Zvezdasi javite se (2005/06, 2006/07)

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne mogu da verujem da ce i Jankovica da prodaju. A toliko su najavljivali (Piksi i drustvo) kako nece biti rasprodaje igraca i kako ce se Zvezda samo pojacavati, kako ce cilj biti ulazak u Ligu sampiona, ali od toga ocigledno nista nije ispostovano. Otisli su, po meni najbolji igraci Zvezde, koji nikako nisu smeli da budu prodati, Stojkovic, Lukovic i sada ce i Jankovic. A ko je dosao Georgijev?!@ Grdno pojacanje, Jankovic je za njega izmislio fudbal. Nego, sta me briga, to je njihov problem. Umesto da se nerviram, lepo cu da ukljucim TV i da gledam premier ligu, nego "Zvezdin put u Ligu sampiona". Jeste da ovakav protivnik ne bi mogao da se izbaci ni sa mnogo boljim igracima nego sto Zvezda ima (ili je imala, pa prodala), ali sa ovakvom politikom transfera ne bi mogla da se izbaci ni Artmedija, ili neki klub slicnog renomea i snage.

winston:
Ako se ostvari Boskov transfer zvezda je samo od prosle godine zaradila:
Lukovic-3miliona
Stojkovic-2,5miliona
Dudic-1milion
Jankovic-2.5miliona
I da uzmemo u obzir da je zvezda pre par meseci dobila pare od Pantelicovog transfera + 1,5milona dolazimo do jedne velike sume.
A sta se uradilo...nismo se adekvatno pojacali nismo vratili dug.
Gde su pare :?:
Kako se nismo pojacali covece...jel doveden Bugarin,jel doveden Gaj,Andjelkovic,Djokkic,Milijash...jeste da su neki dosli pre 6 meseci,ali i to su pojachanja.
A sta je sa Suzukijem,sa Trajkovicem,Raskovicem...svako mesto bre u sredini ima po dva igraca.
Uostalom,od svih trasfera ne ide sve klubu. Dobar deo uzimaju i menadzeri,sam igrac...itd.

Boško Janković odlazi u Majorku?
Vezni igrač Crvene Zvezde i mlade fudbalske reprezentacije Srbije Boško Janković novi je član španske Majorke, navodi Sportski Žurnal.

"Ovo je moj oproštaj, odlazim u Majorku. Teško mi je da pričam o tome, Zvezda mi je mnogo značila u životu", rekao je Janković.

Posle lekarskih pregleda u Španiji, Janković će potpisati ugovor na pet godina. Zvezda će inkasirati između 2 i 2,5 miliona evra za obeštećenje.

Boško Janković je mladi reprezentativac Srbije, a bio je učesnik PE za igrače mlađe od 21 godine u Portugaliji gde je selekcija SCG stigla do polufinala. Pod ugovorom sa Majorkom je i Andrija Delibašić, nekadašnji fudbaler Partizana, sada na 'pozajmici' u atinskom AEKu.

mezzano:
Ne mogu da verujem da ce i Jankovica da prodaju. A toliko su najavljivali (Piksi i drustvo) kako nece biti rasprodaje igraca i kako ce se Zvezda samo pojacavati, kako ce cilj biti ulazak u Ligu sampiona

Pa tim i nije bio rasprodan dok je cilj bio ulazak u LS. Sad kad vise nemamo sansi za LS odose Jankovic i Zigic.

Sa pozitivne strane, Milijas ce konacno dobiti sansu.

...ипак је Звезда за класу слабији тим. Генерални утисак је ипак бољи од утакмице пре две недеље...борили су се, нема шта...имали више шанси, Милан мање...додуше имао сам утисак да се нису трудили уопште после првог гола...

...онај црнац појма нема бре...
...не мислим ја да је Јанковић неки играч...али је врло познат...млад и форсиран...могли су да извуку већу кинту. Занима ме само шта ће бити са Жигом...

Zvezda definitivno ima mnogo slabiji tim od Milana,ali ne mislim da je Gaj los igrac,naprotiv.On ce zasigurno tek pokazati sta zna kad se privikne ovde...pogotovo kad budemo igrali prvo kolo za kup UEFA,videcete da ce biti veoma bitan sraf u igri Zvezde.
Takodje izrazavam veliko zadovoljstvo sto je pederko otisao u Majorku,sad ce biti vise prostora za igrace kao sto su Trajkovic i Milijash,i koje mnogo vise cenim od smrada Jankovica.

