Zvezdasi javite se (2005/06, 2006/07)

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Marauder:
A sta mislis kad bi pocela istraga ko je kupovao i prodavao bodove u nasoj ligi? Sta mislis kako bi Zvezda (a i svi ostali) prosla?

Druga stvar, AC Milan je Ligu sampiona sasvim zasluzeno osvojio. U Evropi nije bilo nikakvih namestanja.
U Evropi se namesta tako sto se pre zreba poizbacuju oni koji eventualno mogu nesto da ucine. Namesta se u UEFA i u sudijskim organizacijama pre nego sto se i odrede parovi. Namestanja idu iza kulisa a ne na utakmici na kojoj ni fudbaleri ne znaju sta ih ceka.
Sto se tice Zvezde iz 1991 osvojila je sampionsku titulu u Jugoslaviji suvereno, bez namestanja a Evropu je pokorila na zelenom travnjaku. Sto se tice 1992, zna se kako smo prosli. A tvoj ACMilan nije trebao ni da igra sa nama kvalifikacioni mec jer je bio kaznjen za namestanje u Italiji. Tu ti i lezi odgovor kako su uspeli tada da osvoje LS. Nije ti jos jasno? I za to jos smes da kazes da u Evropi nije bilo namestanja?

Marauder:
Bio je kaznjen za namestanje u Italiji. Ne u Evropi.

I opet te pitam, sta mislis kad bi pocela istraga ko je kupovao i prodavao bodove u nasoj ligi? Sta mislis kako bi Zvezda (a i svi ostali) prosla?
Zasto su ga onda pustili da igra u Evropi kad je u Italiji kupio titulu?

Ja sam ti odgovorio za 1991 god. Ostale godine nisu relevantne za donosenje suda o namestanju utakmica u nasem prvenstvu. U svim ligama na svetu se namesta a titule osvajaju samo oni koji imaju najvise para!!!
Za AC Milan je to dokazano!!!

Marauder:
Nesto si ti tu pomesao jer u sezoni kada su timovi kaznjeni za namestanje titulu je osvojio Juventus. AC Milan te sezone nista nije osvojio.
E, tu sam te cekao!!!

Zasto onda igra u kvalifikacijama za LIGU SAMPIONA? Ti tu ne vidis nikakva namestanja? Ne vidis namestanje u samom sistemu takmicenja? Onda to sto se sada zove Liga Sampiona treba da se imenuje Liga bogatih klubova.
Sampioni su neki drugi!!!

U Italiji i jacim ligama ne moras nista da osvojis da bi igrao Ligu Sampiona. Dovoljno je da budes medju prva 4.

Prvo si poceo o namestanju utakmica AC Milana, pa o celom sistemu takmicenja ... Na kraju ces preci na nesto trece. Nemam nameru da pricam o tome.
Ja nikad nisam rekao da mi se svidja sistem takmicenja u LS i pre sam govorio da samo sampioni drzava trebaju da igraju u njoj. A ti si iz moje price o AC Milanu izvukao nesto potpuno drugo.

Marauder:
U Italiji i jacim ligama ne moras nista da osvojis da bi igrao Ligu Sampiona. Dovoljno je da budes medju prva 4.

Prvo si poceo o namestanju utakmica AC Milana, pa o celom sistemu takmicenja ... Na kraju ces preci na nesto trece. Nemam nameru da pricam o tome.
Ja nikad nisam rekao da mi se svidja sistem takmicenja u LS i pre sam govorio da samo sampioni drzava trebaju da igraju u njoj. A ti si iz moje price o AC Milanu izvukao nesto potpuno drugo.
Ja sam ti dokazao iz moje price da tvoj AC Milan nije fudbalski tim nego kriminalna organizacija. A analiza se odnosila na ovaj tvoj citat:

"Druga stvar, AC Milan je Ligu sampiona sasvim zasluzeno osvojio. U Evropi nije bilo nikakvih namestanja."

Ti ni ne znas sta pricas!

