faustinjo
Zainteresovan član
- Poruka
- 333
Da li je iko od vas cuo da fiksni ortodontski aparat moze da izazove EBV (estein-bar virus , mononukleoza). Ovo je naj noviji hit koji sam cuo a potice sa infektivne klinike.
Ti, ili ne znas da lepo preneses taj hit ili je nesto dugo u pitanju! Ne razumem, kako nesto moze da izazove virus?! Virus je nesto sto postoji i nista ga ne izaziva! Virus EB moze da izazove bolest! A jedna od tih bolesti je i mononukleoza! Ortodontski aparat, ili bilo koja druga stvar, ni u snu ne moze da izazove mononukleozu! Te stvari, samo mogu da budu predmeti prenosa EB virusa! A posto je pljuvacka, najcesci nacin prenosa EB virusa, postoji i verovatnoca da se virus prenese preko stomatoloskih pomagala! Ali, podvlacim, da su oni samo prenosnici virusa a ne izazivaci, kao sto je prethodni post to zakljucio!

E sad sam totaal zbunjena... i jos uvek ne donosim odluku sta da radim a moram u sto brzem roku da mu dam odgovor.Mozete li mi molim vas sad malo bolje objasniti sta znaci sad to fixna proteza jer nemam pojma i bas nista u vezi sa protezama.Ja u gornjoj vilici imam sve zube jes da nisu neki ali....a donjoj vilici imam nekoliko prednjih negde oko 10
i jos sta sam zaboravila da naglasim poceli su desni da mi se povlace jer kako ovde kazu to je zbog ciscenja kamenca moze li se to ikako spreciti i kako ????Molim vas jer mi je zaista potreban neciji savet sta da radim
a Indija nije ti los savet hvala u svakom slucaju poslacu ti razglednicu iz Indije