Zrtva za svoj narod

Da li bi ste se zrtvovali za svoj narod i drzavu?

• Ukupno glasova
    34
  • Anketa je zatvorena .
osecam da se pola njih ne potrudi da baci papiric u kantu za djubre umesto na ulicu pa bi i to bio doprinos i patriotizam a oni ni za to nisu sposobni a pricaju o pozrtvovanju ...ajoj.

patriotizam su te naizgled male stvari, cuvam Srbiju od zagadjenja i prljavstine koliko kao pojedinac mogu da doprinesem, ustanem bakici u autobusu i pomognem joj da sidje iz istog...
nasmejem se nekom ljubazno, izvinim se ljudima ako ih gurnem, zgazim slucajno, ne pljujem ne psujem, ne pretim i ne mrzim, ne doprinosim da bilo ko misli da je moj narod nevaspitan i divljacki...
podjite od toga evo sutra, bice dovoljno za pocetak

Poslednja izmena:
Muškarac (59), čiji identitet nije otkriven, trebao je da ode u penziju za šest meseci. On je skoro čitav životni vek proveo radeći u nuklearkama i znao je da odlazak u Fukušimu za njega, kao i za 49 ostalih, znači sigurnu smrt. Neki mediji su ih zbog toga već nazvali kamikazama, a neki herojima koji žrtvuju sve da bi spasili svoj narod...
Jedan Japanac koji se oprasta sa svojom cerkom, jer ide u sigurnu smrt radi buducnosti svog deteta, svog naroda, svoje domovine...

Veliki covek zaista.
Ovome su skloni altruisti i ljudi s jakom nacionalnom svescu.

Koliko je takvih primera bilo medju Srbima u toku rata u Hr i BiH kao i na Kosovu,ali naše vlasti nisu to pominjale nigde..samo se usmeno prepričava i pretvara u mit...da ljudi skoro i ne poveruju..ma nismo mi banana država,već kora od banane sa takvim rukovodstvima u poslednjih 20-ak godina...veličamo šlajmove i izdajnike a iskrene bezimene patriote i rodoljube bacamo pod tepih..da im se ne zna ni ime ni delo..al na svu sreću,veći je sud nebeski od suda grešnika......

Pa mogla si da izbrises "uvredu "a ne ceo post.

pa to sam i uradila, sta mislis kako postoji ova tema onda, da je obrisan ceo post ne bi je vise bilo . to je uvodni post, nema uvodnog posta nema teme :D
imas srece, ocenila sam da tema ima potencijala da vidimo sta bi ste vi zaista uradili za Srbiju sami pa onda da vidimo sta bi drugi ;)

Poslednja izmena:
osecam da se pola njih ne potrudi da baci papiric u kantu za djubre umesto na ulicu pa bi i to bio doprinos i patriotizam a oni ni za to nisu sposobni a pricaju o pozrtvovanju ...ajoj.

patriotizam su te naizgled male stvari, cuvam srbiju od zagadjenja i prljavstine koliko kao pojedinac mogu da doprinesem, ustanem bakici u autobusu i pomognem joj da sidje iz istog...
nasmejem se nekom ljubazno, izvinim se ljudima ako ih gurnem, zgazim slucajno, ne pljujem ne psujem, ne pretim i ne mrzim, ne doprinosim da bilo ko misli da je moj narod nevaspitan i divljacki...

sreću čine stvari male.....

nadji neki drugi povod da kritikujes LDP ili bilo koga drugog, koristis nesrecu u Japanu da zapocnes temu a nigde logicne veze, i ovi u Japanu su obicni hrabri ljudi nisu politicari...
ko je od politicara kao sto sam te vec pitala tako hrabro zrtvovao svoj zivot za spas Srbije/ a eto LDP nije? ja videh od 90-ih samo lopine koje su zrvovale Srbiju za sebe a ne sebe za Srbiju.
svi redom.
hrabrost koju koristis da zapocnes neku sasvim drugu temu u stvari, je hrabrost koja se ne srece cesto, to mogu posebni pojedinici i njih ima u svakoj zemlji..to nema veze sa politikom nego sa sa svakim covekom kao jedinkom.

Ne slazem se da mi imamo takvih pojedinaca!Japanski narod i njihovu nacionalnu svest srbi nikad nisu imali,niti ce je imati!Nikad!Vratite de u vreme turaka,vlastela nas je i tad prodala da bi im guzice bile site,a jadni narod izmisljao Kraljevica Marka da makar u masti stvori nadu da postoji neko ko ce se za narod zrtvovati!Svidelo se to nekom ili ne,srbi nisu narod za ponos! I ovo sto cine japanci nasi mizerni mozgovi to nikad razumeti nece!

