Blogovi

Živiš u oblacima mala!
Vatrogasna stanica rano ujutro, svi se vatrogasci postrojavaju i dok još nisu stavili šlemove na glave, niz šipku za hitne slučajeve odjednom se sjuri Zdravko Čolić Ranoranilac i zavapi iz sveg glasa - " GORI VATRA-AA!" - GDE! GDE?! povikaše vatrogasci uspaničeno a on im smireno reče - Pa, u nama..he,he.. i onda podeli svima po jednu čvrgu zvanu Let Let bubamaro donesi mi goste..
Idem u internacionalnu skolu U Beogradu, i do sledece godine treba da se odlucim u kom prawcu cu nastaviti moje skolovanje. E, sad treba mi savet, ako vas ne mrzi, napisite samo shta mislite, shta bi mi se od sledeceg najwise isplatilo: 1. Knjizewnost 2. Istorija 3. Psihijatrija Istorija me weoma zanima, ali nisam sigurna da li ce mi se to mnogo isplatiti! Narawno, kada bi wec mogla da biram, ja bih najradije isla u Vojnu Akademiju, ali shta da radim sa vojnom diplomom?:-( Znacilo bi mi ako bi napisali vase misljenje i podelili neka iskustva samnom, posto sam i dalje weoma nesigurna shto se tice studiranja! :confused: Hwala :)
Prvo i osnovno je nabaviti racunar. :lol: E tu vec pocinju problemi, pogotovo ako niste dovoljno upoznati sa racunarima. Osnovna pitanja su sledeca: Za sta ce vam koristiti racunar. Koliko ste spremni da izdvojite novca. Prvo pitanje je kljucno i povlaci i drugo pitanje o kolicini novca. Koliko puta do sad sam razgovarao sa ljudima kojima racunar treba da bi radili odredjeni posao i "malo se igrali" :D Malo se igrali bi napravilo razliku od bar 200 e. 8-) Najjeftiniji su racunari koji ce se koristiti u kancelarijama za pisanje teksta, koriscenje interneta i igranje minica i karti. Za ozbiljniji rad tipa graficke ili zvucne obrade potrebne su specificne komponente, vise radne memorije (RAM), veci prostor za smestanje podataka (HDD)... U...
Shetam se ja danas po Knezu sa drugom....I buljim u ljude Narawno, dewojke sam vec nawikla da budu obucene u uske farmerke , zlatne patike, kratke jakne sa krznenom kapuljacom i kacketima....i narawno sa ispeglanim plawim kosama.... Ali decaci??? Tek sam danas provalila da decaci mojih godina (16-17) i stariji su POTPUNO ODLEPILI ****** poceli i oni da nose zlatne patike!!!! I jakne sa krznom...samo shto ne pocnu sminku da stawljaju!!!! Shta se dogodilo sa onim opushtenim frajerima, koji idu u trenerkama i normalnim patikama, i koje boli ku*ac za swe???? Swe manje ih ima! :???: majke mi, svet je otisao u tri lepe, i mi zajedno sa njim....
...Bez komentara ...
Anima mia, vedi anche tu il ciel che ammiro io? tappeto di stelle mi tien compagnia, mentre stanca riposo in un letto d'erba... t'ho cercato col Dio Sole, ed or che vien la notte, le ali mie son doloranti e mi adagio sotto un manto di stelle... ma sul viso mio l'Amor vi dipinge un sorriso dolce da far volare fino a te, Anima mia" VENI, SANCTE SPIRITUS Veni, Sancte Spiritus, et emitte caelitus lucis tuae radium. Veni, Pater pauperum, veni, dator munerum, veni, lumen cordium. Consolator optime, dulcis hospes animae, dulce refrigerium. In labore requies, in aestu temperies, in fletu solatium. O lux beatissima, reple cordis intima tuorum fidelium. Sine tuo numine nihil est in homine, nihil est innoxium. Lava quod est sordidum...
i ja sam voleo Tita maršala..legendu tu..