Ljudi ja se stvarno divim Pixiju. Kakav je to trgovac, svaka mu cast. Kako je samo uspeo da proda onog Dudlinja i sad Jankovica. Pa svako ko ih je video kako igraju ne bi dao ni pet dinara za njih, a ne 5 miliona i to evra. E stvarno ne mogu da se nacudim.

Shto se tice utakmice. Bajevic je trebao prvo da odrzi kurs Jankovicu, Milovanovicu i Kovacevicu i objasni im da Zvezda igra u crveno-belim dresovima. Za ovu prvu dvojicu sam znao da nema sanse ni slucajno da dodaju loptu igracu Zvezde, ali kad je Kovacevic poceo da proigrava Inzagija to je stvarno bilo previse. Jes da je bilo polu slucajno ali stvarno ga pretera. Ocekivao sam mnogo bolju igru od njega.

U veznom redu jedino Georgijev zna da igra fudbal, ali mu treba dati transfuziju krvi da bi mogao da trci. Spor je ko kornjaca.

Shto se tice odbrane. To je josh i najbolji deo tima. Kad se uzme u obzir da su morali da rade posao onih slepaca u sredini i da celu utakmicu Basta, Gaj i Bisevac prenose loptu preko pola terena, onda se i ne treba cuditi nekom kiksu. U svakom slucaju sa boljim srednjim redom i oni ce igrati bolje.

Takodje i ja se cudim zasto u timu nema Milijasa. Decko bar zna da doda loptu, bolji je u defanzivi, ima dobar sut, dobro izvodi prekide, ima dobru dugu loptu za Zigica i ostale u napadu. Ne vidim stvarno nijedan razlog da covek sedi na klupi a igraju Milovanovic i Jankovic.

Ljudi...sta se pitate gde su pare!?!?!? Pa jel smo doveli igrace za koje Partizan nije imao pare!
Polako se vracaju dugovi, potpisuju se ugovori sa novim sponzorima...
Jedino sto mi je krivo sto se neke pare ne ulazu u stadion...npr za novi semafor i video bim...jer je ovaj sadasnji stvarno sramota...
Jankovic moze slobodno da ide...imamo mnogo dobrih veznih igraca... Bosku hvala za sve, zelim mu sve najbolje!
Verujem Pixiju...svaka mu cast za sav trud ulozen u nas propali fudbal!

"Kako sada stvari stoje, Zvezdu će napustiti u najmanju ruku Nikola Žigić, mada se pominju odlasi Milovanovića i Kovačevića, a put Marakane spremaju se Trišović i Vladavić"

Ljudi da li je moguce da ovaj covek oce da proda Kovacevica i Milovanovica,pa ko ce da igra?
Setite se kako je stanje bilo na pripremama kada je zvezda na sredini terena imala 13 igraca,sad evo nece imati ko da igra!

Boško Janković od danas u Majorki
Pokvariću planove Realu i Barseloni

U iščekivanju vesti iz Torina, odakle je trebalo da čelnici Juventusa odgovore da li je Nikola Žigić sa Milanom odigrao poslednju utakmicu u Zvezdinom dresu, Boško Janković se u utorak uveče oprostio od „delija“ jer će već danas potpisati petogodišnji ugovor sa Majorkom.
Vrednost transfera mladog reprezentativca Srbije u redove španskog prvoligaša procenjuje se na 3,5 miliona evra.

- Ponuda Majorke je bila takva da Zvezda nije mogla da je odbije. Španci su me dugo pratili, kako u plavom tako i u crveno-belom dresu, a posebnu ulogu u realizaciji transfera imao je trener Gregorio Manzuno. On je insistirao da pređem u redove Majorke - istakao je Janković.
Dojučerašnji vezista Zvezde zadovoljan je ponuđenim uslovima.

- Drago mi je što ću biti akter jedne od najjačih liga na svetu. Majorka je dobro organizovan klub, a čelni ljudi su ove sezone ambiciozno postupili kada je reč o pojačanjima. Dovoljno je pomenuti samo da je Maksi Lopez ovog leta prešao iz Barselone u Majorku - konstatovao je Boško.
Zvezdino dete sa druge strane ne krije žal što će posle toliko godina napustiti voljeni klub.

- U Crvenoj zvezdi sam napravio prve fudbalske korake, tu sam se afirmisao kao igrač, tako da mi neće biti lako da promenim klub. Preda mnom su nove obaveze, najpre da se što pre prilagodim na novu sredinu i uklopim u tim, a onda i da na terenu potvrdim ulogu pojačanja. Žao mi je što se rastajem od „delija“ jer nijedan klub nema navijače kao što ih ima Crvena zvezda.
Boško Janković će propustiti prvo kolo španskog prvenstva, ali je u planu da debi u dresu sa grbom Majorke ostvari za deset dana protiv Deportiva iz La Korunje.

