Zrtva za svoj narod

Da li bi ste se zrtvovali za svoj narod i drzavu?

• Ukupno glasova
    34
  • Anketa je zatvorena .
Uce nas da smo svi isti, da svi imamo iste predispozicije, ali stvarnost nas demantuje na svakom koraku.

Poznato je da su Japanci krem istoka, narod posebnih kvaliteta, neverovatne energije, smirenosti , izdrzljivosti i discipline.U ovom slucaju mozemo da govorimo o tim razlikama , onome sto ih izdize iznad ostatka sveta samo zato sto je to afirmativno. Kada bi smo na isti nacin ocenjivali nekoga iz nacija koje su doprinele malo ili nista svetu...to bi se smatralo pezorativnim i za svaku osudu.O tome ne sme da se govori.

Ima ovakvih licnih primera i u drugim narodima, ali mene najvise fascinira ta smirenost i razboritost koju oni manifestuju. I naravno, uopste ne ocekujem da ce posle ove katastrofe giganti automobilske ili elektronske industrije izmestiti svoja postrojenja u druge delove sveta gde je manji porez ili niza nadnica. Ne, oni ce ostati u svojoj zemlji i nju ekonomski iznova graditi. To je ono sto ih i cini vecima od ostalih svetskih multinacionalnih kompanija ili tajkuna koji stoje na celu istih.
Odlicno receno,nemam sta da dodam.To su Japanci.

A zasto tako cinicno, jesam ja kriva tome? Mobilisani su i moji, posto mi je cela familija u Sbiji, ja ovde nemam nikoga, jel treba tebi zbog toga da kazem gospojo LDP-ovko:eek: A pitala sam sta mislis, jesu trebali da te brane ili ne?

nije trebalo taj tvoj da mene i 8 miliona ljudi zbog svog dupeta u fotelji dovede u situaciju da nas ti hrabri ljudi brane i idu uzaludno u smrt,
(seti se da li imas vlast nad Kosovom, realnu da te podsetim ne na papiru)kad je bilo jasno da mogu da nas sravne sa zemljom i da na taj nacin necemo sacuvati Kosovo nego cemo da ubrzamo propast
. to je poneta cele price, sto ti nikad neces za vek vekova da shvatis.
nisam ja izdajnik a ti patriotkinja, ti jednostavno ne razumes.

Poslednja izmena:
ko bre tebe zove da ti bilo koga branis, ti nemas prava da odredjujes ko je hrabar a ko nije dok sedis u Nemackoj, dodji prezivi Srbiju svih ovih godina pa onda drzi predavanja bilo kome, kako te nije sramota samo?
ti ces da ispitujes sta neko misli o mobilizaciji ko je bio ovde i strepeo da li ce dragi ljudi da mu se vrate u sanduku?
onda si sa ovim tvojima koje podrzavas iz Minhena proslavljala pobedu nad Nato paktom...dok su ljudi obilazili groblja najdrazih, zasto? da on ostane na vlasti a ti da drzis slovo o patriotizmu.

Za ovo boldovano bi ti u RL sigurno dala malo konkretniji odgovor:evil: Tvoj bezobrazluk prevazilazi granice dobrog ukusa. To sto ja nisam bila dole ne znaci da nisam strepela za svoga brata i ostalu familiju:evil: Jos jedna ovakva prozivka prijavljujem te administratoru

Za ovo boldovano bi ti u RL sigurno dala malo konkretniji odgovor:evil: Tvoj bezobrazluk prevazilazi granice dobrog ukusa. To sto ja nisam bila dole ne znaci da nisam strepela za svoga brata i ostalu familiju:evil: Jos jedna ovakva prozivka prijavljujem te administratoru
prijavljuj bre i radi sta hoces. ne pljuj bre ljude koji zive zivot u Srbiji, ne drzi predavanja udaljena hiljadu km, jedno je da izneses svoje misljenje imas prava gde god da si na planeti, drugo je da se zzevzecis na tako bezobrazan nacin sa ljudima koji zive zivot Srrbije.
od foruma i moderisanja ima vaznijih stvari, mi u Srbiji znamo o cemu moramo da brinemo svaki dan, smesne su ti pretnje a ja prezivela bombe sa 8 miliona ljudi. ;)

Poslednja izmena:
ko je to od politicara pokazao takvu hrabrost i ljubav prema svom narodu na taj nacin o kome ti pricas, pa izdvajas specijalno neke odredjene stranke?
inace vredjanje glasaca je zabranjeno bilo koja stranka da je u pitanju i to vrlo dobro znate svi ovde kad se bunite za vredjanje onih za koje vi glasate.

editovan je uvredljiv uvodni post mozete da nastavite.