U dostojanstvenom mimohodu, dugačka kolona je nečujno prolazila pokraj odra odajući poslednju poštu pokojniku. Tamnoputi Kenet Kaunda, nije krio suze i isticao se veličinom svoje maramice u koju je jecao. Želeo je da skrene misli..da zaustavi plakanje...da odagna bol.. Mislio je na nepreglednu savanu, na šarenu pijacu gde je kao mali krao urme, na svoje prve cipele...ali nije vredelo..Slika na odru igrala mu je kroz zamagljeni pogled... Kada je došao trenutak da se sagne i poljubi lik dragog mu prijatelja.. iza kovčega najednom iskoči Đorđe Balašević sa maljem zvanim "Biljana platno beleše" maznu ga po sred temena i reče "PUSPASZASVENAS !! "
Dvanaeste nas napustiše Rusi. Car Aleksandar u pismu Đorđu, veli: “... Sažaljevam što je Rusija prinuđena da sada ostavi Srbiju i usmeri sve sile protiv Bonaparte, radi spasavanja sebe..." Ovamo, opet, na skupštini u Vraćevšnici, na Veliku Gospojinu, Ivelić traži da se zakunemo da ćemo poštovati volju ruskoga cara. Veli da car ruski nije promenio milost prema narodu srpskom i da će i odsad jedina i glavna njegova briga biti sreća i blagostanje Srba! U početku bune hteli smo da izvučemo narod iz janičarskog jarma. Kako smo Turke suzbijali, našima zinu dupe za vlast, pa oće kraljevinu i carevinu, ko što je bilo u Dušanovo vreme. - Radije ćemo - vele - propasti, no od toga odustati. Ruski komandant Prozorovski, u Jašu, veli našim...
...Ponekada ljudi pogresno protumace nesto sto u trenutku izgovorim ili jednostavno uradim,i upravo zbog takvih situacija u zivotu osjecam se lose, dolazim u sukob sa voljenim osobama, pa i onim koje to nisu i shvatim da je zabava ono sto zaista nedostaje. Tada pomislim da je lakse okrenuti se i pobjeci , ne suociti se sa onima koji ne poznaju kompromise i koji bezobzirno sire lazi, samo kako bi tvoj zivot u ocima drugih ucinili jos zanimljivijim, na ovaj ili onaj nacin. Prozivis mnogo ne prospavanih noci i momenata u kojima je ponekad tesko ostati dama... Tada mi je najlakse svima okrenuti ledja, jer kada si povrjedjen ne osjecas tudju bol, osjecas samo svoju.Trazis mjesto, dovoljno skriveno da se opustis, sklonis od problema i mastas...
Brufenski
razgovaraju malj sa drvenom i malj sa hromiranom drškom pa će hromirani: - joj brate..što me muči reuma a drveni: -blago tebi, mene muči žižak..
Dakle..
evo kako je to bilo.. Došao Mujo u Arabiju turistički i odluči oda malo prošeta pustinjom, da vidi kako je i to..međutim izgubi se i zaluta totalno. Ide tako ide pa naiđe na neku staru lampu, poče da je prevrće po rukama kad iz nje iskoči Cune Gojković i istog trena zapeva iz sveg glasa "KAFUUMIDRAAGAAA iii SPEE Ciiiii !!" Kad to vide, Mujo se najpre oduze od straha, a onda poče da beži kud ga noge nose pretvarajući se u malu tačku na horizontu, međutim, Cune je već bio pao u trans " AAA..JAA ČU DOOOČiii OKO POLA NOČI DAAA LEEGNEM KRAAAJ TEEE BEEE.." ..Iz daljine se samo čulo "Nemoj molim te...nemoj MATERE TI !! ..i eto, od tada Mujo nikud ne ide bez malja.
Nova p.o.r.n.o. afera?