U samom sistemu odabira ekipa za takmicenje u LS postoji jedan apsurd. Prvo sto ne igraju samo sampioni vec i neki elebaci koji su uspeli da jednu sezonu odigraju najbolje u svojoj istoriji i bili cetvrti, pa igraju LS.
E,sada sta je tu apsurd. Imate tim koji je bio drugi,treci ili cetvrti u svom prvenstvu i koji,uglavnom,zauzme trece mesto u grupi i onda ide u Kup UEFA. Pa cekaj,majku mu...sto ga odmah nisi poslao u Kup UEFA? Na taj nacin su nekada prosecni klubovi najjacih evro liga (Valensija,Celsi,Lacio,Roma,Salke...) dobili priliku da zarade gomilu para i postanu konkurentni. A sve na ustrb nekada mnogo vecih,jacih i slavnijih klubova srednje,istocne i jugozapadne Evrope.
Ljudi,pa znate li sta je,tradicionalno gledano,jedan Anderleht za jedan Celsi,Salke ili Lazio i sl. klubove? Anderleht je GIGANT za njih. Ima gomilu domacih trofeja i ima dva Kupa Kupova ili Kup UEFA ne secam se tacno. Nekada je bilo duplo teze osvojiti Kup UEFA nego KES. Zamislite nekada Kup UEFA sa Realom,Macesterom,Milanom,Benfikom,Interom,Arsenalom...svi su oni morali u Kup UEFA jer nisu bili prvaci te sezone.
Zbog takvog nakaradnog sistema LS, prvaci Srbije,Hrvatske,Rumunije,Bugarske,Ceske,Poljske,Svedske,Danske...nekada i Turske i Grcke moraju da igraju X kola kvalifikacija. A sve su ovo vrlo ozbiljne fudbalske zemlje. Zemlje sa ozbiljnim reprezentacijama i zemlje bez cijih igraca ne mozete zamisliti nijedan ozbiljan evro klub,akamoli neke prosecne evro klubove.
U takvoj situaciji onda imate jedan Inter (ili Liverpul,Celsi i mnogi drugi) koji skoro 20 godina nije mogao da bude prvak i koji 10-12 godina igra LS i koji besomucno kupuje igrace iz svih mogucih zemalja i slabi kvalitet fudbala u tim zemljama. A kupuje igrace,jer mu je UEFA dozvolila da igra LS i kao cetvrti i da kao cetvrti zgrce desetine i stotine miliona evra svake sezone. I boli ga uvo onda da pravi novog igraca,kada moze da ga kupi vec gotovog.
Ja samo mogu da zamislim koji bi tim, recimo, Zvezda imala kada bi imala SAMO 10% celokupnog godisnjeg budzeta koji ima Inter ili Liverpul. Sine,pa gazili bi sve redom.
Ali UEFA odavno brine samo za svoje duppe,a ne za razvoj i lepotu fudbala,kako se predstavlja. Onog momenta kada je Dinamo Tbilisi bio pobednik Kupa Pobednika Kupova,pa Steaua prvak Evrope,zatim i Zvezda,UEFA je shvatila su zapadnjacke lige u ozbiljnoj opasnosti i u roku od odmah promenila sistem takmicenja. Nekada se do Finala KES-a igralo 8 utakmica,danas imate 6 samo u grupi. A sto je veci broj utakmica u opciji to bogatim klubovima dozvoljava da se konsoliduju i osvoje nesto iako celu sezonu nemaju pojma. Ili da barem zgrnu brdo para od TV prenosa ili reklama.
Zato je i uvedeno da taj koji je trci u grupi LS ode u Ligu UEFA. Da bi se najbogatijima pruzila jos jedna prilika.

I jos jedna stvar. Gledajuci Zvezda - Rendzers i sinoc Srbija-Finska cenim da se treba uvesti da kod rezultata 0-0 NIKO ne dobija bodove. Jer, ne postoji sport na svetu,osim fudbala,koji se zavrsava 0-0. Znaci nista niste uradili i nema bodova. Tako se jedino moze,makar,malo razbiti misao svakoga da postavi ekipu da igra formaciju 1-10-0 tj. antifudbal.

Tome ne treba nista dodati. Samo se pitam da li svako vidi da se ne radi ovde o sportu vec o ekonomoindustriji?

