Blogovi

Kada pogledaš mene vidiš jednu ogorcenu facu kojoj je dosta života,ali kada se bolje sagledaš u moju dušu videćeš jednog pesnika ulica,mraka,i kafana koji vapi za boljim životom bez jade,bola,bolesti,smrti i ubistava koji bolno traži život pun ljbavi,strasti,veselja i druženja....tako pomozite mi da nadjem takav život,živite bez nasilja ŽIVELI
Srpkinja o kojoj ceo svet prica. http://www.ananova.com/news/story/sm_2587578.html http://www.foxnews.com/story/0,2933,309504,00.html http://www.metro.co.uk/weird/article.html?in_article_id=74832&in_page_id=2 Mis'iiim....
angelina jolie,holivudska majka...
sedim sinoc sa drugaricom,cavrljamo nesto neobavezno,meni daljinski u rukama i menjam programe,potpuno nesvesno. zaustavljam se na pinku,vidim neki film vec uveliko traje.nazalost sad sam zaboravila o kom je filmu rec a jucerasnje novine nisam kupila. sustina je sledeca - angelina jolie u ulozi humanitarnog radnika u africi - u filmu frka,panika,crncni se rokaju medjusobno,ona i neka crnkinja,njen vozac u filmu jure kroz guzvu.tamo se digla prasina,pucnji na sve strane,oce li iko izvuci zivu glavu,vec publika pocinje da trese itd.... kad nailazi scena koja me je sokirala. bukvalno. kaze angie onoj zeni sto je vozi - zaustavljaj kola,odmah! ona zaustavi kola angie istrcava i situacija je sledeca - naravno pobesneli afrikanci se i...
У једној кући на дну улице у мрачном углу на полици, под покровом честица фине прашине једна застава уморна лежи. Никад се на сунцу вијорила није и никад је нису поздрављали гордо. А очи су многе због ње сузу пустиле То је застава са сандука једног оца и мужа. Сале
Rodjena sam pod kamenom Nocas nemoj da me budis Srce se u steni sazidalo bez uzdaha bez strepnje bez misli suludih Rodjena sam pod kamenom Gde su mi koreni cveta u popoljku potisnuti Pod zvezdom Pod svodom Pod zemljom koja se gubi Ako nestanem proglasi me pticom Da letim da trazim zemlju koju mi ukradose Da pevam zori kojoj svitanja su mrska Rodjena sam pod kamenom na medji! Granice su krvlju ispisane! Ako zaspem probudi me u pesmi! Gde jos uvek disati mogu kao u izgubljenoj zemlji
...Prolazimo kroz vlaznu tamu i pust, neosvetljen predeo. Jelena se nece vise javiti. Mrak, vlaga. To nije njen element. Preda mnom je noc bez sna, nedogledna, jarosna, uoblicena pustinja. Cini mi se da je zivo bice nece videti i preziveti ni videti joj kraja. A meni valja ziveti, i cekati. Ziveti sa nadom, u cekanju. Pa i bez nade...
da li zna...?
satima sam pustala da te voda spere iz mojih misli, sa moje koze, usana,...sedela sam potpuno mirna dok se voda hladila oko mene...slivala se niz moje telo, a tople suze niz lice...nije bolelo...samo je ostala gorcina na usnama...nemam te...i sa time se moram pomiriti...i hocu, barem verujem da ce biti tako...morace, na kraju krajeva... znala sam da ces me ostaviti u jesen, lici na tebe da nemas ni malo obzira....tmurni hladni dani, kao i osecanja, samo pomazu mom ionako krhkom nervnom sklopu....prokleta bila svaka mala stvar koja me na tebe podseca i koja ce me podsecati, da vise nikada necu imati ono sto je moje, moje, polazem pravo na tebe i na nase trenutke!...bice mi sa nekim i lepse i bolje, vise ce me i voleti i vise volecu...ali...
Pitanje i zelja
Reci mi Boze zasto se budimo u ovom tmurnom i surovom svjetu svoju dobrotu nesebicno dok nudimo hranimo tudju beskorisnu sujetu. Kakav je smisao moga zivota , kada jedino jos ljubav mogu da dajem u cemu je car i njegova ljepota kada svaka greska tera me da stajem. Mora li da boli bas ovako snazno ovo jadno srce sto od tuge sad se kida koliko ce jos ljudi da predstavi se lazno a koliko ce tu masku besramno da skida. Ponekad je strasno gledati u ljude zivjeti svoj zivot u ovom moru lazi i misliti kako ce sutra da nam bude kada sve to sto je sveto prestane da vazi. Hocemo li biti...
