Blogovi

Saga o Radovanu polako prelazi iz par excellence političkog događaja u najgoru, slinavu, latinoameričku sapunicu, sa svim elementima bolesne kombinacije Kasandre i Sandokana (ovo drugo zbog izgleda glavnog glumca). Od dana hapšenja zatrpani smo ekskluzivnim informacijama o mistiku u crnom koji je lečio šuljeve Beograđanima, savijao kašike mentalnom silom, držao predavanja o prolaznosti života i beskonačnosti univerzuma… Slušamo šta je jeo, koliko tanko je kakio, koliko često je pikio… Javljaju se pacijenti, poslovni partneri, komšije koje su ga viđale u lokalnoj kasapnici kako kupuje duvan, čvarke… Ceo grad je, izgleda, bio barem jednom u kontaktu sa Davidom, makar ga očešao u lokalnom GSB-u, ako već nije imao zadovoljstvo da se leči...
Mozda je malo bilo mnogo da ovoliku pricu cepkam na cetiri dela i zato ponavljam celu pricu o Zagoru ali sada u jednom dahu! Dakle! Dosao Zagor (Tenej) ponovo u Srbiju...I ode u SOKOJ da nekoga tamo priupita koje je napisao pesmu Zvjezda tjera Mjeseca.Odgovorise mu da pomenuta pesma nije u Srbiji spevana vec u Bosni pa tamo mora da ide da pita... Putovanje se nastavi Semberijatransom i nadje se Zagor u Bosni. Pitao je isto u vezi pomenute pesme tj teksta i rekose mu da je pesmu spevala neka baba koja zivi na obliznjem brdu i da nju mora da pita jer samo ona i samo ona to zna. Sta ce , on, Zagor , ode do brda i stade traziti babu... Posle dosta teskog uspona uz brdo ,Zagor najzad nadje babu sto je vrlo vazno za nastavak ove price...
U samo jednom danu pokazao si mi kako se aveti satiru smehom kako se pesme pisu i bez srama celom svetu poklanjaju i kako rec ne znaci ti sto znaci i kako mali treperavi znaci daju smisao svemu. u samo jednom danu naucio si me kako si ti Svoj i kako ja da budem Svoja kako se magija pusta da divlja i nosi i kako da porinem brod sa leptirima umesto jedra. Sani
Пожури песмо тешка, моја љубавна изађи да затворим оклоп да не уђе авет проклетиња што ме гледа у очи што се играмо Аске и Вука змије и жабе што мирис свој оставља кад оде уморна од игре Пожури песмо тешка, моја љубавна можеш ти изаћи из понора и отворити оклоп пожури ево проклетиње опет одморне да наставимо нашу игру. Сани
Sastavila sam te kao pjesmu, od simbola, i sada ne znam što značiš. Jedino što spoznah jedino što ljubljah bijaše moj napor da te stvorim. Danas stojiš preda mnom tuđ i dalek u meni svršen,u sebi započet o što sam ono htjela tobom reći? Vesna Krmpotić
Medikamentno lecenje iza mene ostavilo je cudan prizor, razbijena casa, prolivena voda po drvenom stolu koja se stapa sa otiscima krvi i prazna bela flasica tableta na kojima nista ne pise. Vazduh je bio tezak, silom sam ga udisao a kapljice znoja padale su po ruci, koja se sama od sebe tresla.. Stavih odredjeni spoj atipicnih travnatih “lekova” kojeg zovem "Ona" u papir od cigarette I poklonih sebi malo oduska uvijenog u crvenilo Vranca…Beli zidovi poceli su da se grle, a ja nisam imao koga zagrliti.Cetkovic negde u daljini je ispustao glas i lomio zvukove recima.Kada ugledah tebe uplakanu, srusi se barijera stvarnosti i sna i ja zaplovih rekom maste. Plutao sam morima beskraja i pateci od raznih ludila u meni rasla je.. Da, zellja...
Savrshenstvo...
Laza Kostic Santa Maria della Salute Oprosti, majko sveta, oprosti, shto nashih gora pozhalih bor, na kom se, ustuk svakoj zlosti, blazhenoj tebi podizhe dvor; prezri, nebesnice, vrelo milosti, shto ti zemaljski sagreshi stvor: Kajan ti ljubim prechiste skute, Santa Maria della Salute. Zar nije lepshe nosit' lepotu, svodova tvojih postati stub, nego grejuci svetsku lepotu u pep'o spalit' srce i lub; tonut' o brodu, trunut' u plotu, djavolu jelu a vragu dub? Zar nije lepshe vekovat' u te, Santa Maria della Salute? Oprosti, majko, mnogo sam strad'o, mnoge sam grehe pokaj'o ja; sve shto je srce snivalo mlado, sve je to jave slomio ma', za chim sam chezn'o, chemu se nad'o, sve je to davno...
