Naravno, našoj državi ne treba ništa bolje nego da ima još malo više retardiranu generaciju osnovaca nego što već ima... Željkova reforma bi omogućila brdo novih mogućnosti:...
Више пута сам рекао да је основно средство истребљивача ћирилице –
подваљивање.
Идемо редом:
"Naravno, našoj državi ne treba ništa bolje nego da ima još malo više retardiranu generaciju osnovaca nego što već ima... Željkova reforma bi omogućila brdo novih mogućnosti:
- da deca ne umeju do 16-te godine da koriste internet, jer ne bi znali da otkucaju www.google.com"
Деца већ у првом разреду основне школе уче енглески и Интернет умеју да користе и далеко пре 16-те године, а да би откуцала
www.google.com уопште им
нису потребна слова ĐČĆŠŽ! У томе и јесте подвала, да се под видом потребе
латинске абецеде Србима ували хрватска латиница!
------------------
"- deca ne bi znala hemiju, jer se znakovi obeležavaju latinicom (osim ako Željko ne smisli alternativni ćirilični sistem hemijskih elemenata)"
Деца би сасвим добро знала хемију (у зависности од тога колико уче) јер у хемијским ознакама
не постоје слова ĐČĆŠŽ! Опет подваљивање.
------------------------
"- deca ne bi umela da programiraju (mada bi Željko razvio specijalni ćirilični programski jezik za učenje)"
„Програмирањем“ се ни данас не баве деца него одрасли, али ни за програмирање им слова ĐČĆŠŽ не значе ништа. Ни 98% одраслих који висе на Интернету не баве се програмирањем. Опет подваљивање.
---------------------------
"- deca ne bi mogla da uče ni jedan strani jezik osim ruskog, bugarskog i par egzotičnih jezika"
И деца и одрасли су у предјугословенској Србији сасвим лепо учили стране језике иако нису учили хрватску латиницу. У ком то страном језику се користе слова ĐČĆŠŽ? Ко год учи неки страни језик, на првом часу учи слова тог језика. Ја сам као 12-тогодишњак учио француски, и тада сам већ знао хрватску латиницу као „друго писмо“, али ми за француски језик она није била ни од какве користи. То је прва подвала по овом питању. И зар су само „руски, бугарски и пар егзотичних језика“ – страни језици? То је друга подвала по овом питању.
------------------
"- deca ne bi znala fiziku i matematiku jer bi im standardna notacija bila nepoznata"
Па наравно, свет није знао за физику и математику све док није научио слова ĐČĆŠŽ! Опет подваљивање.
-------------------------
"- međutim, sve te nedostatke bi lako kompenzovali čitanjem Miroslavljevog jevanđelja u originalu, pošto i vrapci na grani znaju da prosečan šesnaestogodišnjak izgara od želje da čita jevanđelja pred spavanje, samo još to ne zna jer je naučen zloj latinici koja mu kvari srbski mozak. Divna, divna zemlja bismo bili, mislim da bi nam i Kim Džong Un pozavideo."
Ово је већ нервозно реаговање немоћног човека. Ово и није „аргументација“, ово је – ругање. Па добро, ја сам већ навикао на ругања и примам их на своју душу. Ја и даље сматрам да истребљивачи ћирилице међу нашим сународницима нису „кривци“, него жртве! Жртве Новосадског „договора“ чији циљ и јесте био да ми о ћирилици баш тако презриво мислимо, и да се сами упрегнемо у туђа кола и радимо туђ посао –
искорењивање ћирилице.
-----------------------
„ A evo šta Kinezi puštaju deci u prvom razredu, zato i jesu ovako propali i izgubili svoj identitet“.
Други народи не уређују послове у нашем народу. А наши истребљивачи ћирилице прећуткују безброј примера из других народа који им кваре рачун и потржу само оне примере који им иду у рачун! Опет подваљивање.
Јутрос сам у мојој електронској пошти у сандучету „непожељна пошта“ по трећи пут затекао кинеско писмо, и сад га приказујем да бих показао да за „знање програмирања“ нису потребна слова ĐČĆŠŽ. Ко је Кинезима, Јапанцима, Индусима, Арапима, Јеврејима... програмирао рачунаре за њихове језике и писма? Вероватно неки наш љубитељ „равноправности писама и богатства двоазбучја“ из САНУ, Матице српске, Вукове задужбине, са катедре за српски језик са неког од наших филозофских и филолошких факултета. Сироти народи, шта би они без наше помоћи. Гледајте њихову немоћ:
Сад ће наши истребљивачи ћирилице рећи:
"Ха, ту сам те чекао! Јел' видиш да користе
латиничне бројеве"!