Ne, zaista Duh se ne naplacuje On se poklanja , daje Nudi se novoj deci Ali nikako Za grube zetone Jer otici ce I sta ces onda Kako ces onda Tad, kako ? Zaista vam kazem Vec ste bogati Vi koji Duh ljubite A ti u meni Ti koji trazis Zaista ti kazem Odjebi sa svojim ocekivanjima Odjebi daleko U talasima
Vezan je, vezan Sve vise je postajao Dok nije postao I dalje Jos Dublje u tvrdo Postaje slep O, tako grozno Slep U jami Cuju se zvuci I on se Boji O, tako grozno Boji
4x4

4x4

Šeta gospo'n Micubiši svojim parkom sav u mislima oko novog četvorotaktnog motora..i taman da po ko zna koji put sa tugom zaključi kako je harakiri jedino časno resenje, kad iz grma, sa čvorugom na celu i cilindrom navr' glave iskoči Željko Bebek u belim helankama, začkilji na jedno oko i zapeva: Šta - bi - dao - da - si - na - mom - mjestuu..... !!
Један погледа ка теби довољан је да мој емисли полете. Да буру створи у мом мирном свету да покида покрове са срца и скине копрену са душе. Један поглед ка теби тера лептира да остави цвет Да заборави сласт свих поља цветних на руку нежну да ти слети нов цвет да пољуби. Један поглед ка теби зауставља време и брише ружне снове. Заборављам све што ме тлачило и крила нежна добијам, и твоју руку љубим. Тим једним погледом ка теби. http://saletovepesme.wordpress.com/
U tišini i nepomičnom vazduhu letnjeg dana javi se odnekud neočekivan i nevidljiv pokret, kao zalutao i usamljen talas. I moj napola otvoren prozor kucnu nekoliko puta o zid. Tak-tak-tak! Ne dižući oči sa posla, samo se nasmeših kao čovek koji zna dobro sve oko sebe i živi mirno u sreći koja je iznad iznenađenja. Bez reči i bez glasa, samo jednim pokretom glave dadoh znak da je šala uspela, da može ući, da je čekam sa radošću. Tako ona dolazi uvek, sa ljupkom šalom, sa muzikom ili mirisom. (Muzikom slučajnog, usamljenog zvuka koji izgleda neobičan i značajan, mirisom celog jednog predela ili severca koji nagoveštava prvi sneg.) Ponekad čujem posve nejasan razgovor, kao da pita nekoga pred kapijom za moj stan. Ponekad vidim samo kako...
Bamby
otišo Mujo sa sinom u šumu da mu pokaže botaniku - vidiš sine, ovo ti je jedan panj.. Tu je nekad bilo drvo, a evo ovde je sada čvor i sad ćemo evo, da vidimo kolko je drvo bilo staro.. i taman Mujo poče da broji godove, kad iza panja iskoči šumski malj zvani Bambi, cmoknu Muju u čelo i reče "Ono tamo je čvor, a ovo ovde je ČVORUGA!" pa odskakuta dalje..
Kada posle duzeg perioda u ustima osetis dobro poznati ukus,pomalo sladak,pomalo opor...Lagano ti klizi niz grlo i u jednom delicu sekunde postajes svestan da ti je sve vreme nedostajao.Bas takav,nesavrsen i nedovrsen ali tako dobro poznat i tako drag. Mi smo kao prica koja nije imala svoj kraj,samo se prekinula u jednom trenutku iz razloga kog se niko i ne seca.Ostale su samo lepe slike u glavi kad god pomislim na njega.Volela sam ga... Ostavio je neki trag koji se po danu ne vidi,za vreme kisnih noci,koje imaju njegov miris,ispliva od nekud tek da me podseti da je postajao,da je ziveo u meni i da smo toliko toga delili.Jedan deo zivota,jedan deo nase mladosti,komadic nasih secanja i najlepse neznosti. Uvek cu se secati njegovog...