Pada smisao navijanja i privrzenosti nekom klubu. Navijac postaje masina za pravljenje para. Kupuje ulaznice, dresove, salove....sponzori peru pare preko ulaganja u sport. Sto vise gledalaca cena usluge veca. **** bi tako bilo da se ne ide na utakmice. Najbolji primer za to smo mi. Gledalaca 1000 u proseku na utakmici, sponzor ne daje pare, klubovi su u dugovanjima i jasno je da se muva sa bodovima ne bi li neko otisao u Evropu malo da zaradi.

Odoh na utakmicu da gledam Kolin B. Nema kalkulisanja (u ovoj utakmici) bice samo fudbal.
E, da. Kolin A je danas pobedio u Libercu Slovan B sa 2:1 a za Slovan B je igrala polovina iz A tima jer je Gambrinus liga imala pauzu zbog reprezentacije. Slovan ove godine ispada iz Gambrinus lige garantovano! **** ih novi trener Zach!:-D :-D :-D

Marauder:
Bio je kaznjen za namestanje u Italiji. Ne u Evropi.
I opet te pitam, sta mislis kad bi pocela istraga ko je kupovao i prodavao bodove u nasoj ligi? Sta mislis kako bi Zvezda (a i svi ostali) prosla?
Marauderu, opet pokazuješ koliko ne poznaješ suštinu problema o kojem diskutuješ!!! I Savićević je 92 u Tokiju bio kažnjen crvenim kartonom i to u meču koji nije imao nikakve veze sa UEFA organizacijom pa je ipak ta gelipterska ekipa iz Niona donijela odluku da Dejo u NAREDNOJ SEZONI evrokupova, ne moe da pomogne Zvezdi u odbrani titule prvaka Evrope pošto je kanjen crvenilom u tamo nekom za njih revijalnom i nevezanom meču TOYOTA KUPA (presedan 1)!!! Mislim... za takve stvari trebala je malo žešća mašta seronja iz UEFA!!! :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Da još pomenem i UEFA lopovluk kojim su spasili MAN UTD muka u revanšu Superkupa i to naknadnom odlukom da se meč u Beogradu ne uopšte ni odigra (presedan 2)!!! Znači, ponavljam, ne da se neigra u Beogradu (kao zbog upitne bezbijednosti u glavnom gradu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ) , već uopšte da se ne igra i da se rezultat prve tekme uzme kao konačan i to u momentu kad je ta prva utakmica već odigrana!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Onda iduće takmičarske sezone po UEFA Zvezda kao evropski prvak ne može da brani titulu na svom terenu već igra tamo negdje po Mađarskoj što predstavlja presedan br. 3!!!
Iste godine kao vrhunac primitivizma UEFA vraća našu repku sa aerodroma u Švajcarskoj i to svojom odlukom da je zbog isključivo političkih razloga lišava sportski izborenog prava da učestvuje u završnici EP (presedan 4)!!! Epilog tog takmičenja pokazao je da bar na momente ima Boga i u fudbalu!!!
Dalje, došle su i sankcije pa su i prošle, a onda nam je UEFA ponovo demonstrirala svoju "objektivnost" kada se Zvezda na glavu nasađivala kako bi uspjela da utjera dug koji je prema njoj bio neosporan od strane Rome, a po osnovu Mihajlovićevog transfera u taj italijanski klub!!! UEFA je tu bila i ćorava i gluva sve dok nije postalo evidentno da bi slučaj mogao da završi pred evropskim sudom pravde (presedan 5)!!!
Presedani su se nastavili redom sve do najnovijeg kažnjavanja Partizana za očigledne propuste u organizaciji meča U MOSTARU :shock: i novčanog kažnjavanja Zvezde zbog "pitaj Boga čega" u susretu sa Rendžersom!!
S druge strane, činjenica je da je Milan KRAO u Seriji A!!! E tako lijepo kradući stekao je poziciju za nastup u LŠ!!! Znači prvak Evrope je neko ko je na prevaru došao do prava da nastupi u takmičenju za prvaka Evrope - prošlogodišnja LŠ je najobičnija sprdačina od sporta, UEFA je istinski moralni i sportski autoritet samo za sljepce i tu sva dalja rasprava po tom pitanju gubi smisao!!!
Pazi, Zvezda evropski prvak titulu brani u Mađarskoj, a Hajduk bez problema sezonu 1994/95 igra u Ligi šampiona na splitskom Poljudu
i to nekoliko fdesetina kilometara od ratne zone!!! :shock: :shock: :shock:
Onda dođe Marauder i piše o "poštenju" AC Milan kojem ta ista UEFA non-stop duva u leđa!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

