Ribar
Poznat
- Poruka
- 9.164
Prava opasnost za jezik nije pismo nego reči i konstrukcija rečenica i izraza.
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Који су то уређаји?
Bez suvišnih objašnjenja - ima uređaja, tehnički naprednijih, kod kojih je jedina mogućnost korišćenja ćirilične tastature instaliranje spoljašnje (da ne kažem eksterne), koja traži odobrenja na koja pametni ljudi ne pristaju.
А "простачко размишљање" ти не замерам. Навикао сам већ да ме они који пишу латиницом називају и фашистом. Па јесте, фашисти су у историји човечанства упамћени баш по томе што су - писали ћирилицом!
Дакле, мисле да су паметни, а у ствари изманипулисани!То побуђује сумњу да је то само досетка да се онемогући замена латинице ћирилицом.
Не пада ти на памет да се извиниш (што пишеш латиницом само из техничких разлога), зар мислиш да неко треба да гледа у боб!samo zato što to u ovim okolnostima činim (isključivo iz tehničkih razloga)
Не пада ти на памет да се извиниш (што пишеш латиницом само из техничких разлога), зар мислиш да неко треба да гледа у боб!
Nikada nisi imao Android tablet (ili telefon) koji ne nudi ćirilicu?
Ili samo voliš da se praviš pametan? Besadržajnim komentarima.
Ја мислио неки свемирски бродови.
А шта мислиш зашто ти уређаји често немају ћирилицу уз српски језик?
Зашто је мени телевизора на српском на латиници, а на бугарском увек нас ћирилици, као што је и андроид на бугарском увек на ћирилици?
Како бугарски технички може ћирилицом, а српски не може?
Pa da, primetila sam da si ta vrsta "kapaciteta".
Uostalom, zato meni postavljaš tako glupa pitanja.
Због твојих глупих постова овде.
Da napustimo???Стварно, што пишеш такве глупости? Да напустимо ћирилицу јер је Хрвати не признају.
Glup si jedino ti. A takvi ti moraju biti i komentari.
Za početak nauči da čitaš, jer očigledno ni to ne umeš.
Da napustimo???
Težak je život onima koji vide samo crno ili samo belo.
Do sada su u upotrebi bila oba pisma i jezik je opstao. Zašto bismo morali da se opredelimo samo za jedno jedino pismo ako možemo imati dva?
Колико неко треба да буде глуп па да капира да ако може бугарски и грчки, а не може српски, да то није до технике.
Nije ni bitno, ako nikako da skapira da mnogo raspoložive tehnike ne podržava srpsku ćirilicu. Badava toliko spinuje.
Па то није до технике, него до глупаве нације која не држи до себе.
Jeste i do tehnike, jer naciji uskraćuje ćirilično pismo. Uslovljava.
Да да, рачунари и паметни телефони само Србина ускраћују писмо...
Do sada su u upotrebi bila oba pisma i jezik je opstao. Zašto bismo morali da se opredelimo samo za jedno jedino pismo ako možemo imati dva?
Do 1962. u upotrebi su, sasvim sigurno, bila dva pisma! Kao učenik pisao sam pismene zadatke naizmenično ćirilicom i latinicom - svi u razredu jednako i obavezno!До Новосадског договора попут свих других народа употребљавали смо само једно писмо. После 1954. постепено смо "једно писмо српскохрватског језика" заменили "другим писмом српскохрватског језика".
Нико тада није приметио да је међу "застарелим" машинама било и ћириличних и латиничних,
Do 1962. u upotrebi su, sasvim sigurno, bila dva pisma! Kao učenik pisao sam pismene zadatke naizmenično ćirilicom i latinicom - svi u razredu jednako i obavezno!
Latinicu smo učili u drugom razredu osnovne škole.
Neko je odlučio da istera inat: "Neću latinicu, hoću ćirilicu i tačka!"
Slažemo se u velikoj meri.Што се тиче нестајања и српског језика и његовог поенглежавања, примедбе су вам основане и оправдане. То нам је само још једна мука више, која нипошто не сме да буде изговор да се истребљење ћирилице забашури и ћушне под тепих!