Blogovi

Kapljice kise na prozoru starom i teska tisina koja me slama, tuga u meni za ocima tvojim, postaje snazna, a tako sam sama. Strah me je reci koliko mi znacis, da ponekad placem , jer si daleko, ne mogu da dotaknem tvoje ljepo lice, da prislonim glavu uz tvoje toplo tjelo. Na jastuku tvoj miris jos ponekad zaboli, jer ispariti nece ma koliko da se trudim, istina jeste da se voli jednom i da zbog ljubavi svi smo samo obicni ljudi. Usamljena sjedim i pogled mi je prazan, poput moje duse sve je tako sivo, spustila se magla tu nad moje bice i osjecam polako da prestaje biti zivo. Mozda mi je drago sto se gasi plamen, jer nemam vise tebe da ti grijem ruku,mozda cu ovako da ti budem blize kad se samo sjecanja u kosti uvuku. Pklonicu ti...

e i

ako ko voli kosarku pisi te... naravno i ko voli a luduje:grin:..ba!a i ko je tuzan cesto mozda mogu pomoci jer znam kak je to:( i ko je zaljubljen..:-P
Radna akcija
Taman se Mujo mučio sa gorušicom od integralnih grisina,kad mu priđe sin i reče: "tajo mogu'l na radnu akciju nema šine bez krivine?..iskriv'la se na ovoj vrućini pruga kod Duganjdžića pa se treba ponešto čekićat' i tako... "Idi" reče Mujo i podrignu momački tj' očinski.. ..prođe nedelja dana...prođu i dve, a sin se ne javlja, te Fata kaza Muji "de de Mujo idi vidi šta je s njim štos' to ne javlja". I Mujo ode do prve pruge, leže potrbuške , prisloni uvo na šinu..pa kad začu muziku maljeva u daljini..poteče mu suza radosnica preko obraza , skotrlja se na vrelu šinu i učini ' fsss..'
Sajam kniga u beogradu... Reklo bi se dozivljava pravu expanziju... Valjda narod vishe cita kako idemo ka tom evropskom sistemu vrednosti. Shvatili smo da bi moralo neshto pride da se i procita da ne bi ispao glup u drushtvu. A mozda narod i sve vishe voli da cita knjige ... hmmmmm.... Naravno ovo sve do sada receno su same notorne budalastine ... Dans bas bejah na sajmu. ccc... Gomila, rulja. Knjige se gledaju obashka i usput. Glavni su po meni razlozi za toliku posecenost neki nama neshvatljivi trendovi. Ustvari... Mi smo od citanja uspeli da napravimo trend.. Velika glupost i greshka... Citanje nije niti bi ikada trebalo biti trend... Rezultat ... Rezultat su gomile i gomile sve bizarnijih i primitivnijih knjiga i isto takvih...
Ако желите постати члан ДОС-а довољно је да попуните ову приступницу и пошаљете је испуњену на нашу мејл адресу humskazemlja@yahoo.com или се јавите на контакт телефон:. Па се директно договорите за преузимање чланске карте. Такођер на овом телефону можете потражити битне информације о ДОС-у. Шта добијам учлањењем у ДОС? Добијате прилику да учествујете у нашим акцијама, да промовишете своје радове кроз нашу организацију, добијате редовна обавјештења о састанцима, и имате право присуствовати истима, добијате могућност да реализујете неке своје идеје, које као појединац никада не бисте реализовали, добијате нове пријатеље, и шансу да се борите за своју будућност. Приступница: DOS / ДОС Демократски Омладински Савез Demokratski...
Cesto se lomim misleci o tome sta je u Srbiji krenulo naopako.Ili od kada je tako? Verovatno da se koreni vuku od ranije,mnogo od pre mene(jos uvek se ubrajam medju "sveze"),tako da mi se nekako odgovor na ovo pitanje cini neodgonetljiv.Mada,to vise i nije tako vazno.Vazno je kako sa mizerijom izaci na kraj. Elem,da ne duzim ovde cu da nacickam sve stvari koje mi smetaju u Srbiji. Stvar broj 1:Pametni ljudi su odavno utvrdili da je jednia neogranicena stvar na planeti Zemlji upravo ljudska glupost. Ja neznam sta je to direktno prouzrokovalo da se ovo i javno prosiri po Srbiji,ali pocevsi od ovih folk zvezda pa na dalje,ja vidim da ta glupost nema granice. Jos gori su mi oni koji to slusaju,ili oni koji pisu tekstove.Mislim,briga...