.PLESsitnihDEMONA.:
U samom sistemu odabira ekipa za takmicenje u LS postoji jedan apsurd. Prvo sto ne igraju samo sampioni vec i neki elebaci koji su uspeli da jednu sezonu odigraju najbolje u svojoj istoriji i bili cetvrti, pa igraju LS.
E,sada sta je tu apsurd. Imate tim koji je bio drugi,treci ili cetvrti u svom prvenstvu i koji,uglavnom,zauzme trece mesto u grupi i onda ide u Kup UEFA. Pa cekaj,majku mu...sto ga odmah nisi poslao u Kup UEFA? Na taj nacin su nekada prosecni klubovi najjacih evro liga (Valensija,Celsi,Lacio,Roma,Salke...) dobili priliku da zarade gomilu para i postanu konkurentni. A sve na ustrb nekada mnogo vecih,jacih i slavnijih klubova srednje,istocne i jugozapadne Evrope.
Ljudi,pa znate li sta je,tradicionalno gledano,jedan Anderleht za jedan Celsi,Salke ili Lazio i sl. klubove? Anderleht je GIGANT za njih. Ima gomilu domacih trofeja i ima dva Kupa Kupova ili Kup UEFA ne secam se tacno. Nekada je bilo duplo teze osvojiti Kup UEFA nego KES. Zamislite nekada Kup UEFA sa Realom,Macesterom,Milanom,Benfikom,Interom,Arsenalom...svi su oni morali u Kup UEFA jer nisu bili prvaci te sezone.
Zbog takvog nakaradnog sistema LS, prvaci Srbije,Hrvatske,Rumunije,Bugarske,Ceske,Poljske,Svedske,Danske...nekada i Turske i Grcke moraju da igraju X kola kvalifikacija. A sve su ovo vrlo ozbiljne fudbalske zemlje. Zemlje sa ozbiljnim reprezentacijama i zemlje bez cijih igraca ne mozete zamisliti nijedan ozbiljan evro klub,akamoli neke prosecne evro klubove.
U takvoj situaciji onda imate jedan Inter (ili Liverpul,Celsi i mnogi drugi) koji skoro 20 godina nije mogao da bude prvak i koji 10-12 godina igra LS i koji besomucno kupuje igrace iz svih mogucih zemalja i slabi kvalitet fudbala u tim zemljama. A kupuje igrace,jer mu je UEFA dozvolila da igra LS i kao cetvrti i da kao cetvrti zgrce desetine i stotine miliona evra svake sezone. I boli ga uvo onda da pravi novog igraca,kada moze da ga kupi vec gotovog.
Ja samo mogu da zamislim koji bi tim, recimo, Zvezda imala kada bi imala SAMO 10% celokupnog godisnjeg budzeta koji ima Inter ili Liverpul. Sine,pa gazili bi sve redom.
Ali UEFA odavno brine samo za svoje duppe,a ne za razvoj i lepotu fudbala,kako se predstavlja. Onog momenta kada je Dinamo Tbilisi bio pobednik Kupa Pobednika Kupova,pa Steaua prvak Evrope,zatim i Zvezda,UEFA je shvatila su zapadnjacke lige u ozbiljnoj opasnosti i u roku od odmah promenila sistem takmicenja. Nekada se do Finala KES-a igralo 8 utakmica,danas imate 6 samo u grupi. A sto je veci broj utakmica u opciji to bogatim klubovima dozvoljava da se konsoliduju i osvoje nesto iako celu sezonu nemaju pojma. Ili da barem zgrnu brdo para od TV prenosa ili reklama.
Zato je i uvedeno da taj koji je trci u grupi LS ode u Ligu UEFA. Da bi se najbogatijima pruzila jos jedna prilika.

