кривим те знам да се ниси таква родила нико се таква не рађа знам да су те други таквом направили И ти си негде успут престала да верујеш у доброту, снове и љубав Гледам те охолу и себичну презриву према свету а опет тако жељну љубави пажње и загрљаја Само Не знаш како би и примила то што требаш нити како да се понашаш кад ти их неко понуди Али, не брини, ја знам о, заиста знам са кучкама Једино не знам како да их задржим кад науче како да буду какве су биле пре Но, не брини о томе само узми оно што ти треба А ја ако и не научим и овај пут увек могу поново да покушам
"Ćutanje je zlato." Rece mudroser i ode na partiju pokera. Pridruzila mu se komsijina zena i ode u svaleraciju. Za to vreme mudroserova zena napravi kolac od visanja i pozva komsiju na pitu od visanja uz vino i svece. Naravoucenije: Mudrost treba podeliti sa bliznjima, da je oni ne bi delili sa komsijama
Ko ima sreću nije mu potreban razum, ko ima razum potrebna mu je sreća. Njemačka poslovica ***** Čudno je to kako je malo potrebno da budemo sretni, i još je čudnije kako nam baš to malo nedostaje. Ivo Andrić ***** Živeti za druge nije samo zakon dužnosti već i zakon sreće. Auguste Comte ***** Drži sreću kao pticu: što nežnije i lakše! Bude li se osećala slobodnom, ostat će ti rado u ruci. Fridrich Hebbel ***** Ako tvoja sreća zavisi od postupaka drugih osoba onda zaista ne možeš biti sretna osoba. Richard Bach ***** Najsretniji je onaj čovek koji je učinio sretnima najviše drugih ljudi. ***** Izvor naše sreće je u subjektivnim osobinama: plemenitom karakteru, poduzetnom duhu, sretnom temperamentu, vedrom umu i zdravom...
Ulazimo u geometriju. MOJ SAVET: Ako na svakom od prethodnih testova niste imali najmanje 18 poena - po meni je sve ispod loše urađeno onda nemojte ulaziti u geometriju! Ovaj drugi deo je jako bitno da polako uvežbavate. Znači, provežbate ove dve oblasti i tek onda uradite test. Test će vam reći da li ste spremili te oblasti. Nemojte varati jer tako zavaravate sami sebe.
Jeste da se jednom zivi i da zivot treba iskoristiti na najbolji nacin. Medjutim, da li ga treba toliko ubrzati da ga potrosimo za jedan dan, zar i onako nije kratak? Da li, zaista, treba verovati da je sutra smak sveta i podici dovoljno kredita, zaduziti se kod prijatelja, prodati sebe i svoje bliznje radi novotarija i putovanja? Jos jedna prirodan pojava je sasvim pristojno iskoriscena da se osecamo kao u picapekacu i da je vreme da zivimo samo za danas.Izvestaji kazu leto ce biti hladno u Jevropi, uzmite kredit za odmor na Pacifik.Vraticete ga do kraja zivota. Lazite, varajte,uzimajte kradite, budite to sto jeste, gomila bez morala koju je opravdano staviti u jaram. Zar ne vidite sta se desava oko vas, ubijate se, mrzite, mucite...

Mix

Nekada davno zavoleo sam rock muziku i dan danas je volim. Slušao sam prvo Elvisa i Bitlse, a zatim i sve ostalo. Mnoge melodije su ostale duboko usađene u moje srce i zbog toga sam rešio da uradim jedan interesantan mix od meni omiljenih pesama. Nadam se da ćete se malo vratiti u mladost ( bar oni koji pamte ovo), a mlađi da će uživati. U mix-u nema specijalnih efekata, samo malo fejdovanja.
Почињем са објављивањем симулације пријемног испита из српског језика. Уколико имате штампач, документ можете одштампати, а уколико немате, препишите задатке у свеску и решите. За сада планирам постављање искључиво задатака, а касније ћу поставити решења. Задатака има 20, као на правом испиту. Иначе, задатке сам лично бирао, и ништа нисам мењао. Све је исто као у збирци. Срећно и препоручите пријатељима ову симулацију!
