Zrtva za svoj narod

Da li bi ste se zrtvovali za svoj narod i drzavu?

• Ukupno glasova
    34
  • Anketa je zatvorena .
Japancima svaka cast..ali uvek nam je veci i bolji neko sa strane..
Secate li se Tepica..
nama je generalni problem sto brzo zaboravljamo..
ja nikada necu zaboraviti reci prvog demokratski izabranog premijera..
pojacajte intenzitet bombardovanja..
valjda su to bile demokratske bombe sta li je...
I on je bio junak svog naroda..valjda ne bi imao trg i ulicu u svakom gradu i naselju da nije..
ko Tito ebote..imo i on..Marsal.
A Japancima kapa dole..to je istocnjacka filozofija i nacin razmisljanaj koju mi ne razumemo.

Tadic radi sta mu narede, oni uzmu sta zele, oni koji se protive pate od nedostatka pravog osecaja patriotizma, prave ljubavi prema svom narodu, bitno da ste se njihovih ratosiljali, slobodnija nikad nisi bila...?
Nista te ne muci?

Ljudi koji se zrtvuju za spas Japana su za postovanje.
Kao i ljudi koji su se zrtvovali za spas Srbije.

ne izvlaci napisano iz konteksta, ne skupljaj rec po rec metodom slucajnog izbora: gde zabodes prst na ekranu zatvorenih ociju preko mojih postova, , nego procitaj pazljivo kad si vec citirala

Poslednja izmena:
Razlika izmedju japanskog i srpskog nacionalizma (koji zastupaš ti i tvoji istomišljenici) je očigledna: Japanci su nacionalisti u najpozitivnijem smislu - oni vole svoju zemlju i to pokazuju tako što rade najbolje što mogu, za razliku od Srba lenčuga koji još pate za vremenima kad su se stanovi dobijali, a plate isplaćivale bez rada, za vremenom kad je privreda propadala, a sindikati delili polutke i luk...

Razlika je očigledna.

A jesi li ti dobijao polutke i stanove i nezaradjenu platu??

upravo tako, Tadic radi sta mu narede i ljudi ne ginu uzaludno, a oni svakako uzmu sta zele, za razliku od Slobe kome su takodje uzeli samo uz hiljade mrtvih Srba..pride

kakva tuga, ja nisam pomislila na LDP satima niti ih pomenula, oni su tako nebitni kao i svi ostali politicari za ovu temu , vi neprekidno pricate o toj stranci, a ja o onome sta Japanci imaju a vi nikad necete, pravi osecaj patriotizma, prava ljubav prema svom narodu, iznad politike i stranacke ostrascenosti postoji nesto mnogo vise i vrednije, ljudskost..

mene ne muchi nista vise, moze u Srbiji da bude mnogo bolje, ali nikad slobodnija bila nisam ,divno. ima vremena, bice bolje kad tad, samo da smo se ratosiljali tih vasih, svet je lepsi, sunce jace sija. :D

ne izvlaci napisano iz konteksta, ne sklupljaj rec po rec metodom slucajnog izbora: gde zabodes prst na ekranu zatvorenih ociju preko mojih postova, , nego procitaj pazljivo kad si vec citirala

Nisu u pitanju eseji, a procitala sam dovoljno pazljivo.
Slucajnim izborom, ili ne, ne izgleda preterano vispreno to sto si napisala.

Muškarac (59), čiji identitet nije otkriven, trebao je da ode u penziju za šest meseci. On je skoro čitav životni vek proveo radeći u nuklearkama i znao je da odlazak u Fukušimu za njega, kao i za 49 ostalih, znači sigurnu smrt. Neki mediji su ih zbog toga već nazvali kamikazama, a neki herojima koji žrtvuju sve da bi spasili svoj narod...
Jedan Japanac koji se oprasta sa svojom cerkom, jer ide u sigurnu smrt radi buducnosti svog deteta, svog naroda, svoje domovine...