I jos jedna stvar. Gledajuci Zvezda - Rendzers i sinoc Srbija-Finska cenim da se treba uvesti da kod rezultata 0-0 NIKO ne dobija bodove. Jer, ne postoji sport na svetu,osim fudbala,koji se zavrsava 0-0. Znaci nista niste uradili i nema bodova. Tako se jedino moze,makar,malo razbiti misao svakoga da postavi ekipu da igra formaciju 1-10-0 tj. antifudbal.
Lijepo sam se obradovao što je konačno neko ovo ovako napisao!!! Čekao sam trenutak inspiracije da ovo otprilike ovako sročim al' očigledno da je Ples bio inspirativniji i to uradio prije mene!!!
Elem, svaka čast na postu i potpisujem svaku riječ u istom!!! To je suština, a sve ostalo su šuplji izgovori!!

Osnivači naravno da brane svoje.

Da li će neko kazniti Cibonu ili Olimpiju pa čak i Zvezdu i Partizan u Jadranskoj BASKET ligi.
NIKO.

Čak i da bude masovne tuče navijača, igrača, bakljade, lomljavine.

Nikom ništa.

A recimo isto to da naprave neki timovi koju naknadno uđu u Jadransku i postanu recimo favoriti (npr. Makabi ili bilo ko, neki padobranac recimo)
rebnuli bi kaznu.

Malo ko zna da su osnivači Premier lige najveći klubovi u Engleskoj kao npr. Mančester, Liverpul.
I da li očekuješ da sudija pošteno sudi u meču recimo kupa Mančester - Svonsi ili Mančester - QPR ili ako QPR uđe u Premier.

:)

.PLESsitnihDEMONA.:
Da, po ukusu navijača sistem bodovanja bi trebao da glasi: koliko golova, toliko bodova ! :lol: Bez odbrana svih 90 minuta, pa ko više zabije! :lol: Ja bi se zadovoljio kada bi uvijek jedna ekipa morala da igra otvoreno, odnosno da nema podjele bodova ! Recimo da kod nerješenog rezultata bod ide gostima ! :twisted: Neko bi uvijek morao napadati ! U našoj ligi većini ekipa uvijek odgovara neriješen rezultat sve do pred kraj prvenstva ! Oni čuvaju "mir u kući" , igraju sa 10 ljudi u odbrani, a neki ćorak ako se zabije - puna kapa. :roll:
Slažem se sa tvojim postom ! :D
Jednostavno nema načina da se borimo sa sistemom takmičenja u LŠ, jer nemamo alternative ! :roll: Na nepravde koje su nam učinjene, ili nam se još uvijek čine od strane UEFA, možemo odgovoriti samo dobrom igrom ! Ako nije dovoljno da budemo bolji od nekog da bi ga prošli, moramo da budemo mnooogo bolji ! ;)

Пре 12-13 година је било по систему - ако се заврши нерешено пуцају се пенали, ко победи добије бод онај други ништа. Можда би ваљало опет тако, ал знам да се онда то одржало само сезону или две.

Ma ja ne bi dao nikom ništa!!! Jednostavno, golovi su smisao igre i bez njih nije bilo ni igre!!! Bez igre nema ni bodova i zato obje ekipe mr'š iz takmičenja na livadu pa tamo nek ovce čuvaju!!!
Tako nam i treba kad su nam miljenici i uzdanice likovi čije ambicije završavaju na njivohovom "lijepom" izgledu u klubskim i rep. dresovima kako na terenu, tako i na naslovnim stranama novina!!! "Manekeni"!!! :evil: :evil: :evil:

Misdongard na pragu ostanka

BETOLINGAR Misdongard vec sedam dana trenira sa crveno-belima, a hoce li potpisati ugovor znace se, najverovatnije, posle gostovanja Crvene zvezde u Atini.
Mec sa Olimpiakosom bice presudan u odluci, mada je napadac iz Cada, kojeg svi zovu Erik (tako je trazio!?), do sada ostavio povoljan utisak i ima velike izglede da ostane na Marakani.

(sportski zurnal)

Misdongard, pa Erik????? :shock: :confused: Hmmm... :roll: :roll: :roll: :roll: pa zvuči logično...HA??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back