ZUBAR!

• Začetnik teme Začetnik teme malika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A sta ako pacijenta niko i ne pita jeli utrnulo ili nije i kada anestetik primi 10 pacijenata pa onaj deseti kad dodje na red i ne zna vise sta je utrnulo i da li je utrnulo.Privatno kada vadim zub i ne ustajem sa stolice prodje 2-3 min i odma vadi i ne osecam nikakav bol,zato i pitam da li ako prodje 20 min anestetik ima umanjeno djelovanje (zadnji put je bas bolelo kada sam vadio zub)

Gde to daju anesteziju kod 10 pacijenata odjednom?
Anestezija nekada ne deluje kada je jak upalni proces na zubu.

Anestezija u trudnoci? Da / Ne / Ako bas jako mora Koji odgovor je tacan? Ispale su mi neke plombe, neki se zub izgleda poceo kvariti... nista jako strasno, ali ja kod zubara samo dobar dan smem da kazem bez anestezije, sve ostalo me jaaaaakooo booooliiii (traume iz mladosti, svakako su me mucili uz samo onaj sprejic pa me sad zaboli cim vidim onu stolicu).

Da, veca steta je imati kvaran zub u ustima u trudnoci ili se ne daj boze stezati od bolova...
Samo svog stomatologa upoznaj sa time da si trudna.

dr:
Gde to daju anesteziju kod 10 pacijenata odjednom?
Anestezija nekada ne deluje kada je jak upalni proces na zubu.

Ne sanjas kako rade. A negde rade i tako sto prvo zveknu anestezije pa se onda vrate pa krece da radi od prvog kome je dao.

Dejsvo anestezije se pojacava u odredjenom periodu vremena da bi zatim jacina dejstva bila konstantna u odredjenom periodu posle kog anestezija krece da popusta. Zavisno sta se radi kad se da anestezija saceka se od par minuta pa do nesto duze 10 min recimo.

Gdje to rade pitate se pa npr. u mom gradu tako rade bas onako kako rece Aca "zveknu anestezije pa se onda vrate da rade od prvog kome je dao" a ako se na nekome duze zadrze e onda ja ili neko drugi to osjetim dobro, zato sam i pitao

Da li je normalno da posle skidanja kamenca i poliranja zubi reaguju na hladno?
U kojoj fazi povlacenja desni se radi prebacivanje tkiva sa nepca? Kod mene su desni jako povucene ali nema krvarenja, jedan zubar kaze moze se pravilnim cetkanje to srediti jer ima tu gingive, a drugi predlaze uzimanje sa nepca (3 zuba su u pitanju) da bi se trajno zaustavilo povlacenje desni na tom delu????

Da li je normalno da posle skidanja kamenca i poliranja zubi reaguju na hladno?
U kojoj fazi povlacenja desni se radi prebacivanje tkiva sa nepca? Kod mene su desni jako povucene ali nema krvarenja, jedan zubar kaze moze se pravilnim cetkanje to srediti jer ima tu gingive, a drugi predlaze uzimanje sa nepca (3 zuba su u pitanju) da bi se trajno zaustavilo povlacenje desni na tom delu????

Moze da reaguje na hladno, u koliko je taj kamenac stitio gole vratove i oni su sada postali direktno podlozni spoljasnjoj sredini nakon skidanja kamenca. Sto ne znaci da je kamenac dobar, da je kamenac nekakva zastita, da ga ne treba skidati, i da je vas stomatolog uradio nesto lose, uradio je pravu stvar, a te reakcije na hladno mogu da se saniraju na neki drugi nacin ili bar da se ublaze. Ali je skidanje kamenca u vasem slucaju mandatorno.

Sto se uzimanja tkiva tice, trebali bi da razgovarate sa oralnim hirurgom.

Aco, hvala na odgovoru, ali jos jedno pitanje:
koji je postupak lecenja "ogoljenih vratova" zuba, da li se moze sanirati nekim ne hirurskim putem? ( Inace hirurg je predlozio onu varijantu sa nepcem ali nisam sigurna da je neophodno).

Aco, hvala na odgovoru, ali jos jedno pitanje:
koji je postupak lecenja "ogoljenih vratova" zuba, da li se moze sanirati nekim ne hirurskim putem? ( Inace hirurg je predlozio onu varijantu sa nepcem ali nisam sigurna da je neophodno).

