Blogovi

Te noci sam joj ocutao najlepse reci koje znam... Jednom je rekla da bi sve dala da cuje to sto ocutim,i otkrio sam joj tajnu o starom drvetu koje raste na nicijoj zemlji izmedju dva salasa u fantazmaticnoj oazi koja se u Sahari zita prividja samo onda kada se to njoj prohte..tako da ni najprefriganijim geometrima nikad nije poslo za rukom da je osvoje svojim metrima. I tako,obicno u nekoj vedroj noci,roj Neizgovorenih Reci nepovratno pobegne iz kosnice misli i u potrazi za tim mestom...sumanuto pokusava da otkrije precicu do najblizih zvezda,ali zna se,jos niko sem prevejane skitnice-Pogleda,nije uspeo da dospe Tamo. I onda,pred zoru,kad posustalo krenu da se stropostavaju,Vetar probere najlepse,podmetne pod njih svoje paperjaste...
moj zivot
:sije:ovo je za sve one koji vole da se bave tudjim zivotima,da gledaju u tudja posla radije nego da se pozabave svojim.Nemam ja nista protiv,samo vi gledajte,mozete se smejati,sladiti,grditi ma radite sta hocete jer mene je bas briga,ovo je ipak moj zivot.A ja vas ic ne konstatujem,samo pisem ove svoje reci,svoje dane,svoju radost i muku...;)
Mi smo oboje nalik na jedan osmeh davni i tako cudno slicni,ponekad suzi jasnoj. Mozda je sreca samo sto smo k`o nebo ravni sisli sa istog voza,na jednoj stanici kasnoj.. i pronasli u sebi da zajedno umemo da docekamo drumom,i cvetanja i vetar.. Pa da idemo bosi,da idemo..i idemo, bez straha dal` postoji sledeci kilometar. MIROSLAV ANTIC Ps.Umesto pozdrava za dobro jutro,za nove kilometre u novom danu..
Посвађаше браћу,заметнуше кавгу и побегоше гледају из даљине и смеју се како брат брата вређа , псује му мајку псује му сестру и претке му грди о куквани људи зар нисте браћа ? зар нисте људи? Отац вам исти Мајка вам иста Сестра вам иста Преци вам исти Непријатељи вам исти Кукавни људи ма ви сте СРБИ УПАМЕТ СЕ ЗБОГ ДЕЦЕ ВАШЕ КО ЋЕ НА СВАДБИ ДА ИМ СЕ ВЕСЕЛИ АКО СТРИЦ НЕ ДОЂЕ?
...Затим, кад испалиш сву муницију, а непријатељ и даље наступа, ШТА? На бајонет! Кад ти сломе бајонет, ШТА? На руке! Кад ти поломе обе руке, ШТА? На зубе! На зубе! Јасно! Кад те смртно погоде и тад буди користан, гледај да им паднеш на сред пута, да те, Шта?! Да те заобилазе, да те прескачу, да те склањају – да им шта?! Да им – МРТАВ СМЕТАШ! Да и мртав будеш Отаџбини од користи! Да је мртав браниш!
Cula su naelektrisala vrhove prstiju kojima sam joj doticao kozu i pratio besprekornu liniju glatkih ramena,tragajuci za malom,najmanjom greskom. Mirisala je na Indiju,na breskvu,na izvor,biseri su virili iz tek odskrinute skoljke njenih usana. Osetio sam u bradi lagani drhtaj,jeku jedne davne groznice za koju sam mislio da umire kad te obuzme i da se vise ne moze vratiti,ako je jednom prebolis.. Da,zeleo sam je,jako sam je zeleo... Dodirnuo sam joj mali prst na nozi,bezuspesno pokusavao da nadlanicom uklonim beleg iz detinjstva,sa njenog levog kolena. Udubio se u cudni raspored sicusnih mladeza na telu vitkih ledja.. I trgao se.Uplasen.. Koliko to na njoj ima tajnih mesta koja bi zeleo da poljubim.. Ali ne sad..Jednom..Mozda... Ja sam...