Gentleman <3
Tilmann Otto, poznatiji kao Gentleman, na vrhuncu je desetogodišnje karijere koja ga je učinila jednim od najpoznatijih reggae muzičara van Jamajke. Vreme koje redovno provodi u Kingstonu, muzika koju stvara i tekstovi koje piše učinilo je da Gentleman i u reggae postojbini postane popularan i cenjen. Prva tri studijska albuma „Trodin On“, „Journey To Jah“ i „Confidence“, te pesme poput „Dem Gone“, „Superior“ i „Send A Prayer“ već danas su klasici reggae žanra. Danas, Gentleman sa The Far East Bandom promoviše svoj četvrti album „Another Intensity“. Missing those days the more tings change is the more they remain the same sorrow joy and pain reality of life dis a no game missing those days again when we used to open hearts for...
Dogodilo se na današnji dan ... Srk ... Blic je poskupeo već nekoliko dana, a moj blog je i dalje besplatan za čitanje...pa da onda napišem nekoliko rečenica...pa šta košta nek košta... Srk ... Juče je na Malom Kalemegdanu svečano otvoren festival '' Ovo je moj Beograd '', koji ima za cilj da promoviše kreativnost mladih i da podigne njihovu ekološku svest, pa će naredna četiri dana biti organizovano sadjenje cveća...Želeći da podržim ovu manifestaciju ( sa ovom mojom ekološkom svešću,počistio sam celu kuću ), i juče sam naspram sebe na kauč posadio jednu Ružu, pa smo naredna tri sata proveli u predivnom ćaskanju... Srk ... I tako...dok čitam ove tekstove u Blicu, shvatam koliko sam u stvari sinoć imao sreće...a da izgleda u državi...
Eto, resih da pocnem sa blogom na srpskom - posto su ostali blogovi koje imam na engleskom... I mogu reci da :dontunderstand: kako neko ostavlja lose ocene za moje postove bez da ostavi neki komentar - i to nije samo za moje postove, nego uopsteno... Recimo, ja pisem o Office Live sa zeljom da ponudim informacije koje mozda niste znali... i vidim da su neki ocenili taj blog sa jednom zvezdom, kao "veoma los"... pa pomislih "stvarno, sta je to toliko lose"... i onda primetih ocene ostalih blogova i uglavnom su prosecna ocena "1.00". Pa moram da se zapitam: da li je moguce da niko ovde ne postavlja dobre blogove :?: Dajte, ako vec ocenjujete (posebno sa losom ocenom), ostavite i neki komentar... cisto da se zna sta je to toliko lose...
A ima li teze muke od sirotinje,nije dzaba ona izreka <sirotinjo i b.... si teska<,pa ljudi ako ima i zrno istine u svekolikoj narodnoj mudrosti koja je tako lepo manifestovana kroz razne izreke,kao na primer navedena,ja ne znam kako li je nasoj vlasti i njima bliskim,koliko li je njima tek tesko kad su obicni ljudi a eto mi sirotinja,ili ja pisem ovo iz ogorcenja ili sam odlepio,ali nema veze,eto vri mi voda za caj,odoh do skorog pisanja opet.
Božija bašta
Tako bih volela da ne moram da gundjam.Stalno se preispitujem da li sam preosetljiva. Užasno me iritiraju ljudi koji su pasivni,nepreduzimljivi,sebični,koji nikada ne misle o kolektivnom dobru,nego su skoncentrisani samo na ličnu korist...OK,shvatam nismo svi isti,ali ti isti prvi su kada treba uživati u rezultatima nečijeg angažovanja, Kritički se prvo osvrnu na postignuto,nadju mu 100 mana,pa onda prisvoje sve što se prisvojiti može...Nekada sam mogla da podnesem uz smešak takvo ponašanje,štiteći se ličnom filozofijom,a sada se jednostavno p o t r e s e m .Da li mi se prag draži smanjio ili i perpetummobilovski altruizam traži svoje parče neba,tek, ne uspevam ni posle par sati da povratim narušenu ravnotežu..
