Zvezdasi javite se (2005/06, 2006/07)

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eво утисци са утакмице. Навијача мало, а време идеално за посету. Навијање ништа специјално, просечно за ову сезону. Игра килава, очајна. Опет није било течности у игри, није било правих изграђених акција. Први гол је пао после корнера, Аилтон се мало боље снашао од осталих и дао гол. Пуровић је био очајан, иако је дао гол. Све у свему реално лоша утакмица, али за овакву лигу је то сасвим довољно.

Бајевић задовољан игром и победом
01.10.2006

Коментар утакмице са Банатом

После победе над Банатом од 2:0, на конференцији за новинаре после утакмице говорио је шеф стручног штаба Црвене звезде, Душан Бајевић.

"Није нам било нимало лако, нарочито на психолошком плану после свега што нам се дешавало. Банат је показао да уме да игра и у првом полувремену је уз контранапада створио неколико шанси. Имали смо и ми своје прилике које су проистекле из притиска који смо вршили. Ипак, у другом полувремену смо били бољи, искористили шансе и зато сам задовољан игром и резултатом", рекао је Бајевић који је играчима дао три слободна дана, а у четвртак екипа ће без репрезентативаца тренирати два пута.

"Delta i "Telekom" ucenjivali

USPONI i padovi, pobede i porazi su sastavni deo fudbala, a po mišljenju rukovodstva Crvene zvezde, na čelu sa predsednikom Draganom Stojkovićem, ispadanje iz Evrope od Liberca je samo rezultatski neuspeh, ali da će klub u narednom periodu pokazati svoju pravu snagu.
Ali, napominju na "Marakani" da ne sme da se zaboravi da je od jula 2005. godine, kada je na mestu predsednika zamenio Dragana Džajića, Stojković sa Zvezdom osvojio duplu krunu i plasirao se u Ligu UEFA.
- Ovaj neuspeh je samo naša trenutna slabost. Zvezda je tek u stvaranju novog i jakog tima i zato smo izvršili rez pred kraj prelaznog roka, kako bismo osvežili ekipu, stabilizovali finansijsko stanje i imali sve uslove da i dalje pravimo dodatnu selekciju. Jedan poraz nije smak sveta da bi se podizala velika prašina - objasnio je Stojković.
Svakako da ulogu u finansiranju našeg najtrofejnijeg kluba imaju sponzori, ali novac od reklama i partnerstva nije bio dovoljan za velikog srpskog giganta, koji je imao na računu milionski minus u evrima.
Zato je skoro pre godinu dana na sjajnoj ceremoniji formiran sponzorski tim, koji su pored "Tojote", činile i najveće srpske kompanije "Delta", "Telekom Srbija", "Apatinska pivara"...
Činilo se da će tako napravljen zajednički tim doprineti usponu kluba, ali pojedine nesuglasice, koje su trajale mesecima između dve strane, izašle su na površinu u maju ove godine. Iznenada, srpske kompanije odlučuju da napuste Upravni odbor, koji je zajedno održao samo tri sastanka, pošto se nisu slagali sa koncepcijom predsednika Stojkovića. Njihova glavna zamerka bila je to što je na mesto sekretara postavljen Nebojša Leković i Nantu prodat golman Vladimir Stojković.
U javnosti svako je imao svoje argumente, iznošeni su razni papiri, a kada se sve sabere, Zvezda je dobila pomoć na osnovu kredita koje je morala da vrati (oko dva miliona evra), a na ime sponzorstva bez povratka samo 220.000 evra. Razlog je tada objasnio Stojković:
- U pitanju su bili samo lični interesi. Nisam pristao na ucene, pošto je Zvezda iznad svega.
Obrazloženje su dali i sponzori samo posle nekoliko dana:
- Nismo mogli da sarađujemo sa Stojkovićem i bez obzira na naša ulaganja odlučili smo da napustimo klub, smatrajući da to ne ide u željenom pravcu i prvom dogovoru"...
Upravni odbor je bio oslabljen, dve strane su se razišle, a nedavno je "Apatinska pivara" ponovo se vratila u sponzorske vode šampiona, na insistiranje gazda iz Nemačke, i za trogodišnji ugovor platiće oko 600.000 evra. Priključili su se "Simens", "Agroživ", "Delta sport".
- Moja je obaveza da sve povučene poteze predočim Upravi i Skupštini. Uskoro ću izneti sve pojedinosti na sto i pokazati ulaganja, koja će, bez obzira na sve, brzo biti isplativa za klub. Za mene je važno da su finansije briga manje, a doćiće radom i novi uspesi - stavio je tačku Stojković.