Bitno je da ti stavljas cenzuru na sve.

Poslednja izmena od moderatora:
nije trebalo taj tvoj da mene i 8 miliona ljudi zbog svog dupeta u fotelji dovede u situaciju da nas ti hrabri ljudi brane i idu uzaludno u smrt,
(seti se da li imas vlast nad Kosovom, realnu da te podsetim ne na papiru)kad je bilo jasno da mogu da nas sravne sa zemljom i da na taj nacin necemo sacuvati Kosovo nego cemo da ubrzamo propast

Бомбардовање Србије нико није могао спријечити нити је било ко од тадашњег српског руководства крив за то.

Када ћете схватити да нико од Срба није могао промијенити те планове? Ма баш ни на који начин!!! Нема погодбе са великим силама ако оне нешто одлуче да спроведу!

Na osnovu cega si to zakljucila? Konkretizuj.

Na osnovu toga što ti pojma nemaš ni o čijoj žrtvi u nekim situacijama i na osnovu toga što samo neko ko misli s vrha mozga i nema saosećanja ni za koga osim za sebe, može da proziva svoje sunarodnike druge političke opcije za nešto što on prvi nikad ne bi uradio.

Ne moram da te poznajem da bih znala da bi u nekoj odsudnoj situaciji zbrisao, samo bi se prašina videla za tobom.

Taj verbalni patriotizam i optužbe koje se upućuju neistomišljenicima o kojima se ništa ne zna, govore o čoveku bez ličnih kvaliteta. Ja imam izraz koji koristim za takve, ali mislim da nije primereno da ga sad upotrebim...mod je na temi...:D

nadji neki drugi povod da kritikujes LDP ili bilo koga drugog, koristis nesrecu u Japanu da zapocnes temu a nigde logicne veze, i ovi u Japanu su obicni hrabri ljudi nisu politicari...
ko je od politicara kao sto sam te vec pitala tako hrabro zrtvovao svoj zivot za spas Srbije/ a eto LDP nije? ja videh od 90-ih samo lopine koje su zrvovale Srbiju za sebe a ne sebe za Srbiju.
svi redom.
hrabrost koju koristis da zapocnes neku sasvim drugu temu u stvari, je hrabrost koja se ne srece cesto, to mogu posebni pojedinici i njih ima u svakoj zemlji..to nema veze sa politikom nego sa sa svakim covekom kao jedinkom.

Ma samo tvoj LDP da ne dira niko i sve ce biti u redu!
Smaras!
LDP je skup hohstaplera i izdajnika na celu sa cedom lopovom koji bi svoju majku prodao zarad interesa!
To je moje misljenje o toj LDP!
A vi mozete da pricate bajke o LDP koliko vam volja!

prijavljuj bre i radi sta hoces. ne pljuj bre ljude koji zive zivot u Srbiji, ne drzi predavanja udaljena hiljadu km, jedno je da izneses svoje misljenje imas prava gde god da si na planeti, drugo je da se zzevzecis na tako bezobrazan nacin sa ljudima koji zive zivot Srrbije.
od foruma i moderisanja ima vaznijih stvari, mi u Srbiji znamo o cemu moramo da brinemo svaki dan, smesne ti pretnje a ja prezivela bombe sa 8 miliona ljudi. ;)

ПОШТО СУ СВЕ ПРЕДАЛИ И ПРОДАЛИ
тренутно је у Србији,
ПРЕДАВАЊЕ И ПРОДАВАЊЕ ДУШЕ ЂАВОЛУ!

ТИ НЕ МОРАШ ДА БРИНЕШ!

Бомбардовање Србије нико није могао спријечити нити је било ко од тадашњег српског руководства крив за то.

Када ћете схватити да нико од Срба није могао промијенити те планове? Ма баш ни на који начин!!! Нема погодбе са великим силама ако оне нешто одлуче да спроведу!

Ali to ne vazi za Milosevica, znas, to vazi samo za Tadica, jer oni znaju "da Tadic tako mora da radi, zato sto mu veliki narede", i za Tadica je sve opravdano. A to sto nije Milosevic rasprodao svu zemlju, nego Tadic, e to nema veze:roll:

"Medijsko izveštavanje o incidentu u Račku, ohrabrilo je tvrdu liniju Klintonove administracije. Pod pretnjom bombardovanjem, Srbi su primoravani od strane Olbrajtove da potpišu sporazum koji je sačinio Stejt Department. Dokument poznat kao Sporazum iz Rambujea, omogućio bi dolazak NATO trupa na Kosovo i dozvolio Albancima da se posle tri godine referendumom izjasne o odvajanju od Srbije.

Izvori Stejt Departmenta su kasnije priznali da je Sporazum tako napisan da se očekivalo da će ga Srbi odbiti.