Pita Mujo Fatu: • Hoćeš Fato, bolan, da se igramo Velikog Brata? Fata, sva srećna, odgovara: • Hoću Mujo, hoću. A Mujo će na to: • Fato, govori Veliki Brat! Imaš 2 minute da napustiš kuću! - - - Dovezao Mujo iz Nemačke najnovijeg Mercedesa. On i Haso bili u gradu a Haso navalio da mu Mujo da Mercedesa da ide kresati jednu ribu. Mujo mu ne da jer se boji da će ga ogrebati a nema banke u džepu da plati. A Haso navalio: • Daj samo sat vremena i vraćam se. Na kraju Mujo popusti i dade mu auto na sat i reče mu da slučajno ne kasni ni minut. Ode Haso a Mujo čeka. Sat, dva, tri, fajront a Hase nema. Otišao peške kući i čekajući zaspao. Probudi se Mujo ujutro i odmah skoči. Pogleda kroz prozor kad Mercedes dole i Haso kraj njega i maše. Mujo...
muzika...
'bash me briga za sve...ja avril volim..i neka pricha ko shta hoce... volim njemu muziku,njen glas,njen stajling(u poslednje vreme ga ne podrzhavam bash u potpunosti,one previshe fenski krpice i sve to..) ali volim je... njene pesme su mi divne..svaka na svoj nachin... skoro je napravila i spot za pesmu "hot" za mene....jedna od najlepshih pesama i spotova...shto se avril tiche.. "when you're gone" ako neko zheli da odgleda pesma "i will be" nije sa albuma..to je neka bonus pesma....jako mi se dopada.... ne znam da li cu sad uspeti da nadjem link..pa ako neko zheli da je poslusha... takodje balada,kao i when you're gone.. nisam uspela da nadjem link .. davno sam skinula tu pesmu...ako je nadjem kasnije zakachicu...
Poljubi me i budi tu Da sklopim oči na tvom toplom ramenu Poljubi me i budi tu Nek' srce lupa kao da je prvi put Poljubi me pomoli se Sve svijeće svijeta nek' se za nas upale Ostani, ovu noć kad svi mi prijete Ostani, zagrli me kao dijete Ostani, kad sva si ljubav moja samo ti Ostani, da me čuvaš kada zaspu anđeli Poljubi me i budi tu Nek' srce lupa kao da je prvi put Poljubi me pomoli se Sve svijeće svijeta nek' se za nas upale Ostani, ovu noć kad svi mi prijete Ostani, zagrli me kao dijete Ostani, kad sva si ljubav moja samo ti Ostani, ovu noć kad svi mi prijete Ostani, zagrli me kao dijete Ostani, kad sva si ljubav moja samo ti Ostani, da me čuvaš kada zaspu anđeli
Dali ćeš ikada shvatiti koliku mi bol nanosiš? Ne znam zašto to radiš, i što mi umesto osmeha poklanjaš tugu... Nekada sam zaista osećala tvoju ljubav..Prijao si mi, činio me srećnom, a sada, sada je ostalo samo bledo sećanje i želja da sve bude kao pre. Da me čvrsto zagrliš, pogledaš u oči i kažeš " Volim te baby" ...
Nikada nisam volela tebe, volela sam osobu koju si glumio. Prevario si i samoga sebe, a nas si jednostavno ubio. Nakon svega si mi stranac, nisi ni sena onog starog lika. Bio si samo dobar glumac, ili ja dobra publika.Anđelima su pale maske sa lica, razbile su se sve iluzije i lažan sjaj. Sada vidim da si ubica, ubio si u meni svaki osećaj.Više me ništa ne vređa, ništa me ne može zaboleti. Previše se noževa zabilo u moja leđa, mislim da ne znam više voleti. Nešto je trulo u meni, mislim da je to srce moje i duša koja polako vene.Sve što je nekada bilo tvoje..Ne znam kako da se borim, šta se u ovakvim situacijama radi kada nekog iz sve snage VOLIM, a istovremeno mi se toliko gadi.I na svemu ti zahvaljujem. Hvala ti što zbog tebe mrzim...