Pricamo
Lep je avgust na Kopaoniku. Sunce je obgrlilo borove grane a one pevaju predivnim mirisom.Nas dvoje stojimo pored odmaralista i pricamo. Lepa je ali nekako tuzna. Pricamo nesto, ne secam se sta ali pricmo. U to vreme nesto i nema gostiju, po neko prodje pored nas a mi i dalje pricamo. Hteo bih da je dotaknem ali me strah, naljutice se i otici ali i dalje pricamo. Gledam je u oci,sjaje a duboke su kao more.Prepoznajem je,ona je iz mojih snova,cekao sam je i sad je tu pored mene,pricamo. Cudesna planina Kopaonik, lako menja svoju cud. Presvlaci se u drugu odezdu a mi se ne obaziremo i dalje pricamo.Pricamo o,zar je to bitno, zelimo da budemo zajedno.Kisa pocinje polako da pada,ne smeta nam a mi smo i dalje zajedno. Gledaju nas ljiudi sa...
Mozda se vrati Kad stane pred raskrscem I shvati da je niko ne prati I snaga joj zadrsce Mozda se okrene Kad pocne nada na izvoru da joj uvire I vidi da joj nema mene Da joj trosne zelje podupirem Mozda se dozove Kad se prene Kad se probudi sa godinama Kad joj samoca rasprsi snove I oseti da joj je zelja sama
Kada laste iz tvojih ociju pronadju gnezda u dubinama nekih drugih zenica molim te...ne zaboravi me Kada tvoje misli zarobi osmeh neke druge zene molim te....ne zaboravi me Kada svojim usnama budes milovao neciju neznu put molim te...ne zaboravi me Kada na svojim usnama osetis ukus vina tudjih poljubaca molim te...ne zaboravi me I kada sunce tvog zivota bude zalazilo ozivi jos jednom secanja svoja i molim te....ne zaboravi me jer ja cu uvek biti tvoja
Sedela je pred ogledalom na lice stavljala debele slojeve sminke, obukla klovnovsko odelo i velike cipele sa zavrnutim vrhovima Na licu veciti osmeh klovna jedno zdravo i.... predstava pocinje brzim pogledom osmotri sve i gle.... i on je tu... Zato se veceras mora smejati vise i jace jer on ne sme znati za bol koji razara misli I ona je veselo pevala salila se za druge Osmeh je bio na njenom licu uprkos boli,uprkos jadu ali ona je bila klovn i morala se smejati za druge... I svi su se smejali i on se smejao... ''Laku noc'' predstava je zavrsena cirkus odlazi,svetla se gase ostaje pustos,praznina i usamljenost.. U jednom cosku leze velike cipele sa zavrnutim vrhovima u drugom drecava odeca A pred ogledalom.... izvrnuta maska velikog...
Uvek cu biti tu, Nikada te izneveriti necu, U dobru i u zlu, Bicu kraj tebe, Cuvacu te kraj sebe, Jer ti si moje sve, Kisa koja spira moje grehe, Sunce koje me greje, Motor koji me pokece, I kada padne mrak, Neka te ne bude strah, Za ruku drzacu te, Kada se okliznes podicicu te, Reka zivota koja zilama mojim tece, Sve to si ti, Moja jedina ljubavi..... Tvoj R......
Dobro jutro,ovo iznad nas je nebo Zna da bude kad je suncan dan Svetlo plavo,duboko i vedro Suncu staza,a zvezdama stan. Dobro dosli,ova pesma to su ptice Zatrepere kad je mesec pun Lete nebom i pevaju kada svice Perja,krila,kap duse i kljun. Dobro dosli,pozdravlja vas divlje cvece Sladak miris ima svaki cvet Strast i ljubav,zuje pcele opijene TO JE ONO STO POKRECE SVET! Mommcilo Bajagic Bajaga Ps.Dobro vam jutro zelim ovom optimistickom pesmom, ma kako se osecali sada..budite mi OK!
Uzalud je budim
Miljković Uzalud je budim Budim je zbog sunca koje objašnjava sebe biljkama zbog neba razapetog između prstiju budim je zbog reči koje peku grlo volim je ušima treba ići do kraja sveta i naći rosu na travi budim je zbog dalekih stvari koje liče na ove ovde zbog ljudi koji bez čela i imena prolaze ulicom zbog anonimnih reči trgova budim je zbog manufakturnih pejzaža javnih parkova budim je zbog ove naše planete koja će možda biti mina u raskrvavljenom nebu zbog osmeha u kamenu drugova zaspalih između dve bitke kada nebo nije bilo više veliki kavez za ptice nego aerodrom moja ljubav puna drugih je deo zore budim je zbog zore zbog ljubavi zbog sebe zbog drugih budim je mada je to uzaludnije negoli dozivati pticu zauvek sletelu sigurno...