:cmok:Nije teško biti uporan ako imaš viziiju. Tada i na početku tunela vidiš kraj. U praznom džepu novac postoji , samo ga treba potražiti. Razmislite, malo. Odlučite i... sledite nas. Svetlo je tamo gde ste VI. Najlepše je kad sviće. Najsjajnije u podne... Nedajte mu da zađe. učiniti korak više samo je dostignuće kojem svi mi težimo. Usvršiti sebe samo je cilj kojem nas je Bog i evolucija predodredila da bi realizovali njegove stvaralačke ideje. Time ćemo obogatiti i sebe i svet. Prvi korak je najteži , posle sve ide po inerciji
Spavas li… Da li je konacno tvoje celo utonulo u oblake Odmaras li tu ranjavu glavu Izmuceno srce i dusu Telo boemskog vagabonda Telo ludoga pisca…poete Koga će, kao po obicaju Svi da se sete , bas onda kada ga ne bude vise bilo... Hehe... zar to nije pravo ludilo Vise ništa ne razumem ali i dalje,srećom, da pišem umem... Sanjas li onu doma svoga zelenu travu Sto je uvek tako od svih drugih lepsa i meksa Ili te sada vodi brodic uspomena dok tiho tece nepovratna reka Vidis li rukama predele svojih snova Osecas li nešto…nešto cudno al nimalo teško Nešto što se u vidu magle tebi priblizava Ceznes li porama Da pretvoris svoj san u javu Putujes li još beskrajnim sneznim predelima Dok mesec obasjava vodu U kojoj se...
U mesari mog debeljuskastog tece- sam.Tu polutke crvene dime i suse; Odjednom,nešto me ispod plecke zasece... Pravo na dlan ispade parce duse... Da niko ne vidi...Stavih u veknu; Pa jedoh,jedoh...Jedoh sam... Šta li mi bismo!?Da upoznam nju sjajnu i sretnu! Sto uz vrlog momka,bas greje je plam...
Suze su presahle, najdraze moje. Ne zalim ja za tobom, vec za onim sto smo mogli imati samo da si se malo vise potrudio. Samo da si bio iskreniji prema meni i rekao mi u lice sve one stvari koje su te nervirale kod mene. Samo da nisi slusao druge koji su te stalno odvracali od mene, nikada se ne bismo rastali. Nije mi lako da zaboravim ni one trenutke srece koje smo imali, ni suze koje smo skupa prolili, ni noci koje smo provodili u strasti. Ne, nije mi lako da zaboravim, ali moram jer ne mogu vise ovako. Zbogom ljubavi. I nek te cuva Bog.
Zlatni brod samo jednom uplovljava u Vašu luku. Na vama je odluka hoćete li krenuti punim jedrima putem sreće ili ostati na obali i mahati za istom.
Rabindranat Tagore je rodjen 6. maja 1861. godine u Kalkuti u Indiji. Do 17. godine života se obrazovao kod kuće, a zatim je poslat u Englesku da bi stekao formalno obrazovanje. Studije u Engleskoj nije dovršio, već se vratio u Indiju.Ubrzo je postao uspešan i poznat pisac u Bengalu. Posle prevodjenja nekih njegovih pesama, postaje poznat i na Zapadu. Osnovao je eksperimentalnu školu u Shantiniketanu, zasnovanu na Upandisanskim idealima obrazovanja.Povremeno je učestvovao u Indijskom nacionalistickom pokretu. Tu se sprijateljio sa Gandijem. 1913. godine je dobio Nobelovu Nagradu za knjizevnost. 1915. godine je proglašen za viteza od strane britanske vlade. Par godina nakon toga se odrekao titule u znak protesta prema britanskoj politici...
Bas pre neki dan otvorim novine i vidim preko dve strane naslov: "Dragulj Medine" ide u bunker. Pogledam slike i podnaslove i resim da procitam clanak. U tekstu se govori o Seri Dzons, zeni koja je napisala knjigu "Dragulj Medine". Posto sam veliki ljubitelj knjiga, tema me je zainteresovala iako ranije nisam cuo za doticnu. Naime, knjiga se bavi Muhamedovim zivotom sa svojom najdrzom zenom Ajshom. U knjizi je predstavljen (bar tako pise u novinama) kao plemenit covek koji je od krvi i mesa, koji je cekao da Ajsa napuni 14 godina da bi imao seksualne odnose sa njom (dugo li je cekao), koji nije bio pedofil... Uglavnom, autorka je knjigu napisala posle 29 procitanih knjiga o ovom coveku i predstavila ga kao proroka koji je imao i...
Osećanja bez misli ne postoje? Ukoliko su osećanja proizvod naših misli, koliko smo u stanju da na njih utičemo? Šta vi mislite? PS: Duša je zabranjena reč :D
Posle dosta teskog uspona uz brdo ,Zagor najzad nadje babu sto je vrlo vazno za nastavak ove price. Zapita babu: Je li baba jel' si ti napisala pesmu Zvjezda tjera mjeseca? Baba potvrdno klimnu glavom. A na to ce Zagor - A je li Boga Ti sta si mislila sa onim - Zagoru ga zadjenu a moze i zachera?
... putovanje se nastavi Semberijatransom i nadje se Zagor u Bosni. Pitao je isto u vezi pomenute pesme tj teksta i rekose mu da je pesmu spevala neka baba koja zivi na obliznjem brdu i da nju mora da pita jer samo ona i samo ona to zna. Sta ce , on, Zagor , ode do brda i stade traziti babu...