Rešio Mujo da snimi p.o.r.n.o film pa kaže Fati: - ti samo radi nešto tu na krevetu, a ja ću da snimam sa ovom kamerom. - Ma šta ću radit sama na krevetu hajvane..jes' poludio ?? preneraženo će Fata. Krene medjutim tu kraće ubeđivanje pa Fata nekako prsitade. I taman je Mujo svuko pantole do pola i i rek'o Fati :"Ajd sad malo onako..." ... kad iz ormana iskoči Nikola Karović sa glanc novim zubima, držeći u levoj ruci čekić zvani "Zlatni glas Parastosa" pa zapeva iz sveg glasa: PEŠADIJO PEŠADIJO PEŠAADIJOOOO !!!
за моју љубав Лаку ноћ милост звезда на починак зове и јастук нежно милује ти образ. Ходај боса нек ти табане греју облаци топли на небесима што их вечерас походиш. Косу распусти, пусти мене да је милујем ноћас док ти миран сан чувам Осмех на усне пусти Када се пробудиш, ја ћу заспати, да имам шта да сањам. Сале http://saletovepesme.wordpress.com/
poludeh. ako budem jednoga dana bila vlast, ima najozbiljnije da zabranim sledece konstrukcije: parti biznis klabing velnes spa ketvok stajling glosi i, najuzasnije od svega uzasnog, najstrasnije od svega strasnog - fizabiliti studija molim vas, gospodo politicari, sminkeri, voditelji, kozmeticari, urednici, stilisti, molim vas, probajte, ako ikako mozete, da me ne nervirate. nepotrebnim anglicizmima. jasno da za "sminka" nemamo drugu rec. ali "fizabiliti studija" mi mnoooogo zulja bubne opne. mnoooogo.
Једва разазнајем обрис твога тела у соби испуњеној мирисом пређашње љубави И прилазим полако, да не реметим сан, пољупцем лагано даривам твоју страст. И рука се нађе на твојим бедрима. Те вечери, по ко зна који пут. И врела глаткоћа распали ми машту, вечерас још овај пут. А твоје усне, из сна пренуте траже до мојих да пронађу пут, и спајам се са твојом жељом и овај и сваки пут.
Био једном један камен. Не велики и посебан, али камен. У њега се заљуби кап кише. Наиме та кап је падала свуда по свету, испаравала и у облак се поново дизала. Камен је био непомичан и остављен сам себи. када је капљица први пут угледала камен, заљубила се у њега. Одлучила је да на њега капље од сада и занавек. Само на њега. Камен је једном упита, Зашто си тако досадна, зашто си мене изабрала, има толико пропланака и ливада, зашто н капнеш неки пут у пстињу Сахаре и учиниш добро дело? - Зато што сам заљубљена у тебе, не интересују ме добра дела. Капаћу на тебе годинама, деценијама, столећима, и то увек на исто место док не дођем до твог срца. Тамо ћу онда да останем заувек. П.С. Ова прича више није моја, поклонио сам је једној...
Bruka i sramota,da ili ne?Otkazivanje koncerta Hoze Karerasa koji je trebalo da se odrzi ,ali nije najvise dotice ljude koji su kupili karte,koje uzgred i nisu bile tako jeftine.Naime ,organizator je pokupio sav novac,a oni koji su se bavili prodajom karata vade kestenje iz vatre ,navlaceci se sa gnevnim i prevarenim ljudima.Nista novo,u zemlji dembeliji koja je navikla na mnogo gore stvari od ovakvih sitnih prevara.Zadovoljenje ce se morati traziti na sudu,ali je pitanje kako ce se ovaj skandal odraziti na buduce koncertne scene,buduci da nas ceka jos mnogo poznatih svetskih faca(bar se nadam)
.:.:.