BUDžET 8 MILIONA

ZA život velikog kluba, kao što je Crvena zvezda, potrebno je mnogo novca, a godišnji budžet je oko osam miliona evra.
- Sve probleme nismo mogli da rešimo prodajom jednog ili dva igrača. Zato se vodi računa o svakom dinaru, a za nas je bilo važno da bar malo smanjimo dug i troškove, u čemu smo uspeli - jasan je generalni sekretar Nebojša Leković.

ULAGANjE ZA DUPLU KRUNU
U 2006. godini crveno-beli su angažovali 16 fudbalera i novog trenera Dušana Bajevića, koji je jedan od najskupljih šefova stručnog štaba kluba sa "Marakane".
Rukovodstvo najavljuje da je već sprema nove akvizicije i da će u januaru dodatno selektirati tim u cilju odbrane duple krune.

STIŽE I NIS
ZVEZDA je u završnim pregovorima sa nekoliko domaćih firmi, ali i stranih kompanija, koji bi u toku ovog meseca trebalo da uđu u sponzorski pul.
- Sve ide po planu i za koji dan ćemo predstaviti jedno veliko pojačanje - kaže generalni sekretar Nebojša Leković.
Kako saznajemo, među njima će biti i Naftna industrija Srbije (NIS).

Tokan:
Eво утисци са утакмице. Навијача мало, а време идеално за посету. Навијање ништа специјално, просечно за ову сезону. Игра килава, очајна. Опет није било течности у игри, није било правих изграђених акција. Први гол је пао после корнера, Аилтон се мало боље снашао од осталих и дао гол. Пуровић је био очајан, иако је дао гол. Све у свему реално лоша утакмица, али за овакву лигу је то сасвим довољно.
Slozio bih se sa Tokanom skoro u svemu osim u broju gledalaca. MIslim da je broj gledalaca bio standardan za ovakve Zvezdine utakmice,a to je oko 3-3,5 hiljade gledlaca.Na severu oko 2,5 hiljade.
S obzirom na rezultate i igru u poslednje vreme,dobro je jer nije opao broj gledalaca. Mislim da karte treba da budu 100 din za sever i oko 200 za zapad da bi nastadion doslo vise ljudi. Bolje je prodati 5000 karata po 100 dinara,jer je mnogo lepse igrati pred vecim brojem gledalaca. Sve izgleda lepse. Nasa uprava treba da tezi tome da na stadionu na ovakvim utakmicama ima oko 10 000 ljudi.
Igra u prvom delu ocajna! U drugom delu nesto bolje,ali i dalje mrsavo. Moze da prica ko sta hoce ali debeljko Ailton je MAJSTOR,pa da ima i 200 kila!!!
Milina je gledati kako taj covek proigrava i kako u trenutku osmisli kako da izvede neki potez. Zna da nema snage puno da trci,ali zato odigrava ODLICNO.
Purovic nevidljiv,ali to je po meni vise zasluga srednjeg reda koji je i dalje OCAJAN!!! Nema ideju!
Generalno stranci su igrali odlicno. Gaj je ubedljivo najbolji stoper od kada smo prodali Vidica!!! Covek igra ALAL MU VERA!!!

P.S. nisu me banovali,ne brinite...:D:D:D

Samo da vas sve pozdravim i da kazem da su navijaci sjajni!!!
Ima da karram sve redom,samo dok skinem jos koje kilo. Sta cu ljudi kad volim burek i cevape. :lol: :lol: A,iako ne skinem koje kila,samo cu da pridignem stomak i da uguravam,jedan po jedan. :lol:
Dajte mi neke Ailtonove slike,trebaju mi za avatar.
Sve vas ljubi VAS ciganin Ailton! :D

;)
Ailton:
Samo da vas sve pozdravim i da kazem da su navijaci sjajni!!!
Ima da karram sve redom,samo dok skinem jos koje kilo. Sta cu ljudi kad volim burek i cevape. :lol: :lol: A,iako ne skinem koje kila,samo cu da pridignem stomak i da uguravam,jedan po jedan. :lol:
Dajte mi neke Ailtonove slike,trebaju mi za avatar.
Sve vas ljubi VAS ciganin Ailton! :D
Naces slike na google koliko oces ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back