Zvezdasi javite se (2005/06, 2006/07)

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Momak iz Chada koji je trenutno na probi u Zvezdi:

usdmisdongartic732bzx9.jpg

Ako je dosad igrao po ovakvom terenu, na Mari ima da leti ko tornado :lol: :lol: :lol: :lol: :

usdmtcfg8.jpg

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

BETOLIGAR NA SKENERU

Crveno-beli trenirali sinoć, a sa njima i potencijalno pojačanje iz Čada

Ako zadovolji kriterijume prvi strelac kamerunske lige biće
na raspolaganju za eventuelne mečeve u Liga Kupu UEFA

Fudbaleri Crvene zvezde polako ulaze u takmičarski ritam posle utakmice sa Bežanijom, spremaju se za zaostali meč iz 2. kola, protiv Hajduka u Kuli. Pobeda nad „lavovima“ je stavljena ad akta, a izabranici Milorada Kosanovića su odradili prvi ovonedeljni trening, sinoć od 19 časova, posle slobodnog dana u nedelju.

A, prvi trening sa crveno-belima odradio je i Misdongard Betoligar, 22-godišnji reprezentativac Čada, najbolji strelac kamerunske lige. On je u subotu doputovao u Beograd na probu, i trebalo bi da ostane na Marakani minimum nedelju dana.
-Ovo mu je prvi trening, a narednih dana ćemo se uveriti u kvalitete ovog momka – kratko je rekao Kosanović o potencijalnom Zvezdinom pojačanju u napadu.
Ukoliko zadovolji ukuse stručnog štaba, Betoligar će potpisati ugovor, a pravo igranja za Crvenu zvezdu stekao bi tek u grupnom delu takmičenja Kupa UEFA.
Danas je na programu dupli trening – ujutru od 11, dok će se posle podne raditi u dve grupe - od 18, odnosno 19 sati.
Sreda je slobodan dan, u četvrtak se ponovo dva puta izlazi na pomoćni teren Marakane, a zatim sledi po jedan trening dnevno, do nedeljne utakmice.

REPREZENTATIVNE OBAVEZE
LEGIJA STRANACA UMANjENA
Bez obzira što se igra zaostali meč 2. kola, u taboru srpskog šampiona za meč sa Hajdukom neće biti Ekvadorca Segunda Kastilja, Poljaka Gžegorža Bronovickog, Crnogorca Igora Burzanovića i člana mlade reprezentacije Srbije, Filipa Đorđevića. Oni odsustvuju zbog reprezentativnih obaveza, jer su naredni dani rezervisani za utakmice nacionalnih timova.

LICENCE ZA KUP UEFA
JESTROVIĆ NAPADA GROCLIN
Za duel sa poljskim Groclinom u Ljutice Bogdana će moći da računaju i na Nenada Jestrovića, koji je licenciran za takmičenje pod okriljem UEFA. Sa spiska koji je poslat pre meča sa Rendžersom nema omladinaca Adamovića, Bogdanovića i Perovića, koji su sada na „B“ spisku. To praktično znači da će i oni imati pravo nastupa u Evropi, kao bonus igrači, pošto su rođeni posle 1. januara 1986. godine.

SPEC.
Poljaci su veliki optimisti, kada je u pitanju dvomeč sa srpskim šampionom: čak 71 odsto njih veruje da će Groclin sigurno proći u Ligu Kupa UEFA, 14 odsto smatra suprotno, dok 15 kaže da su šanse protiv Crvene zvezde 50:50!?