Halo gospodo gde mi je drug? Pismo upuceno Kofi od Annana ili skupljacu necijih .................. Znam da znas , kofo od govana gde su kosti mojega druga i zato ti hodajuca jamo zborila il' ne zborila ostajes uvek puna sebe skrivena iza smrada svoje punoce u kojoj pociva istina tvojih kopaca , tvog oca esada i maje bretanje i komsija koje te kopanjem unakazise a ti iskopino buducnosti trazis sebe u knjigama istorije.Pusi karu svom ruskome drugaru gospodjice EUUUUUUUUUUUUUUUUU.
Smrdljivim hladnim skandinavcima, toj izdrkanoj stoci koja lize zimu , koja upada u trans od obicne skretnice , koja drka na plus2 i cveta na 3 a koja je danas simvol slobode i sudija tamo gde nikada nece doci, (Svjescu i pamecu, kulturom i mislju jer to je antika za polarnog medu. Gospodine Ahhtisari,
Svi su na net-u, svi pisu svi risu, lepo , pismeno, kulturno. obrazovano, obrezano, od pameti i srpske svesti upadaju u nesvesti od mrznje prema sebi, tebi, meni, njima , nama , vama , sebi samima i svima koji su tuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Aj idemo Rado, aj idemo drugari da budeno samo trunku iskreni prema sebi, a radi potomstva svojega i srpstva nasega. Nemamo mi pravo da zongliramo sa svojom nacionalnom svescu jer su nas davno unesvestili nasi vajni savezniciiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Budi se iz nesvesti brate , jebi im Majjku , Oca , Familiju , reci , urlaj , ali svesno............... jer ti si vlasnik svoje misli , svog tela , svog duha.
Демократски Омладински Савез или кратко ДОС је организација која активно заступа интересну сферу младих у свим областима друштва РС. Идеју за ДОС имала је једна група од 10-так студената и средњошколаца који су се сложили да коначно треба покренути нешто што би могло афирмисати младу популацију у свим областима друштва-како у политици, тако и у спорту, школовању, култури итд. Наш основни интерес јесте да се боримо за афирмацију младе популације и да се млади активно боре за своју будућност у Републици Српској. ДОС такође организује добротворне акције. ДОС подржава борбу против наркоманије. Тај проблем који највише захвата младу популацију постаје највећи проблем друштва РС и покушат ћемо се борити против њега на разне начине. Подржавамо...
Korisnici PTT-KDS-a, pridružite se akciji i BOMBARDUJTE mail: info-kds@jp.ptt.yu. Tražite nove kanale (npr. Viasat "TV 1000")! Danas su možda vratili neke stare kanale, a pritom ukinuli "Classic FM TV"... Opet smo MI ti koji su na gubitku...
Krofnasta glavobolja
Rešava Suljo ukrštene reči na plaži: - Haso, de mi reci.."onaj koji proučava vulkane" - 10 slova.. Ovaj se malo zamisli žmireći kroz trepavice u šarenilo suncobrana pa reče: - Vulkanizer... - ...e vala Haso, tebe treba na kviz matere mi.. U tom trenutku pojavi se Oliver Mlakar u tangama noseći u jednoj ruci korpu sa krofnama, a u drugoj Kvisko macolu od dva'es kila, pa reče : "ali nekih stvari imaa...što ne govore se svima.. " i podeli im po jednu "ti znaš" - čvorugu... :-D
ДЕМОКРАТСКИ ОМЛАДИНСКИ САВЕЗ Ова организација је нестраначка организација свих омладинаца Источне Херцеговине, српске националности и православне вјероиспоцјести. Ова организација окупља све младе Источне Херцеговине који истиниту заступају идеју демократије, људских права и интересне сфере младих. ДОС жели мобилисати већи број младих да заступају своје интересе и своја права, и да се боре против пасивности политицара који игнорису младу популацију у Источној Херцеговини и РС. Млади у РС имају велику компетентност у разним областима, али мало шански да то искористе. Узрок том је ситуација која је иста већ 20 година и која ће се тешко мијењати ако млади не дају свој допринос тиме. Нема нам друге него да се почнемо борити за своју...
Juce cujem da je jedna nastavnica u osnovnoj skoli pretucena naocigled svih ucenika u ucionici. Navodno, decak sa majicom preko glave, "mrtav 'ladan", usao je u ucionicu, nekoliko puta udario nastavnicu i uzeo dnevnik! O cemu mi govorimo? O nekom cetrnaestogodisnjaku koji, bez razmisljanja, ulazi u skolu i samara stariju gospodju! I to ne bilo koju gospodju, vec jednu vrstu autoriteta! Jer, ako se samo malo setimo psihologije, posle porodice kao primarnog agensa (prenosioca) socijalizacije, skola je odmah nakon nje prvi sekundarni prenosilac "ucenja za zivot". Zasto je to uradio? Zbog losih ocena? Dokazivanja pred skolskim drugovima i drugaricama? Zbog reputacije? Strucnjaci ukazuju da je u Srbiji poremecen odnos vrednosti... Medjutim...