Secam se te godine, kada sam znao ime svake ulice, kada sam sedeo u prolazu i cekao da padne mrak. Leto je bilo vrelo kao vino kad se prolije i rekla je da u mojoj glavi cuje gitare i bubnjeve. Secam se te godine, kada sam znao ime svake devojke, u mojoj ulici smo svirali i cekali da padne mrak. Leto je bilo vrelo kao vino kad se prolije i samo je zvuk gitare znao da me opije. Secam se te godine i njene letnje crvene haljine i kad je legla kraj mene,upalila radio note su zaplovile. Rekla je:"Pridji blize, da te bar jednom osetim, dodirni me malo nize", a ja sam gledao u oblake. Zoran Kiki Lesendric "Piloti" Ps.Volim Kikijeve stihove,pa samo jos ova,za danas...

ONA

Ona se bila brzo svukla, a ja sam u mraku stajao tu i kisa je besno u okno tukla da vidi nju,da vidi nju. Noc je bila tako vrela i lepila se pod prstima, a ona je pogledom skidala zvezde i krila ih u ocima. Crno nebo se spustilo na nju i njenu kosu kao kisu, prosulo po mom ramenu. Ona se bila vrlo svukla, a ja sam je dotakao prstima i samo je vetar njeno ime saputao zvezdama. Zoran Kiki Lesendric "Piloti" Ps.Pesmu sam danas ponovo cula i nisam odolela da njene reci ne napisem ovde.. Prva strofa podseca na pocetak pesme Artura Remboa "Ona se svukla" : "Ona se bila vrlo svukla, a neka su stabla tu u njena okna grubo tukla, da vide nju,da vide nju". Bez obzira na slicnost,i ostali stihovi su dostojni pocetka,veoma lepi..
Danas je vreme za plakanje, a oci su bez traga suza nesto tupo i bolno odjekuje u dusi samoca iz svakog kuta vreba a tuga me rusi, rusi... Da,danas plakati treba i cemu taj osmeh na mom licu? Kakva katastrofa,nismo vise zajedno Ostavio si me,a govorio si nekad da me volis,da ti znacim mnogo... A eto,sad je trenutakl sad je vreme za plakanje Ipak,ne placem.... Na licu samo groteskna maska klovna... vreme je za plakanje a na meni samo osmeh bez tracka bola...
Rafting
Moje prvo splavarenje Tarom Ko jednom vidi ovu reku, uvek јој se vraća Uveče kasno telefonom javlja mi prijateljica da polazi grupa na rafting , neki blagorodni ljudi su otakazali hvala ti Bože, a moji prijatelji znajući da mi je želja da idem na splavarenje obaveštava me . To zovem čudom! Ostvariće mi se želja. Dgovor je postignut munjevito sa pitanjem kada? …odgovor je bio sutra...Od tada pa do ulaska u čamac na Tari srce nije prestajalo da skakuće u mojim grudima da me puni radošću zabrinutošću i uzbuđenjem… Utonula sam tih dvadesetčetiri časa u neki unutrašnji svet isčekivanja, očekivanja, radovanja, strepnje da bi se nešto moglo isprečiti da ne ostvarim želju. Nikada tolika količina osećanja nije navirala kao tada….Nisam mogla...
Šta čini naš život...
Šta čini naš život. Da počnem od prve to je ljubav, srednje šala ili zadnje strah Aj od šale da počnem. Šale se dele na: slane, ne slane , bezazlene. Slane šale su one koje nastaju pri neočekivanim obrtima situacija i kao takva izaziva smeh zdrav do suza smejalica, dugo se pamti i izaziva osećanje opuštenosti i uvek donosi dobra.Pomagač je u prelomnim trnucima brige i očaja, straha i sumnje, podizanje iz be-daka. Preporučije se , kao preventiva za preko stotinu bolesti i putokaz je ka životu radosti, spremnosti, uživanja, voljenja, trajanja u zdravlju. Ne-slana šala su cveće zla, imaju za cilj da opomenu, skrene pažnju, ugrozi, izazove bol, osvetu, izrazi prezir, povredi, ujede, koleva je novorođene ne trpeljivost, šteta...