(sport)

Batonligor polaže protiv Olimpijakosa

batonligormx4.jpg

Batonligor (prvi sa leve strane) odradio
prvi trening

Sudeći po prvom treningu, održanom sinoć na pomoćnom terenu „Marakane”, Mistongarti Batonligor (22) potpisaće ugovor sa Crvenom zvezdom. Napadač iz Čada je započeo probni rad pod palicom Milorada Kosanovića, a glavni ispit imaće 12. septembra kada će Crvena zvezda odigrati humanitarnu utakmicu protiv Olimpijakosa u Atini.
Dosadašnji golgeter kamerunskog kluba Union Duale pokazao je da se dobro snalazi u skok igri i da bolje „barata” levom nego desnom negom. Visok je 190 santimetara, a bez obzira na malo „jaču” gradu dokazao je da je brži od mnogih fudbalera Crvene zvezde.
- Ukoliko zadovolji biće dobro za nas, u suprotnom može da ide dalje - istakao je trener Milorad Kosanović po njegovom dolasku u Beograd.
Iako govori samo francuski jezik, Batonligor neće imati problema sa komunikacijom, jer poput ostalih stranaca uz sebe ima prevodioca Nemanju Filipovića. Ukoliko uspešno okonča probni period, Afrikanac će moci da igra samo utakmice Meridijan superlige, Lav kupa i Lige UEFA, pod uslovom da, naravno, srpski šampion eliminiše poljski Groclin. U tom slucaju, fudbaler iz Čada će postati deseti stranac u Crvenoj zvezdi - posle Ekvadoraca Kastilja i Salasa, Kolumbijca Moline, Argentinca Barkosa, Portugalca Lukaša, Senegalca Gaja, Poljaka Bronovickog i dvojice Crnogoraca Banovića i Burzanovića.
Inače, mogućnosti potencijalnog napadača Zvezde sinoć je mogao da vidi i bivši centarfor crveno-belih. Tek što je sa Sportingom osvojio nove bodove u portugalskom prvenstvu, Milan Purović je doputovao u Beograd - i to pravo na „Marakanu”.
- Ne mogu ti ja bez Zvezde - u svom stilu je istakao reprezentativac Crne Gore kojeg za nedelju dana očekuje prijateljski mec sa Švedskom u Podgorici.

"GROBARI" RAZBILI JESTROVIĆEV AUTO!

Navijači Partizana polomili brisače i oštetili šoferšajbnu „mercedesa", koji je Zvezdin napadač ostavio na parkingu u Kosovskoj ulici

Navijači Partizana razbili su auto Nenadu Jestroviću! Zvezdin napadač je u ponedeljak popodne ostavio svoj „mercedes" na parkingu u Kosovskoj ulici, a kada se posle sat vremena vratio (duže nije mogao da ostane jer je u pitanju prva parking zona), čekalo ga je neprijatno iznenađenje - polomljeni brisači i oštećena šoferšajbna.

Tek danas kod majstora!

Nenad Jestrović juče nije mogao da ode kod majstora i popravi štetu na „mercedesu" pošto su crveno-beli imali dva treninga. Međutim, već danas „Jestrogol" će imati vremena koliko mu volja pošto je trener Milorad Kosanović odlučio da prvotimcima da slobodan dan, a novi trening zakazan je za sutra uveče.

- Nije ništa strašno, ali baš sam se iznervirao. Otišao sam do grada sa Bastom i Tutorićem, popili smo piće i, kada smo posle došli po kola, video sam šta se desilo. Ljudi koji su stajali u neposrednoj blizini rekli su mi da su to uradili neki klinci koji su nas verovatno prepoznali i odlučili da nam na neki način naškode. Da sve bude zanimljivije, posle samo nekoliko trenutaka nekoliko njih se pojavilo, a jedan nam je pokazao tetovažu „PFC" na vratu i brzo nestao. Mislim da nam ovakve stvari apsolutno nisu potrebne, ali izgleda da ne razmišljaju baš svi na isti način - priča Jestrović.

Na pitanje da li je gol u derbiju najbolji način da se „osveti" „grobarima", Jestrović se nasmejao i rekao:

- Gol u derbiju je uvek dobar, a ja se nadam da ću ga postići već u svom prvom meču protiv Partizana.

