MilgredBulf
Aktivan član
- Poruka
- 1.143
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A kakve su sad otprilike cene u privatnim ordinacijama.Ja sam moje plombe izmenjala pre 2-3 godine na stomatološkom fakultetu,oni to dobro odrade jer moraju ali se uglavnom rade one sive, ne znam kako ih zovu.Koja je cena bele plombe?
@MilgredBulf
hvala na odgovoru.
Moj privatni stomatolog je rekao da bi mogao i on to da uradi, ali se plaši eventualne komplikacije, za koju i sam kaže da je mala šansa da se desi, ali ipak postoji, pa me je poslao onamo.
Sad jedno pitanje za sve.
Koliko verujete svom stomatologu na skali od 1 do 10.
Sad jedno pitanje za sve.
Koliko verujete svom stomatologu na skali od 1 do 10.
Ja verovala za 10! Ali sam se razocaralaPrivatni zubar, prevazisla sam strah kad sam pocela popravljati zube kod njega, ali... Svaki popravljen zub mi se ponovo poceo kvariti
Jedan pukao na pola, mesec dana posle lecenja, jedan sam u cetvrtak izvadila, a na nekoliko pored plombe crna tufnica
![]()
Kad sam vec i ovde pocela da kuckam, mogu i da pitam nesto
Da li kada boli zub samo na kuckanje (znaci ne na toplo/hladno, zagrizaj) obavezno znaci da je koren zagnojen, da ga treba vaditi???Napominjem da je u pitanju sedmica, desno, dole, a osmicu pored njega sam izvadila pre 4 dana, bio okolo zagnojen (tako rece zubar, ja nisam videla, ali je krvnicki bolela cela vilica i glava, ne zub).
Unapred hvala. (PS. promenila sam zubara)
Popravljeni zubi su se poceli kvariti posle koliko vremena? Crne tufnice pored plombi ne moraju da znace nista. Danas se po novoj doktrini radi tako da se uklanja minimalna povrsina zuba znaci u koliko nije neophodno ne diraju se predilekciona mesta za karijes uz nadu da ce pacijent da odrzava svoje zube i da se karijes nece javljati ili ce biti sveden na minimum. Ranije se radilo tako sto su se postovali tzv. blekovi principi znaci uklanjalo se i karijesno tkivo i zdravo tkivo na mestima predodredjenim za karijes i onda se stavljala plomba takav pristup je definitivno mnogo umanjivao sansu za ponovni nastanak karijesa ali je isto tako sa sobom nosio potrebu uklanjanja dosta zdravog zubnog tkiva sto nije dobro.
Perem ih ujutru i uveče.(možda nije dovoljno..) Možda sam češće trebala ići na kontrole, ali kad nema novaca...
Iskreno koliko vodite racuna o vasim zubima?
Znači li to da i predkarijesno stanje može da se očitava kao zatamnjenje? A ne samo karijes?
zatamnjenje može da bude prvi znak karijesa,može da bude pigment iz kafe ili cigareta ili bakterija koje proizvode pigment,prvi znak karijesa ili obojeni deo zuba koji je ostao nakon čišćenja karijesa ali to nije karijes nego samo obojenje (kako gore napisa kolega MilgredBulf).Znači može da bude sve od ovoga šta sam gore napisao ali zubar mora da vidi o čemu se radi da bi se bilo sigurno šta je to