Mirko BGD
Zainteresovan član
- Poruka
- 367
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Aco ,izvini ali sam u tvom profilu procitala da si 82.godiste,sto znaci da si skoro zavrsio fakultet ,ako jesi naravno.Svi tvoji odgovori su knjiski,ali praksa je nesto drugo,sto znaci da bi postavio dg,moras uzeti anamnezu,sto jedino mozes na forumu da uradis,a drugi vrlo bitan segment je klinicki pregled,pa pomocna dg. sredstva,sto svakako ovde ne mozes da priustis.Tako da na forumu mozes da das neke moguce ideje o cemu se radi. Kao sto mozes da primetis mnogi postavljaju pitanja ne zato sto im je dosadno nego zato sto mi je to nepoznanica,pa ako hoces odgovori fino,ako neces iskuliraj.U stolicu sedaju razliciti ljudi ,neke interesuje sve,od toga sta je sa zubima do toga da pitaju za broj obrtaja mikromotora,a neke samo da ih lisimo bola ,ali sa svima pazljivo.Nadam se da te nicim nisam uvredila,ovo je sve bilo dobronamerno.A sto to ne pitas svog stomatologa.
Jel mislis da bi neko uspeo da stvori onoliku ordinaciju da ne radi kako treba i da nema odlicne doktore da rade za njega?
Pitaj svog stomatologa sve sto te zanima,

Aco ,izvini ali sam u tvom profilu procitala da si 82.godiste,sto znaci da si skoro zavrsio fakultet ,ako jesi naravno.Svi tvoji odgovori su knjiski,ali praksa je nesto drugo,sto znaci da bi postavio dg,moras uzeti anamnezu,sto jedino mozes na forumu da uradis,a drugi vrlo bitan segment je klinicki pregled,pa pomocna dg. sredstva,sto svakako ovde ne mozes da priustis.Tako da na forumu mozes da das neke moguce ideje o cemu se radi. Kao sto mozes da primetis mnogi postavljaju pitanja ne zato sto im je dosadno nego zato sto mi je to nepoznanica,pa ako hoces odgovori fino,ako neces iskuliraj.U stolicu sedaju razliciti ljudi ,neke interesuje sve,od toga sta je sa zubima do toga da pitaju za broj obrtaja mikromotora,a neke samo da ih lisimo bola ,ali sa svima pazljivo.Nadam se da te nicim nisam uvredila,ovo je sve bilo dobronamerno.![]()

), ali zato ovd epostoje i drugi stomatolozi koji kontrolisu sta Aca pise (bar onda kad svracaju) i umesaju se kad je potrebno, a i moderatori koji se umesaju kad Aca postane predramatican ili ga ponese sttrast studentska. Tako da - samo polako.Aca na zalost nije jos ni do polovine fakulteta stigao (a kad ce - ne znamo!), ali zato ovd epostoje i drugi stomatolozi koji kontrolisu sta Aca pise (bar onda kad svracaju) i umesaju se kad je potrebno, a i moderatori koji se umesaju kad Aca postane predramatican ili ga ponese sttrast studentska. Tako da - samo polako.
S obzirom da se ovaj post odnosi na mene ,moram da odgovorim.Nemam nista protiv Ace i drago mi je ako neko ko je na fakultetu ima zelju i volju da pomogne stecenim znanjem,ali u par prethodnih postova komentarise nesto u sta ne moze biti siguran da je zaista tako.Recimo neko je pitao za zelenu masu koja mu je stavljena,a Aca tvrdi da je bocica zelena ,kao da je bio tamo.Slazem se da su neki stomatolozi ne zainteresovani za svoje pacijente,ali zato uvek mozete otici u drugu ordinaciju.Koliko Vi zavisite od nas,toliko i mi od Vas ,pa se treba maximalno truditi u onom sto radis.Da li ce se neko od stomatologa pridruziti forumu i podeliti svoje znanje sa Vama to ne znam,a ako se pitate otkud ja ovde,saznala sam od jednog pacijenta ,koji je dosao naplasen sa foruma,ali ne ovog,pa sam odlucila da malo prosetam po forumima da vidim sta se tu desava i mogu Vam reci da sam iznanadjena.Aci zelim sve najbolje i da uskoro postanemo kolege.Ma naravno .....jos davno sam se ja raspitala u kojoj je fazi studiranja Aca , ali on se bar trudi da nesto objasni a ''drugi svrseni stomatolozi samo svracaju '' i trecim postom ga ''dobronamerno'' kritikuju . Bilo bi dobro da se malo vise ukljucuju i svojim doprinosom iz prakse vise pomognu .... Poz...

Recimo neko je pitao za zelenu masu koja mu je stavljena,a Aca tvrdi da je bocica zelena ,kao da je bio tamo.

Pitanje za moderatore foruma:
Moze li se otvoriti podforum - stomatologija?
Pozdrav!
Ih kad bi nabrajali sta sve tebi fali , Aciiikaaaa.....![]()
Plombirane su mi obe jedinice i obe dvojke, još davno. Te plombe sada već ružno izgledaju, a jedna jedinica mi je i okrnjena. Da li preporučujete samo zamenu plombi, ili navlake, ili već nešto treće?
bol na slatko, hladno, toplo ... sta jos??Sto se onog bola na slatko tice, ja bi tu pogledao da li ima karijesa ili ne. Ako ima karijesa, obrada i plomba ako nema karijesa probao bi sa dental silerom i preporucio senzodin pastu ako i to ne pomogne stavio bi plombu da zastitim.
? Hvala unapred. pozzzE, zdravo svima, drago mi je da sam naletela na ovu temu, zato sto mi treba strucno misljenje. Naime, imam krive jedinicu i dvojku (jedinica preko dvojke) u donjoj vilici i sa te jedinice su mi se prilicno povukle desni. Kada sam pitala stomatologa za misljenje, rekao je da to nije paradentoza, da ce se kad uradim protezu (uskoro) sve vratiti u normalu. Kada sam otisla kod drugog stomatologa, on mi je rekao da je to zato sto mi resica koja povezuje unutrasnjost usne i vilicu povlaci desni i da nju treba "zaseci". Koristila sam nanu, zalfiju, gingival, ali nista ne pomaze, desni se ne vracaju na staro i cesto krvare i bole, a ja i dalje mislim da je u pitanju paradentoza. Sta vi mislite? I da, kako bi to trebalo leciti, da li je lecenje bolno, zato sto imam nenormalan strah od zubara? Hvala unapred. pozzz