Fakti

- Jestrovićev „mercedes A klase" vredi oko 20.000 evra, tako da je šteta koju su „grobari" napravili (otprilike 100 evra) ipak zanemarljiva
- Zvezdini igrači baš nemaju sreću sa automobilima. Ne tako davno pod nepoznatim okolnostima zapaljen je „pežo 206" Marjana Markovića, a Dušanu Đokiću je ukradena „tojota" na parkingu, dok je vodio dete u vrtić
- „Zvezdaši" su u poslednje dve godine prilično često „čukali" klupske automobile, a bilo je i „jurnjave" po gradskim ulicama (Purović i Žigić)

Nenad Jestrović je jedan od retkih Zvezdinih prvotimaca koji još uvek nije zadužio klupsku „tojotu", ali pošto je praktično tek stigao na „Marakanu", ne treba sumnjati da će i on uskoro dobiti „svog japanca". Naravno, cela neprijatna situacija sa automobilom nije poremetila Jestrovićev ritam treninga i on će u zaostalom meču protiv kulskog Hajduka naredne nedelje verovatno prvi put zaigrati u startnoj postavi srpskog šampiona.

- Zna se naš cilj. Idemo na pobedu i ubeđen sam da ćemo iz Kule doneti sva tri boda, iako će nam nedostajati igrači koji imaju obaveze prema svojim reprezentacijama - zaključio je Jestrović.

Samo tri dana posle Kule Zvezda očekuje nova provera, i to evropska - prijateljski meč sa Olimpijakosom u Atini, pa još jedan prvenstveni duel, protiv Borca iz Čačka i onda gostovanje poljskom Groclinu u prvom kolu UEFA kupa. Do tada će Nenad Jestrović sigurno biti sto odsto spreman, što znači da navijači crveno-belih mogu da očekuju i neki gol u mreži rivala na evro sceni.

Ma yebo te Džajić i sva ta istorija, nego uzmi pa čitaj ovo šta je aktuelno :lol: :wink: :

B]VOLEO BIH DA OSTANEM [/B]
Afrikanac na probi u Zvezdi Misdongar Betoligar se predstavio javnosti.
Za nacionalni tim odigrao 24 utakmice, i ukoliko potpiše, bio bi jedini Čađanin u Evropi, uz omladinca iz Francuske. Na Marakanu stigao na preporuku menadžera

Utorak je u Ljutice Bogdana protekao u znaku Misdongarda Betoligara, tampnoputog fudbalera iz Čada, koji se trenutno nalazi na probi u Crvenoj zvezdi. Ovaj 22-godišnji momak, čudnog imena, privukao je veliku pažnju, kako saigrača, tako i medija i navijača, jer dolazi iz zemlje koja teško da je poznata po fudbalu. Jedino je poznao da je Čad dugo bio francuska kolonija i da obiluje pustinjama. Međutim, Beton ili Betmen, kako ga već zovu, nije bez razloga stigao na Marakanu, a u prilog tome idu i njegovi golovi – bio je najbolji strelac kluba Union Duale i kamerunske lige, a igrao je i u afričkoj Ligi šampiona.

Uz to, pomenuti nadimak mu dobro stoji, uz vrlo korpulentnu građu koja sa sobom, očigledno, nosi i veliku snagu. U poređenju sa nekim ovosezonskim pojačanjima, Čađanin, štaviše, deluje ozbiljnije, bar prema prikazanom na treninzima. Uglavnom se služi desnom nogom, a i skok-igra mu nije strana.

Posle drugog odrađenog treninga Beton se predstavio „sedmoj sili“, a u ulozi prevodioca bio je Nenad Jestrović, koji dobro barata francuskim jezikom.

- Nisam do sada bio u Evropi, ali sam čuo u Africi za Crvenu zvezdu, znam da je bila evropski i svetski šampion. Sviđa mi se ovde, naravno da bih voleo da ostanem.Saigrači su se pokazali kao odlični domaćini – prvi su utisci simpatičnog Čađanina.

Betoligar je otkrio zanimljiv detalj – jedini je državljanin Čada koji bi mogao da zaigra u Evropi! Nije bilo mnogo njegovih zemljaka na Starom kontinentu, a igrač iz Čada koji je ostavio trag u evropskom fudbalu je Žafet N` Doram, u Nantu.

- Za reprezentaciju sam odigrao 24 utakmice, i jedini sam trenutno u Evropi. Ustvari, znam da ima još jedan moj zemljak, igra u nekom klubu u Francuskoj, ali u omladincima.

