Blago njima onda. Ne znaju da igraju, ali uspevaju da osvoje LS.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U Evropi se namesta tako sto se pre zreba poizbacuju oni koji eventualno mogu nesto da ucine. Namesta se u UEFA i u sudijskim organizacijama pre nego sto se i odrede parovi. Namestanja idu iza kulisa a ne na utakmici na kojoj ni fudbaleri ne znaju sta ih ceka.Marauder:A sta mislis kad bi pocela istraga ko je kupovao i prodavao bodove u nasoj ligi? Sta mislis kako bi Zvezda (a i svi ostali) prosla?
Druga stvar, AC Milan je Ligu sampiona sasvim zasluzeno osvojio. U Evropi nije bilo nikakvih namestanja.
Zasto su ga onda pustili da igra u Evropi kad je u Italiji kupio titulu?Marauder:Bio je kaznjen za namestanje u Italiji. Ne u Evropi.
I opet te pitam, sta mislis kad bi pocela istraga ko je kupovao i prodavao bodove u nasoj ligi? Sta mislis kako bi Zvezda (a i svi ostali) prosla?
E, tu sam te cekao!!!Marauder:Nesto si ti tu pomesao jer u sezoni kada su timovi kaznjeni za namestanje titulu je osvojio Juventus. AC Milan te sezone nista nije osvojio.
Upravo to.v.v.ilic:treba da se imenujeLiga bogatih klubova.
Ja sam ti dokazao iz moje price da tvoj AC Milan nije fudbalski tim nego kriminalna organizacija. A analiza se odnosila na ovaj tvoj citat:Marauder:U Italiji i jacim ligama ne moras nista da osvojis da bi igrao Ligu Sampiona. Dovoljno je da budes medju prva 4.
Prvo si poceo o namestanju utakmica AC Milana, pa o celom sistemu takmicenja ... Na kraju ces preci na nesto trece. Nemam nameru da pricam o tome.
Ja nikad nisam rekao da mi se svidja sistem takmicenja u LS i pre sam govorio da samo sampioni drzava trebaju da igraju u njoj. A ti si iz moje price o AC Milanu izvukao nesto potpuno drugo.
Marauderu, opet pokazuješ koliko ne poznaješ suštinu problema o kojem diskutuješ!!! I Savićević je 92 u Tokiju bio kažnjen crvenim kartonom i to u meču koji nije imao nikakve veze sa UEFA organizacijom pa je ipak ta gelipterska ekipa iz Niona donijela odluku da Dejo u NAREDNOJ SEZONI evrokupova, ne moe da pomogne Zvezdi u odbrani titule prvaka Evrope pošto je kanjen crvenilom u tamo nekom za njih revijalnom i nevezanom meču TOYOTA KUPA (presedan 1)!!! Mislim... za takve stvari trebala je malo žešća mašta seronja iz UEFA!!!Marauder:Bio je kaznjen za namestanje u Italiji. Ne u Evropi.
I opet te pitam, sta mislis kad bi pocela istraga ko je kupovao i prodavao bodove u nasoj ligi? Sta mislis kako bi Zvezda (a i svi ostali) prosla?
Lijepo sam se obradovao što je konačno neko ovo ovako napisao!!! Čekao sam trenutak inspiracije da ovo otprilike ovako sročim al' očigledno da je Ples bio inspirativniji i to uradio prije mene!!!.PLESsitnihDEMONA.:U samom sistemu odabira ekipa za takmicenje u LS postoji jedan apsurd. Prvo sto ne igraju samo sampioni vec i neki elebaci koji su uspeli da jednu sezonu odigraju najbolje u svojoj istoriji i bili cetvrti, pa igraju LS.
E,sada sta je tu apsurd. Imate tim koji je bio drugi,treci ili cetvrti u svom prvenstvu i koji,uglavnom,zauzme trece mesto u grupi i onda ide u Kup UEFA. Pa cekaj,majku mu...sto ga odmah nisi poslao u Kup UEFA? Na taj nacin su nekada prosecni klubovi najjacih evro liga (Valensija,Celsi,Lacio,Roma,Salke...) dobili priliku da zarade gomilu para i postanu konkurentni. A sve na ustrb nekada mnogo vecih,jacih i slavnijih klubova srednje,istocne i jugozapadne Evrope.
