Наутилус
Domaćin
- Poruka
- 4.691
У ствари, све је јасно.И што се тај Милосављевић не огласи поводом тога – да аргументовано потврди то што је раније изнео, или да уз извињење призна да је погрешио!
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
У ствари, све је јасно.И што се тај Милосављевић не огласи поводом тога – да аргументовано потврди то што је раније изнео, или да уз извињење призна да је погрешио!
Одлично си ово урадио, али је мени потребно да неко потврди да је својим очима видео оба примерка у папирном облику. Ово зато што подржаваоци латинице (па и проф. Горан, како каже овај мој пријатељ) тврде баш супротно: да Вукови противници и остали прогонитељи латинице фалсификују и служе се лажима. Сад латиничари могу да изврдају тако што ће рећи да тај примерак са кога је дигитализовано нема ту табелу (истргнут лист некад, или шта већ) али онај други примерак има. И шта одговорити на тако нешто?
И што се тај Милосављевић не огласи поводом тога – да аргументовано потврди то што је раније изнео, или да уз извињење призна да је погрешио!

Ćirilica forever!Zeljko ziv i zdrav![]()

Zeljko ziv i zdrav![]()

|
Збиљић је идиот, абецедни састав није ничије власништво да може продавати патент, овом лику или фали даска у глави, или смишљено прави смутњу.Од једанаест тачака зашто хрватски (гајевски) латинички састав није и не може да буде србски издвојићу два разлога:
''Седмо, зато што је сигуран мањак српског [србског] укуса и израз понижења позајмљивати хрватску латиницу и љом истискивати српску [србску] ћирилицу.
Осмо, зато што, формалноправно, Хрвати могу у међународном суду од Срба тражити велику одштету за коришћење њиховог националног писма јер с њима још немамо ни међународни уговор о међусобном коришћењу културних добара, па ми, у ствари, пиратски користимо њихово писмо, а то у Европи и свету није легалан процес.''
Д. Збиљић: Српски лингвисти двоазбучјем затиру ћирилицу, 2009
Збиљић је идиот, абецедни састав није ничије власништво да може продавати патент, овом лику или фали даска у глави, или смишљено прави смутњу.

Такви као он и њихови наступи уствари код јавности изазивају контраефекат, људи онда захваљјују богу што је таквих чудака мало и што ето сви нормални знају да имамо два писма и да је то страва.Da, i ja sam se zacudila da bi kao Hrvati mogli da traze odstetu jer imaju tapiju na latinska slova![]()
Па наравно да је морао, јер српскохрватски језик је вољом страна престао да постоји, Сретен Угричић је са српске стране то потписао, код је остао само за издања која су раније била заведена под њом, а за нова издања је договор да се заводе под новим кодовима, а никако под старим. Латиничко издање српског је такође добило свој код, не могу сад да се сетим који је, Збиљић и такви наступају из незнања као да имају посла са малом децом, па их плаше баба рогом, како рекох, постићи ће контраефекат.Али један издавач у Нишу је морао да повуче цело издање својих књига и да промени корице јер је написао српскохрватско-енглески уместо српско-енглески (или обрнуто) речник, како је било по уговору са суиздавачем из Ирске. Није то тако наивно као што се мисли. Имаћемо ми све више проблема у вези са Гајевим писмом.
Писање латиницом објективно јесте понижавање српске културе, традиције и негација нашег хиљадугодишњег трајања. Нема народа који је тако пљунуо на себе на тај начин.To što neko pisanje latinicom smatra poniženjem je pre svega njegov lični problem i ujedno očita averzija prema nečemu tj. latinici u ovom slučaju, što ga sprečava da racionalno tu temu analizira i o njoj promišlja.