I haven't really ever found a place that I call home I never stick around quite long enough to make it I apologize that once again I'm not in love But it's not as if I mind that your heart ain't exactly breaking It's just a thought, only a thought But if my life is for rent and I don't learn to buy Well I deserve nothing more than I get Cos nothing I have is truly mine I've always thought that I would love to live by the sea To travel the world alone and live my life more simply I have no idea what's happened to that dream Cos there's really nothing left here to stop me It's just a thought, only a thought But if my life is for rent and I don't learn to buy Well I deserve nothing more than I get Cos nothing I have...
Kako je nastala religija..
Juri besan Mojsije niz planinu, stiže Sulju sa onim pločicama skrivenim u nedrima i poče da mu uručuje deset zapovesti. Odozdo naiđe Mohamed i viknu na Mojsija, "Ej, Ej, Eeeeej!...ovaj pripada meni!"...a onda uze malj od Mojsija i izdiktira Sulji prvu glavu kurana..
o dž a č a r
Da li ste nekad razmišljali koliko je lepo biti odžačar? Juče sam srela jednog. Samo sam mu mahnula onako iz kola kroz osmeh. Baš mi bilo drago što ga vidim, mada nisam poštovalac sujeverja da isti donosi sreću. Mora da je mnogo dobar trip kad ideš ulicom a svi su nasmejani. Kakav udar pozitivne energije. :D
Posle nekog vremena naucis onu razliku izmedju drzanja za ruku i okidanja duse, naucis da ljubav ne znaci oslobadjanje, a drustvo bezbednost i pocnes da ucis da poljupci nisu ugovori i da pokloni nisu obecanja, pocnes da prihvatas poraze dignute glave i otvorenih ociju,smireno,kao odrasli, a ne placuci,kao dete; naucis da gradis svoje puteve u sadasnjosti jer je tlo sutrasnjice i suvise nesigurno za planiranje. Posle nekog vremena naucis da sunceva svetlost opece ako je ima previse,zato sadi svoju bastu i ukrasavaj svoju dusu,umesto da cekas da ti neko drugi donese cvece..I onda naucis da zaista mozes da izdrzis,da zaista imas snage i da mnogo znacis...:cry:
Face lifting
Probava Fata novi masku za lice od krastavaca i yoyobe , a Mujo vraća se sa posla ne slutivši nista..pa kad ugleda zelenoglavo biće ispred sebe, momentalno potegnu malj za bliske susrete treće vrste.. a Fata će: "Čekaaaaaj baa!..kud sto poš'o...to sam ja, probavam nešto za peglanje bora.." "Aaaa...dobro mi na vreme kaza.." reče Mujo i izvadi, ovaj put natenane, najnoviji malj iz kolekcije Max factor jesen-zima 2007..
S U D B I N A
Izrekla sam lazi ne zna im se broj, pokusala skriti svoje pravo lice, htjela sam da uvjek budes samo moj da sletis mi u ruku poput male ptice. Znala sam da trazim ono sto jos nemas da jos uvjek ucis kako da se molis da pogledas u nebo kada savjet trebas da zadrhtis snazno pred onom koju volis. Bila sam tad sretna iako sam znala da ce ovo nase jako brzo proci da voljecu jos nekog, jer nisam sve jos dala da princ ce i moj jednog dana doci. Rekli su mi davno da je ljubav sreca kada zatreperi srce od pogleda samo zavoljece te dragi tamo neka treca ja to necu moci oboje to znamo. Nemoj da se trudis, da me cvrsto stezes ja vec drugog sanjam iskreno cu reci ne zelim da se snazno...
Recimo da ste doneli racunar kuci uspeli da ga prikljucite (suma kablova, gde koji ide..) pritisnuli taster power i ... nista, osim nekih, uglavnom, crno belih slovca nikako da se pojavi nesto sto bi licilo na Windows koji ste videli kod drugara. 8) Osim ako niste srecnik (dovoljno bogati da odvojite 70+e za "original" windows) shvaticete da ste dobili racunar BEZ operativnog sistema... To nije bilo uracunato u cenu koju ste platili. Moliti komsiju koji se "bavi racunarima" da dodje i pocasti vas nelegalnom kopijom windowsa? Odvojiti jos koji euro za "original"? Da coveka zaboli glava od silnih problema, a samo ste hteli da se konektujete na internet, napisete par tekstova, poslusate par pesama, pogledate koji film, odigrate koju...
Back