Ako ste u mogucnosti posaljite mi vas snimak svih zuba na privatne poruke pa cu vam odgovoriti na vase pitanje. Nadam se da imate snimak na CD-u.

Iz dva zuba, koji se nalaze jedan do drugog, petica i sestica, desne, gornje, su mi izvađeni živci, da li je moguće da me ti zubi bole na hladno, toplo, ili su u pitanju desni....Zubarka mi je odlicna, ali bas me muce desni sa te strane, vec neko vreme ne mogu da žvacem na toj strani.....
Da li je moguce, da zbog problematicnih sinusa imam te bolove?

Iz dva zuba, koji se nalaze jedan do drugog, petica i sestica, desne, gornje, su mi izvađeni živci, da li je moguće da me ti zubi bole na hladno, toplo, ili su u pitanju desni....Zubarka mi je odlicna, ali bas me muce desni sa te strane, vec neko vreme ne mogu da žvacem na toj strani.....
Da li je moguce, da zbog problematicnih sinusa imam te bolove?

Ako su zubi dobro devitalizovani nema sanse da bole na nadrzazaje koje ste gore navel. Da li bole na pritisak?

Bol na hladno moze da se javi u predelu sinusa tipa ako vam u lice dune hladan vazduh.

bole i kada udahnem vazduh....
evo šta ja radim, kada uzimam zalogaj, prvo ga zagrejem na levoj, a onda prebacim na desnu stranu, ništa me ne boli, onda, ali kada je hladno....uzasan ostar neizdržljiv bol

Pitala bih Acu za savet, ali ne bih bas nenajavljena da mu saljem pitanje sa sve ortopan snimkom na pp (kao sto je vec nekima predlagao). Pa, eto, ovako bih se najavila, nesto kao zakazivanje....i sve to sa nadom da cu dobiti savet za svoju nimalo sjajnu situaciju...hvala

Pitala bih Acu za savet, ali ne bih bas nenajavljena da mu saljem pitanje sa sve ortopan snimkom na pp (kao sto je vec nekima predlagao). Pa, eto, ovako bih se najavila, nesto kao zakazivanje....i sve to sa nadom da cu dobiti savet za svoju nimalo sjajnu situaciju...hvala

Posaljite mi snimak i pitanje na pp.

Aco, i drugi.......pomoc!!!!!!
Ovako u pitanju je most koji je radjen pre nekih 2-3 meseca, pokusacu da objasnim, u pitanju je levi deo donje vilice......
Prvo sam uradila ortopan, 4 je morala da se vadi jer je imala cistu, to je uradjeno i ocisceno, e posto nisam imala ni 6 koja je isto stradala zbog ciste, resismo ja i taj dr, da se uradi most. Znaci moja zdrava trojka je bila izbrusena, na snimku je bila dobra, koren i sve ostalo, 4 izvadjen,a petica je od ranije radjena ali je i ona bila izbrusena, kako bih ipak dobila i 6 da bi "imala vise zuba u glavi", Problem nastaje odjednom, pre 3 dana je pocela da me ziga ta moja zdrava izbrusena trojka, iz cista mira.., samo sam se probudila, nesto spustila glavu i takav bol kroz zub ja nisam osetila...Elem, prvo pitanje, jer moguce da se taj zub pokvario u tom medju vremenu dok je radjen most, kako da znam sta mi je sada.......znaci 5 i 3 su moje, e da kada kucnem tu 3 boli, i kao da sve vreme nesto pulsira. Lekara koji mi je radio most ne mogu da nadjem, nije dostupan i ja ne znam sta da radim dok on ne dodje. I kako ce sada to da se sredi, nece valjda da mi odvaljuje ceo most, pa to ce boleti ili moze da se rade zubi koji su pod mostom.?

Hvala unapred.......

