Alkohol-da/ne

Pa od kada sam bio mali samo jednom ili dva puta sam se napio, (imam 14 godina) ali to nije ništa strašno, jer sam "pomagao" tati da pije pivo na slavi. :lol: I samo pivo mogu da pijem od alkohola, i slatko vino, ali to nije ništa, vino, rakiju i to slično ne podnosim. Tačnije ni pivo ne pijem osim kada mi se stvarno pije. Znači jedanput u 2 meseca. :)

NE alkoholizmu.
 
Većina tinejdžera se 'loži' na alkohol i obožava da se hvali po sistemu 'Je l' znate kako sam se sinoć napio?Nosili su me kući! ' itd.

Na rođendanima je glavna fora ne biti trezan, izigravati kolšare i sl.

U mojoj okolini takvih primera je mnogo i to je, po meni, zaista žalosno. Još žalosnja stvar je što se neke devojčice/devojke baš na takve 'pale'.

Pijane devojke ni da ne spominjem. Poznajem jednu devojčicu (četrnaestogodišnjakinju) koja obožava da se obuče izazovno (da se maltene sve vidi), ode u diskoteku i napije se. Tako pijana privlači mnoge. . .

Iskreno, ja se gadim alkohola, a najgore je preterivanje. . .

Znači, zanima me šta vi mislite o pijanim tinejdžerima, njihovim roditeljima koji im sve to dopuštaju (il' jednostavno ne znaju za to), da l' ste se nekad napili (sa razlogom ili bez), da li ste ZA ili PROTIV alkohola. . . ? I šta vam god padne na pamet vezano za ovu temu.

P. S. U pretrazi sam našla temu 'Alkoholizam' u kojoj je zadnji put post postavljen 2005. godine , a i mislim da sama tema nije bila ovakvog tipa, već više nešto uopšteno o alkoholu, alkoholičarima i sl.

Toliko, :bye:

Ne pijem, a kad popijem to je vrlo malo i retko. Ne volim ni da vidim druge kad se opijaju. Pogotovo devojke koje stave sebe na "izvol'te" , obuku se provokativno i ponasaju nedolicno. Imam par drugova i drugarica koji se napiju uvek, ne znaju sta rade i jedva odu kuci. Ne znam sta im roditelji kazu, ali ocigledno nista, jer oni nastavljaju istu pricu iz vikenda u vikend. Nisam protiv alkohola, ako se pije umereno i ne stalno. OK mi je da neko popije kad izadje, ali ne da se nasljiska i da ne zna sta radi. Mislim da je jedno do dva pica dovoljno. Alkohol nije presudan za dobar provod.
 
citam ovu temu od starta i kontam neke stvari

prvo, zaista - alkohol nije za svakog i zvisi i od karaktera i psihe i fiziologije... nekome prosto ne prija organizmu i konstituciji i ne nosi, neko stavrno nema nikakvu potrebiza njim i živi str8 lifestyle dok je nekome sastavni deo života stalno neka jurnjava, proslave, žurke, izlasci, lični užitak, ovo, ono... neko pristo ima labilan i zavisnički karakter pa stvaro ne bi smeo inače vuče u bolest (alkoholizam)

nego najsmešniji su mi ti višestruki aršini tipa - jao devojka pijana strašno ili šatro sportisti koji treniraju nešto i furaju neki sport i onda vikendom lešenje ko konji i drugi tipovi lažnog moralisanja

realno opet 95 posto ljudi prođe faze teen i mladalačkog opijanja a i cirka fakultativno... u žoivotu sam upoznao samo jednu mladu osobu koja ne pije uopšte ili nekolicinu koji piju baš retko i malo da se to ni ne podvodi pod pijenje....
 
Nisam se otkinuo ima par mjeseci već, zadnji put je hitna pomoć proradila. Ne može mi organizam raditi sada dobro, muka od alkohola xD
Al' pije mi se vino, to znači sutra ujutru kad doručkujem čaša dobrog vina će da ode :D
 
cenim svačiji izbor, stil, ideje isl. ali ovakve frazetine mi paraju uši. nije za dobar možda, ali za odličan i vrhunske jeste!

Kad sam ovo rekla mislila sam na osobe koje ne mogu da se provedu bez alkohola. Meni na primer alkohol nije potreban. Ali znam ljude koji su rekli da ne mogu da se opuste bez alkohola. Nije ni to poenta. Sve zavisi od osobe. Uglavnom ne pijem, a provedem se super. Bitno mi je drustvo, da imam sa kim da igram kad odem na svirku, negde u diskoteci, bilo gde. Ali opet, sve je stvar izbora. Nisam protiv alkohola u umerenim kolicinama.
 
cenim svačiji izbor, stil, ideje isl. ali ovakve frazetine mi paraju uši. nije za dobar možda, ali za odličan i vrhunske jeste!

Ma sto se pronalazis, ne moze svako da voli sto ti volis. Ti verovatno zelis da svi prate jedan sablon.
Ekstazi je lepsi, alkohol je komercijalno sranje koje je ostalo legalno.
 
Poslednja izmena:
pijes da bi se napio do odrde]ene mere ili po potrebi uroljao... mislim koja je onda poenta alkohola, uzivanje u ukusu... msm generalno nervira me umerenost usminkanost pola pola cile mile satro finoca... kad radim nesto radim do daske pa i kad pijem pijem da bih se naroljao
 
pijes da bi se napio do odrde]ene mere ili po potrebi uroljao... mislim koja je onda poenta alkohola, uzivanje u ukusu... msm generalno nervira me umerenost usminkanost pola pola cile mile satro finoca... kad radim nesto radim do daske pa i kad pijem pijem da bih se naroljao

To je opet, subjektivno misljenje...Ja licno, ne volim da alkohol ima kontrolu nadamnom.
 
Juce kod ortakinje na 18om sam reko da necu da se prevrnem i nisam :D

great_success.png
 
Volim da pijem pivo, ali ne da ono preuzme kontrolu. Par puta sam se napio, nisam znao gde teram. Pravio svakakve gluposti i sad se kajem. Bas zbog alkohola sam izgubio devojku sa kojom sam bio 2 godine u vezi....eee, gde mi je pamet tad bila...:think:
 

Back
Top