Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Doco evo ja vec koji put moram da se umesam u tvoja pisanija vezana za stomatologiju! Nocima sam ucio i ucio da bih valjda na kraju neke stvari i znao! Anestezija! OK i ti si eliminisala alergiju! Pored odsustva bola (zeljeno dejsto), alergije (nezeljeno dejstvo), anestezija sadrzi u manjoj ili vecoj koncentraciji i vazokonstriktore (recimo adrenalin)! I recimo da dodje covek sa koronarnom bolescu, hipertenzijom, hipertireoidizam ili jos dosta oboljenja (koje mi zovemo bolesti rizika u stomatologiji)! Kod stomatologa! Na operaciju ili da stavlja most (jednom recju intervencije koje zahtevaju davanje vise anestezija)! I ja mu roknem 5-6 komada - brusim zube za most, recimo! Mislis li da kolicina od 1-1,5 mg adrenalina koju sam tom prilikom aplikovao nece uticati na pritisak, rad srca recimo! Pa jos ako sam greskom anestetik aplokovao intravaskularno! Kod takvih pacijenata je preporucljiva doza anestetika u jednoj poseti 2 ampule (0,04mg adrenalina)! Da vise ne davim tvrdim da gresis i da nije sve tako prosto u stomatologiji kao sto mislis! Nisam protiv anestezije, naprotiv, opravdavam je ali ne u smislu kao da je to lizalica!!!
Das anesteziju bez adrenalina.
Moze li mi neko reci da li je anestezija skodljiva,ja sam cuo da ima stetnog uticaja na vid (meni to malo i smesno)ali opet ako je neskodljiva zasto neko insistira da lijeci zub bez anestezije jer je zanemarljiva bol od injekcije naspram one kad se zub lijeci.
bila sam skoro kod zubara..
svaki mi je zdrav..
oću uskoro da odem na izbjeljivanje zuba..
čini mi se da mi nisu dovoljno bijeli..
boli li to?![]()
ja sam isao nekolika puta na izbjeljivanje, ali to slabo nesto pomaze....
meni je jedan zub davno busen prije dvije godine, i josh mi tako stoji, vjerovatno cu josh malo morati da ga vadim
ja najvishe volim kad mi prvo stave sprej, pa onda inekciju, pa onda nek rade sta hoce.....posto nista ne osjecam![]()
da li je indigo i dalje aktivna na forumu?
fluor za decu u tableticama da ili ne i molila bih obrazlozenje
Nesto da pitam samo: prvi put sam danas popravljao zub i kako mi prolazi dejstvo anestezije tako taj zub pocinje da me boli. Da li to tako treba jer sam mislio da sam sad miran?
Pa ranije me boleo sam od sebe, ali ne stalno i danas mi je stavljena plomba, sada me boli (opet) sam od sebe, samo sto je drugaciji bol i slabiji. Ne znam da opisem tacnu razliku.