Сањао сам да нежним покретима уклаљам звездани прах са твоје косе. Био јепун месец и отворен прозор. Уснула си и лепа, а са усана сам ти купио капљице меда. Крао сам поспане уздахе нежно додирујући твоје образе. Мешао сам ти сан и јаву додавао слатко од вишања у несташан сан. Ветар је благо дунуо кроз прозор са чела ти уклонио прамен косе. Наљутио сам се на ветар наредио му да ми те не додирује. Нема права на тебе. Сале
Dokaz
čitava ekipa u komandnom centru NASA s nestrpljenjem je očekivala da vidi prve fotografije sa Marsa koje je načinio Mujo, na svojoj misiji "One Man-One Shuttle".. i, evo šta su videli..
Prema recima srpskog ministra policije Dragana Jocica, nasa zemlja time sto je dopustila stranim sluzbama da tragaju za haskim optuzenikom Ratkom Mladicem na njenoj teritoriji samo pokazuje svoju spremnost za saradnju sa Tibunalom u Sheveningenu. Medjutim, kada malo bolje razmislimo, da li je bas takav dokaz potreban? Da li je bas potrebno dopustiti nekoj stranoj policijskoj sluzbi da se nesmetano krece na tudjoj teritoriji? Da se razumemo, nisam neki "okoreli nacionalista" i ljubitelj etnocentrizma (na srpskom jeziku, to vam je ono - mi smo najbolji i niko nam nista ne sme i ne moze), ali moze se postaviti ozbiljno pitanje. Nije li drzava Srbija ugrozila svoj bezbednosni integritet time sto je dopustila da se "strane strukture"...
Gospode predivni ,u svetim si divan, Kroz svece se javljas mocan,milostivan Ko sunce kroz zvezde Ti kroz svece sijas Smernim silu dajes,u Raj ih uzvijas, Prostim mudrost delis,kroz njih znalce sramis Bedne blagom blazis,gladne nebom hranis, Ti od svake vrste svetitelja imas, Od svakog uzrastaTi u svece primas, Od svakog uzrasta,i od svake krvi, Bez kaste,bez marke ;poslednji il prvi. Ciste od grehova ,i u dobru rodne, Duse blagorodne,Tvome Hristu srodne Ti svecima zoves.I svakog prizivas Da svetitelj bude.Odzvane omivas, Omivas od greha ,da se ko vuna bele, Sva nebesa s Tobom takvim se vesele. Silvestar bi takav,njemu se veselis, Zbog njega i nama ti blagoslov delis.
Poslednjih godina smo svedoci sve veceg stranog uticaja u nasoj zemlji,te kvazi politicari,te lazna obecanja iz nama nadasve poznatog Brisela..-evropska buducnost i po ko zna koji put Srbija je na raskrscu a neprijatelj ponovo podijelio sve Srbe u dva tabora,dokle ljudi zar nama koji imamo toliko pametnih predaka koji su zaduzili cijeli svijet,trbaju tamo neki KAPITALISTI da uredjuju dvoriste,da nas oni uce ko je zlocinac u nasoj vlastitoj kuci,gdje nam "prava"granica,da vrijedjaju potomke 800 000zrtava fasistickog terora nazivom Nacisti...Hajde da odaberemo pravi put makar na sledecem skretanju...::
Od savega sto postoji na cetiri strane sveta sta nas,ljude smrtne,moze uciniti oholim osim gluposti i demonske obmane?Nismo li goli i jadni dosli u ovaj svet ,i necemo li takvi iz njega izaci?Sve sto imamo,nismo li pozajmili i necemo li smrcu sve morati povratiti?Koliko je puta ovo receno i-precuveno.Nista ne donesosmo u ovaj svet ,dakle ne mozemo nista ni odnijeti,govori premudri aposstol.Nista u svijetu mi nemamo svoje:ni mrvu hleba-ni kap vina-nista sto od Boga nije.Uistinu oholost je kci gluposti ,kci uma pomracena,rodjena iz zle veze sa demonima.Oholost je sirok prozor kroz koji brzo izvetravaju sve nase zasluge i sva nasa dobra dela Nista nas ne cini pred ljudima tako praznim ni pred Bogom tako nedostojnim kao oholost.Kad Gospod...
Zna li neko recept za Ljubavno gnezdo?