Aco, i drugi.......pomoc!!!!!!
Ovako u pitanju je most koji je radjen pre nekih 2-3 meseca, pokusacu da objasnim, u pitanju je levi deo donje vilice......
Prvo sam uradila ortopan, 4 je morala da se vadi jer je imala cistu, to je uradjeno i ocisceno, e posto nisam imala ni 6 koja je isto stradala zbog ciste, resismo ja i taj dr, da se uradi most. Znaci moja zdrava trojka je bila izbrusena, na snimku je bila dobra, koren i sve ostalo, 4 izvadjen,a petica je od ranije radjena ali je i ona bila izbrusena, kako bih ipak dobila i 6 da bi "imala vise zuba u glavi", Problem nastaje odjednom, pre 3 dana je pocela da me ziga ta moja zdrava izbrusena trojka, iz cista mira.., samo sam se probudila, nesto spustila glavu i takav bol kroz zub ja nisam osetila...Elem, prvo pitanje, jer moguce da se taj zub pokvario u tom medju vremenu dok je radjen most, kako da znam sta mi je sada.......znaci 5 i 3 su moje, e da kada kucnem tu 3 boli, i kao da sve vreme nesto pulsira. Lekara koji mi je radio most ne mogu da nadjem, nije dostupan i ja ne znam sta da radim dok on ne dodje. I kako ce sada to da se sredi, nece valjda da mi odvaljuje ceo most, pa to ce boleti ili moze da se rade zubi koji su pod mostom.?

Hvala unapred.......

Kad zagrizes tu trojku da li zaboli, ali ako malo duze zadrzis u zahrizaju posle nekog vremena prestane bol?

Kad zagrizes tu trojku da li zaboli, ali ako malo duze zadrzis u zahrizaju posle nekog vremena prestane bol?

Aco, šta izigravaš ovde dežurnog stomatologa? Šta ti uopšte studiraš?
Na drugim temama se predstavljaš kao student Stomatološkog fakulteta u Pančevu, a kada te je nina_bg 08.03.2008 pitala da li si na tom faksu, ti si odgovorio:
Jesi ti na tom faxu?
Nisam
Ali cu da gledam da 5 godinu predjem tamo ako je moguce zbog prakse.
Na nekim temama si napisao kako si se prebacio sa državne stomatologije sa položenih 20 ispita, a na nekim kako si još na državnom?
Zašto lažeš? Šta uopšte i da li uopšte nešto studiraš?
Odakle ti pravo i hrabrost da ljudima ovde deliš savete, a da pritom lažeš na sve strane o svom obrazovanju?
Ko si ti zaista?

pozdrav svima,
sada ne boli, uradjena je drenaza, treba da se snimi, pa cemo videti.......
ipak mislim da je do zubara, jer znam na ortopanu se videlo da je koren zdrav, ta trojka je bila zdrava, a posel 2 meseca eto.......boli za medalju........videcemo vec danas sta kaze rengen.............

hvala svima!!!!!!!!

Aco, šta izigravaš ovde dežurnog stomatologa? Šta ti uopšte studiraš?
Na drugim temama se predstavljaš kao student Stomatološkog fakulteta u Pančevu, a kada te je nina_bg 08.03.2008 pitala da li si na tom faksu, ti si odgovorio:

Na nekim temama si napisao kako si se prebacio sa državne stomatologije sa položenih 20 ispita, a na nekim kako si još na državnom?
Zašto lažeš? Šta uopšte i da li uopšte nešto studiraš?
Odakle ti pravo i hrabrost da ljudima ovde deliš savete, a da pritom lažeš na sve strane o svom obrazovanju?
Ko si ti zaista?

Meni su pravo da ovde delim savete dali moderatori a zasto su mi dali to pitaj njih :) Valjda sam zasluzio.

Aco, kada budeš odgovorio na pitanje zašto lažeš šta studiraš, onda možeš da dozvoliš sebi luksuz da savetuješ ljude o ozbiljnim zdravstvenim problemima.
Za sada deluješ kao šarlatan, priučeni stomatolog bez formalnog obrazovanja.
A ne bih voleo da mi takvi zaviruju u usta. Opasno je i zakonski kažnjivo.

Da li je opravdano da stomatolog pre lijecenja samo jednog zuba (jedan sat pre intervencije) odredi da se uzmu cetiri tablete antibiotika "amoksicilin" (odjednom) po 500mg i to je sve ni sutra ni drugi dan samo tada a sve to radi toga sto je osoba srcani bolesnik (uskoro treba na operaciju srcanog zaliska).Taj zub sto treba popravljati nije pod upalom nego se popravlja radi izrade proteze
Apotekar koji mi je dao taj lijek rekao je da se prvi put u zivotu susrece sa takvom terapijom a kad sam to rekao dr.on mi rece da u sirokom luku zaobilazim tu apoteku.

Back