Otkud u Zvezdi?

- Dobio sam poziv menadžera, koji mi je saopštio da Zvezda traži golgetera, i pristao sam.

Na kraju, pitanje koje je izazvalo najviše osmeha: da li je upoznat sa fudbalskom veličinom Jestrovića, koji se u ovom slučaju „žrtvovao“ u ulozi prevodioca?

- Ah, znao sam ja i ranije za Jestrovića, evropski fudbal se i te kako prati u Africi, a čuo sam i od nekih prijatelja – kroz osmeh je rekao Betoligar.

SPEC.
Više nego nerezonski, posetioci jednog poljskog sajta veliki su optimisti kada je u pitanju dvomeč sa Crvenom zvezdom: čak 71 odsto njih smatra da Groclin sigurno prolazi dalje, 15 odsto tvrdi da je odnos 50:50, dok se Zvezdi daje svega 14 odsto šansi za plasman u Ligu kupa UEFA!?

BETOLIGAR NIJE LOŠ
Milorad Kosanović o eventualnom pojačanju.
Najkompetentniji za ocenu o Misdongardu
Betoligaru je Zvezdin trener Milorad Kosanović.

- Rano je za ocenu, ali ovo što sam video nije uopšte loše, naprotiv. Vidi se da dečko ima potencijala.

Da li to znači da ima dobre šanse da potpiše ugovor?

- Neću da žurim, jer ne želim da napravim grešku. Ne bih voleo da dovedemo nekoga za koga bi se ispostavilo da nam nije potreban. Međutim, Betoligar se pokazao kao vrlo zanimljiv igrač. Videćemo, možda dobije šansu na prijateljskoj utakmici u Atini, protiv Olimpijakosa.

Kosanović se osvrnuo i na igrače koji nisu u prvom planu:

- Miladinović nije licenciran, a Stančić i Bogdanović se polako vraćaju. Hvala Bogu, nemamo problema sa povredama pred Kulu.

Dakle, ukoliko Betoligar opravda poverenje i potpiše ugovor, imao bi pravo igranja u Super ligi, jer dolazi kao slobodan igrač, a nastupio bi tek u grupnom delu takmičenja Kupa UEFA.

Sad odjednom promjenio nogu pa je postao dešnjak!!! Ovi novinari su svi redom ludaci!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Gaj ipak igra protiv Groclina!

Iskusni Senegalac u redovima Crvene zvezde, Ibrahim Gaj, ipak ima pravo nastupa u meču sa Groclinom u kvalifikacijama za Kup UEFA.

Iako je prva reakcija iz UEFA bila takva da Gaj neće moći da nastupi zbog dva dobijena žuta kartona u kvalifikacijama za Ligu šampiona, naknadnom proverom disciplinske komisije evropske kuće fudbala utvrdilo se da defanzivac crveno-belih ima svega jedan žuti karton na "teretu", te će zauzeti svoje mesto ispred gola Ranđelovića u Poljskoj.

Ono što se za sada zna, jeste da na tom meču neće igrati crnogorski reprezentativac Igor Burzanović koji ima dva žuta kartona, što će predstavljati hendikep za našeg predstavnika obzirom da je Burzanović ove sezone među najboljim fudbalerima šampiona Srbije.

(sportske vesti)