Evo i mog prvog bloga. Pa, šta reći. Post-ovaću ovde muziku koju slušam, preporučujem filmove i tako to... A, da. I naravno, moje fotke :-) Za početak... Let the sunshine in.... Naravno, post-ujte vi vašu muziku, fotke... Pa lepo da komentarišemo. :)
Još dok je Djordje mali bio, govorila sam mu ono što je meni i braći moj otac govorio: – Deco, veli, kad jedna krava, rep posere, sva goveda okalja. Uvek u pravicu da budeš. Čovek je od krvi i mesa, al iza sebe ne ostavlja ni krv ni meso, no reč. Kad govoriš uvek isto da zboriš: i u kući, i na drumu, i pred kadijom kad svedočiš, i kad se kuneš, i u crkvi kad se Gospodu moliš. Reč čovekova mora da bude teška i tvrda ko hrastov dub što iz zemlje izrasta. Uvek pogledaj uza se i niza se. Sam se čovek gradi da valja, sam se gradi da ne valja. Sve se plaća. Samo prelivoda oljagava čoveka. Krv se ne pije poganijska dok trpila ne puknu. Ne može da se radi zlo, a da se od Gospoda čeka dobro. Tako je nama moj otac govorio, tako sam ja Djordju, a...
Ha! Jelena moja! Vragolica da je nema! Djordje mučaljiv, ona djavoli i žalnom bi dušu razgalila. Od prvoga dana žive baš kako valja. Lasnije je i mučiti se i nevoljisati se kad se ima takva posluš u kući. Djordje ćuti, a ona ga darka. On, di će, osmeh mu zatitra na krajevima usnica. Proba da ga sakrije, božem, nije muževno ako se na ženu osmehne. Ee, osmeh je čoveku najugodniji darak. Kad sam se zadevojčila, veli meni moja baba Dara: – Ćeri, zbore da noć sa čovekom zaleči svaku muku kućevnu. Probala sam, istinu zbore, zaleči, no ne izleči. Kad tvoj čovek digne glas na tebe zarad nečega, ti se u taj mah ukloni, al ne zadugo. Obidji ga, osmehni mu se. Ako ima živine oko tebe, a ti kradomice, krajičkom usana, podari mu smejuljak. Ima...
За моју сестру Биљу: Била сам послом у Њу Орлеансу тог дана. Иако сам желела да мало обиђем град, поподне ме је у мојој намери спречило мноштво оловних облака. Шетала сам се старим делом града. Из зграда око мене допирале су мелодиј ен а емглеском и француском, латино, франко ритмови. Улица ј ебила пуна туриста, који нису бирали у које ће радњице да улазе. Када сам помислила да ћу стићи да ухватим такси који би ме вратио у хотел, почео је невиђени пљусак! Нисам имала куда. Као и остали туристи, склонила сам се у прву радњу на коју сам нашла. Брисала сам марамом косу када сам се мало осврнула око себе… Била је то фотографска радња. Једна од оних старинских, са мноштвом фотографија по зидовима, без компјутера, и наравно без радника...
Mislite li da je bolje bilo u proslosti kada su zene bile potcinjene muskarcima, i kada im je jedina ''misija'' u zivotu bila deca i kuvanje, ili danas kada zene mogu da budu shta hoce, i opiru se pravilima koja su im nametnuta? (izvinjawam se ako ima gramatickih gresaka, ili lose formulisanih recenica, srpski mi nije bas najbolji):D
Иако у замишљеном свету, или замишљеном прошлом времену овог света, делује актуелно. Проверите! У тренутку када се указује потреба да се разјасни и раздвоји наш поглед на свет од онога који нам се намеће силом мача и магије; и да успоставимо свој положај према законима Природе. Држимо да су следеће истине везане за децу Арде јасне саме по себи – али ипак неки су их очигледно заборавили па је неопходно званично их подсетити: Да се једна страна не може прогласити за чувара судбине Арде и Кругова света. Да једна страна не може себе прогласити агентом апсолутног Добра јер и свака друга страна и поглед на свет има право да тежи Добру на начин како то она сама види. Да се не може прогласити никакав крај историје јер то је противно Природи, а...
Back