Veliki covek zaista.
Ovome su skloni altruisti i ljudi s jakom nacionalnom svescu.

Ovo je veliki čin ljudskosti jer dati svoj život radi opšteg dobra malo je reći herojski.

jel si ti bar tih 25% patriota?
e ti vec tu padas test, ja sam lepo napisala izmedju ostalog da ne pretim i ne mrzim jer ne zelim da dopirnesem da neko smatra da je moj narod divljacki,
a ti si samo meni pretio kidanjem glave jedno 5 puta minimum a slazes se ocigledno da to nabrojano sve jeste patriotizam, znaci vec kiksiras. z:)

Tvoju glavu da otkinem nažalost ne mogu .... ne zato što neću ili ti ne daš nego zato što nemaš.

Inace, ovo je odnos prema opstem dobru u jednoj zajednici, i ne izjednacavajte to sa vasim plemensikm 'patriotizmom' koji za glavnu vrednost uzima krvno srodstvo.

Taj vas 'patriotizam' ne samo da je u potpunosti iracionalni termin, vec je u najvecem slucaju potpuno suprotan sa opstim dobrom jedne politicke zajednice.

U stvari, cak i nije stvar u tome sto je suprotan, vec sto je pomahnitao i sto ni vi sami ne znate sta znaci kada kazete 'Ja volim svoju zemlju i narod'.

Znaci, za pajsere, nije isto kada neki Japanac ode da hladi nuklearne reaktore koji ce da eksplodiraju, i kada srpski dobrovoljac ode da 'brani bracu preko Dnine'.

Muškarac (59), čiji identitet nije otkriven, trebao je da ode u penziju za šest meseci. On je skoro čitav životni vek proveo radeći u nuklearkama i znao je da odlazak u Fukušimu za njega, kao i za 49 ostalih, znači sigurnu smrt. Neki mediji su ih zbog toga već nazvali kamikazama, a neki herojima koji žrtvuju sve da bi spasili svoj narod...
Jedan Japanac koji se oprasta sa svojom cerkom, jer ide u sigurnu smrt radi buducnosti svog deteta, svog naroda, svoje domovine...

Veliki covek zaista.
Ovome su skloni altruisti i ljudi s jakom nacionalnom svescu.

Svaka mu cast, mada lako je njemu pred penzijom da donese takvu odluku.Ipak, pozdravljam.

Inace, ovo je odnos prema opstem dobru u jednoj zajednici, i ne izjednacavajte to sa vasim plemensikm 'patriotizmom' koji za glavnu vrednost uzima krvno srodstvo.

Taj vas 'patriotizam' ne samo da je u potpunosti iracionalni termin, vec je u najvecem slucaju potpuno suprotan sa opstim dobrom jedne politicke zajednice.

U stvari, cak i nije stvar u tome sto je suprotan, vec sto je pomahnitao i sto ni vi sami ne znate sta znaci kada kazete 'Ja volim svoju zemlju i narod'.

Znaci, za pajsere, nije isto kada neki Japanac ode da hladi nuklearne reaktore koji ce da eksplodiraju, i kada srpski dobrovoljac ode da 'brani bracu preko Dnine'.

Ko o cemu, ti o plemenu i patriotama...cccc...

Japancima svaka cast..ali uvek nam je veci i bolji neko sa strane..
Secate li se Tepica..
nama je generalni problem sto brzo zaboravljamo..
ja nikada necu zaboraviti reci prvog demokratski izabranog premijera..
pojacajte intenzitet bombardovanja..
valjda su to bile demokratske bombe sta li je...

I on je bio junak svog naroda..valjda ne bi imao trg i ulicu u svakom gradu i naselju da nije..
ko Tito ebote..imo i on..Marsal.
A Japancima kapa dole..to je istocnjacka filozofija i nacin razmisljanaj koju mi ne razumemo.

:ok:
za japance- disciplina
ko je Tepic, kosarkas?

Back