Dok srčem prvu jutarnju kafu .... Srk ... Dok srčem prvu jutarnju kafu, gledam u knjige koje su mi jutros stigle iz štamparije ( taze...ispod čekića )...pa se mislim...eto konačno ću moći da obradujem svoje verne čitaoce... Srk ... Svi oni koji su mi predhodnih meseci dosadjivali, kad ću da objavim nešto novo...konačno mogu da odahnu...Za samo 220 dinara plus PTT moći će sebe da obraduju jednom izuzetnom knjigom... Srk ... Monodrama '' Kako sam ostao neženja '' prirodni je nastavak moje drame '' Dve karte za Beč '' ( nagradjene na TIN FEST – u , i izvedene u Teatru 78 )...i govori o burnim dešavanjima koja su potresala Srbiju poslednjih 20 godina, vidjena očima glavnog junaka koji pokušava da se oženi... Srk ... Neki tvrde da je knjiga...
Ovo mi je prisapnula jedna dugorepa ptica brbljiva,sveznajuca prozracna kao svetlost. Hoces li da cujes caroliju -prisapnula je cucoravo i dotakla mi kljunom rame i krajicak uha. I rekla mi je caroliju najvazniju na svetu. To je: umeti videti vetar i cuti kako kisa pada; umeti dotaci prstom sumrak na prvom uglu; i osetiti na usni sanjivi ukus mesecine. Ja se samo osmehnuh lepoj dugorepoj ptici. Jer i ja imam caroliju, najlepsu na svetu. To je: Videti necije lice i cuti neciji govor i dodirnuti rukom neciju ruku i kosu onda,kad vise nikoga nemas, kad si ostao sam, dok jedno veliko leto napusta ove ulice i ostavlja za sobom zute pecate lisca po plocnicima, u krosnjama i u secanju.. MIROSLAV ANTIC Ps.Da vam prisapnem ove cucorave...
VERUJEM da zivot ima smisao VERUJEM da posle tuzne noci osvanuce vedre zore VERUJEM da posle ocaja dolazi radost VERUJEM da suze se najbrze suse VERUJEM da rane iz proslosti brzo ce zarasti VERUJEM da opet cu se jednom roditi jer covek nikada ne umire ako se pamti da je postojao VERUJEM da zivot je lep ako ga takvog zelimo svi VERUJEM
Negde u osvit Darkovog prelaska u svet odraslih, Branko je digao ruke od njega. Više nisu imali o čemu da razgovaraju. Buntovni sin je na jedvite jade završio školu i, na opšte iznenađenje, vanredno upisao fakultet. No, ono što je bilo posebno važno (a od čega je Branko krišom strepeo), Darko nije imao problema sa zakonom. Ponašao se pristojno, izgledao pristojno. Nije, kao neki od njegovih vršnjaka, obrijao glavu, niti je po telu istetovirao nerazumljive simbole. Njegovo lice nisu ružili pirsinzi nalik veštačkim, svetlucavo-srebrnkastim bradavicama. U kuću nije dovodio sumnjive tipove, koji pod naduvanim jaknama kriju utoke. Ponekad bi Branko, kada bi došao s posla, na vratima stana sreo užurbane Darkove devojke, stidljivog pogleda...
Sto ja volim da jedem
Probudim se jutros i prvo sto mi pade na pamet je kako bih danas mogao da pojedem nesto slatko. Odmah pocnem da se umiljavam Maki navodeci je da mi kaze da ce mi napraviti moju omiljenu poslasticu,baklavu. Pristane ona na kraju al ne bas voljno. Ja pocinjem da se vrtim,ulazim u kuhinju kao nesto slucajno trazim,nesto kao radim a s'nestrpljenjem ocekujem da cujem onaj njen poziv "somboled hoces da probas"...... Ponekad kad hoce da me pecne zove me"somboled' jer kaze kako mi dupe uvek viri iz frizidera a ja kao nesto nadignem nos, to tek reda radi a u stvari mi je sve jedno jer je to istina. Joj kako je ta baklava dobra i zato cu ovde da ostavim recept ako neko bude pozeleo da se oproba u spremanju iste. Preporucujem je OSOBITO ali...
Kupio bih parce meseca
Zelim da kupim jedno malo parce meseca . Jedan komadic, velicine zrna graska jer mi treba samo malo mesta da mogu da sanjam lepe snove i da ih saljem tamo gde je osmeh nestao. Znam sta cu da prodam...ukradeni deo zivota i izgubljeno dostojanstvo...evo odmah ga stavljam ne eBay. Nadam se da ce licitacija uspeti jer ima mnogo kolekcinara i trgovaca ljudskim zivotima,pocetna cena jedan dinar.... "Posle loseg mora doci dobro, jer nikad nam nista gore nije bilo iza najgoreg." MA
Back