Aktivira BIA svog naj agenta, Sulju, i posla ga u Pariz da se infiltrira u kulinarske redove i da se vrati sa receptom za 'Ljubavno Gnezdo'. Sulji nije trebalo dugo da uspostavi vezu u unutrašnjosti ICF (Institut Culinaire de la France) i zakaže sastanak. Tog dana, u parku blizu katedrale Notre Dame, prilazi Suljo liku na klupi i izgovara lozinku, "Pjer peče prezle posred Pariza." Potraja pauza, lik nastavi da čita novine, a Suljo ponovi lozinku, "Pjer peče prezle posred Pariza..." Kad lik opet ne reagova, Suljo ponovi lozinku još glasnije... ovog puta lik spusti novine, pokaza se da je ko drugi nego Kvazimodo, cimnu Sulju maljem zvanim 'Bell Ringer' i izgrokta, "Dva i petn'es'..."
Znaš, sine, ja i moja Mica, sad, u ovim godinama lepo. Prigovori mi ponekad za grehe iz mladosti, ali opet, gde će... Slušala me i pre, a i sad isto. A ja sam uvek voleo, štono kažu: Dlaka uz dlaku, Trbu uz trbu, A između nešto mrda! A ti nisi mali, vrsnik si mog Raše i znaš šta to znači! Žika Stanković, penzionisani šofer iz Smed. Palanke, 14. decembra 2001.
Fali se Milija Prokur (Agatonović) kako će da zaradi pare: Sto ovneta Dvesta mudeta, Četir’sto paprikaša, Dinar tanjir! Pa ti vidi koliko je to para. Uzme da proba na jednoj svadbi sa mudima od tri ovna. Pije rakiju – on da promeša, preturi kazan – osta bez para. Raja Jovanović Kovač, iz Glibovca, 15. decembra 2001.
Svako jutro se molim Bogu za zdravlje unučića. Oni mi se smeju: – Kakve to, bako, praviš krstove na čelu? Ne znaju – mali. A ja im kažem: – Sine, čovek se posvađa pa se pomiri, rat bude pa se završi, voda bude pa prohuji, vatra gori pa izgori, a Bog koga pozove, on mora da ide! To ne mož’ da omane. Gina Radovanović iz Glibovca, 29. maja 2000.
…Vreme kida I grize sve pred ocima nasim. Ne okrece se na jad i ocaj vec raste. Raste i prozdire sve pred sobom. Ostavlja samo nedokuciv trag i album secanja da nas podseti na svoje neminovno postojanje. …odlomak secanja “Alexandar Scekic” :!:
Dnevnik2-jednostavno lepo jednostavno
Ceo dan sam neshto smorena. Kako i ne bi , jel...ceo dan ucim.Tmurno vreme.Samo pevushim ''how J wish you were here...'' ....ali nikog nema da podeli pesmu sa mnom... Ma nebitno , tu je klupa , tu su knjige. Zatvaram se polako u svet matematike II...Mrzim matematiku , mislim , znate onaj vic o matematicaru , fizicaru i inzenjeru? Zatvore njih u zasebne sobe , sa konzervama bez otvaracha.(i pakovanjem kisele vode,cepidlake) Nakon sedam dana otvaraju sobu gde je inzenjer.On sedi malo podgojen,izrasla mu bradica,sve konzerve otvorene,prazne... Uzeo kopchu s kaisha , i otvarao konzerve s njom. Zatim ulaze u sobu gde je fizichar.On sedi prilicno u ok stanju...pola konzervi otvoreno,pola spljeskano,izguzvano... Izracunao covek trajektoriju...
Dipl. Master
Imao čovek tri sina. Svakog dana pazio je kako rastu, uče, razvijaju se. Jednog dana reče: Dvojica ostaju da sa mnom obradjuju zemlju, jedan ide na školovanje - koji će to biti? Svaki od sinova se ponudi da ostane, te ocu ne bi lako da odluči: - Razmisliću do sutra, jutro je pametnije od večeri. Sutradan, otac i dva sina ispraćali su trećeg, onog sa najmanjom čvorugom na čelu...
UKLONI SE OD ZLA I UCINI DOBRO Ovim recima iskazan je sav trud nas kojim treba da se trudimo ovde na zemlji i u zemlji,tj na ovoj zemlji materijalnoj i u ovome telu materijalnom.Sta treba,dakle da bude trud nas?Da steknemo dve navike; jednu-uklanjati se od zla,i drugu -ciniti dobro.A o tome sta je dobro a sta zlo,kazuje nam nasa savest nepotpuno i nejasno,jer je grehom pomracena,a nauka Hristova potpuno i jasno. Sta trazi od nas Gospod nas,braco?Trazi da kao sto su oltari nasi uvek okrenuti ka Istoku ,tako i duse nase da budu uvek okrenute ka dobru.Da ostavljamo zlo iza ledja,u senci,u ponoru zaborava ,u tami bivsega,a mi iz godine u godinu,iz dana u dan,da se pruzamo ka dobru:da mislimo o dobru ,da ceznemo za dobrom,da govorimo o...
Back