"Javno mi smo želeli sporazum", rekao je sekretar Stejt Departmenta Džejms Rubin, "ali privatno smo znali da su šanse da ga Srbi potpišu veoma male."
Da bi bili sigurni da će Srbi odbiti i da bi utrli put NATO bombardovanju, SAD su dodale i Aneks B, gde piše da se "NATO trupama omogućava slobodno kretanje po celoj teritoriji Jugoslavije, uključujući vazdušni prostor i teritorijalne vode." Drugim rečima otvorena okupacija.

Pretnja silom u diplomatiji, poznata kao "ruka na okidaču" korišćena je u prošlosti od strane sila kao što je nacistička Nemačka, ali pravni eksperti kažu da je ona jasno ukinuta Poveljom UN posle II svetskog rata.
Integritet suverene države ne sme da dođe pod udar neke druge zemlje kojoj se ona ne dopada. Takav napad predstavlja agresiju."

НЕМА ВЕЋЕГ ДЕБИЛИЗММА ОД ОСУЂИВАЊА МИЛОШЕВИЋА
ЗА ГЛАВНИ РАЗЛОГ И ЗА ГЛАВНОГ КРИВЦА БОМБАРДОВАЊА!

ПОВОД И ИЗГОВОР
ПРОГЛАСИТИ УЗРОКОМ, РАЗЛОГОМ И ПОСЛЕДИЦОМ!?:dash::dash::dash:

mislim da je to nesto uzviseno i posebno i da to ne moze svako mislim da ni ti to ne bi mogao pa sto to ocekujes od bilo kog Pere, Mike,Laze nebitno iz koje stranke...:dash:

predivan patriotizam je i kad se izraelcima kaze da smanje potrosnju vode pa se za 30-ak minuta smanji za 80% u celoj zemlji ...:worth:

i svi znamo da kod nas kad nema vode i kad apeluju na tv da smanjimo potrosnju svi istrce da zaliju bashte po peti put tog dana, zlu ne trebalo i da peru neoprane tepihe bar 30 godina, bas tad :dash:

kakvi smo mi svi hrabri pozrtvovani junaci za te naizgled male stvari tako su nam hrabri politicari.

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

od foruma i moderisanja ima vaznijih stvari, mi u Srbiji znamo o cemu moramo da brinemo svaki dan, smesne su ti pretnje a ja prezivela bombe sa 8 miliona ljudi. ;)

Zar ne primecujes koliko si puna protivurecnosti? Pa sta vas sad muci svaki dan kad ne vladaju patriote i kad vlada obecana sreca? Jesam ti ja kriva sto su vas lagali, pa sad istresas svoju frustraciju na sve koji ne misle kao ti?

Kad ne biste bili tako ostrašćeni, možda bi i uvideli koliko je Šojka u pravu. Pripadnost nekoj političkoj opciji ne određuje ničiji karakter, problem je u tome što vaši mozgići ne mogu da obrade tu informaciju, suviše je to komplikovano za vas...šešeljevce...slobiste...vi ste još u devedesetim....ako...., da ste živi i zdravi, samo uživajte...

Ali to ne vazi za Milosevica, znas, to vazi samo za Tadica, jer oni znaju "da Tadic tako mora da radi, zato sto mu veliki narede", i za Tadica je sve opravdano. A to sto nije Milosevic rasprodao svu zemlju, nego Tadic, e to nema veze:roll:

upravo tako, Tadic radi sta mu narede i ljudi ne ginu uzaludno, a oni svakako uzmu sta zele, za razliku od Slobe kome su takodje uzeli samo uz hiljade mrtvih Srba..pride

НЕМА ВЕЋЕГ ДЕБИЛИЗММА ОД ОСУЂИВАЊА МИЛОШЕВИЋА
ЗА ГЛАВНИ РАЗЛОГ И ЗА ГЛАВНОГ КРИВЦА БОМБАРДОВАЊА!

ПОВОД И ИЗГОВОР
ПРОГЛАСИТИ УЗРОКОМ, РАЗЛОГОМ И ПОСЛЕДИЦОМ!?:dash::dash::dash:

Управо тако Паприка! :ok:

Амери су још за вријеме рата у бих изнијели планове у вези Косова и то је Кољевић сасвим јасно написао још тада!!!
Само су своје планове спровели у дјело и није их могла једна мала земља као што је Србија никако спријечити.

Na osnovu toga što ti pojma nemaš ni o čijoj žrtvi u nekim situacijama i na osnovu toga što samo neko ko misli s vrha mozga i nema saosećanja ni za koga osim za sebe, može da proziva svoje sunarodnike druge političke opcije za nešto što on prvi nikad ne bi uradio.