- Trener je spreman da me već protiv Rekreativa stavi u tim, ali je sportski direktor kluba predložio da ipak debitujem protiv Deportiva. Možda je tako i bolje jer ću imati više treninga sa novim saigračima. Potrudiću se da pokvarim planove Barseloni i Realu - zaključio je Boško Janković uz konstataciju da mu je žao što se nije pobedom nad Milanom oprostio od Zvezdinog dresa.

Nastavljena serija odlazaka sa „Marakane“
Posle Milana u Zvezdi rasprodaja

Od meča sa Barselonom, sada već davne 1996. godine, stadion Crvene zvezde nije primio toliki broj gledalaca kao u utorak uveče. Prema podacima iz kluba, za meč sa Milanom prodate su 49.404 ulaznice i ostvaren prihod od 75.404.200 dinara.

Predsednik Dragan Stojković priznaje da ne pamti kada je „Marakana“ bila punija, ali i tvrdi da nije bilo više od 55.000 ljudi na tribinama, koliki je inače kapacitet stadiona.

- I Italijani su bili impresionirani atmosferom za vreme utakmice. Oni su očekivali pun stadion, ali ne i takvu navijačku moć. „Delije“ su zaista bile za desetku, bodrili su nas od prvog do poslednjeg minuta, zbog čega bih im se zahvalio. Pokazali smo da možemo biti pravi domaćini - izjavio je Stojković.

Predsednika Crvene zvezde ne brine koreografija na severnoj tribini, gde je najlonima u Milanovim bojama bilo ispisano UEFA, uz transparent „Mafiosi“.

- Poruka nije rasističke ili političke sadržine, a s obzirom na to da nije bilo ni baklji, ovoga puta ne očekujemo kaznu. Navijači su samo pokazali revolt prema UEFA, koja će to valjda prihvatiti kao šalu. Znamo u kom kontekstu je severna tribina po prvi put bila u protivničkim bojama, ali ni Milanezi nam nisu zamerili zbog toga. Naprotiv, bilo im je simpatično - istakao je Piksi uz, kako je rekao, veliko hvala i bravo za navijače.

Stojković smatra da se Crvena zvezda nije obrukala protiv prošlogodišnjeg vicešampiona Evrope.

- Nismo razočarani jer treba biti realan i priznati da je Milan bolji ne samo od nas, već i od 90 odsto klubova u svetu. Naš jedini problem je bio taj što smo izvukli „roso-nere“ u kvalifikacijama jer smatram da bismo protiv svakog drugog rivala, pa i Liverpula i Arsenala, imali znatno veće šanse da se plasiramo u Ligu šampiona. Ovako, preostaje nam da se nadamo višku sreće u prvom kolu Kupa UEFA, a onda i u grupi Lige Kupa UEFA.

Piksi žali što danas neće biti na žrebu za Ligu šampiona, ali i ne krije bojazan pred sutrašnji žreb za prvo kolo Kupa UEFA.

- Posle Milana se nikoga ne plašim. Ne verujem da će nas sreća opet zaobići i podariti nam nekog velikog protivnika.

Crvena zvezda će danas i definitivno ostati bez Boška Jankovića, a do kraja prelaznog roka mogući su i odlasci Žigića, Kovačevića, Milovanovića...

- Finansijska situacija u klubu je takva da je prodaja igrača neminovnost. Bio bih najsrećniji kada bismo svakog meseca imali pune tribine kao protiv Milana, ali svi znamo da je to nemoguće. Moramo se služiti logikom „kupite jeftino da prodate skupo“, što znači da nijednog igrača nećemo pustiti ispod cene. Znali smo da je Janković blizu odlaska, pa smo zbog toga ovog leta i doveli Georgijeva. Interesovanja imamo i za ostale igrače, od čijih transfera nam zavisi dolazak Trišovića i još nekih zvučnih imena.

Prvi čovek crveno-belih tvrdi da će status Nikole Žigića biti poznat u narednih sedam dana.

- Njegov prelazak u Juventus se iskomplikovao pošto italijanski drugoligaši nemaju pravo da dovedu stranca. Žigić je zaslužio da naplati kvalitet, tako da ćemo transfer u Torino možda realizovati preko nekog kluba iz Serije A, koji bi prosledio Nikolu u Juventus. Ipak, o tom - potom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back