DA LI MOZE...?
Da li moze noc da zameni dan Ili dan da zameni noc Kada bih mogla reci sve sto osecam Imala bih carobnu moc Da li moze sreca da zameni tugu Ili da dam tugu za srecu Kada bih mogla da ih menjam Opet bih rekla : necu! Da li moze iz srca da se izbrise Neko ko ti je dugo bio mio? Kada bi moglo pristala bih Ma koji metod to bio... Da li moze smeh da zameni suzu Ili da se da suza za smeh, Da se ne osmehnem nikada vise To bi bio moj veliki greh... Da li sam danas tuzna ili srecna Ni mene to vise ne zanima, Plakacu i kad se smejem Jer mnogo bola u meni ima...
Пријаве за упис у средњу школу 21. и 22. маја
Пријављивање ученика за пријемне испите за упис у средњу школу биће извршене 21. и 22. маја, најавио је данас министар просвете Жарко Обрадовић. Он је рекао да ће квалификациони испит из матерњег језика бити одржан 21. јуна, а из математике 22. јуна, док се резултати могу очекивати недељу дана касније, 28. јуна. Према календару уписа, пријемни испити у уметничким школама, Математичкој гимназији, музичким и балетским школама, као и у Филолошкој гимназији и филолошким одељењима биће одржани од 3. до 7. јуна. , рекао је Обрадовић. Он је подсетио да се прошле године око 80 одсто ђака уписало у жељене школе, што говори да се њихове жеље поклапају са нивоом знања које су показали на испиту.
Драги осмаци, добро дошли на блог намењен квалификационом испиту текуће године, који ће вам, надам се, помоћи да вам полагање квалификационог испита за упис у средњу школу буде лакше. Овде можете пронаћи симулације квалификационих испита из српског језика и математике, као и новости из Министарства просвете, савети за упис и слично. Надамо се да ћете уживати. Желим вам пуно успеха!
Ove testove sam ja sastavljala koristeći originalne zadatke iz zbirke. Ciljala sam koji bi zadaci po mojem mišljenju mogli da budu. Test polako pokriva određene oblasti. TESTOVI SU SAMO SIMULACIJA! Ovo su testovi koji polako pokrivaju sve oblasti. Na kraju ćeš videti da sam ostavila deo za bodove. Malo sam se glupirala, tj. jedino taj deo ne izgleda kao na prijemnom. Imaš 20 zadataka da bi lakše računao poene a inače ih je manje. Na stolu smeš da imaš samo gumicu, olovku i lenjir. Odredi sebi 90 minuta i za to vreme pusti televizor ali da bude na programu gde nešto pričaju (ako može neka bude neka politika, glavno je da te ne zanima to što pričaju ali da ti "razbijaju" tišinu). NIKAKO nemoj da padneš u iskušenje da "gvirneš" kako se...
Volim je od štala do neba, od blata do pšenice, toplu od ciganskih gudala i blagdanskih očenaša, vršidbenu i zadušničku, smeđu kao devojačke pletenice, tu zemlju čardaša, čaša i bezemljaša, gde su služili bdenija i ljude za glavu skraćivali, gde su starice tepale i pragove branili golim šakama, pa su je brali i jeli rukama, pa su crkavali i živeli, pa su je voleli ljudi, i kleli, i psovali, i plakali, - tu Vojvodinu bogomoljačku, i bezbožničku, i ivnsku, belju od jaganjaca, crnju od paljevina, tu Vojvodinu svetonikoljsku, velikogospojinsku, kad se lumpovalo od Vršca do Temišvara, Sombora i Segedina, pa niko nije imao u brkovima gustu pesmu kao taj narod robijaški i prvomajski, razbijenih temena i zuba, ta Vojvodina ašova, britvi...