Ne moram da te poznajem da bih znala da bi u nekoj odsudnoj situaciji zbrisao, samo bi se prašina videla za tobom.

Taj verbalni patriotizam i optužbe koje se upućuju neistomišljenicima o kojima se ništa ne zna, govore o čoveku bez ličnih kvaliteta. Ja imam izraz koji koristim za takve, ali mislim da nije primereno da ga sad upotrebim...mod je na temi...:D

Nemas nista konkretno. Obicno trucanje.
Pomenuo sam (jos jednom) DS i LDP zato sto su oni promoteri antinacionalizma. Napisao sam (izbrisano) "Pitam se sta li DSovci i LDPovci misle o ovom patriotizmu i nacionalizmu?"(odnosi se na zrtvu japanskih strucnjaka nukl. fiz.).
To su moji argumenti. Da vidimo tvoje.

Ево поштована да вам кажем,
част ми је била што сам био међу браниоцима у том тренутку.И опет ћу устати кад крену зликовци на моју земљу.Ма колико њих.
А те деценијске приче о СМ-у и слична сра*а оставите за партијске кружоке.
Нити сам га волео нити сам ратовао за њега.Нити су Ваши пријатељи бомбардовали мој народ због њега.Да су тели могли су га маћи иљаду пута.
Дакле демокрацијске догме неком другом.
Слободе и бољи живот које су донели Ваши пријатељи видљиве су сваки дан у овој тзв. држави.Глад, болест, немаштина, безнађе.
У обећаној калакурници где демокрација дуже влада од једног тиранина.
Е па поштовама посе*ем се на и све иједну ''вредност'' коју су донели ваши западни пријатељи.Заједно са и све иједним њиховим представником овде.
Србија је моја земља а не оних који су спремни да је продају и уновче.Ма колико се такви као Ви трудили да то измените.Запамтите.

upravo tako, Tadic radi sta mu narede i ljudi ne ginu uzaludno, a oni svakako uzmu sta zele, za razliku od Slobe kome su takodje uzeli samo uz hiljade mrtvih Srba..pride

А Тадић би спријечио бомбардовање да је тада био на мјесту Милошевића? Мислиш ли да може спријечити неко будуће (не дај Боже) бомбардовање?

Ако вјерујеш у то, онда си стварно лаковјерна. ;)

Ja da sam bio na mestu Slobodana Milosevica (gledajuc' vas "SRBE" danas), potpisao bi sve sporazume, Anekse A, B, C i ZNJ, dao ostavku i ostavio g0vna pa nek NATO radi sa vama kako zna i ume.
To je greska svakog "diktatora" kako ga vi od milja nazivate, i ova budala Gadafi da je pametan, cim se digla marva, trebo je ko gospodin da kaze, evo vam vlast, urlajte po ulicama, sisajte ****** i vi i zapadni vam prijatelji i penzionisat se u Svicu (svakako mu je pun ****** sunca) :mrgreen:
Narod (SVAKI) je stoka, i treba mu dat' ono sto trazi.
Ja bi vas u Srbiji predao "Evropskoj Komsiji" na upravljanje k'o i onu koloniju od BiH, da imate "Visokog Predstavnika" i da vas **** u zdrav mozak.
Ipak su to vasi PARTNERI ;)

Nemas nista konkretno. Obicno trucanje.
Pomenuo sam (jos jednom) DS i LDP zato sto su oni promoteri antinacionalizma. Napisao sam (izbrisano) "Pitam se sta li DSovci i LDPovci misle o ovom patriotizmu i nacionalizmu?"(odnosi se na zrtvu japanskih strucnjaka nukl. fiz.).
To su moji argumenti. Da vidimo tvoje.

To nisu argumenti, to je besmisleno trućanje. Moj stav je da su radikali promoteri primitivizma i antinacionalizma, a svaka druga njihova rečenica je parola i zaklinjanje na vernost Srbiji i sad bi trebalo da verujem u to da su iskreni? Znaš kad bi ti ili bilo koji drugi radikal učinio nešto dobro za ovu zemlju? Pa nikad, to je odgovor, ali ne zato što možda ne biste želeli, već zato što ne znate.

A tu se istice smaracica shojo kao glavni ldp nark...ovaj simpatizer.
kakva tuga, ja nisam pomislila na LDP satima niti ih pomenula, oni su tako nebitni kao i svi ostali politicari za ovu temu , vi neprekidno pricate o toj stranci, a ja o onome sta Japanci imaju a vi nikad necete, pravi osecaj patriotizma, prava ljubav prema svom narodu, iznad politike i stranacke ostrascenosti postoji nesto mnogo vise i vrednije, ljudskost..

Poslednja izmena:

Back