Žigić iz Čada

VISOK, snažan, dug korak, dobar skok... Sve se to moglo videti na tri treninga, koje je u Crvenoj zvezdi odradio tamnoputi napadač, Betolngar Misdongar (22). Prvi put je reprezentativac Čada, došao u Evropu, sa željom da u narednom periodu, nosi crveno-beli dres.
- Posle razgovora sa menadžerom, pristao sam da dođem u Beograd - pričao je na francuskom Misdongar. - Očekujem da "prođem" probu i ispuniti zadatke, koji su važni, da bi mogao da potpišem ugovor. Crvena zvezda je izazov za mlade fudbalere, koji hoće da se u potpunosti afirmišu.
Po nekim pokretima, momak iz Afrike, malo podseća na Nikolu Žigiću, a na početku je demonstrirao dosta dobrih poteza, uz sjajne fizičke predispozicije.
- Verujem u sebe i nadam se najboljem. Imaću dovoljno vremena da se uklopim, a nema preterane žurbe, pošto sam slobodan igrač. Znam da sam došao u veliki klub i da je Zvezda najbolja u Srbiji.
Misdongar (visok 195 centimetra) je branio boje Resijansa u Čadu , a poslednju sezonu igrao je za kamerunski tim, Union Davala (najbolji strelac šampionata).
- Hoću da napredujem u karijeri, a smatram da sam napravio pravi potez. Ovde je fudbal na visokom nivou i imao sam priliku da vidim ambijent na utakmici, protiv Bežanije - rekao je na kraju Misdongar.
Trener Milorad Kosanović, pomno prati svaki korak potencijalnog pojačanja Zvezde, a konačnu odluku oko eventualnog angažmana doneće verovatno do 15. septembra.
- Desetak dana je optimalan period da se sve sagleda do tančina kvalitet Misdongar, na treninzima, u igri na dva gola i tehničkim vežbama. Planirano je da odigra i jedno poluvreme u prijateljskom meču protiv Olimpijakosa u Atini naredne srede - zaključio je trener Kosanović.
Crveno-beli su u utorak odradili dva treniga, a u sredu će imati dan odmora, pošto su odradili pet mečeva za dve nedelje...

TRENIRA I MOLINA
JAKA prehlada i upala grla odvojila je nekoliko dana Mauricija Molinu od terena, ali se igrač iz Kolumbije u potpunosti oporavio i odradio tri treninga.
Za sada su na "bolovanju" samo, Nikola Trajković i mladi Goran Adamović.

PUROVIĆ U POSETI
NA treningu Crvene zvezde u poseti se pojavio Milan Purović, koji je letos prešao u Sporting. Posle pauze zbog povrede ligamenata reprezentativac Crne Gore je igrao pola sata protiv Belenensea, a zajedno sa Burzanovićem igraće za reprezentaciju u Podgorici protiv Švedske.
- Polako hvatam zalet u Sportingu, a očekujem da posle pauze počnem da tresem mreže u prvenastvu i Ligi šampiona, gde nas na otvaranju čeka megdan sa Mančesterom - kaže Purović.

(novosti)
Sad još liči na Žigića??? E ovo je stvaaaaarno previše!!! Ludak do ludaka i svi odreda u sportskom novinarstvu...

Pa ovako...vidim da se gore rasprevljalo o igranju sadasnje Zvezde i one Zvezde koja je pokorila svet i evropu...TO NE MOZE DA SE POREDI iz 100000000 razloga.Fudbal kod nas je opsta katastrofa,jedino sto jos vredi necem je Zvezda.A sto se tice "pojacanja" zali Boze pare bacene na pojedine fudbalere!

KASTILjO SAMO POZAJMLjEN!

Italijani tvrde da je ekvadorski reprezentativac već Juventusov.
Kako piše na jednom italijanskom sajtu, Segudno Kastiljo ipak je potpisao ugovor sa Juventusom, i trenutno se nalazi na pozajmici u Crvenoj zvezdi!

Ekvadorac je još na pripremama u Austriji najavljivao da je transfer sa Starom damom gotova stvar, i da je potpis tada bio formalnost. Sa druge strane, predsednik crveno-belih Dragan Stojković je garantovao da najbolji igrač srpskog šampiona iz prošle sezone ostaje u Beogradu bar do avgusta, da bi nedavno otkrio da je Zvezda, ipak, uspela da „ubedi Juventus“ oko Kastilja, ne precizirajući o čemu je reč.

Priča bi sada mogla da dobije deo slagalice koji nedostaje, a to je da su crveno-beli uspeli da zadrže Ekvadorca za ovu sezonu, ali kroz pozamjicu. Na kraju, ako je verovati Italijanima, Kastiljo bi trebalo da ostane na Marakani najkasnije do leta 2008, da bi zatim usledila selidba u Torino. Visina transfera nije poznata.

sport.novosti
I oni italijanski novinari su prave budaletine!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back