Nema to veze sa patriotizmom... ovaj covek se zrtvuje za ljude,patriotama je u glavi gotovo uvek neki bezvezni metafizicki cilj,za obicne ljude ih zabole...

Па да ли је и чин хероја Миленка Павловића патриотски чин онда? Жртвовао се за свој народ и живот дао за њега.

patriotizam su te naizgled male stvari, cuvam srbiju od zagadjenja i prljavstine koliko kao pojedinac mogu da doprinesem, ustanem bakici u autobusu i pomognem joj da sidje iz istog...
:ok::ok::ok:

Па да ли је и чин хероја Миленка Павловића патриотски чин онда? Жртвовао се за свој народ и живот дао за њега.

Ako si pazljivo pratio-zrtvovao se za svoje mladje drugare pilote,kako neko od njih ne bi stradao...a mislim da je bio svestan da narodu ne moze da pomogne,i da je oborio 100 NATO aviona,narodu ne bi bilo pomoci...

[/B]

Ne slazem se da mi imamo takvih pojedinaca!Japanski narod i njihovu nacionalnu svest srbi nikad nisu imali,niti ce je imati!Nikad!Vratite de u vreme turaka,vlastela nas je i tad prodala da bi im guzice bile site,a jadni narod izmisljao Kraljevica Marka da makar u masti stvori nadu da postoji neko ko ce se za narod zrtvovati!Svidelo se to nekom ili ne,srbi nisu narod za ponos! I ovo sto cine japanci nasi mizerni mozgovi to nikad razumeti nece!

Slabo poznajes srpsku istoriju ...i zivot srpskih svetitelja. Trebalo bi da poznajes, oplemenilo bi te.

Prosecan srpski patriota nece da plati kartu u autobusu i onda se cudi sto se vozi krsevima . Isto tako svercuje robu pa se pita kako drzava nema para . Prosecan srpski patriota demolira svoj grad pa se dici svom patriotizmu. Prosecan srpski patriota ode u Italiju da gleda utakmicu da podrzi Srbiju i divlja na tribinama . Prosecan srpski patriota velica Rusiju i pljuje po USA , Nemackoj a kad se ukaze prilika jedva trci da pokupi pluvacku . Prosecan srpski patriota nije nikad ni bio na Kosovu , a za njega je Kosovo nesto bez cega ne moze . Prosecan srpski patriota drzi govore o patriotizmu iz EU , kad treba da je sa svojim narodom na frontu . I zato smo tako prosecni

Prosecan srpski patriota nece da plati kartu u autobusu i onda se cudi sto se vozi krsevima . Isto tako svercuje robu pa se pita kako drzava nema para . Prosecan srpski patriota demolira svoj grad pa se dici svom patriotizmu. Prosecan srpski patriota ode u Italiju da gleda utakmicu da podrzi Srbiju i divlja na tribinama . Prosecan srpski patriota velica Rusiju i pljuje po USA , Nemackoj a kad se ukaze prilika jedva trci da pokupi pluvacku . Prosecan srpski patriota nije nikad ni bio na Kosovu , a za njega je Kosovo nesto bez cega ne moze . Prosecan srpski patriota drzi govore o patriotizmu iz EU , kad treba da je sa svojim narodom na frontu . I zato smo tako prosecni

Fali ti samo da to patriota stavis pod navodnike. Mi moramo praviti razliku izmedju patriote i "patriote".

Muškarac (59), čiji identitet nije otkriven, trebao je da ode u penziju za šest meseci. On je skoro čitav životni vek proveo radeći u nuklearkama i znao je da odlazak u Fukušimu za njega, kao i za 49 ostalih, znači sigurnu smrt. Neki mediji su ih zbog toga već nazvali kamikazama, a neki herojima koji žrtvuju sve da bi spasili svoj narod...
Jedan Japanac koji se oprasta sa svojom cerkom, jer ide u sigurnu smrt radi buducnosti svog deteta, svog naroda, svoje domovine...

Veliki covek zaista.
Ovome su skloni altruisti i ljudi s jakom nacionalnom svescu.

....kod nas ako se desi saobracajka prvi koji priskachu u pomoc su oni koji bi odzeparili unesrecenog............:(

[/B]

Šta su major Tepić i major Gavrilović.......

Back