Ljudi,pa znate li sta je,tradicionalno gledano,jedan Anderleht za jedan Celsi,Salke ili Lazio i sl. klubove? Anderleht je GIGANT za njih. Ima gomilu domacih trofeja i ima dva Kupa Kupova ili Kup UEFA ne secam se tacno. Nekada je bilo duplo teze osvojiti Kup UEFA nego KES. Zamislite nekada Kup UEFA sa Realom,Macesterom,Milanom,Benfikom,Interom,Arsenalom...svi su oni morali u Kup UEFA jer nisu bili prvaci te sezone.
Zbog takvog nakaradnog sistema LS, prvaci Srbije,Hrvatske,Rumunije,Bugarske,Ceske,Poljske,Svedske,Danske...nekada i Turske i Grcke moraju da igraju X kola kvalifikacija. A sve su ovo vrlo ozbiljne fudbalske zemlje. Zemlje sa ozbiljnim reprezentacijama i zemlje bez cijih igraca ne mozete zamisliti nijedan ozbiljan evro klub,akamoli neke prosecne evro klubove.
U takvoj situaciji onda imate jedan Inter (ili Liverpul,Celsi i mnogi drugi) koji skoro 20 godina nije mogao da bude prvak i koji 10-12 godina igra LS i koji besomucno kupuje igrace iz svih mogucih zemalja i slabi kvalitet fudbala u tim zemljama. A kupuje igrace,jer mu je UEFA dozvolila da igra LS i kao cetvrti i da kao cetvrti zgrce desetine i stotine miliona evra svake sezone. I boli ga uvo onda da pravi novog igraca,kada moze da ga kupi vec gotovog.
Ja samo mogu da zamislim koji bi tim, recimo, Zvezda imala kada bi imala SAMO 10% celokupnog godisnjeg budzeta koji ima Inter ili Liverpul. Sine,pa gazili bi sve redom.
Ali UEFA odavno brine samo za svoje duppe,a ne za razvoj i lepotu fudbala,kako se predstavlja. Onog momenta kada je Dinamo Tbilisi bio pobednik Kupa Pobednika Kupova,pa Steaua prvak Evrope,zatim i Zvezda,UEFA je shvatila su zapadnjacke lige u ozbiljnoj opasnosti i u roku od odmah promenila sistem takmicenja. Nekada se do Finala KES-a igralo 8 utakmica,danas imate 6 samo u grupi. A sto je veci broj utakmica u opciji to bogatim klubovima dozvoljava da se konsoliduju i osvoje nesto iako celu sezonu nemaju pojma. Ili da barem zgrnu brdo para od TV prenosa ili reklama.
Zato je i uvedeno da taj koji je trci u grupi LS ode u Ligu UEFA. Da bi se najbogatijima pruzila jos jedna prilika.
I jos jedna stvar. Gledajuci Zvezda - Rendzers i sinoc Srbija-Finska cenim da se treba uvesti da kod rezultata 0-0 NIKO ne dobija bodove. Jer, ne postoji sport na svetu,osim fudbala,koji se zavrsava 0-0. Znaci nista niste uradili i nema bodova. Tako se jedino moze,makar,malo razbiti misao svakoga da postavi ekipu da igra formaciju 1-10-0 tj. antifudbal.
Da, po ukusu navijača sistem bodovanja bi trebao da glasi: koliko golova, toliko bodova !.PLESsitnihDEMONA.:I jos jedna stvar. Gledajuci Zvezda - Rendzers i sinoc Srbija-Finska cenim da se treba uvesti da kod rezultata 0-0 NIKO ne dobija bodove. Jer, ne postoji sport na svetu,osim fudbala,koji se zavrsava 0-0. Znaci nista niste uradili i nema bodova. Tako se jedino moze,makar,malo razbiti misao svakoga da postavi ekipu da igra formaciju 1-10-0 tj. antifudbal.
Misdongard na pragu ostanka
BETOLINGAR Misdongard vec sedam dana trenira sa crveno-belima, a hoce li potpisati ugovor znace se, najverovatnije, posle gostovanja Crvene zvezde u Atini.
Mec sa Olimpiakosom bice presudan u odluci, mada je napadac iz Cada, kojeg svi zovu Erik (tako je trazio!?), do sada ostavio povoljan utisak i ima velike izglede da ostane na Marakani.
(sportski zurnal)
Komšija, kasniš brukicu dana!!!Vanjor:Zvezda kaznjena 10 000 E za mec protiv Rendzersa.
Колумбо открио Америку.Vanjor:Zvezda kaznjena 10 000 E za mec protiv Rendzersa.