Online prevod internet stranica...
Nekad kao rezultate pretrage dobijem stranice na italijanskom, francuskom, spanskom... a sta meni treba su stranice na engleskom - moze i na srpskom, ali nazalost malo je sadrzaja na srpskom, tako da uglavnom "ciljam" na engleski... I nedavno pronadjoh besplatan online prevodilac za internet stranice... Lako ga je koristiti - jedan klik na dugme u Live toolbar-u. Znaci, da bi ga koristili, treba da imate Live toolbar instaliran. Ako ga nemate, mozete ga instalirati: Idi na http://get.live.com/toolbar/overview Klikni Get it free dugme Prati instrukcije za instalaciju Dugme za prevod nece biti instalirano odmah, to treba dodati. Stranica odakle se moze ovaj dodatak instalirati ce se otvoriti ako kliknes na sliku: Na toj stranici...
I bas dode...jednom, zarekla sam se da necu pisati ovakve stvari... E, sada, nebesa saljite munje, zakletva je prekrsena i evo me u pola tri nocu kako kuckam ove redove, cisto zato sto mi je dosta svega. I mislim stvarno, svega. Stavka broj jedan, hladnoca. Ja volim hladnocu...ja naprosto uzivam u danima kada se dah ledi pred nosom i kada hodas kao rahiticni pingvin da ne bi pao na poledici. Deca (bolno) odlepljuju jezike sa ledenica (manje-vise uspesno), ljudi uce klizanje i protiv svoje volje (ista ona poledica), a manje nadareni bogme i koliko vremena treba da se zaleci prelom. Svuda nicu Snesko Belici, kao poslednji ostaci paganskih totema bogovima zime, gledaju svojim garavim ocima, premeravajuci daljinu sunca i dan kada ce im...
:sad2: Rekvijem slika prolazi kroz moju glavu...ochi mi se pune suzama...ali brana izmedju spoljashnjosti i unutrashnjosti ih zadrzavaju...Ne zelim da plachem!!! Nikada nisam bila madjionichar da suze pretvorim u smeh...Nikada nisam bila dovoljno jaka da zadrzim bol u sebi...da ne vrisnem jako i izgovorim tvoje ime... Povredio si me, najmilije moje. Srce si mi slomio na bezbroj komada, onog dana kada si otishao odavde!!!!Mislila sam da ljubav pobedjuje daljinu, ali je pitanje pravo...da li izmedju nas postoji ljubav???Bila sam sigurna da je nasha ljubav velika, prava.......ali kao i uvek...Pogreshila sam!!! Ti vishe nisi tu, a i sto tako ni ne zelish da budesh tu za mene. Osecam to...mada ko zna.....? Mozda opet greshim..... Moje...
Nastanak grobarskog navijačkog pokreta može se vezati za 1945. godinu, kada uz novoosnovani FK Partizan počinju da se okupljaju i prve pristalice. Narednih par godina prošle su u nekakvoj čudnoj letargiji, a navijači su bili totalno neorganizovani. Međutim, već početkom pedesetih, pojavljuju se prve ekipe Grobara. Momci sa Čukarice, Rakovice, Senjaka i Topčidera okupljali su se na severnoj strani stadiona JNA, a ostali deo grada na južnoj tribini. Krajem pedesetih i početkom šezdesetih pojavljuju se i prve zastave ali su, već tada, kod nekih momaka postojale tendencije za zajedničkim okupljanjem na jednom mestu. Sedamdesete nam donose pojavu prvih transparenata i prve pesme. Tada su, Grobari i zvanično postali Grobari, i od...
Sutra kad ne bude srece zivota ni sna, sutra kad zivot ponese drago to tako vazno a prokleto lazno, sutra kad ne budem ja sutra postojati nece. Vladace tama,mrtvilo,mrak, Klonuce ruke,zamrce oci sutra mozda i danas latica nema draz jer sve je laz:Ti,zivot, danas,sutra,prijatelj,vera. Sutra pred tobom ugusicu krik, sutra kad odes ostacu kao kamen da me vreme i nevreme lomi da bolis dok udisem kamenu bol...
Cekam onaj trenutak da se vratish. Samo da izbledi ovaj glupi osecaj. Da mozes slobodno da me uzmesh u narucje. Sklonish mi kosu s lica. Da me pustish da ti kazem... Da mi stavish prst na usta , jer si znao vec i pre nego sto sam izgovorila. Zatvorish mi oci , prislonish me uz grudi. I pustish me. Da sve oteche , sva tuga i svo sivilo iz ociju. I da me uzmesh.Da mi pokazes boje.Kad nam se spoje ruke i usne.... ...i da zaspem na toj postelji.U tvom narucju.
Back