Ne rusi te mostove za sobom krila teska ti ne mozes dici ahrimana ti nazivas bogom prokleta si sta ce biti s`tobom Bez sjaja si crna vrana ziva kom priklonis lepotu bez casti nisi znala sta se u njoj skriva krvi potok iz nje se izliva Lakomosti setro bez milosti tu si zrtvu prihvatila sebi u vatrama pakla da se pati zlosrecnica svoj greh tu da plati
sto se tice ispita Finansijske menadzment i kontrola, na ispitu su bila tri zadatka koja odgovaraju zadacima koje je zevs postavio na www.*************. To su< budzet prodatih proizvoda, usaglasavanja kontribucionih rezultata kod tradicionalnih odstupanja i kod odstupanja planiranja i poslovanja, masine standard i lux - diskontovanje, lizing. Teorijsko pitanje odnosilo se na duznicke hartije od vrijednosti, njihove prednosti u odnosu na obicne akcije i obveznice. Kao i prednosti zajmodavca i zajmoprimca kod obveznica sa nultim kuponom i kod hartija od vrijednosti sa fleksibilnom kamatnom stopom.
~Tebi,ružo moja~
Tebi,ruzo moja... Povedi me sa sobom i ne okreci se vise Nema iza nas nicega sem boli Pogledaj..zar nije zivot inzvaredan Oseti moje srce koje te voli Mnogo je patnje u proslosti bilo Mnogo je suza.... obrazi jos vlazni.... Ali vec danas slutim da kraj je svemu Vec sutra mi jaci smo i snazni.... Pogledaj, mesec nam se smesi Pozeli jer..Sva priroda se trudi Osecanjima divnim se prepusti I opusti se,jer mi smo samo ljudi.... U dusama nasim prolece vlada I ako jesen do juce tu bese Vodi me sad,necu zauvek biti mlada Vodi me ljubavi....Vodi me sada.... :heart:
АНИМУС
Пусти, кажем ти, нека ветар с планине однесе моју мараму снова што стежеш у руци, као крак муње на хоризонту, као траг стопа на паперју првих трава, као заборављени језик Вавилона, као вештину халдејских мага да кроте звери, као зрак јутарњи што односи маглину ноћи, златећи њен образ на твом рамену, бојећи јој усне крвљу мојих жудњи, сипајући стварност пред тебе као вино из исцепаног меха, да опијен,заборавиш да смо две уклете прилике што дозивају једна другу ходницима времена.
Drugari, Ves sam dosadila samoj sebi, ali srecom, nisam vama. Trenutno me proganjaju moderatori. Razlog - ne znam, ali znam da je jako tesko. Pitam se da li to rade iz sadistickih poriva. Da li im je to zabava ili prosto samo sprovode torturu iz nekih visih interesa? Ponovo i jos uvek vas voli vasa Liza 8)
Ja cu da,zbog tebe,sada tamo krenem. Tamo gde jos nikada niko krocio nije. Kao ruza bez vode,ako treba,da venem, onako kako nije niko nikada ranije; da zadrzim oblake sive da ti dusu ne pokriju i sakriju lepotu tvoju i deciju cistocu. Ja cu od sveta da te branim krvavih ociju, za tebe i da ubijem,da znas da hocu. Zbog tebe cu ja reke da nateram da stoje, da ti kroz zivot prodjes bez bola i tuge. Da zelja imas mnogo,da ne mogu da se izbroje, ostvaricu ti sve po redu,pa i neke druge. Za tebe cu ja gorko da placem u tami, samo da ni jedna tvoja suza ne padne na tlo. Kao prvo mace paceno u vodu,u nekoj jami, tako da patim,samo da tebe ne dotakne zlo; da hodam po vatri stopala bosih ako treba i stojim u mestu dok sve mi se raspada i gori...
Tako sebi uvrtimo u glavu, da smo nesto bolji od drugih... I cekamo, da nas zadesi sudba neka veca, a, na kraju, svima po dva metra zemlje preko, i po koja sveca. I sve zvezde jednako sjaje, kad ih gleda neko treci... Gledaj da za nekog ti sjajnija budes, i provedi zivot ceo, u ljubavi i sreci! Ne gubi vreme na zle ljude, jer, bice kako ti kazes da bude! Uzmi stvari cvrsto u svoje ruke, sudbinu ti sijes, s nitima i srece i muke! Jer to klupko, uvek zajedno je, levo, bez desnog, nigde nema... Gde god je Sunce zarko sjalo, sutra se vec oluja ljuta - sprema! Probaj ljubavi, i probaj osmehe... Probaj noci i dane! Dok god si ziv, vidace se, i sve rane! E... kada odes, tu je kraj! Nece svet stati... Ali i da stane! Neces to ni znati...

...

Jos jedna besana noc je iza mene. Ispred mene - novo staro jutro. Isto. Kao i svako prethodno. Nimalo sna. I bezbroj pitanja. Danima....su stizali pozivi, poruke. Nije pisao nocu, znao je da necu odgovoriti. Iz...ne znam cega. Mozda straha. Pistao je telefon svakog jutra kada oci otvori. Da znam da misli na mene. Da mu nedostajem. Da pokaze... da sam mu prva misao... Varala sam dan. Obavezama, racunima, bilo cime... Noc je prezivela uz opsesiju. Da ne smem. A onda tisina. Glasnija od svake buke. 48 sati. Bez zvuka. I zatim samo jedna recenica. I pitanje. Bez odgovora. * * * Zasto si postavio pitanje? Sta da ti odgovorim? Ne mogu. Odgovoriti. Niti zaboraviti. Mogu ziveti. I ne zaboraviti. Da... uz tebe je i...
Видим да многи Србске националисте проглашавају екстремистима,а србски национализам означавају као клеро-фашистичку идеологију.Човек који све политичке идеологије посматра као левичарске и десничарске има озбиљан проблем са реалношћу. После Француске револуције,која је свакако један од најзначијних догађаја у историји човечанства,настала је подела на левицу и десницу.Међутим трећепуташи сматрају да они нису класични десничари,да појасним,јасно је да је Француска револуција тријумф левичарства над хришћанством,ипак,за разлику од обичних десничара, следбеници Трећег Пута су свесни у каквом је стању била предреволуционарна Европа.За нас Србе трећа позиција је светосавски национализам,дакле ни пагански национал-социјализам,ни неопаганска...
Izgubih ovu pesmu sirotinju što me tebi zbliži Nesačuvah oka moja tvoja jer ne bi mi nikada rekla, da za strepnju ti zna srce nikada ni ne bi ni zaplakala. Nem jer volite neki stranac a hoc'e da te kolje iz bludnosti puste, ko da ti je šija kokošija neka, ko da je kozi gurao duvan niz grlo a ona bistri samo što naidje. Skuvana nam sudbina ako te ne ljubim plačem jer te želim ko neka lutka ukrašenom krevetu veruj joj ako nećeš meni i tim mojim ispadima strasti čvarak neka budem pun masti. Strašno je želim da te ubodem kroz hula-hop tkanine u poskoku kao da mi je krakatost zmija Crno mače me ne zanima niti je zavesa iza ista Vojvodini ne nikada kao i ti ta druga žena. Južno si shumo moja, najlepša! Ljubavi razroka na osec'anja...
U mom svetu ona sada vlada Neumorno vredna poput mrava, Pitam samo gde je pravda Tišinom mi odgovara. U danima istim, sivim Kad od očaja nadu pravim, Čemu više da se divim Za kog tada ja da živim? U noćima dugim, mrtvim Kada ne znam da te znam, Kome tada da se molim Zar ne vidiš da padam? Zar ne vidiš da sam pao Dok sam tebi poklanjao Sve treptaje i udisaje Moje duše, mojih snova; Dok sam tebi ostavljao Blago svih svetova.
Suza mi kanu, A u suzi nagoveštaj taj: Da ja nemam više ranu, Da će svemu brzo doći kraj. Ruga mi se ona sada Pobednica sakatog glasa, Peva nad morem moga jada - Beskrajnim morem bez talasa. Suza mi druga kanu A u suzi najdraži odsjaj taj: Ona i ja u poslednjem danu Oprost i očaj stali u jedan treptaj. Smeše mi se mrtva lica, Dolaze mi mrtve misli, Čujem poj zgaženih ptica Svi mi snovi davno pokisli. Suza mi i treća kanu A u suzi strašni odraz taj, Pravo me u stomak ganu Nemah snage ni za vapaj.
Back